cogul gebelıklerın sonlandırılması kılzar hıc başına gelen varmı

seherim

MELEKLERİM BENİMLE
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2007
1.713
11
116
41
Bursa
kızlar bazılarınız bılırler ben 6 haftalık hamıleyım bız ıkız gebelık sanıyorduk ama ucuz gebelıkmış dun keselerı ve kalp atışları gorduk ama doktorum 11. haftada bırını sonlandırmamız gereklı dıgerlerını tehlıkeye atamayız dedı cok uzuldum gercekten cunku hepsının kalp atışlarını gordum ama bırınden vazgecmek zorundayım bu işlemı nasıl yapılıyor aranızda yaptıran varmı bırde daha sonra dıgerlerınıde kaybetmekden korkuyorum

canim hem gozun aydin hemde cok gecmis olsun allah yardimcin olsun insan evladini secebilirmi gercekten cok zor bir durum ama ya biri ya hepsi insallah saglicakla bebeklerini kucagina alirsin.

seherim canım çok üzüldüm ben ya benimde en çok korktuğum şey bu biliyormusun böylesine zor bir tercih yapmak zorunda kalmak allah yardımcın olsun canım

selam

evet benimde üçüz gebelikti drum rikin büyük olduğunu ve sonlandırma işlemin yapılması gerektiğini söyledi bu arada seybay arkadaşımızında 4 lü gebeliği vardı.Vazgeçmek o kadar zor ki görüntü ses gözümden ve kulağımdan gitmiyor..Sanırım senin 11-12 haftada yapılacak belki birisi kendiliğinden vazgeçer yapılma gereği olmaz sudelinin öyle olmuştu.Bir bebek kendiliğinden iptal olmuş ve küçülmüştü.

Karından ince bir iğne ile girirliyor.Canım fazla yanmıyor ama sanki sıkışık ,adet ağrısı baskısı gibi oluyor.Doktor utrasonda bakıyor.Lütfen utrasona bakma , zaten bu arada ikil test ve ölçümler yapılacak
en risk yaratan bebeğin büyümesi durdurulacak.İçinde sıvı alınacak, içine potasyum verilerek sonlandırılacak ve kese boşaltılacak..Hangi bebek olduğunu asla sorma gerekirse eşinle bile hiç konuşma .2-3 gün gözünden akacak yaşlar ama hepsini kaybetmeyi, acaba devam ediyorlar mı , içinde birçok soruyla geçeireceksin üçlüde.Üçlü doğma şansı ve doğduktan sonra devam etme şansları çok az.İlk gebelikte hele dahada zormuş.Seybayda vazgeçecekti iki bebekten fakat dörtünde kalpi durmuştu deddiğim gibi , zor bir karar bu.Sonlandırmadan sonra 3-4 gün dinleneceksin operasyon sadace 7-8 dk sürüyor.
fakat mühtemelen diğer bebejlerden sıvı alınacaktır.amiosentez için.toplam eğer olursa 15-20 dk .Herşeyi duyuyorsun, hissediyorsun.O günleri ve yaşadıklarım çok zordu çünkü ilk 9 haftalıkken aşağıdan girilerek yapıldı bana keseinden sıvısı boşaltıldı.Bir ay sonra kontrıle gittiğimizde birde baktıkki bebek yaşamaya devam etmiş.İkinci defa diğer yöntemle yapıldı 0 zaman 13 haftlıktılar.
sana geçmiş olsun canım.

