• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok acil camasir

Makinelerde watt olayı var yazar. kaç saat çalışıyorsa çarp toplam wattı bul.. bide elketrik 1 watt fiyatıda faturalarda yazar onunla çarp. yalnız su ısıtma filan da var içinde kesin ne kadar tutar belli olmaz.

sanırım kız senin uyanıklık yaptığını düşünmüş oda arttırmış :)

senin durumu kocama anlattım :) diyor ki 50 tl yi alsın kullandırsın makineyi sene sonu da makineyi aldığı yere satsın 150 tl ninde 50sini kıza versin..

Kızı çamaşır makinasına atın yıkayın kulaklarından asın ..ne kızmış be

Aaa bu cok iyi oldu tesekkr ederm. Sayacin baslangc ve bitsini yazinca nasil hesaplayacagm peki. .. her daireye fatura gelmiyor. Apart kendi hesapliyor su kadar kullanmissinz carpi bilmm kac falan

Sizin dairenize ayri sayac takilmamissa zaten hesaplamaniz zor olur ki. Sayacin baslangic ve bitis numarasini kaydedin , iki sayi arasindaki farki faturadaki birim fiyatla carpinca oluyr benim hatirladigim.
Ogrenciyken, sonradan baglantisi kapatilmis bir dubleksin 2. katinda kaliyorduk, saatlerimiz ayri fakat faturalar birlikteydi biz oyle yapardik.

Arkadan konuştuğunu bilmiyordum haklısın ozaman kalmama imkanın varmı o kişiyle ama 2 aya zaten işin bitiyormuş orayla.
Bence yüzüne söyle bana enayi dedin makinamı kullanamazsın elinde de yıkadığın için senin benden çok para vermen lazım işine geliyorsa yarısını veririm de biraz çirkef ol ;)

Apartta kaliyorum cok acik cevaba ihtiyacim var.
Aparta kendm camasr makinesi aldim. Simdi yanima yeni biz geldi. Kullanmak istiyosan ben 150ye aldim yarisini ver kullan dedim. Olmazmis ztn o kadara almisim yarisini degl en fazla 50verirms ztn ustnden gecmis hatta 75 vereym ama ikimz kullanalm makine bana kalir sen mezn olnca dedi. Tabi kabl etmedm.makineyi aldigim kisi ztn satamazsan yine 150den ben alirim senden dedi. Sene sonnda ona vericem yine. Simdi kiz bana kullandrmazsan elektrik suyu sen fazla odersin diyo.ben de kiza kullandirmiycam cnku olay para degl ama yaptigi karsidakinn salak yerine koymak. Daha gecen ay 150ye aldm 75e niye ona satayimki.. simdi ben biriktip yikiyrm ayda 2 ya da 3 kez. . Elektrik suyu ne kadar tl fazla odemem gerekir.yani bu nasil hesaplanir ki.
Lutfen yardimci olun cok acil simdiden tesekkurler

Kiz diyoki siimdide fatura 30 gelse 10 ben oderm 20sen.
Bi kufur edicem az kaldi
150 liraya aldığın bi ürünü yine 150 satamazsin almazlar en an yarı fiyatına alırlar bakma onların 150 alırız dediklerine.75 lira versin oda kullanmak istiyorsa.

ay şu otlakcilar yok mu? cok vardi bizimde okulda, kardesim sende ogrencisin bende, kac yerden burs alirlardi, cafelerde 1 bardak caya iki kat para oderlerdi sonra bizim taksitlerle aldigimiz malzemeleden otlanirlardi. eger gercekten "enayi para odemeden izlicem" demisse annesine yaziklar olsun.iyiligin adini da enayilik koymuslar...

Apartta kaliyorum cok acik cevaba ihtiyacim var.
Aparta kendm camasr makinesi aldim. Simdi yanima yeni biz geldi. Kullanmak istiyosan ben 150ye aldim yarisini ver kullan dedim. Olmazmis ztn o kadara almisim yarisini degl en fazla 50verirms ztn ustnden gecmis hatta 75 vereym ama ikimz kullanalm makine bana kalir sen mezn olnca dedi. Tabi kabl etmedm.makineyi aldigim kisi ztn satamazsan yine 150den ben alirim senden dedi. Sene sonnda ona vericem yine. Simdi kiz bana kullandrmazsan elektrik suyu sen fazla odersin diyo.ben de kiza kullandirmiycam cnku olay para degl ama yaptigi karsidakinn salak yerine koymak. Daha gecen ay 150ye aldm 75e niye ona satayimki.. simdi ben biriktip yikiyrm ayda 2 ya da 3 kez. . Elektrik suyu ne kadar tl fazla odemem gerekir.yani bu nasil hesaplanir ki.
Lutfen yardimci olun cok acil simdiden tesekkurler

Kiz diyoki siimdide fatura 30 gelse 10 ben oderm 20sen.
Bi kufur edicem az kaldi
yok öyle bi hikaye cnm dicen kullanırsan fatura ne gelirse yarısı isine gelirse de direk

sen ondan sadece kullanım fatura parası iste 75 yada 50 lira alma zaten 150 ye satıcagın yer hazır neden ona ucuza bıraksın cok uyanıkmıs arkadas yanlız net ol böylelerine yoks ayüz bulur faturayıda ödemez utanmadan camasırlarınıda atar

suan paylasın ucretını 75 versın 150ye sattıgındada herkes parasını gerı alır 75 er lıra..

