Çocukta amcaya şerefsiz dedi

Bar_na

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2021
3.528
14.387
138
Çocuk yolda top oynamak istemiş amcada topu almış vermemiş
7 yaşındaki çocuk amcasına tükürdü

Amcasıda tokat attı

Babada oğluna tokat attı

Annede kıyameti kopardı

Bir daha kimse için oğlumu dövmeyeceksin dövemezsin dedi

Burada kim sizce en çok hatalı????

Anneye göre çocuğun bu davranışları okula gittikten sonra başladı

Babaya göre anne çok şımartıyor oğlunu

Amcasına göre ise anne baba terbiyesi bu

İşin içinden çıkamadım vala ben

Uzaktan kuzen iki tarafta

Evde konuşulunca sizinde fikrinizi alayım dedim

Annem amcaya hak verdi çocuğu çok şımartmışlar diyor

Kardeşim anneye hak veriyor
Ne hakla çocuğu döverler (çocuk gelişimci)

Annemle kardeşim çatışıyor burada

Diğer kardeşim durun ya eğitim sistemi değerler eğitimi çocuğun fıtratı diyor iyice çorba yapıyor durumu

Ben kararsız kaldım
Bir size danışam dedim

Ama tablo pek yabancı gelmedi🥴

Son düzenleme:
Çocuk terbiyesiz
Amca haklı
Baba haksız baştan çocuğunu adam gibi terbiye edecekti
Anne toptan haksız
Anne baba zaten ebeveyinlikten sınıfta kalmışlar.. Ama amcayı nasıl haklı görebilirsiniz ya? Gerçekten şaşırdım.. Bana yedi yaşındaki yeğenim veya herhangi bir çocuk tükürse sevgiyle yaklaşır, yaptığının hiç olmadığını anlatmaya çalışırım. Kesinlikle tokat atmam! Çocuğa şiddet nasıl haklı bir davranış olabilir?!

7 yaşında çocuk en az 2.sinif öğrencisi olmalı.Tukurmek çok çirkin ve evet anne baba burada eşit şekilde suçlu.Amca daha olgun olabilirdi tokat atmak yanlış.Anne çocuğuna tokat atıldığı için evet üzgün ve kızgın olabilir fakat böyle olayları bir daha yaşamamak için şimdi gelecek önerileri iyi okumali

Parklarda görüyorum bazen küçücük çocukların ağzı öyle bozukki. Neye ugradigimi sasiriyorum. Oğlum 4,5 yaşında ondan bir iki yas buyuk çocuk eline sigara izmariti almış bak cigaraya babamla beraber bende içiyorum çok güzel falan dedi çocuğumu hemen uzaklastirdim ordan. Oğlum iki gün tekrar etti anne o çocuk sigara içiyor çok kötü birşey yapıyor dedi. Çocugun rol modeli anne baba onlardan ne görüyorsa onu yapıyor/söylüyor.
Amcayı zaten katmadım. Baba-Amca aynı şey zaten. Babayı yazarken buna amcada dahil oldu. Anne zaten baştan aşağı hata. Ne kadar öfke patlaması yaşanırsa yaşansın anne orada değil müsait bir zaman diliminde tepkisini göstermeliydi. Çünkü annenin anlık tepkisi çocuğa yansıyor.

Bazı arkadaslarımın travmaları bu tarz yaralarla dolu “babam bana bunu dediğinde/yaptığımda annem böyle şöyle yapardı hiç unutmam” diye cümleler kurallar.
Ebeveynler doğru davranışlar sergilemiyor ne yazık ki.

Anne baba zaten ebeveyinlikten sınıfta kalmışlar.. Ama amcayı nasıl haklı görebilirsiniz ya? Gerçekten şaşırdım.. Bana yedi yaşındaki yeğenim veya herhangi bir çocuk tükürse sevgiyle yaklaşır, yaptığının hiç olmadığını anlatmaya çalışırım. Kesinlikle tokat atmam! Çocuğa şiddet nasıl haklı bir davranış olabilir?!

Hiç öyle bir şey yok biri gelip tükürürse çocuk olsun olmasın CiRiLLA CiRiLLA nın dediği gibi tepki veririm tokadı koyarım. Bu yüzden çocuğun terbiyesi ailenin sorumluluğu, eğitemediğin çocuk bacak kadar boyuna bakmadan yetişkin birine küfür edip tükürüp sonra da dayak yerse bu durumda sorumlu aile oluyor %100

Amca haklı diyemem olgun davranabilirdi

Davranabilir veya davranmaz, aileler bunun hesabını yapmalı çocuğunu doğru eğitmeli. Toplumda kimse terbiyesiz saygısız insanlara tahammül etmek zorunda değil ki🙄 Tahammül göstermeyen bir yetişkin çıkmış çocuğa dersini vermiş işte, amca suçlu değil asla.

