Çocuktan sonra aşk bitti!

Bana kalirsa çocuğa bakabilecek biri varsa çalışın. Benim kızım da 7 aylık iki üç aya kadar ben de işe geri döneceğim. Elbette isterim çocuğumu kendim büyütmek ama hayat şartları ağır. Maddi durumunuzu bilemem ama 40 TL esinize fazla geliyorsa muhtemelen iyi değildir diye konuşuyorum bu şekilde. Ben kadının çalışmasından kendi ayakları üstünde durmasindan yanayım. Böylece daha ozguvenli olur çocuğunuza daha iyi şeyler sunabilirsiniz. Eşiniz de sizin ona muhtaç olmadığınızı görüp daha çok sahiplenir evliliginizi. Anlattiklarinizin cevabı değil belki bu yazdığım ama boşanma fikrinizi bile ciddiye almamasinda yatan sebep gücünüzün olmadığını dusunmesi

Hep bunu soruyorum kendime.bosanmayi istiyor muyum evet istiyorum çünkü bana hiç değer vermeyen bir eşe sahibim. Çocuğuyla o kadar ilgilenir ki onu gordumu bütün dünyası kızımız. Tabiki ilgilensin ama adam resmen artık beni önemsemez oldu. Evliliğimizin 2. Senesinde çocuğumuz oldu. Çocuk olunca tabi malum eskisi gibi birbirimizle ilgilenemedim ama artık biktirdi. Sürekli ailemin yanında tersliyo çocukla ilgili. Aman düşmesin vs. Bu tür şeyler.... Evladım ben can ama bende insanım:KK43: ne bir güzel söz söyler ne evlilik yıldönümünde bsy alır yada yapar. Çocuk olana kadar çalıştım çocuk doğdu bıraktım. Bir kıyafet alacağım zaman nerde giyilmicek ucuzluk onlara goturuyo. Dün sandalet alacağım tutturdu 40 TL olmaz bak orda 20 Lik var tartıştık. 40 TL yi çok rahat alabilecek durumdayken almıyor. Bunlar örnekler... Her aldığım şeye karışıyor. Ailesi bile der bunu eli sıkıdir derler. Bir kerede al hayatım istediğini demez ki gidip en pahalıyi almam. Bunun gibi işte. Bana değer sıfır adamda. Suratı kırk karış her gün. Bir küstük mu 10 gün küser biliyomusunuz. Böyle bi adam.artik bende sürekli tersler oldum. 6 yıllık evliyim. Bunaldım. Sinirleniyorum onu görünce bile. Arabamizla kardeşlerimi bı bayramda köye goturcek oluyo yirmi dk yol. Bir ton tantana cikiyo benle evde.Çok aksi bı adam. Evlenmeden önce çok anlayisliydi. Aileme bsy yansitmiyorum ama boşanmak istiyorum. Tek derdi para. Yoruldum.
Önce karşınıza alın konusun.olmadi bosanin

Çocuktan sonra değil, hep böyleymiş gibi geldi bana.
Çalışmak zorundasınız.
Bir kadın çalışmalı. Biliyorum çocuk var zor ama
Çalışmanız gerekiyor. Hem maddi hem manevi öz güven için

Bizde çocuk olması adamda ters tepki yaptı bu da beni rahatsız ediyor. Bana eskisinden daha çok düştü, çocuğumdan beni kıskandığını düşünüyorum. O da ilgi bekliyor anlıyorum ilgilenmeye de çalışıyorum ama bazen tükeniyorum sanırım, fırsat bulduğu her an beni sıkıştırıp duruyor:) aslında onun da bebeğimizle çok ilgilenmesini istiyorum ama benimle ilgilendiği kadar ilgilenmiyor.. bu erkekleri anlamak da zor valla

