cok acil tavsiye 3 aylik bebegim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
selam herkese. 3 aylik bebegm var sutumun yetmedgni hissediyorum su icmeye calisiyorum ama ilk iki bucuk yasak gibi sutum yok gibi. bikac defa uyandi ve dalamadi. devam sutleriyle alakalifa tonla negatif sey var. ama cocuk ac kaliyor sanki . normalde emzirirekn diger gogsumden akardi sutum simdi o olmuyo ve bos hissediyorm. ne oneririsiniz. devam sutumu, pirinc unu veya yulaf mi
Canım bol sütün olsun istiyorsan yapacağın tek şey olabildiğince sık emzirmek ve su tüketmek. Mamaya geçersen daha seyrek emeceği için sütün daha da azalacaktır. Sütünü azaltacak bir sağlık sorunu olmadıkça her annenin yeterli sütü vardır. Böyle bir sağlık sorunu da çok ender görülür. Bebeğine yapacağın en büyük iyilik onu daha sık emzirmek. Özellikle geceleri emzirmek sütünün daha da artmasını sağlayacaktır.

selam herkese. 3 aylik bebegm var sutumun yetmedgni hissediyorum su icmeye calisiyorum ama ilk iki bucuk yasak gibi sutum yok gibi. bikac defa uyandi ve dalamadi. devam sutleriyle alakalifa tonla negatif sey var. ama cocuk ac kaliyor sanki . normalde emzirirekn diger gogsumden akardi sutum simdi o olmuyo ve bos hissediyorm. ne oneririsiniz. devam sutumu, pirinc unu veya yulaf mi
Sütün miktarı zaten azalır 3.aydan sonra. Ilk doğumdaki gibi fışkırmaz. Önemli olan kalitesidir. Bunun için de bol bol yeşillik, balık, badem, bakliyat yemek gerekir. Ayrıca rutin kontrolde bebegin kilosuna da bakarlar. Eksikse zaten soyler doktor. Yani panik yapmayin. Miktari degil niteligi onemli.

Mamalarla ilgili yazılanları okuyunca içim bi kötü oluyor. Kendimi suçlu hissediyorum. Ama napayım sütüm yetmedi, bebeğim kilo alamadı(zaten prematüre) mama vermeyip aç mı bıraksaydım. Bana hep uğraşsaydın sık sık emzirseydin diyorlar. (sanki yanımdalar da biliyorlar) Hem de çok uğraştım ama dr bu çocuk aç mama şart dedi.Mamadan sonra toparladı kuzum. Biliyorum bilerek yazmıyorsunuz ama ne bileyim üzülüyorum yine.
Siz de canınızı sıkmayın. Mamalar hakkında da her yazılana inanmayın. Çok temiz içerikli ve anne sütüne yakın ürünler var. Ağzı olan konuşuyor. Takmayın kafaniza.

Dün gittiğim gebe eğitiminde şöyle bilgi verdiler : Sütünüzün yetmediğini, bebek haftalık 125 gr.ın altında kg alıyorsa ve günde 6dan az sayıda koyu renkte ağır kokulu az miktarda idrar yapıyorsa anlarsınız. (Normali günde 6-8 kez)

Çok küçük bebeğiniz. Sakın dr takibi olmadan bir şeye başlamayın çok erken.
Bebek doyma kriterlerini sağlıyorsa endişelenmeyin. Henüz çok küçük.
Günde bir margarin ağırlığında çişli bezi çıkıyorsa karnı doyuyordur.

mama ocu degildir. hep soyluyorum soylicem. bu ön yargi kadar sacma birsey yok. oncelk anne sutu yoksa gelmiyorsa azsa yetmiyorsa mama. devam sutu yani. pirinc unu yulaf ne demek 3 aylik bebege. oyle seymi okur. pirinc unu dedginiz kof bisi. devam sutunu esirgemeyin doymuyorsa. bunu mizmizlgindan yaptigi kakadan uykusuzlugundan anlayabilirsiniz. mama anne sutune yakin uretiliyor. icinde zehir yok. olmasi gereken butun vitamnler mevcut. cocugunuzu meme de meme diye ac birakmayin.