Hiç öyle bir şey yok biri gelip tükürürse çocuk olsun olmasın CiRiLLA CiRiLLA nın dediği gibi tepki veririm tokadı koyarım. Bu yüzden çocuğun terbiyesi ailenin sorumluluğu, eğitemediğin çocuk bacak kadar boyuna bakmadan yetişkin birine küfür edip tükürüp sonra da dayak yerse bu durumda sorumlu aile oluyor %100
E yuh! Ozaman herkes zincirleme birbirini tokatlasın. Insan karşısındakine göre değil, kendi karakterine göre davranış sergiler. Aile terbiyesi almadıysa diyip tokatlarım diyorsanız siz de pek aile terbiyesi alamışsınızdır demek. Gücü gücü yetene. Harika.

Davranabilir veya davranmaz, aileler bunun hesabını yapmalı çocuğunu doğru eğitmeli. Toplumda kimse terbiyesiz saygısız insanlara tahammül etmek zorunda değil ki🙄 Tahammül göstermeyen bir yetişkin çıkmış çocuğa dersini vermiş işte, amca suçlu değil asla.

Herseyi tekme tokatla cözüyoruz, sonra türk toplumun neden siddet problemi var oluyor ama..

7 yaşındaki çocuk amcasına tükürdü

Amcasıda tokat attı

Babada oğluna tokat attı

Annede kıyameti kopardı

Bir daha kimse için oğlumu dövmeyeceksin dövemezsin dedi

Burada kim sizce en çok hatalı????

Anneye göre çocuğun bu davranışları okula gittikten sonra başladı

Babaya göre anne çok şımartıyor oğlunu

Amcasına göre ise anne baba terbiyesi bu

İşin içinden çıkamadım vala ben
Çocuk ailede ne görürse onu yapar.Baba,amca önüne gelene şerefsiz diyorsa çocuk da onu söylemenin normal olduğunu düşünüyordur.Çocuk adı üstünde çocuk o ne öğrenirse öyle bir birey olur.Burada eksik aile terbiyesi var.Anne hatalı değil ama eksik davranış var.Okulda, sağda solda sıkıntılı tipleri görünce şaşırıyoruz ama işte doğru eğitim verilmemiş çocuklar büyümüş oluyor ve karşımıza çıkıyor.En günahsızı çocuk burada.Amca da beş para etmez ki ona güzelce anlatacağına basmış tokadı.

Karşıdaki kişi sadece 7 yaşında olduğu için bu kesin yargıda bulunmuyorum.Her türlü terbiyesizlige karşıyım burada ebeveyn suçludur .Çocuk sonra gelir.Ne olursa olsun amca olgun olmalıydı.

E yuh! Ozaman herkes zincirleme birbirini tokatlasın. Insan karşısındakine göre değil, kendi karakterine göre davranış sergiler. Aile terbiyesi almasıdsa diyip tokatlarım diyorsanız siz de pek aile terbiyesi anlamışsınızdır demek. Gücü gücü yetene. Harika.

Ne alakası var anlayamadım çocuğa terbiye ye vermediniz, sokağa saldınız. Çocuk da başka insanlara gitti tükürdü şerefsiz dedi. Karşıdaki yetişkin de kabul etmedi, sinirlendi, tepki verdi, tokat vurdu. Burda kim suçlu? Yüzdür yazıyorum, kimse toplumdaki saygısız insanlara katlanmak zorunda değil. Adam gibi yetiştirmeyecekler çocuk mocuk yapmasın.

Hepsi hatalı. 7 yaşında cocuk artık biraz doğruyu yanlışı bilmeli. Şerefsiz demek nereden aklına geliyor. Anne koruyarak hatalı baba şiddet ile hatalı. Bu davranışların okulda başlaması için çocuğun orada yatması lazım, bazı anneler duygusal bakıyor fakat baştan müdahale gerek. Sonra olan çifte tokat yiyen çocuğa oluyor.

Çocuk yolda top oynamak istemiş amcada topu almış vermemiş
Niye dürüst olmayayım canım siz yeterki sorun
Bana anlatılan kadarı seve seve anlatırım
Yargim değişmedi o zaman ..Terbiye eksikliği muhakkak fakat yaşı küçük ,anne ve baba sorumlu.

Back
X