selam
evet benimde üçüz gebelikti drum rikin büyük olduğunu ve sonlandırma işlemin yapılması gerektiğini söyledi bu arada seybay arkadaşımızında 4 lü gebeliği vardı.Vazgeçmek o kadar zor ki görüntü ses gözümden ve kulağımdan gitmiyor..Sanırım senin 11-12 haftada yapılacak belki birisi kendiliğinden vazgeçer yapılma gereği olmaz sudelinin öyle olmuştu.Bir bebek kendiliğinden iptal olmuş ve küçülmüştü.
Karından ince bir iğne ile girirliyor.Canım fazla yanmıyor ama sanki sıkışık ,adet ağrısı baskısı gibi oluyor.Doktor utrasonda bakıyor.Lütfen utrasona bakma , zaten bu arada ikil test ve ölçümler yapılacak
en risk yaratan bebeğin büyümesi durdurulacak.İçinde sıvı alınacak, içine potasyum verilerek sonlandırılacak ve kese boşaltılacak..Hangi bebek olduğunu asla sorma gerekirse eşinle bile hiç konuşma .2-3 gün gözünden akacak yaşlar ama hepsini kaybetmeyi, acaba devam ediyorlar mı , içinde birçok soruyla geçeireceksin üçlüde.Üçlü doğma şansı ve doğduktan sonra devam etme şansları çok az.İlk gebelikte hele dahada zormuş.Seybayda vazgeçecekti iki bebekten fakat dörtünde kalpi durmuştu deddiğim gibi , zor bir karar bu.Sonlandırmadan sonra 3-4 gün dinleneceksin operasyon sadace 7-8 dk sürüyor.
fakat mühtemelen diğer bebejlerden sıvı alınacaktır.amiosentez için.toplam eğer olursa 15-20 dk .Herşeyi duyuyorsun, hissediyorsun.O günleri ve yaşadıklarım çok zordu çünkü ilk 9 haftalıkken aşağıdan girilerek yapıldı bana keseinden sıvısı boşaltıldı.Bir ay sonra kontrıle gittiğimizde birde baktıkki bebek yaşamaya devam etmiş.İkinci defa diğer yöntemle yapıldı 0 zaman 13 haftlıktılar.
sana geçmiş olsun canım.
kızlar bazılarınız bılırler ben 6 haftalık hamıleyım bız ıkız gebelık sanıyorduk ama ucuz gebelıkmış dun keselerı ve kalp atışları gorduk ama doktorum 11. haftada bırını sonlandırmamız gereklı dıgerlerını tehlıkeye atamayız dedı cok uzuldum gercekten cunku hepsının kalp atışlarını gordum ama bırınden vazgecmek zorundayım bu işlemı nasıl yapılıyor aranızda yaptıran varmı bırde daha sonra dıgerlerınıde kaybetmekden korkuyorum
kızlar bazılarınız bılırler ben 6 haftalık hamıleyım bız ıkız gebelık sanıyorduk ama ucuz gebelıkmış dun keselerı ve kalp atışları gorduk ama doktorum 11. haftada bırını sonlandırmamız gereklı dıgerlerını tehlıkeye atamayız dedı cok uzuldum gercekten cunku hepsının kalp atışlarını gordum ama bırınden vazgecmek zorundayım bu işlemı nasıl yapılıyor aranızda yaptıran varmı bırde daha sonra dıgerlerınıde kaybetmekden korkuyorum
Seherim;böyle bir seçim yapmak çok zor.Ben hiçbirinden vazgeçemezdim herhalde.Onları bana veren rabbim en güzelini bilir deyip dua ederdim.Bu şekilde örneklerle çok karşılaştım ben.En son benin çok yakın bir arkadaşımın başına geldi.Oda birkaç deneme sonunda hamile kaldı.Üçüz gebelik olunca hem kendi hemde doktoru panikledi.Kendisi ben nasıl bakarım üçüne birden ,doktoruda sağlıklı bir gebelik olmaz diye.Sonuçta birinin kalbine potasyum verip düşürdüler.Ondan iki hafta sonrada diğerleri düştü.Çanım bence çok iyi düşün,sonuçta birisi düşerken rahim kasılıyor ve diğerleride risk altına giriyor.
Verende Allah alanda canım bunu çok iyi düşün.Bizim bir canlıyı yok etmek gibi bir lüksümüz yoook.Üçüz dördüz olupta sağlıkla doğan çok bebek var.Hep beraber dua edelim ve Rabbimden hayırlısını dileyelim.Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler....
4 aylık benim,bi kız bi erkek ama kesin değil.
bu doktorlar sinir ediyo beni,kesin bildikleri bişey yok,daha tekmi çiftmi oda kesin değilmiş.
bi doktor bulamadım yani.testleride oldum,sorun yok.gitmicem doktora ya..
kızımda var biliyosun benim gözüm fena korkmuş durumda,nasıl bakıcam yaa...kızda 2.5 yaşında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?