:KK200:
Mamalarla ilgili yazılanları okuyunca içim bi kötü oluyor. Kendimi suçlu hissediyorum. Ama napayım sütüm yetmedi, bebeğim kilo alamadı(zaten prematüre) mama vermeyip aç mı bıraksaydım. Bana hep uğraşsaydın sık sık emzirseydin diyorlar. (sanki yanımdalar da biliyorlar) Hem de çok uğraştım ama dr bu çocuk aç mama şart dedi.Mamadan sonra toparladı kuzum. Biliyorum bilerek yazmıyorsunuz ama ne bileyim üzülüyorum yine.
Hayır lütfen üzülmeyin ne münasebet bunun yetip yetmemekle ilgisi yok ki bakın 2 evladim var kızımda sezeryanla doğdu süt olmaz diyen çok bilmişler oldu tabi asla aldirmadim emzirdim iyi 5 ay emdi kızım sonra bir gün kendi asla emmek istemedi ne kadar uğraştıysam asla almadi inanin sütlerim akti şakır şakır diyebilirm ama emmedi bittirdi çocuğum kendi kararini alip ne oldu tabi ki mama verdim ve gayet saglikli 1. sinifa.basladi .
3 yasinda oğlum var o da çok zor.emmeyi öğrendi ama 20 aylik olunca kestim diyecegim o ki ikiside evladim ama bakin tutmuyor birbirini süt varmis yokmuş mama almis almamis hic önemli değil yeter ki huzurlu bir ortamda anne baba sevgisi ile büyüsün:KK200:

Canım benim iki çocuğum varsütün çoğalması için rezene çayı birebir sabah akşam birer bardak iç göğsünü sıcak tut banyoya girdiğinde göğsüne sicak suyla masaj yap sütün çoğalmasını sağlıyor sıvı alımını çoğalt anneannemin tavsiyesi bu arada nenemin 16 çocuğu var ne kadar tecrübeli anlatabilmişim umarım eğer hamile değilsen tabi bende oğlum üç aylıkken sütüm azaldı ve çocukta emmiyodu kaç defa hastaneye gittik neler denedim neler denemedim ayakta sallayarak emziriyodum 5inci ayına kadar sonunda bir hemşirenin bana demesiyle test yaptım oğlum o sıralarda 6 aylık ben üç aylık hamike olduğumu öğrendim çok zordu gerçekten pirinç unu maması iyidir oğluma kullanıyordum kilo da aldırıyor çocuğa hadi sana kolay gelsin umarım sütün çoğalır

Yapmayın lütfen, çocuğunuzu açmı bırakacaktınız mama vermemek için. Hiç kimse keyfi olarak memeden kesmez, bunu her aklı başında insan bilir. Mamayla büyüyen milyonlarca bebek var. Annelik sadece emzirmekle olmuyor. Boş şeyler için boş insanlar için canınızı sıkmayın lütfen 🙏🏻
Bunda kendinizi suçlu hissedecek bir durum yok. Sütünüz yetmemiş olabilir, çok gelse de kalitesi düşük olabilir. Bunlar yaşanan şeyler. Siz elinizden geleni yaptıysanız başkalarının laflarına üzülmeyin lütfen. Çok emziren her kadın iyi anne olmuyor. Üzmeyin kendinizi lütfen.
Siz de canınızı sıkmayın. Mamalar hakkında da her yazılana inanmayın. Çok temiz içerikli ve anne sütüne yakın ürünler var. Ağzı olan konuşuyor. Takmayın kafaniza.
:KK200:
Hayır lütfen üzülmeyin ne münasebet bunun yetip yetmemekle ilgisi yok ki bakın 2 evladim var kızımda sezeryanla doğdu süt olmaz diyen çok bilmişler oldu tabi asla aldirmadim emzirdim iyi 5 ay emdi kızım sonra bir gün kendi asla emmek istemedi ne kadar uğraştıysam asla almadi inanin sütlerim akti şakır şakır diyebilirm ama emmedi bittirdi çocuğum kendi kararini alip ne oldu tabi ki mama verdim ve gayet saglikli 1. sinifa.basladi .
3 yasinda oğlum var o da çok zor.emmeyi öğrendi ama 20 aylik olunca kestim diyecegim o ki ikiside evladim ama bakin tutmuyor birbirini süt varmis yokmuş mama almis almamis hic önemli değil yeter ki huzurlu bir ortamda anne baba sevgisi ile büyüsün:KK200:
Hepinize çok tesekkür ederim. Bunun bilincindeyim fakat bizim ülkede malesef hamile kalırsın herkes kadın doğumcu olur, doğum yaparsın sonra herkes çocuk doktoru olur. 😂 Abuk subuk konusurlar

Daha sık emzirin sütünüzün azalmasıyla çok alakası yok. Su için daha çok sık sık emzirin

Pirinc unu filan hep hava... Canım sen sut yapıcı şeyler tuket bol sıvı sut iç mesela havuç bulgur bunlar hep süt yapıcı şeyler yani daha çok minik bu gidisatlara ayak uydurmyp sütlenirsin bence sabir göstermekle olur tabi canım

