- 5 Şubat 2024
- 152
- 16
- 18
- 26
- Konu Sahibi parla kusu
-
Merhaba öncelikle sağlıkla büyüsün doğumunuz kolay geçsin inşallah. Bende hamileyim henüz doğum yapmadım ama buna katılmıyorum. Eğer arada gerçek sevgi ve uyum varsa çocuk etkilemez aksine evinize neşe katacaktır. Genelde çocuklu mutsuz olan kişiler eşlerinden destek görmüyorlar yalnız kalıyorlar. Var olup üstü örtülen sorunlar genelde gün yüzüne çıkabiliyor. Eğer tüm gününüz temizlik yemek çocuk diye geçmeyecekse eşiniz manevi destek olacaksa aranızda da gerçek sevgi ve anlayış varsa evliliğiniz bozulmayacaktır. Belki lohusalığınız zor geçecek adapte olamayacaksınız bir anda ama bu sadece bir süreç. Çocuk oldu diye birbirinizi şımartmaktan sevginizi dile getirmekten çekinmeyin. Odağınız çocuğunuz olsun ama tüm odağınızı çocuğa değil kendinize ve eşinize de yönlendirin. Stres yapıp bebişi de etkilemeyin herşey bu kadar güzelken tadını çıkarınMerhabalar arkadaşlar bilenler bilir 1 ay sonra doğumum var eşim ile çok büyük heyecanla kızımızı bekliyoruz 1.5 yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdik çok şükür de oldu yani planlı bir gebelikti. Eşimle 3 yıl sevgililik dönemimiz de oldu her ne kadar planlı bir süreç olsada ilk öğrendiğimiz zaman ben afalladım ve acaba erken mi oldu doğru zaman mıydı diye kafamda kurduğum bir süreç oldu ama bu sadece ilk 3 ay sürdü şuan kendimi çocuklu hayata alıştırdım ve gerçekten çok istiyorum çokta mutluyuz eşimle ama bazen eşimle bir daha hiç bir zaman yalnız kalamayacağız düşüncesi olabiliyor tabi ki 3 kişilik ailemle çok mutlu olacağımı biliyorum ama evlilikte tek başına olmak sevgililiğin devamı gibi bir şey yani bizde öyleydi uyumlu ve birbirimizi seven bir çiftiz yaptığımız her şeyden zevk alıp birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyoruz bunun bundan sonra böyle olmayacağının farkındayım ama evliliğimizin de büyüsünü canlılığını bozmak istemiyorum hamilelik sürecinde doktorumuzun onayıyla cinsel hayatımız da bir değişim olmadı ama çocuktan sonra hayatımız nasıl olacak bilmiyorum çocuk evliliğe düşen bir bomba lafını çok duydum tecrübeli arkadaşlarımın bu konuda ki fikirlerini merak ediyorum sizce evlilik gerçekten kötüye gider mi
Çocuk evliliğe düşen bir bomba ilk defa duydum ne kadar yanlış bi benzetme.Merhabalar arkadaşlar bilenler bilir 1 ay sonra doğumum var eşim ile çok büyük heyecanla kızımızı bekliyoruz 1.5 yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdik çok şükür de oldu yani planlı bir gebelikti. Eşimle 3 yıl sevgililik dönemimiz de oldu her ne kadar planlı bir süreç olsada ilk öğrendiğimiz zaman ben afalladım ve acaba erken mi oldu doğru zaman mıydı diye kafamda kurduğum bir süreç oldu ama bu sadece ilk 3 ay sürdü şuan kendimi çocuklu hayata alıştırdım ve gerçekten çok istiyorum çokta mutluyuz eşimle ama bazen eşimle bir daha hiç bir zaman yalnız kalamayacağız düşüncesi olabiliyor tabi ki 3 kişilik ailemle çok mutlu olacağımı biliyorum ama evlilikte tek başına olmak sevgililiğin devamı gibi bir şey yani bizde öyleydi uyumlu ve birbirimizi seven bir çiftiz yaptığımız her şeyden zevk alıp birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyoruz bunun bundan sonra böyle olmayacağının farkındayım ama evliliğimizin de büyüsünü canlılığını bozmak istemiyorum hamilelik sürecinde doktorumuzun onayıyla cinsel hayatımız da bir değişim olmadı ama çocuktan sonra hayatımız nasıl olacak bilmiyorum çocuk evliliğe düşen bir bomba lafını çok duydum tecrübeli arkadaşlarımın bu konuda ki fikirlerini merak ediyorum sizce evlilik gerçekten kötüye gider mi
