Çok acil avukat arkadaşlar bakabilir mi?

sariyapraklar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
384
95
98
42
Bugün eşimle mahkememuz vardı asliye cezada ve hakim bana basit yaralamadan ve silahla tehditten 1 yıl 10 ay hapis cezasi verdi es bozuntusunuda 1 yıl verdi.para cezasına çevirmedi sadece istinaf mahkemesi 7 gün içinde başvurabilirsiniz ceza iz artırabilir azaladabilir bilir dedi.itiraz dilekçesi verdim bundan sonraki süreç nedir bununla bu ikinci olayimiz ilkinde ikimizede para cezası vermişti ve benim sicilinin temiz olduğundan ertelenmişti.bu hapis cezasini istifnaf mahkemesi para cezasina C evirirmi yada ben bu cezayı yatarmiyim adam beni hem aldattı hem dövdü ustune polisi aradi ve ceza aldim

Hukmun geri verilmesi karari mi alindi ilk mahkeminizde

Ilk mahkemeydi karara bağladı 1 yıl 10 ay olarak iki ayrı suçtan istinaf mahkemesine 7 gün içinde itiraz edebilirsiniz dedi ancak ceza artadabilir azalabilir dedi bu istinaf mah.hapis cezamı para cezasina C evirirmi yada ne olur

istinaf mahkemesi tarafindan incelenir. ordan cikan karara gore temyiz kanun yolu icin yargitaya basvurabilirsin

kuzenimn esi avukat ona okudum bu msjini buyuk ihtimal hapis cezasi olur diyor

ceza avukati degilim fakat yatacak olsaydin zaten tutuklanirdin. muhtemelen 5 yil kurali olcak diye dusunuyorum daha tecrubeli arkadaslar varsa onlarda fikir verebilir.

istinaf mahkemesi tarafindan incelenir. ordan cikan karara gore temyiz kanun yolu icin yargitaya basvurabilirsin

Serefsiz hem beni aldattı defalarca dövdü ustune polisi aradi bu ikinci olayimiz ilkinde ikimizede para cezasi vermişti ve benim sicilin temiz olduğundan ertelendi ama bu ikinci olayla direkt hapis cezasi verdi belli bi sürenin altında bu hapis cezasi para cezasina cevrilirmi yoksa ben bu serefsiz yüzünden yatarmiyim

mahkeme kararini vermis. ama sen istinaf mahkemesine itiraz dilekceni ver. ordan cikacak karara gorede temyiz yoluna git. bence yatmazsin.

böyle bi durumda avukatin yok mub cok üzüldüm keske bi bilgim olsa

Ilk davanda Hükmün açıklanmasının geri bırakılması karari cıktı mı? O çok önemli. Çıktıysa da bu ikinci olayın 5 yıl icinde mi gerçekleşti?

10 ay hapis dışında erteleme veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması geçiyor mu?

Denetim süresi içinde (yani 5 yıl içinde) kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde, mahkeme hükmü açıklar. ancak mahkeme, kendisine yüklenen yükümlülükleri yerine getiremeyen sanığın durumunu değerlendirerek; cezanın yarısına kadar belirleyeceği bir kısmının infaz edilmemesine ya da koşullarının varlığı halinde hükümdeki hapis cezasının ertelenmesine veya seçenek yaptırımlara çevrilmesine karar vererek yeni bir mahkûmiyet hükmü kurabilir.Bu ilk suç için gecerli.

Yani hem bu 2. Suçtan hem de ertelenmiş ilk suçtan da ceza alırsınız.

Reactions: H E
Ilk davanda Hükmün açıklanmasının geri bırakılması karari cıktı mı? O çok önemli. Çıktıysa da bu ikinci olayın 5 yıl icinde mi gerçekleşti?

5 yıllık evliyiz ve iki kez mahkemelik olduk yani bugün ilk mahkemeydi ve kararı böyle söyledi hükmün açıklamasını geri bırakılan kararı cikti mi cikmadimi bilmiyorum soktaydim ve hala soktayim yarın o karar yazısını alcam buraya atarım ceza alirmiyim hapis yatarmiyim ceza avukatimisin bu arada

Istinaf mahkemesi, yerel mahkeme ve temyiz arasında bir mahkemedir. Zaten itiraz etmişsiniz. Yapacak başka bisey yok. Aleyhinize bir karar çıkarsa istinaftan tekrar temyize gidin.

Ilk cezada 3.600 mu ne para cezasi demişti o ertelendi sicilin temiz olmasından bu 2 .olaydan böyle ceza verdi beni dövdü darp raporun var kendimi savunurken oda darp raporu almış ozaman benim bu hapis cezasi artardı ilki paraydı onuda mi hapse cevirirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…