- Konu Sahibi meryemmeryem
-
benim toplamda günlük 550-600 civarı geliyor. 100 cc bir sefer sağdığındamı yoksa bir günde mi
canım bende öyle sık sağınca daha az geliyor. bir kere sağınca biberon doluyor sonuçta toplamda aynı miktar çıkıyor ama sık sağın diyorlar
masallah de canim.
demin 2 gogsumden yarim saate 25ml geldi benim,oysa gunde 10 kereden fazla emziriyorum((
meryemcim iyi ki açtın konuyu aynı sorunu yaklaşık 1 aydır bende yaşıyorum canım. Sanırım ben senden 10-15 gün önce falan başladım işe bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama son bir ayda yaşadığımı paylaşıyım seninle. ınşallah birlikte bir çözüm buluruz benimde bitti biticek sanki. Dün 4 kez sağdım toplamda iki gögsümden 80 cc ancak çıktı her sağışımda 20-30 cc ancak çıktı. Denemediğim şey kalmadı hergün 3 litre su içiyorum, Humananın çayı,dereotu,kuru incir,beyaz üzüm,vitamalt aklına ne gelirse hiç bir değişim yok. Haliyle stres yapıyorum stres yaptıkça daha azalıyor sanki.
Şu an medela pompa kullanıyorum artık pompadan süphelenmeye başladım. Eskiden sağım esnasında gögsümde hafif bir sızlama olur süt akmaya başlar bir anda biberon dolardı. Şimdi artık hiç olmuyor sadece oğlum emerken bazen oluyor. Mesela eskiden birini sağarken birinden akardı şimdi hiç yok. Acaba diyorum pompanın sağım gücü mü yetmiyor diye. O yüzden bir firmadan daha güçlü bir pompa kiralıycam bir hafta deniycem. Dün firma yetkilisi ile konuştum elimdeki pompanın emiş gücünün ancak 2-3 aylık bebeğin emişi kadar vakum uyguladığını anlattı daha büyük bebeklerin emiş gücünü uygulamadığında sadece süt havuzlarındaki sütü çekermiş. Süt salınımı olması için daha güçlü vakum uygulaması gerekirmiş.Pazar- Pazartesi izinliyim Salı alıcam makinayı bi deneyim sanada yazarım. O da olmadı doktora gitmeyi düşünüyorum. ınşallah çözeriz bu durumu.
Çok uzun oldu farkındayım ama kafama çok takılıyor..
Hiçbir şey bebeğin emmesinin yerini tutmuyor aslında ama ne yapalım bebişimiz sütümüzden mahrum kalmasın diye katlanıyoruz ben bir tavsiye üzerine rezene çayı ve arkasından helva yemiştim hani şu marketlerde falan vardır ya yaz helvası kış helvası cevizli helva vs vs......hatta abartıp bebeğimi emzirirken çayı içip yiyordum etrafta damızlık süt Mö2sü gibi dolaştığım çok olmuştur.
stress,hastalık ,yediğimiz gıdalar hep sütü etkiliyor.anne rahat olmalı sadece bebekle ilgilenmeli geri kalan işere de bi zahmet başkası el atmalı bir süre sonra zaten herşey yerine oturuyor
bol sütlü günler kızlar.......... unutmayın rezene çayı ve helva...........sempatiksalakcinni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?