- Konu Sahibi cileklikafe
Eşime bu konuyu açtım zaten eşime laf etmediğimi nereden biliyorsunuz !!! Şahsen ben kız çocuğu annesi olsam baba abi kardeş dışında hiç bir erkekle oyun oynamamasını şakalaşmamasını tembihlerdim . Mahremiyet bölgelerini öğretirdim gibi gib ama bizim tanıdığım kişiler hiç böyle bir durum yok doğurmuşlar salmışlar sokağa . Mahremiyeti bir kenara bırak Çocuk evimin altını üstüne getirdi annesi birşey demiyor sizce bu ebeveynlik doğru mu
Diyelim ki anne baba çocuklara mahremiyet öğretmedi, siz eşinize öğretin milletin çocuğunu kucağına almasın yada fiziksel temasta bulunmasın. Siz nikah kıyıp ortalığa salmayın.
Çocuğun evinin altına üstüne getirmesi başka mevzu, yetişkin bir erkeğin çocuğa fiziksel teması başka bir mevzu.
Eşiniz kötü niyetli olmayabilir. Bence değildir diye düşünmek istiyorum ama bu başkasının çocuğuna temas hakkı doğurmaz. Bunun en önemli nedeni anne olarak, x abi iyi niyetli beni seviyor diye, çocuk zihniyle güncelleme yapıp kötü niyetli insanı da ayırt edemez. Anlatabildim mi bilmiyorum. X abi iyiyse, z de iyidir ama z kötü olabilir diye düşünemez her çocuk.
Mesela ben çocuklara küçüklükten beri mahremiyet bilinci ile ilgili elimden gelen her şeyi yapıyorum. Kitaplar aldık, oyun oynadık, asla aynı odada giyinmeyiz, herkes tek tek giyinir vs vs. Ama birisi sevmek için davet etse ve kucağına alsa, bu tanıdık bir kişi ise ( ki zaten bir yabancı buna cesaret edemez) benim çocuklarım tepki göstermekte zorlanır. Bu kişi zaten ya dayısıdır yada benim kuzenimdir oda dayı sayılır.
Rahatsız olsalar bile bunu o kişinin yüzüne söylemezler. En kısa sürede kaçmanın yolunu ararlar. Sonra gelip bana anlatırlar. En azından ben öyle tahmin ediyorum. Hiç bir akraba yada tanıdık ile ilgili böyle bir olay yaşamadık. Çevremizde ki insanlar, çocuklar fiziksel temasa geçmeden de iletişim kuruyorlar.
Bazen biz anneler çay içerken çocuklar babalarla oyun oynuyor. Herkes için de keyifliydi oluyor.
Benim eşim sitede çocukların arkadaşları ile mutlaka konuşur, hastaysa geçmiş olsun der, birlikte maç yapar. Ama kimseye dokunmaz. Kimsede benim çocuklarıma da dokunmaz.