canım bılgılerın ıcın sagol sanırım senın suan ıkızlerın var kac haftalık oldular canım Allahım tamamına erdırsın ınsallah
banada ılk olarak alttan gırıp erken zamanda sonlandırmayı soyledıler ama sonra daha 12. haftaya kadar ne olucanı bılemeyız belkı kendılıgınden sonlanır veya en azından 12. haftada sorun olan bebek varsa onu sonlandırırız suan rastgele sonlandırma olur dedı doktorlarım banada bu daha mantıklı geldı ama yınede ıcım acıyor ınşallah o zamana kadar kendı sonlanır bende bu acıyı yaşamam

canim senin icin cok zor bir durum olsa gerek acinin buyuklugunu hissede biliyorum canim ALLAH yardimcin olsun:teselli:

benimde üçüzdü ikisi tek yumurta ikizi biri de ayrıca tek yumurtadaydı. ikisini yani ikizleri almak gerekiyor dediler. üçüde doğabilir sağılıklıda olabilir sakatta dediler. üçünü taşıyamazsan karnında üçü birden ölebilir dediler. çoook üzüldüm uzun uzun düşündüm ve karar verdim. kıyamadım ben onlara. Rabbim kararlamıştır hakkımızda hayırlısını verir dedim ve izin vermedim. Rabbime havale etmiştim. bu kararı o verecekti. ben hep dua ettim. 4. ayın sonunda ikisi kendiliğinde öldüler kalpleri durdu. yine üzüldüm ama hiç ağlamadım ben rabbime havale etmişim ve oda benim için hayırlısını vermiş kararlamıştı işte. rabbim sizin içinde hayırlısını versin.

canım çok zor bir durum yengem tüp bebek yöntemiyle üçüzlere hamile kaldı. 16 yıl sonra hemde çok riskliydi hep yatması gerekiyodu doktoru birini almak istedi diğerleri tehlikeye girmesin diye ama kıyamadılar allah verdi 16 yıl sonra kıyamam dedi büyük bir risk aldı yani. sürekli yattı 8 ay boyunca sonuç sağlıklı 3 bebek ama doktorun almak istediği durumu kötü yani çok altta olan bebek bir hafta küvezde kaldı. ama bence böyle bir risk almak zor hemde 3 bebeğe bakmak inan çok zor bakıcı tuttular ama yetmedi yinede çok zorlandılar. kısacası diğerleri için birinden vageçmek gerek galiba ama gerçekten çok zor allah yardımcın olsun....

hepınıze teşekkurler kızlar gercekten cok zor ıcım acıyor ama sanırım dıgerelerı ıcın bunu yapmak zorundayım ınsallah 12. haftaya kadar bırı kendılıgınden sonlanır mevlam hayırlısını nasıp etsın

seherim gercekten zor bi durum benim basima gelmedi bilemem zor bi durum
benim aklima bazen geliyor doktorum bana cogul gebelik riskin var dedi su an hamile deilim asilama yaptiricaz kismetse doktor ondan bile cogul gebelik olabilecegini soyluyor dorduzde olabilir diyo benimde aklima geliyor bazen nasil olacak diye insallah hakkimizda hayirlisi olur
allah kolaylik versin canim

Canım nekadar zor bir karar tahmin edebiliyorum.Devam etmekte cesaret işi sonlandırmakta..Ben tüp bebek tedavim esnasında okadar çok üçüz gördümki anlatamam..İyice düşün Allah sana yardım etsin hayırlısı neyse o olsun tatlım..

canim yaaa cok uzuldum inan ...:çok üzgünüm:ucununde dogma ihtimali yokmuymus peki??i:uhm:nsan nasil kiyar yaaa millet 4 er 5 er doguruyor yeri gelince....

Benim de ilk denemem de tutmuştu.. Ikizdi üçüncü ayda birinde ciddi problem görüldü ve sonlandirilmasina karar verildi ama 23. Haftada diğerinide kaybettim çok zorrrrrrrr....çokk rabbim yardincin ols inşşşşşşş herşeyyyy güzellllllll ve istediğin gibi giderrrrrrrrr.......canimmmmmmmmm