Çocuğunuz 3-4 yaşlarında sanırım. Kreşe gidebilir, siz de yeniden işe başlayabilirsiniz. Eşiniz odun, orası kesin. Boşanmayı aklınızdan geçirmekle haklısınız ama boşanmadan önce adamın ayarları normale dönebiliyor mu onu denemek lazım. İş bulup, daha bağımsız, kendi bildiğini okuyan bir hayata geçtiğinizde, sizin gücünüzün farkına varıp, kendine gelebilir. Şuan ona muhtaç olduğunuz için böyle iktidarın, hükmetmenin tadını çıkarma moduna geçmiş. Aslında bu muhtaçlık lafı çok yanlış biliyorum, zira çocuğunuza bakıyorsunuz, çalışsaydınız çocuğa kim bakacak, nasıl bakılacak derdi onun da derdi olacaktı, yani o açıdan eşiniz de size muhtaç ama çocuk bakmayı bir iş olarak göremeyenler de var, eşiniz de öyle sanırım. Biran önce ekonomik özgürlüğünüzü kazanıp, bu adama onun hayatında garanti olmadığınızı, öyle odun odun davranmaya devam ederse, kapının önüne konacağını fark ettirmeniz gerekiyor. Çift terapisine gitmeyi hiç konuştunuz mu?

Eşiniz akrep burcu mu? Para konusu hariç birçok şeyi benim eşime benziyor..
Bence çok aceleci karar veriyorsunuz iyi babalarda çocuktan sonra bir adaptasyon sorunu oluşuyor. Biz de 1-1.5 yıl bu tartışmalarla geçirdik günümüzü sonra her gece uyumadan terapiye aldım onu hergün sorunlardan birtanesini konuştuk 2.plana atılma üzerine bayağı uzun konuşmuştuk hatta.. Sonra dedi ki zaten bu çocuk büyüyecek ergenlikte bizi dahi istemeyecek kendi takılacak bizi beğenmeyecek vs. Bırakalım biraz çocuğumuzun tadını çıkaralım dedi ve bence haklıydı eninde sonunda bu çocuk yuvadan uçup gidecek.. Zamana bıraktık ve düzeldik..Başka bir sorun yoksa bir demek istersiniz belki 😉

Bir bebek eşlerin ilişkisini her manada degiştiriyor bence.
Çocuğunuzun yaşı kaç?
Daha yeni bir bebekse bu konuda zaman tanıyın ilişkinize, zamanla oturur inşallah.
Ama cimri ve huysuz biriyle geçinmek zor.
20 tl ye artık sigara bile kalmadı yav, onu geçsin beyefendi.
İmkanınız varsa çalışın.
Bir de boşanma fikrinizden haberdar mı eşiniz?
Evliliğin 2. Yılında çocuk olmuş 6 yıllık evliymiş konu sahibi 4 yaşında demekki

Ya ama arkadaşım çocuk olmasıyla elinin sıkı olması arasında çok bağ yok ki. Hiç tanımadığımız insanlara yolda görünce 40 50 lira yardım ediyoruz yeri geliyor. Benim tavsiyem çalışmanız.

Neden sizin kardeşlerinizi köye götürüyor anlamadım. Kardeşleriniz kendileri gidemiyor mu?
Adamın size aşkı yokmuş, mantık evliliği yapmış herhalde. Bu şekilde devam edebilecek misiniz?

Çocuk her aşkın her ilişkinin sınavı aslında. Bizim de ilk iki yıl iliskimizi baltaladı. Ancak kendimize gelebildik. İkimiz de yorgunduk, ikimizde uykusuzluktan gergindik, şimdi şimdi eskisi gibi olmasa da iyi olmaya başladık. Gerçi yıllar da etkiliyor. Bizde eskiden oturur sohbet ederdik televizyon açılmazdı bile. Şimdi dizi başında çay kahve bazen sohbet dahi etmeden yatıyoruz. Zamanla ilişkilerin dinamikleri değişiyor. Eskiyi aynı beklemek aslında haksızlık. Bizde de yıldönümünde hediye faan kalmadı. Eskiden çiçeklerle gelirdi şimdi anca bi çocuğu bırakıl yemeğe çıkıyoruz o bile yetiyor napalım. Zaman değiştirdi biz de uyduk.
Ama sizde asıl sorun aşk yada sevgi bitmesi yada çocuk değil sanki. Sizin eşiniz değişmiş, belki de sizden sakladığı özü çıktı ortaya. Ama şu haliyle bu kadar pinti bir adamla yaşamak istememeniz normal.
Çocuk kreş yaşına gelmiş, iş arayın. Bu zamanda zor ala tekrar işe dönerseniz kendinize yeni bir hayat da kurabilirsiniz. Aynı evde tahammül edemeden yaşamak da zor hapis gibi.

