merhaba arkadaşlar ben 24 yaşındayım 1,5 yıldır bi ilişkim var çok seviyoruz birbirimizi ama ailem sevdiğim çocuğun memleketi yüzünden onaylamıyor evlenmemizi. Mesleği ve eğitim durumu iyi ama ailem sevdiğim insanı görmeden tanımadan istemediklerini söylüyolar inat yapmış durumdalar. Ne yapıcamı bilmiyorum. Acaba diyorum aşık olduğumdan körmü oldum. Ama bana sundukları sebep bahaneler güneydoğulu olması annesinin kapalı olması bana geçerli gelmiyo bahaneler bir insanı böyle dışlayamazlar kendimi koyuyorum sevdiğim insanın yerine çok üzülürdüm onun ailesi aynı tepkiyi gösterseydi. Benimde özgürlüğümün kısıtlancağını uyum sağlayamayacağımı kendilerinede böyle bi ailenin uymadıklarını söylüyolar sizce bu bahaneler normalmi. Ben hatamı yapıyorum annem ve babamla tartıştık 4 gündür aynı evde konuşmuyoruz birbirimizle. Siz olsanız ne yapardınız yerimde?
Ailesiyle tanıştım annesi ablası teyzesi fln babası hariç. Yani iyiler annesinin babasının bu durumdan( ailemin istemediğinden) haberi fln var 2 hafta öncede annemlerle tanışmaya gelmişlerdi ablasıyla annesi ogün babamda vardı annemde vardı oturdular konuştular fln herşey yolundaydı çok sevinmiştim çok mutluydum kabul ettiler diye ümit verdiler hem bana hemde sevdiğim insana ve ailesine 1 hafta geçti aradan bu haftasonuda onlar davet etti bizi evlerine annem olmaz, babamda aynen istemiyoruz fln dediler çok fena tartıştım babam bana el kaldırdı vurdu bikaç defa
Anneside bugün aradı beni niye böyle yapıyo annenler herşey ne güzeldi oturup konuştuk fln böyle olursa bende alırım seni annenle görüşmezsin çokmu iyi olcak böylesi dedi. Olmadı babanla tekrar görüş diyo eşimle beraber gelelim bide konuşalım oturalım olur yolunu bulalım fln dedi. Bende tabi diyemedim babamla konuşmuyorum vurdu bana fln. Biraz zaman geçsin konuşmaya çalışcam dedim. Kaldı öyle.(
Ailesiyle tanıştım annesi ablası teyzesi fln babası hariç. Yani iyiler annesinin babasının bu durumdan( ailemin istemediğinden) haberi fln var 2 hafta öncede annemlerle tanışmaya gelmişlerdi ablasıyla annesi ogün babamda vardı annemde vardı oturdular konuştular fln herşey yolundaydı çok sevinmiştim çok mutluydum kabul ettiler diye ümit verdiler hem bana hemde sevdiğim insana ve ailesine 1 hafta geçti aradan bu haftasonuda onlar davet etti bizi evlerine annem olmaz, babamda aynen istemiyoruz fln dediler çok fena tartıştım babam bana el kaldırdı vurdu bikaç defa
Anneside bugün aradı beni niye böyle yapıyo annenler herşey ne güzeldi oturup konuştuk fln böyle olursa bende alırım seni annenle görüşmezsin çokmu iyi olcak böylesi dedi. Olmadı babanla tekrar görüş diyo eşimle beraber gelelim bide konuşalım oturalım olur yolunu bulalım fln dedi. Bende tabi diyemedim babamla konuşmuyorum vurdu bana fln. Biraz zaman geçsin konuşmaya çalışcam dedim. Kaldı öyle.(
Evet annesinin tepkisi de iyi sayılmaz. Oğluyla beni düşündüğünden öyle söylediğini düşünüyorum. Sonuçta onlar içinde kolay bişiy değil ortada bişiy yokken ayrım yapılması memleketi yüzünden fln. Resmen ayrım yapıyo çünkü benim ailem üzülüyo kızabilirler de haklılar onlarda, kadın geldi 2 hafta önce açıkca konuştu annemlerle biz kızınızı eve kapatmıcaz işine gider gelir kapanma konusundada kendisi bilir karışamam ben dedi kapatsaydım kendi kızımı kapatırdım ayrım yapsaydım kendi kızımı bileciklilere vermezdim fln dedi. Açıkca konuştu yani herşey tamam güzel oluyo derken böyle bi tepkiyi görünce kadında şaşırdı kızdı haklı olarak ben böyle düşündüm ve tepki göstermedim.
inan bana evlenince yöre farkını hissedersin.
adetlerin farklılıklarını hissedersin. çok bocalarsın.
arkadaşın biri yazmış zaten, bir kişi ile değil bir aile, hatta sülale ile evleniyorsun.
hep hayırlısı nasılsa öyle olsun diye dua et... olayları akışına bırak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?