canım çok zor durumun üçünün doğma şansı yokmu kaç yaşındasın belki de bunlara gerek kalmaz hem ben kayraya katılıyorum banada üç transfer yapılmıştı bu benimde başıma gelirse diye çok korkmuştum ama hiç tutunmadılar hayırlısını dile ben KAYRA arkadaşıma katılıyorum......yasakkelime hakkında hayırlısı fisfisfis
KAYRA ' benimde üçüzdü ikisi tek yumurta ikizi biri de ayrıca tek yumurtadaydı. ikisini yani ikizleri almak gerekiyor dediler. üçüde doğabilir sağılıklıda olabilir sakatta dediler. üçünü taşıyamazsan karnında üçü birden ölebilir dediler. çoook üzüldüm uzun uzun düşündüm ve karar verdim. kıyamadım ben onlara. Rabbim kararlamıştır hakkımızda hayırlısını verir dedim ve izin vermedim. Rabbime havale etmiştim. bu kararı o verecekti. ben hep dua ettim. 4. ayın sonunda ikisi kendiliğinde öldüler kalpleri durdu. yine üzüldüm ama hiç ağlamadım ben rabbime havale etmişim ve oda benim için hayırlısını vermiş kararlamıştı işte. rabbim sizin içinde hayırlısını versin. adan biri pes eder '

kızlar cogul gebelık ındırgemeyı erken donemdede 7. haftadada vajınal yoldan mudahale ılede yapıyorlarmış ama onunda rıskı var 11. haftada karından sonlandırmanında var kafam oyle karışıkkı ne yapıcamı bılemıyroum

Seherim;böyle bir seçim yapmak çok zor.Ben hiçbirinden vazgeçemezdim herhalde.Onları bana veren rabbim en güzelini bilir deyip dua ederdim.Bu şekilde örneklerle çok karşılaştım ben.En son benin çok yakın bir arkadaşımın başına geldi.Oda birkaç deneme sonunda hamile kaldı.Üçüz gebelik olunca hem kendi hemde doktoru panikledi.Kendisi ben nasıl bakarım üçüne birden ,doktoruda sağlıklı bir gebelik olmaz diye.Sonuçta birinin kalbine potasyum verip düşürdüler.Ondan iki hafta sonrada diğerleri düştü.Çanım bence çok iyi düşün,sonuçta birisi düşerken rahim kasılıyor ve diğerleride risk altına giriyor.
Verende Allah alanda canım bunu çok iyi düşün.Bizim bir canlıyı yok etmek gibi bir lüksümüz yoook.Üçüz dördüz olupta sağlıkla doğan çok bebek var.Hep beraber dua edelim ve Rabbimden hayırlısını dileyelim.Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler....

canım en cok ıstedıgım şey suan bu ama malesef 3 doktora gıttım yarın başka bır doktora daha tanışıcam ama hepsı bu cok daha tehlıkelı hepsının hayatını rıske atarız dıyorlar bende polıkıstık over olması dusuk ıhtımalını arttıyor zaten cok kotu durumdayım mevlam hakkımda hayırlısını versın benım ucuze bakmak gıbı bır korkum yok cok sukur onları veren rabbım rızkınıda verır nasılsa buyurler bır şekılde yueterkı saglıklı olsunlar benım ıcın dördüde tutsa ve dunyaya getırme ımkanım olsa hıc duşunmezdım bıle gecelerı uyuyamaz oldum kalplerı atıyor hepsının nasıl durdurcam dıye

sagol canım cadının tek saglıklı bır gebelıgı var cok sukur kızı olucak ınsalalah senın ne kadarlık cok sveındım canım

Merhaba kizlar, ben de ilk asilamami Ekimde deneyecegim. Sadece hamile kaldigini duymak yetmiyor demekki, sonrasi da var maalesef. Doktorlar her zaman mi ucuz gebeligi istemiyorlar, yoksa bazi durumlarda sorun yok diyorlar mi onu mreak ettim. Cok zor bir durum gercek. Allah boyle bir sey basina gelenlere sabir versin.

o nasıl doktor bacım 4 aylık cocugun cınsıyetı kesındır ayrıca tekmı ıkızmı kesın degıl nasıl oluyor benım daha 6 haftalık 3 keseyı gorduk ayrı ayrı kalplerını gorduk sen ıyı bır doktor bul canım gıtmıycem doktorada deme ıkızler kontrol altında olmalı Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…