Çocuk demek sorumluluk demek. İlk seneler fiziken çok yorgun oluyorsunuz. Sonrasında o kısım geçse de mental yorgunluk devam ediyor. Haliyle sevgililik gibi devam edemiyor bir şeyler.Eşimle gerçekten güzel giden bir evliliğimiz var bende bu düşüncelerin oluşma sebebi eşimin hamileliğimi çok geç idrak etmesi oldu sanırım karnım çok büyümedi 7. Aydan sonra hamile gibi görünmeye başladım nerdeyse ve eşim benim kadar farkına varamadı sanki hamileliğimin bu yüzden bazen böyle evham yapıyorum
bu bana umut oldu. şu süreçte boşamadıysam daha da boşamam gibi geliyor gerçekten.İlk iki sene ben çok gergin uykusuzdum. Adamın yaptığı şeyler batıyordu. Sonra o dönem geçti.
Şahsen bu sarsıyor , ilk iki yıl özellikle. Burada eş desteğinin etkisine göre sarsıntı azalır. Destek azsa yıkım artar. Tavsiyem Bebek sadece sizin değil eşinize de her işi yaptırın. Tutamaz bakamaz demeyin. Deneye deneye öğrenecek. Ev işinde ciddi bir destek isteyin. Gece uykusuzluğu en beteri. Siz gece uykusuz kalıyorsanız mesela eşiniz her akşam evi temizleyip yemek yapacak. Başka türlü kadın çok yoruluyor ve sınırlı oluyor. Dolayısıyla huzurlu bir ev ortamı olmuyor.Merhabalar arkadaşlar bilenler bilir 1 ay sonra doğumum var eşim ile çok büyük heyecanla kızımızı bekliyoruz 1.5 yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdik çok şükür de oldu yani planlı bir gebelikti. Eşimle 3 yıl sevgililik dönemimiz de oldu her ne kadar planlı bir süreç olsada ilk öğrendiğimiz zaman ben afalladım ve acaba erken mi oldu doğru zaman mıydı diye kafamda kurduğum bir süreç oldu ama bu sadece ilk 3 ay sürdü şuan kendimi çocuklu hayata alıştırdım ve gerçekten çok istiyorum çokta mutluyuz eşimle ama bazen eşimle bir daha hiç bir zaman yalnız kalamayacağız düşüncesi olabiliyor tabi ki 3 kişilik ailemle çok mutlu olacağımı biliyorum ama evlilikte tek başına olmak sevgililiğin devamı gibi bir şey yani bizde öyleydi uyumlu ve birbirimizi seven bir çiftiz yaptığımız her şeyden zevk alıp birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyoruz bunun bundan sonra böyle olmayacağının farkındayım ama evliliğimizin de büyüsünü canlılığını bozmak istemiyorum hamilelik sürecinde doktorumuzun onayıyla cinsel hayatımız da bir değişim olmadı ama çocuktan sonra hayatımız nasıl olacak bilmiyorum çocuk evliliğe düşen bir bomba lafını çok duydum tecrübeli arkadaşlarımın bu konuda ki fikirlerini merak ediyorum sizce evlilik gerçekten kötüye gider mi
Bunun benzerini bana anneannem derdi. Evlilik kötü evliliği yıkar iyi evliliği de sallar derdi.Çocuk evliliğe düşen bir bomba ilk defa duydum ne kadar yanlış bi benzetme.
Bi evliliğin kötüye gideceği varsa gider zaten. Sebebi çocuk olmaz.
