Evet zaten 1 saat gidiş bir saat dönüş şeklinde hesaplamıştim. Ya biraz da benim derdim eşimin rahat rahat bunu düşünmeden takilabilmesi sanırım. Yani bir eşitlik olmadığı için mutlu değilim
Eşitlik olmadığı hissi yorucu yıpratıcı oluyor gerçekten ama bazı noktalarda tıkanıyoruz elden bir şey gelmiyor. Çoğu kişi yazmış, burda sorun aslında eşinizde.
O tek çıkıyorsa sizin de tek çıkmaya hakkınız var. Gündüz istediğin yere git demek çok saçma. Evet anneyiz ama çocuksuz alana da ihtiyacımız var tazelenmek için.
Benim kızlarım 3,5 ve 1,5 yaşındalar (küçük kızım emiyor) Eşimin tek Pazar günü boş. Bazen çocukları alıp annesine gidiyor, bir saat uzaklıkta şehir merkezinde annesi. Kahvaltıdan sonra gidiyorlar, akşam uyku saatini yola denk gelecek şekilde dönüyor. Ben de kafama göre takılıyorum.
Veya arkadaşlar akşam toplanıyorsa çocukları bırakıp gidiyorum. Tabi şöyle bir şey var, eşim bir plan yaparken önünü arkasını düşünmeden planını yapabilir kafası rahat gider gelir ama ben öyle değilim. Gitmeden yemekleri yaparım meyvelerini hazırlarım yedek kıyafetlerini bile yatağın üzerine bırakırım ki bir şey olursa ne giydirilecek diye beni aramasın

yine de söylemeyi unuttuğum bir şey varsa o eksik kalır, eşim düşünüp de yapamaz aklına gelmez.
Mesela geçen akşam büyük kızımı tiyatroya götürecektim. Gündüzden akşamın yemeklerini yaptım çocukları öğlen uykusuna da yatırdım ki akşam huysuzluk yapmasınlar. Büyük kızım yemeği dönünce yemek istedi. Evden çıkmadan eşime siz yiyin biz dönünce yeriz dedim ama anlamamış nasıl olduysa

kendi yemiş küçük kızımı yedirdim zannetmiş çocuğa yemek vermemiş

Eve geldim çocuk memeye saldırdı resmen.
O zaman epey söylenmiştim, her şeyi liste mi yapıp vermek gerek diye. Bu tarz eşitsizlikler oluyor maalesef.
Çocuktan sonra eş desteği çok önemli bence. Mutsuz yorgun kadın çocuklarına da faydalı olamıyor. Benim küçük geceleri hiç uyumuyor mahvoluyorum. Her sabah 5-6 civarı eşime verip 7-7.30a kadar uyuyorum sonra eşim hazırlanıp işe gidiyor. Gece ben erken uyuyorum o geç yatmayı seviyor. O yatana kadar çocuk uyandıkça uyutma görevi onda. Yemekleri ben yaparım bulaşıkları o toplar. Tek Pazar’ı boş, kahvaltı yemek çocuk bakımı o gün onda olur ki ben biraz nefes alabileyim.