• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra evlilik

Yok yok cocuk la ilgilensin yeter.. Dediğim gibi uyanıkken ilgilenir ama uykusu gelince canavar oluyor e benimde uykum geliyor bebek uyumuyor. Dolayısla kavga orada başlıyor
O zaman gerçekten çok da sorun var gibi görünmüyor,üzmeyin birbirinizi.
Siz çok yorgun olduğunuz için haklı olarak sıkılmışsınız,inşallah zamanla bebişin uyku düzeni de oturur rahatlarsınız.

Affınıza sığınaraktan soruyorum mutsuz bir yuvaya neden bir çocuk yaptınız.Cözülmeyen meseleler varken bir mesele daha oluşmuş çocukla sanki.

Benim bebeğimde 10 aylık. Üstelik üçüncü yolda :) akşam 9 - 9.30 gibi yatıyor sabaha kadar bir kez uyanır. Süt için ölçülü suyu bebek termosunda hazırdır . Ölçülü maması ve biberonu yanı başımda. Uyanınca sütünü veriyorum 9 a kadar uyuyor yine. Aç yatan bebek gece çok uyanır. Uyutmadan muhallebi falan yedirin olmazsa . Karnı doyarsa uyanmaz sık sık. Babası en fazla bulaşık zamanı 15 dakika ilgilenir o kadar . Gece hayatta ilgilenmez, erken kalkıp işe gidiyorlar hem, siz bebek uyuyunca uyuyabilirsiniz yine. Ben geceleri babayı rahatsız etme taraftarı değilim. Ne yapalım bugünlerde geçecek sabırlı ol. Sen huzurunu bozma

esine bebegin onu cok sevdigini o yokkken cok agladigini ondayken daha sakin oldugunu soyle. aa ne yaptin bende hic boyle durmuyor falan de. baba diyip durdu butun gun de. ek gidayi babasi versin. aa benden yemiyor de :) iliskilerini kuvvetlendir. hem dinlenirsin biraz.

Eşim eve geldikten sonra yanıma bile uğramaz kızım(ben daha önce geliyorum) beraber oynarlar,alt değişimi gerekiyorsa değiştirir,yemek yemesi gerekiyorsa yedirir. Hatta bazen ben akşam dışarı çıkıyorum eşim bakıyor evde,uyku saati gelince uyutuyor.. haftasonu ben biraz daha yatayım dersem alır kızımı çıkar odadan,alt falan değişir oynarlar..
eşim böyle olmasa çok zorlanırdım..

Haftasonu uykusunda feragat edebilir tabi ki. Etmelide. Ama özbakımını bi babadan beklemek bana yanlış geliyor. Bi bebeğin altını anane babanne baba değiştirmemeli yani bence. Zaten 1 dakika bile sürmüyor. Gereksiz yere “her şeyi benden istiyorsun” dedirtmiş oluyorsun.

Evliliğinizde çocuktan sonra neler değişti?
Eşim bebegimize düşkün tabi her baba gibi seviyor ilgileniyor fakat çocuk yüzünden çok tartışıyoruz. Erken uyanınca az da sen bak diyorum ikimiz de uykulu olunca kavga başlıyor tamam o çalısıyır ama izinli günleri fedakarlık edemezmi. Veya altını değiştir diyince bir bahane buluyor. Ben çok yoruldum artık bebeğim gece ikide yatıyor gece bilmem kaç kez kalkıyor sürekli al koy al koy ne zaman geçecek bu günler. Eskisi gibi mutlu olur muyuz? Eskiden de mutlu değildik ama bu kadar kavga etmezdik. Bebegim 9 aylık
canım bebeğinin önce uyku düzenini oturt gece 2 ye kadar uyuması lazım bnm bebeğim 4 aylık şimdi şşş pat tekniği bunu arastırın instagramda baldan_anne var takip edin gerçekten işe yarıyor uyguluyorum biraz aglıyır ama düzenli uyku şarr amneyi com zorluyo kavga meselasone gelşnce bşzde aynı cocuk yğzünden sinirlerim gergin oluyo en ufak birşeyinde bagrış çagrış ama geçecek bu günler inşaallah

Bikere yazdığınız" eskisi gibi mutlu olur muyuz" kelimesi çok çok itici. Bir eve bebek girmiş,sizin mutsuz olmanızı anlayamadım? Uyku bu kadar mı önemli? Eşinizde siz de bebek ağlıyor diye şikayetçisiniz ve buna da sinirleniyorsunuz kavga ediyorsunuz. Madem bebekten önce mutluydunuz ne amaçla bebek yaptınız?
Ayrıca uslup da çok itici insanlara verdiğin tepkiler hiç normal değil.kesinlikle bir paikolojik destek almanızı tasye eyorum başka türlü mutlu olabileceğini hiç sanmıyorum!

Ben eşime bebekle ilgilen dediğimde hemen annesini çağırıp ona devrediyor o nedenle hiçbişey söylemiyorum artık herseyin kendim yapıyorum. Çok isterdim arada dinlenmek için bebeği babasina emanet edeyim. Nasılsa annesi var bebek bakmaya da hevesli. Başıma saracak illa ki.

Back
X