İki kişinin de çabalaması gerekiyor. Ben emzirme devam ederken çok uykusuz vs yorgundum.bu bana umut oldu. şu süreçte boşamadıysam daha da boşamam gibi geliyor gerçekten.
Bana göre bebekle gelen mutluluk hiçbir güzel yalnızlığa değişilmez.Bizim her anlamda çocuklardan sonra hiç değişiklğimiz olmadı .Kavga da ettik tabi ama öncesi ne kadarsa öyle.Hatta beraber 5 dakikanın bile ne kadar kıymetli olduğunu anladık ,birbirimizi özledik ; o da ayrı bir heyecan kattı.Güzel düşünün güzel olsun her şey.Merhabalar arkadaşlar bilenler bilir 1 ay sonra doğumum var eşim ile çok büyük heyecanla kızımızı bekliyoruz 1.5 yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdik çok şükür de oldu yani planlı bir gebelikti. Eşimle 3 yıl sevgililik dönemimiz de oldu her ne kadar planlı bir süreç olsada ilk öğrendiğimiz zaman ben afalladım ve acaba erken mi oldu doğru zaman mıydı diye kafamda kurduğum bir süreç oldu ama bu sadece ilk 3 ay sürdü şuan kendimi çocuklu hayata alıştırdım ve gerçekten çok istiyorum çokta mutluyuz eşimle ama bazen eşimle bir daha hiç bir zaman yalnız kalamayacağız düşüncesi olabiliyor tabi ki 3 kişilik ailemle çok mutlu olacağımı biliyorum ama evlilikte tek başına olmak sevgililiğin devamı gibi bir şey yani bizde öyleydi uyumlu ve birbirimizi seven bir çiftiz yaptığımız her şeyden zevk alıp birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyoruz bunun bundan sonra böyle olmayacağının farkındayım ama evliliğimizin de büyüsünü canlılığını bozmak istemiyorum hamilelik sürecinde doktorumuzun onayıyla cinsel hayatımız da bir değişim olmadı ama çocuktan sonra hayatımız nasıl olacak bilmiyorum çocuk evliliğe düşen bir bomba lafını çok duydum tecrübeli arkadaşlarımın bu konuda ki fikirlerini merak ediyorum sizce evlilik gerçekten kötüye gider mi
Kendinizi böyle telkin etmeyin planlı bir çocuk yaptınız da devamında niye böyle düşünüyorsunuz şuan psikolojiniz iyi olmayabilir ama umarım herşey iyi olur sizin içinMerhabalar arkadaşlar bilenler bilir 1 ay sonra doğumum var eşim ile çok büyük heyecanla kızımızı bekliyoruz 1.5 yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdik çok şükür de oldu yani planlı bir gebelikti. Eşimle 3 yıl sevgililik dönemimiz de oldu her ne kadar planlı bir süreç olsada ilk öğrendiğimiz zaman ben afalladım ve acaba erken mi oldu doğru zaman mıydı diye kafamda kurduğum bir süreç oldu ama bu sadece ilk 3 ay sürdü şuan kendimi çocuklu hayata alıştırdım ve gerçekten çok istiyorum çokta mutluyuz eşimle ama bazen eşimle bir daha hiç bir zaman yalnız kalamayacağız düşüncesi olabiliyor tabi ki 3 kişilik ailemle çok mutlu olacağımı biliyorum ama evlilikte tek başına olmak sevgililiğin devamı gibi bir şey yani bizde öyleydi uyumlu ve birbirimizi seven bir çiftiz yaptığımız her şeyden zevk alıp birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyoruz bunun bundan sonra böyle olmayacağının farkındayım ama evliliğimizin de büyüsünü canlılığını bozmak istemiyorum hamilelik sürecinde doktorumuzun onayıyla cinsel hayatımız da bir değişim olmadı ama çocuktan sonra hayatımız nasıl olacak bilmiyorum çocuk evliliğe düşen bir bomba lafını çok duydum tecrübeli arkadaşlarımın bu konuda ki fikirlerini merak ediyorum sizce evlilik gerçekten kötüye gider mi
Ne kadar güzel çok mutlu oldum sizin adınıza kavga tartışma illa ki olacaktır şuan da da oluyor ama önemli olan arada ki sevginin her zaman kalması ben aslında bu kaygılarıma rağmen hep pozitif düşünmeye çalışan biriyim evim toplu olur eşimle kendime yine zaman ayırırım uykusuzluk yaşayacağım zamanlarda gündüzleri annemden destek alırım vs gibi olumlu düşünmek istiyorum yani hep ama etrafımda o kadar olumsuz kasan var ki ister istemez bu yöne doğru kayıyorum bazenBana göre bebekle gelen mutluluk hiçbir güzel yalnızlığa değişilmez.Bizim her anlamda çocuklardan sonra hiç değişiklğimiz olmadı .Kavga da ettik tabi ama öncesi ne kadarsa öyle.Hatta beraber 5 dakikanın bile ne kadar kıymetli olduğunu anladık ,birbirimizi özledik ; o da ayrı bir heyecan kattı.Güzel düşünün güzel olsun her şey.