3 aylık bebeğe ne yulafı
Kilo alımı nasıl haftada 200 gram kadar alıyorsa doyuyordur. İlk zamanlardaki gibi göğüsler sertleşmeyecek artık.
Süt yetmiyorsa da 0-6 BEBEK SÜTÜ kullanılır.

hiiiç üzülme, milletin ağzı torba olsa da büzsek keşke.ben bebekken ağır sarılık geçirmişim doğunca, o zamanların doktorları anne sütü verdirmemişler sarılığı artar diye aslında tam tersi.e o kadar zaman emzirmeyince (uzun sürmüş sarılığım hep kuvozde kalmışım) süt kesilmiş.yani birkaç gün dışında hiiç anne sütü almamışım hep mama getirtmişler avrupadan.hiçbir şeyim de yok gayet sağlıklı da bir bebektim.hele şimdi ürettikleri mamalara anne sütünden daha besleyici besinler/vitaminler koyuyorlar.hiç üzülmenize gerek yok ki.

Asla yulaf, pirinç unu falan yedirmeye kalkmayın! Benim de 3 buçuk aylık bebegim var, sütümün yetmedigi zamanlari hissedersem mama takviyesi yapiyorum. Hiç de stres yapmiyorum bunu kendime. Bol sıvı tüketin süt arttirici her seyi yapin. Aksama vaktim olunca size ben neler yapıyorum diye yazacağım. Ama şu an hala aç diye hissediyorsaniz 1 şişe mama yapip verin diğer öğünü de anne sütü olur. Çocuğum aç diye de strese girmezsiniz, sütünüz de azalmaz.

hiiiç üzülme, milletin ağzı torba olsa da büzsek keşke.ben bebekken ağır sarılık geçirmişim doğunca, o zamanların doktorları anne sütü verdirmemişler sarılığı artar diye aslında tam tersi.e o kadar zaman emzirmeyince (uzun sürmüş sarılığım hep kuvozde kalmışım) süt kesilmiş.yani birkaç gün dışında hiiç anne sütü almamışım hep mama getirtmişler avrupadan.hiçbir şeyim de yok gayet sağlıklı da bir bebektim.hele şimdi ürettikleri mamalara anne sütünden daha besleyici besinler/vitaminler koyuyorlar.hiç üzülmenize gerek yok ki.
Kıyamam sana baya zor bebeklik geçirmişsin. İnan hepsini biliyorum.Ama gecen bir konu vardı. Asla mama vermem diyordu bayan. Dr yazdığı halde. Evet anne sütü önemli ama yetmiyorsa( yada hasta olup emziremeyen anneler var) o durum da ne yapalım? Israrla sürekli dile getirip sinir bozmanın anlamı yok. (Bu sözlerim sütümün yetmediğini bildiği halde ağız burun kıvıran,falancanın bir sütü var bebeği topaç maşallah, ayy benim bir sütüm vardı fışkırıyor diyen çok bilmişlere☺️)

Sağlık ocağı izlemlerinde 1-2 ve 3. ay kilolarını yazın ben size söyleyim sutunuzun yetip yetmedigini. Belirli zamandan sonra goguslerde şişme olmaz, o gerginligi kaybolur zamanla.

İlk 6 ay anne sütü yokluğunda formül mama kullanılır.
Sütünüzün yetmediğini düşünmeden önce çişli bez takibi yapın. 24 saatte 4 5 dolu dolu çişli bez alıyorsanız yani 250 gram kadar yeterli sütünüz.
Sürekli emmek istemesi atak döneminden kaynaklanıyor.
12 13. Haftalar atak dönemidir.

Asla yulaf, pirinç unu falan yedirmeye kalkmayın! Benim de 3 buçuk aylık bebegim var, sütümün yetmedigi zamanlari hissedersem mama takviyesi yapiyorum. Hiç de stres yapmiyorum bunu kendime. Bol sıvı tüketin süt arttirici her seyi yapin. Aksama vaktim olunca size ben neler yapıyorum diye yazacağım. Ama şu an hala aç diye hissediyorsaniz 1 şişe mama yapip verin diğer öğünü de anne sütü olur. Çocuğum aç diye de strese girmezsiniz, sütünüz de azalmaz.
simdi daha iyi gibi ama similac aldim kanadada yasiyorum organic onu buldum zor durumda kalirsam vericem zaten

Bebegin ağlamıyor ve kilo alıyorsa sütun vardir benmde öyleydi kontrolünü bekledim kilo almis kizim yani benmde akardı birinden emerken smdi akmıyor ama sutum yetiyormus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X