Hep bunu soruyorum kendime.bosanmayi istiyor muyum evet istiyorum çünkü bana hiç değer vermeyen bir eşe sahibim. Çocuğuyla o kadar ilgilenir ki onu gordumu bütün dünyası kızımız. Tabiki ilgilensin ama adam resmen artık beni önemsemez oldu. Evliliğimizin 2. Senesinde çocuğumuz oldu. Çocuk olunca tabi malum eskisi gibi birbirimizle ilgilenemedim ama artık biktirdi. Sürekli ailemin yanında tersliyo çocukla ilgili. Aman düşmesin vs. Bu tür şeyler.... Evladım ben can ama bende insanım:KK43: ne bir güzel söz söyler ne evlilik yıldönümünde bsy alır yada yapar. Çocuk olana kadar çalıştım çocuk doğdu bıraktım. Bir kıyafet alacağım zaman nerde giyilmicek ucuzluk onlara goturuyo. Dün sandalet alacağım tutturdu 40 TL olmaz bak orda 20 Lik var tartıştık. 40 TL yi çok rahat alabilecek durumdayken almıyor. Bunlar örnekler... Her aldığım şeye karışıyor. Ailesi bile der bunu eli sıkıdir derler. Bir kerede al hayatım istediğini demez ki gidip en pahalıyi almam. Bunun gibi işte. Bana değer sıfır adamda. Suratı kırk karış her gün. Bir küstük mu 10 gün küser biliyomusunuz. Böyle bi adam.artik bende sürekli tersler oldum. 6 yıllık evliyim. Bunaldım. Sinirleniyorum onu görünce bile. Arabamizla kardeşlerimi bı bayramda köye goturcek oluyo yirmi dk yol. Bir ton tantana cikiyo benle evde.Çok aksi bı adam. Evlenmeden önce çok anlayisliydi. Aileme bsy yansitmiyorum ama boşanmak istiyorum. Tek derdi para. Yoruldum.
Çocuktan sonra cimri olmadı ya bu adam hep böyledir tahminimce şimdi daha çok gözüne batmaya başlamıştır çünkü en kıymetimiz evladimiza herşeyin imkanlarımız dahilinde en güzelini sunmak isteriz
Insan dengeli olacak ne har vurup harman savuracak nede böyle eli sıkı olacak

Bir tanıdığım da birebir aynı şeyleri yaşadı. Çocuğun yaşı tutsa adeta o sanacaktım. Insanlar ilk gerçek yüzünü evlenince, en ilkel yüzünü de çocuk olunca gösteriyor galiba. Zor bir durum hayat katlanılmaz olmasa da insan evlilikten mutluluk beklediği için boşanmayı düşünebiliyor. Tanıdığım da yılda bikac sefer boşanma lafını dillendiriyor ancak adam naparsan yap modunda. Her ortamda suratı beş karış artık bizim de enerjimizi emiyor adeta. ama dilersen erkeğin gözünden de bunun sebeplerini anlatabilirim. belki arasından siz de kendinize pay çıkarırsınız. Ilişkiler karşılıklı yıpranıyor malum.

Bugun pazar yan komşumuz almış cocuklarini havuza götürüyor. Eşime bizde gidelim dedim giriş kişi başı ücretli. Sadece çocuk girecek kaç para olur diyo. Çocuk 2 buçuk yaşında. Öyle saçma sorumu olur. Gönülsüz gönülsüz iyi tm gidelim nereye istyosan dedi ben tepki gösterince. Of offfff . Vazgeçtim gitmekten gitsek suratı asık olur ordada. Gerçekten artık soguttuuu gerçekten bunaldım :( dün baristik sabah çocuk elimdeki teli gördü istedi bende vermeyip kandırmaya çalıştım bagryo bana eşim ozaman almicam hiç teli eline diyo. Bende insanim. Kızdım bagrdim cagrdim

Back
X