Kiz her seyde para konusunu yapip kendini akilli karsindakini salak goren biriyse yaparim.
Kiz aparti gormeye geldigi anda daha ooooh makinede var hazira kondum oooh diye tepki verdi. Tvyi de ben aldim ama o ucuzdu 50liraya aldm.izle sen de para geek yok dedm. Telde annesine enayi yaa parasiz izliycem diye anlatti ona ragmen yine bseyd demedim. 150lirayi brn kredi kartina borclanip aldm ben de ogrenciyim niye istemeyim
Ayy üniversitedeki ilk ev arkadaşlarım geldi aklıma. Eve aldığımız ekmeğin kendi payını bölüp saklarlardı. Yumurtanın üstüne isim yazarlardı. Sizin arkadaşlarınız geliyor misafirliğe gelmesin masraf oluyor muhabbeti yaparlardı. Küçük hesap yapıp karşıdaki insanı enayi yerine koymaya çalışan çok insan var. Makinayı sen apartta yokken kullanmayacağını nerden biliyorsun. Ayda 2-3 kere makina çalıştırmak elektrik faturasına çok etki etmez en fazla 3-4 lira farkettirir.

Kiz her seyde para konusunu yapip kendini akilli karsindakini salak goren biriyse yaparim.
Kiz aparti gormeye geldigi anda daha ooooh makinede var hazira kondum oooh diye tepki verdi. Tvyi de ben aldim ama o ucuzdu 50liraya aldm.izle sen de para geek yok dedm. Telde annesine enayi yaa parasiz izliycem diye anlatti ona ragmen yine bseyd demedim. 150lirayi brn kredi kartina borclanip aldm ben de ogrenciyim niye istemeyim

Tamam bu kadar laf duyduktan sonra hirslanman çok normal. İlk yazdığını okurken açıkçası paragoz olduğunu düşündüm.

Şimdi ev arkadaşın küçük hesap peşinde bir insansa bu yine seni değil onu bağlar. O seni enayi görüyorsa bu onun sorunu. Senin yaptığın enayilik değil. Onun bunu öyle değerlendirmesi oyle olduğun anlamına gelmez.

Açıkçası tv yi beleşe izleyeceğim diye böyle tuhaf laflar etmek üstüne böylesine sevinmek falan bana çok acı geldi.

Kızdan 50 tl alın, kullandirin. Kız bildiğin paçoz bir insan. Onunla her şu faturasını ugrasacagina bir kere uğraş. Evden ayrılırken ya size 100 tl verir ya da sen satarsin başkasına. Aldığın paranın 3 de birini iade edersin.

Bu şekilde anlasabilirsin bence. Allah sana sabır versin. Apartta başka odaya geçme sansın yok mu? Bu pacozla kalma bence.

Böyle kuçuk hesap yapan insanlarin seni sırf onlar tarafindan kaziklanmayayim diye küçük hesap yapar hale getirmelerine müsade etme. Birgün bakarsin sende paçoz oluyorsun dikkat et.

Olay para degil.. ben onn derdinde degilm anlatamadim sanirim. Kiza tvyi de ben aldm ama kullan dedm telde annesine enayi ya bedavadan kullancam ddi. O yuzden boyle yapiyrm .

Canim kızın bu lafı aslında kızın kumaşını belli ediyor onun seviyesine inme lütfen. Kızın durumu çok fena.

Bak biri demiş zaten sen yokken makineyi kullanır bu kız nasıl engelleyeceksin. 75 tl yi al. Gerisini boşver.

Canim kızın bu lafı aslında kızın kumaşını belli ediyor onun seviyesine inme lütfen. Kızın durumu çok fena.

Bak biri demiş zaten sen yokken makineyi kullanır bu kız nasıl engelleyeceksin. 75 tl yi al. Gerisini boşver.
Aynen 75 lira alsın konu sahibi makineyi aldığı yer geri 150 liraya alırım demiş okul bitince ama almaz bence yarı fiyatına alır yine.

Ben memleketinden yiyecek erzak kolisi getiripte bundan senden yiyeceksin deyip taksi parasını isteyenini gördüğüm için sizinki normal geldi

Bak bu işlerde en iyi çözüm şudur. Paranın yarısını sana verecek, evden giderse parasını geri vereceksin. Sen gidersen makine ona kalırsa o sana 75 daha verecek. Biz de öylelerini gördük çok canını sıkarsa da imkanın varsa bas tekmeyi hiç uğraşma ben öyle yapmıştım lojmanda bekar kalırken. Kurulu eve gelip de 50 tl lik tv almak istemeyen insanlarla yaşamak zorunda kaldım ama canından bezdirdim evden yolladım haketti.

Bence haklisin.Kiz sana enayi demis ustelik hala faydalanmaya calisiyor cok terbiyesizce.Bence baska bir aparta gecsin o.Ya da 75tl versin sene sonunda satin o parayida ikiye bolusun

Hhmm eve baska ihtiyaç çıksa yine sorun olcak... yeme içme meselesine hiç girmiyorm yanı..

Madem işin içinden çıkamıyorsunuz ve boşuna sinirleriniz bozuluyor, Çamaşır makinesini şimdiden satın kurtulun.

Back
X