çok acil cvp bekliyorum

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
148
arkadaşlar bu ay doğum kontrol hapını duzensiz kullandım. yazz isimli dkhapını kullanıyorum. son 1 beyaz hapım kaldı. ama adet belirtisi yok hiç. normal mi bu durum ? gecen ay erkek arkadaşımla biraz yakınlaşmıştık ama tam birleşme olmadı. alıntı yapmadan ve yargılamadan cvp yazarsanz sevinirm

bu arada gecen ay ilk kutumdu, kutunun ortalarındayken yakınlaşmamız oldu. ikinci kutum bitmek uzere

Sanırım gebelikten şüpheleniyorsunuz öyle mi?
Eğer öyleyse sanmıyorum tam bir şey olmadı demişsiniz.
Mevsimsel gecikme de olabilir, başka bir sorunda.
İlacın yan etkisi olacağını da düşünmüyorum sonuçta bu ilaçlar adet öncesindeki sendromların tedavisinde de kullanılıyor.
Yine en iyi cevabı kadın doğum uzmanı verebilir.
Ertelemeyin gidin.

evet şupheleniyorum ama asıl sorum şu; dkh duzensiz kullanıldğnda adet gecikmesine neden olur mu?

Hapı kullanırken değil bıraktıktan sonra adetinin gelmesi lazım.
Gebelikten değil kistim için kullanmıştım.Kullandığım süre boyunca olmadı bıraktığım 7 günlük arada hemen oluyordu.

arkadaşlar bu ay doğum kontrol hapını duzensiz kullandım. yazz isimli dkhapını kullanıyorum. son 1 beyaz hapım kaldı. ama adet belirtisi yok hiç. normal mi bu durum ? gecen ay erkek arkadaşımla biraz yakınlaşmıştık ama tam birleşme olmadı. alıntı yapmadan ve yargılamadan cvp yazarsanz sevinirm

Düzenli kullanmak çok önemli diye biliyorum,saati saatine içilmeliymiş.

doğum kontrol hapı dediğimiz şey ağrı kesici değil ki öyle arada atılsın bi tane.
tabi ki her gün kullanılması gerekir yoksa ara kanama ve adet düzensizliği yapar

bildigim kadariyla hapin ilk baslanildigi ayda tam korumasi yok ve diger yontemler ile birlikte kullanilmasi gerekiyor.. tam islevine 2. ayda ulasiyor.. ama sadece yakinlastiginizi soylemissiniz.. bilemedim, test yaptirmakta fayda var..

benim de reglim acaba dedigim her seferinde gecikir cok gicik, yine o durumdayim bekliyorum pff

Şimdi hamile kalmanızla tam birleşme olmasının bir bağlantısı yok aslında. Tam birleşme olmadan da hamile kalınıyor. Yeter ki o malum sıvı, malum bölgenize temas edip, yolu buluversin. Öyle olmasa bu kadar vajinismuslu bayan çocuk sahibi olamazdı değil mi?

Hap ilk ay deneme süresi gibi bi'şey vücudun alışması, hormonların dengesinin oturması vs. 1 ay gibi bir süreyi alıyor. Yani bu demek oluyor ki ilk bir ay başka türlü koruma yollarına da gitmeliydiniz. Yarım yamalak kullanmışsınız bi'de:26:Annem düzenli, saati saati kullanmasına rağmen gebelik yaşamıştı:26:

Bence içiniz rahat etsin diye test yaptırın.

Hapı kullanırken değil bıraktıktan sonra adetinin gelmesi lazım.
Gebelikten değil kistim için kullanmıştım.Kullandığım süre boyunca olmadı bıraktığım 7 günlük arada hemen oluyordu.

bak ben atlamışım stillex görmüş yazmış.
hapa devam ederken adet görmezsin zaten, bırakınca olursun.
ama iki kutu ardarda neden kullandın?
doktorun bir şey için mi önerdi?
normalde korunmak için öyle kullanılmıyor.
adetin ilk günü başlarsın 21 gün kullan 7 gün ara ver, sonra adet olsan da olmasan da 8. gün yine başla.
işte sen şimdi kullandığın için adet olsan da olmasan da 7 gün ara verip başlaman lazım.
ve hapları atlamadan kullan.
hem korunamazsın hem de ara kanaman vs. olur.

Duzensız olduysa bırlesme olmadıysa neden korkuyosun kı bendede yasmını kullandıgım da olu ya da yaz 24 dede kullandım gunu gunude gormuyorum doktor hatta stresten olmuyosun sende bısınyok der hep ama cok supelenıosa. Bı ana saglıga gıt ama bır hafta bekle yanı doktor baka 28 ve max 35 kadar bekle dedı

Tam bırlesme olmadıysa 28 de bır adet goruyosun maxsımm 35 gunde bır hesaplamalısın

Yanı bıraz beklemenı oneırım ama cokmsupelınıosan ana saglıkta bı ıdrar ver
Korkma yanı strese baglı etkenlerde bunun sebeblerı arasındadır
Bendede aynısı oluyo bende yasmın yaz 24 ne alırsam onu kullanıorm olabılıyor
Bıde pıyasadakı dogum kontrol hapı arasında yasmın en zararsızı hormon bakımından bılgınıze

Doğum kontrol haplarında birkaç saat geç alınmasında sorun yok diye biliyorum ben. E ilişkiye de girilmemişse gebelik yoktur bence. Test alıp yap, için rahatlasın :)

Doğum kontrol haplarının yan tesiri var mı kızlar

7 senelik evliyim ama hiç kullanmadım tek bir seferlik ertesi gün hapı kullandım ama adet siklusum bozuldu..

Spiral kullananlar memmun mu peki ?

Back
X