• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Cok acil 2 günüm kaldi yardim edin

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bilgim olmadigi icin cevremde cocuklu insanlara soruyorum dunden beri hepsi yaptirmis hatta boyle asi ve otizm iliskisi bile duymamislar. Yarinda cocuk doktorumu ariycam bilgi amacli burdanda bi cok annr var merak ediyorum dogrusu, her anne gibi en iyisi neyse onu yapmak amacim.
Anliyorum elbette.
Ama emin olun bu sekilde dogru cevaba ulasamazsiniz.
Sahsen ben etrafimdaki annelere bakiyorum, bırakın asinin yan etkisini, cocugum bugun disarda cok oynadi, ilac vereyim de dinlensin diyen insanlarla dolu.
Yani bu gibi pek cok örnek var nasil guveneceksiniz?
Bu konuda muhatabiniz doktorlar ve akademik arastirmalar olmali.
Asi karsiti doktor cok ama cok az benim bildigim kadariyla. Siz de tek doktora sorarak karar vermeyin asla.
Fikrimi sorarsanız eger, iki cocugum var biri 7 digeri 1 yasinda. İkisinin de tum asilarini yaptiriyorum.
Diger türlusuyle bas edemem.
Buyuk kizim gecen haftalarda su cicegi gecirdi, asisiz arkadaslari atesler icinde yandi, tum vücutları döküntü oldu. Ama kizim cok şükür atessiz sadece birkac benekle atlatti hastaligi.

Anliyorum elbette.
Ama emin olun bu sekilde dogru cevaba ulasamazsiniz.
Sahsen ben etrafimdaki annelere bakiyorum, bırakın asinin yan etkisini, cocugum bugun disarda cok oynadi, ilac vereyim de dinlensin diyen insanlarla dolu.
Yani bu gibi pek cok örnek var nasil guveneceksiniz?
Bu konuda muhatabiniz doktorlar ve akademik arastirmalar olmali.
Asi karsiti doktor cok ama cok az benim bildigim kadariyla. Siz de tek doktora sorarak karar vermeyin asla.
Fikrimi sorarsanız eger, iki cocugum var biri 7 digeri 1 yasinda. İkisinin de tum asilarini yaptiriyorum.
Diger türlusuyle bas edemem.
Buyuk kizim gecen haftalarda su cicegi gecirdi, asisiz arkadaslari atesler icinde yandi, tum vücutları döküntü oldu. Ama kizim cok şükür atessiz sadece birkac benekle atlatti hastaligi.
Anliyorum, zaten yaptirmaya karar verdim, ama fikir almak istedim.

Ulkemizde tamamen başka ülkeden gelen aşılması karışık olan ve hala bu çocukların aşıları üzerinde o kadar kişi çalışırken ve ortaya çıkmayan vakalar tekrar ortaya çıkarken siz nasıl aşı olmamayi göze alıyorsunuz. Benim abim kızamık hastalığı yüzünden vefat etti ben kendi aşıları mi bu yaşımda tekrarliyorum.

Ulkemizde tamamen başka ülkeden gelen aşılması karışık olan ve hala bu çocukların aşıları üzerinde o kadar kişi çalışırken ve ortaya çıkmayan vakalar tekrar ortaya çıkarken siz nasıl aşı olmamayi göze alıyorsunuz. Benim abim kızamık hastalığı yüzünden vefat etti ben kendi aşıları mi bu yaşımda tekrarliyorum.
Basiniz sagaolsun, uzuldum.
Kararsizlik iste, kucukken hic bir asi olmamisim su cicegi kabakulak kizamik hepsini atlattim. Ama risk edip yaptirmamak istemiyorum.

Asiya karsi olan zihniyeti hicbirzaman anlayamayacagim sanirim.ilerde cocuklarimiz cok bilmis aileler yuzunden birsuru hastalikla bogusacak.hadi siz otizmden suphelenip kafaniz karismis .Asilar sirf yurtdisindan geldigi icin asi yaptirmayanlari goruyorum .

Doktorlarin hemsirelerin bi bildigi varki asi yapiyolar. Hicbi bilgisi olmayn insanlara onlardan daha cok guveniyosun anlasilan ama basina Allah korusun bisi gelse gidicegin yer dr hemsirenin yani olucak :/off kisaca asi yaptir iste

Asiya karsi olan zihniyeti hicbirzaman anlayamayacagim sanirim.ilerde cocuklarimiz cok bilmis aileler yuzunden birsuru hastalikla bogusacak.hadi siz otizmden suphelenip kafaniz karismis .Asilar sirf yurtdisindan geldigi icin asi yaptirmayanlari goruyorum .
yok okadarda degil, bizzat yurt disindayim, bi kac yerde tesadufen gormustum kafama takildi. Iki gun erteledim sadece, zaten simdiye kadarki asilarin hepside yapildi.

Doktorlarin hemsirelerin bi bildigi varki asi yapiyolar. Hicbi bilgisi olmayn insanlara onlardan daha cok guveniyosun anlasilan ama basina Allah korusun bisi gelse gidicegin yer dr hemsirenin yani olucak :/off kisaca asi yaptir iste
Yaptiricam zaten , sadece iki gun erteledik. Hemsireydi zaten kiza sordum bi alakasi varmi diye, evet var oyle soylemler ama kesin bi bilgi yok karar sana kalmis dedi. Simdiye kadar hepsini yaptirdik bunuda yaptiricaz.