Eşim bankacı ben şuan çalışmıyorum annemde kayınvalidem de yakınım da oturuyor annem doğsun da bakalım diye can atıyor zaten eşim ev işlerinden anlar ama anladığı konular farklı mesela evin tüm ağır işleri tamir işleri bazen yemek işleri ondadır ama ütü bulaşık temizlik bunları çok beceremezEşiniz ne iş yapıyor çalışma saatleri nasıl? Siz çalışıyor musunuz? Yaşadığınız yerde anneanne babaanne, teyze, vb var mı? Varsa becerikli kimseler mi? Eşiniz ev işlerinden anlar mı? Sorunuzun cevabı bu değişkenlere bağlı.
O zaman çok etkilenmeyeceğinizi umuyorum. Çünkü yanında yardımcıları varsa ve hemen işe dönmesi gerekmiyorsa anne başkaları gibi yıpranmıyor diye düşünüyorum.Eşim bankacı ben şuan çalışmıyorum annemde kayınvalidem de yakınım da oturuyor annem doğsun da bakalım diye can atıyor zaten eşim ev işlerinden anlar ama anladığı konular farklı mesela evin tüm ağır işleri tamir işleri bazen yemek işleri ondadır ama ütü bulaşık temizlik bunları çok beceremez
Merhabalar arkadaşlar bilenler bilir 1 ay sonra doğumum var eşim ile çok büyük heyecanla kızımızı bekliyoruz 1.5 yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdik çok şükür de oldu yani planlı bir gebelikti. Eşimle 3 yıl sevgililik dönemimiz de oldu her ne kadar planlı bir süreç olsada ilk öğrendiğimiz zaman ben afalladım ve acaba erken mi oldu doğru zaman mıydı diye kafamda kurduğum bir süreç oldu ama bu sadece ilk 3 ay sürdü şuan kendimi çocuklu hayata alıştırdım ve gerçekten çok istiyorum çokta mutluyuz eşimle ama bazen eşimle bir daha hiç bir zaman yalnız kalamayacağız düşüncesi olabiliyor tabi ki 3 kişilik ailemle çok mutlu olacağımı biliyorum ama evlilikte tek başına olmak sevgililiğin devamı gibi bir şey yani bizde öyleydi uyumlu ve birbirimizi seven bir çiftiz yaptığımız her şeyden zevk alıp birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyoruz bunun bundan sonra böyle olmayacağının farkındayım ama evliliğimizin de büyüsünü canlılığını bozmak istemiyorum hamilelik sürecinde doktorumuzun onayıyla cinsel hayatımız da bir değişim olmadı ama çocuktan sonra hayatımız nasıl olacak bilmiyorum çocuk evliliğe düşen bir bomba lafını çok duydum tecrübeli arkadaşlarımın bu konuda ki fikirlerini merak ediyorum sizce evlilik gerçekten kötüye gider mi kendinden daha öncelikli birisi olacak artık hayatınızda .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?