Çocuk Hastalıkları Cok acil ates

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

1oglak1koc

Gülüşlerim vardir benim♡
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2018
152
176
23
37
Oğlum 6yasinda 1gundur ateşli. Az önce acilden geldik. Ve antibiyotik verdi.
Acildeki doktor agumentin yazicam dedi.
Eşim eczaneden aldı ilacı. Eve geldk baktım amoklavin vermiş yani agumentinin muadilini.
Oğlum daha önce macrol içince alerji olmustu.
Az önce amoklavini verdim uyudu. Sorum şu muadilini aldık diye alerjisi ortaya cikarmi. Cok sıkıntıdayım şuan. Yardım edin lutfen

Aldığınız ilaç alerji yapan ilacın muadiliyse Etken madde aynı olduğu için alerji riski olabilir.

Kan testi yapildimi? Keske hemen antibiyotigi yazmasaydi doktor. Normalinde 3 gün beklenilir o karari kilmak icin. Atesi kac derecedeydi?
Yok kan testi yapılmadı. Acilden gittiğimz için boğaz enfeksiyonunda gittigimzde antibiyotik veriyor.

çocuklar hastalanmasin yaaaa. Şuan nasıl uykum var size anlatamam.

Yok kan testi yapılmadı. Acilden gittiğimz için boğaz enfeksiyonunda gittigimzde antibiyotik veriyor.

Bogaz enfeksiyonunda hemen antibiyotik yazilmaz, agri kesici yazilir. Bir kac günde düzelir.
Bence cocuk doktorundan randevu alin ve bir hat var, zehirlendiginde arayabildigin. Onu ara ve bu alerji sorusunu sor.

Yerinde olsam antibiyotigi simdilik vermem. Hem alerji riskinden dolayi, hem gereksiz oldugundan dolayi. Cocuk doktorun geriktigini düsünürse tekrar verirdim antibiyotigi.

Boğaz enfeksiyonu faranjit ise antibiyotikle tedavi edilir.
Ama doğru düzgün tanı konmadan nedir bu antibiyotik dayatması doktorlardaki?
Ateşte ise 38 buçuğa kadar eğer çocuğun durumu iyi ise müdahale etmemek gerekir.
Bence ilaca başlamayın, yarın sabah poliklinikteki bir doktor görsün.
Çok geçmiş olsun.

Sabah gittim doktora. Gribal enfeksiyon dedi ama gün içi ateşi çok yüksekti. Calpol verdim şimdi. Nobetteyim artık sabaha kadar

Ateş olduğu için hemen acile koştuk. Oğlumda böyle ateş olduğunda antibiyotiksiz ateşi gecmiyor malesef. Off canım çok sıkıldı yaa

Sabah gittim doktora. Gribal enfeksiyon dedi ama gün içi ateşi çok yüksekti. Calpol verdim şimdi. Nobetteyim artık sabaha kadar
Ateş konusunda fazlaca tecrübeli bir anneyim çünkü ilaç içiremediğimiz için 3 gün neredeyse 40 civarı ateşle gezinir oğlum.
Size nacizane tavsiyelerim, 38 buçuk olmadan ilaç vermeyin.
Bu sürede üstünü soyarak gerekirse çamaşırıyla gezdirin.
Uzun 20 dklık ılık su duşu aldırın, kan sıcaklığı değişsin.
Bol ve ılık sıvı tüketimi, bitki çayları içiyorsa ilk tercihiniz olsun.
Bal iyi bir çözümdür enfeksiyona karşı.
Ballı süt, çay gibi şeyler içirin.
Ve ilaç olarak calpol bizde bir halta yaramaz, dolven kullanırız.
Calpol dolven dönüşümünü unutmayın, bu ikisi yani parasetamol ve ibufen içeren ilaçlar saatleri dolmadan sırayla kullanılabilir, vücutta farklı organlarda işlendiği için.
Evde ikisini de içeren ilaç bulundurun.
Çok geçmiş olsun, şuan benim iki oğlum da hasta.
Hatta ctesi gecesi hastanede sabahladık 4 serum yedi, salgın varmış.
Çocuklar hasta olmamalı

Ateş olduğu için hemen acile koştuk. Oğlumda böyle ateş olduğunda antibiyotiksiz ateşi gecmiyor malesef. Off canım çok sıkıldı yaa

Ates kötü birsey degil. Vücüdün saglikli oldugunu, direndigini gösterir. Hatta gerekli diyebilirim. Yani hemen acile kosmak gereksiz. Onun yerine cocugu serin giydirmek ve ates 38.5ün üstünde ise agri kesici verilebilir.

Önemli olan cocugun ruh hali. Cocugun 39 derece atesi var ise fakat normal neseli, yemegini yiyorsa, endise edilecek birsey yok. Ancak ayni sekilde yemek yemeyip ve özelikle tuvaletini yapmiyorsa, o zaman evet acile gidilebilir.

Antibiyotik sadece bakterilere karsi etkilidir. Her ates bakteriden dolayi gelmiyor. Üstelik cok sik kullanildiginda, bakteriler zaman ile antibiyotige karsi bagisikli oluyorlar. Ve migde ve bagirsaklarda etki yapiyor.

Yani antibiyotigi hemen kullanmayin. Gecmis olsun bu arada.

Evettt olmamalilar.. cok üzgünüm.. size de.gecmis olsun. Ateş beni hep korkutmustur. Allahım evlatlarımızı korusun. Şuan için iyi uyuyor. Bende yatim 4aylik da bebeğim var. Yarın ikisine de aktif olmam gerekiyor. Bilgiler için teşekkür ederim. Hayırlı geceler..

Sadece ilik su olayi iyi degilmis. Cocugun atesini gizleyebilirmis. Diger tavsiyelerin hepsine katiliyorum.

Istahi ve wc si normal seyrinde. Yalnız ateş gelince bi titreme oluyor. Ve durduramiyor kendini. Dusa soktum öğlen oldu tabi bu. Ateş-i düştü enerjisi normale döndü. Aradan çok geçmedi yine titreme. Öksürük var boğaz belli de. Gece olunca ateş korkutuyor beni. Tşk edrmm

ateş sadece bakteriyel olmaz
viral de olabilir ki genelde viraldir, ve boşuna antibiyotik kullanırsınız.

3 gün süresi vardır bir çok ateşle başlayan hastalık kendi kendine geçer.

amoklavin ve augmentin in etken maddesi aynı.
macrol ün farklı.
eczacı hatası yok ama erken antibiyotik kararı var.
bunu da her ateşlendiğibde 40+ dan aşağı düşmeyen bir çocuk annesi olarak söylüyorum.
ateş 3 gün yönetilir. geçmezse antibiyotik düşünülür.
doktora gidip oğlumun ateş antibiyotiksiz geçmez derseniz, sizin gönlünüz ferahlasın diye bile reçete eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…