Kardeşim kabakulak geçirirken , 1000de 1 olan bir şey oldu ve menejit nüksetti, o zamanlar da şimdiki gibi (niyeyse) menenjit özel ve pahalı bir aşı, annemler Allahtan yaptırmış zamanında, vücut tanıdığı için hastalığı , bir ay kadar hastanede tedavi görerek ama sıfır hasarla atlattı. Eğer aşısız olsaydı menenjiti hasarsız atlatması imkansıza yakın olurdu.

Özel-genel tüm aşıları yaptırıyorum, yaptıracağım da. Yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bu aralar ne kadarncok aciliyor bu tarz konular. Asi otizme sebep olur mu bir ispat yok. Ama tv tablet telefon gibi uyaranlara fazla.maruz kalan cocuklarda otizm artisina dair veriler var. Çocuğunuzu asidan degil tv den tabletten koruyun bence.

yok okadarda degil, bizzat yurt disindayim, bi kac yerde tesadufen gormustum kafama takildi. Iki gun erteledim sadece, zaten simdiye kadarki asilarin hepside yapildi.
O derce insanlar var.aile sagligi merkezinde hemsireyim gecmiste icinde domuz yagi var yurt disindan geluyo yaptirmam diyen bikac kisiyle karsilastim.agzim acik kalmisti.boyle insanlara hicbirsey anlatamiyorsunuz iste.sizin karariniza sevindim acikcasi.ulkemiz cok karisik zamanlar geciriyor cocuklarimizin sagligina herzamankinden daha dikkat etmemiz gereken donemlerdeyiz belkide.
Adini unuttugumuz bisuru hastalik geri geliyor.Hastanelerde el ayak agiz hastaligindan birsuru hastanin oldugunu duyuyorum.

Yaptiricam zaten , sadece iki gun erteledik. Hemsireydi zaten kiza sordum bi alakasi varmi diye, evet var oyle soylemler ama kesin bi bilgi yok karar sana kalmis dedi. Simdiye kadar hepsini yaptirdik bunuda yaptiricaz.
Hi iyi ozman.ve bunu unutma neyden cok korkarsan o basina gelir oyuzden cok pimpirikli olma

Bajın eskiden aşı bulunmadan nice çocuklar ölmüş demekki tehlikwli bu hastalıklar yaptırın aşıları yani o kadar

Dünyada şarlatanlara inanan ve bundan sonra da inanacak tonla insan mevcut maalesef. Dünya düzdür diyen ciddi bir grup var dünya üzerinde, saptırdıkları bilimsel gerçeklerle bu konuda derin bilgisi olmayan ve kimlik arayışında olan insanlara kolaylıkla ulaşıyorlar. Aşı karşıtlığı da bunlardan biri, eskiden insanları toplu şekilde yok eden hastalıklar şimdi yeryüzünden silinmiş durumda, bunlar da aşıların sayesinde. Bebeğinize aşılarını yaptırmanızı tavsiye ederim.

Yurtdışı bizi zehirliyor meselesi demi keşke aşılama oranlari ve hastalığın azalış şekline baksalar. Benim en çok korktuğum bu yeni çıkan asilamama trendi yüzünden hastalıklar farklı bir formda ortaya çıkması. Ha birde su bar oaşıların fiyati gerçeken pahalı bir pnomokok aşısı yanlış hatırlamıyorsam 60 liraydi günde kaç bin çocuğa yapılıyor arti immün yetmezliği olanlara böyle birşey varsa niye devlet bu aşılar icjn bu kadar para harcasin değil mi?

Son düzenleme:
Bu aralar ne kadarncok aciliyor bu tarz konular. Asi otizme sebep olur mu bir ispat yok. Ama tv tablet telefon gibi uyaranlara fazla.maruz kalan cocuklarda otizm artisina dair veriler var. Çocuğunuzu asidan degil tv den tabletten koruyun bence.
Biliyorum o konuda bilgim var tesekkurler.

Yurtdışı bizi zehirliyor meselesi demi keşke aşılama oranlari ve hastalığın azalış şekline baksalar benim en çok korktuğum bu yeni çıkan asilamama trendi yüzünden hastalıklar farklı bir formda ortaya çıkması. Ha birde o aşıların fiyati gerçeken pahalı bir pnomokok aşısı yanlış hatırlamıyorsam 60 liraydi günde kaç bin çocuğa yapılıyor arti immün yetmezliği olanlara böyle birşey varsa niye devlet bu aşılar icjn bu kadar para harcasin değil mi?
Cok haklisiniz.asilar kendiniz aldiginizda cok pahali.inanin bir cocugu asisiz biraktigimda kendim uzuluyorum aileyi ikna edemezmiydim acaba diye.ama nasil bukadar emin olabiliyorlar asinin zararli oldugundan anlamiyorum.bi arkadas onceki sayfada yazmis tv telefin tabletten uzak tutun asil diye.oyle gercekten.cocuklarini asi zamani geldiginde dusunen anne babalar bakiyorsunuz tabletle telefonla oyaliyor.cok ilginc .

Kızamık da kabakulak da bildiğim kadarıyla ateşli hastalıklar. Yüksek ateş çocuğunuzda beyin hasarına bile yol açabilir. Benim ortaokuldayken öyle bir arkadaşım vardı küçükken ateşli hastalık geçirdiği için zihinsel aktiviteleri geri kalmıştı. Valla ben daha hiç aşı yüzünden otistik olan çocuk görmedim de duymadım da

Back
X