- 8 Nisan 2015
- 384
- 95
- 98
- 42
- Konu Sahibi sariyapraklar
-
Hukmun geri verilmesi karari mi alindi ilk mahkeminizde
yaaaa yanlis yazdim birakilmasi olacakti demi :)Nereye geri veriliyor, biz de oraya verelim?
Hukmun geri verilmesi karari mi alindi ilk mahkeminizde
kuzenimn esi avukat ona okudum bu msjini buyuk ihtimal hapis cezasi olur diyorIlk mahkemeydi karara bağladı 1 yıl 10 ay olarak iki ayrı suçtan istinaf mahkemesine 7 gün içinde itiraz edebilirsiniz dedi ancak ceza artadabilir azalabilir dedi bu istinaf mah.hapis cezamı para cezasina C evirirmi yada ne olur
istinaf mahkemesi tarafindan incelenir. ordan cikan karara gore temyiz kanun yolu icin yargitaya basvurabilirsin
10 ay hapis dışında erteleme veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması geçiyor mu?Bugün eşimle mahkememuz vardı asliye cezada ve hakim bana basit yaralamadan ve silahla tehditten 1 yıl 10 ay hapis cezasi verdi es bozuntusunuda 1 yıl verdi.para cezasına çevirmedi sadece istinaf mahkemesi 7 gün içinde başvurabilirsiniz ceza iz artırabilir azaladabilir bilir dedi.itiraz dilekçesi verdim bundan sonraki süreç nedir bununla bu ikinci olayimiz ilkinde ikimizede para cezası vermişti ve benim sicilinin temiz olduğundan ertelenmişti.bu hapis cezasini istifnaf mahkemesi para cezasina C evirirmi yada ben bu cezayı yatarmiyim adam beni hem aldattı hem dövdü ustune polisi aradi ve ceza aldim
Ilk davanda Hükmün açıklanmasının geri bırakılması karari cıktı mı? O çok önemli. Çıktıysa da bu ikinci olayın 5 yıl icinde mi gerçekleşti?
Denetim süresi içinde (yani 5 yıl içinde) kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde, mahkeme hükmü açıklar. ancak mahkeme, kendisine yüklenen yükümlülükleri yerine getiremeyen sanığın durumunu değerlendirerek; cezanın yarısına kadar belirleyeceği bir kısmının infaz edilmemesine ya da koşullarının varlığı halinde hükümdeki hapis cezasının ertelenmesine veya seçenek yaptırımlara çevrilmesine karar vererek yeni bir mahkûmiyet hükmü kurabilir.Bu ilk suç için gecerli.
Yani hem bu 2. Suçtan hem de ertelenmiş ilk suçtan da ceza alırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?