çok acil toxoplazmayla ilgili yardım

itsmylife

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
59
1
0
İstanbul
kızlar moralim inanilmaz bozuk suan 21. haftadayim yaklasik 14 veya 16. haftalarda salam yemistim simdi içime kurt düstü çok korkuyorum toxoplazma olmusmudur diye ultrasonda çikarmi bi sorun olsa kafayi yicem cvplarinizi bekliyorum

usg de çıkmaz canm sadece kanda bakılır toxplasmaya ve korkucak bişey yok oyle şak dıye olan bışey deıl o ben 38 haftalık hamıleyım benmde toxplasmam negatifti hamılelığım boyunca çiğköfte yedım kı dırek tox sebebi ama hala negatif hem toxo ıge hem toxo ıgm

daha önce tox. testi yaptırdın mı? eger negatif cıktıysa yediklerine dikkat etmen gerkiyor. benim negatif cıktı. hayvanlara dokunmamam,sucuk salam sosis yememem ciğ ete dokunmamam gerektiği söylendi doktorum tarafından. bence hemen bir kan testi yaptır.eger yüksek cıksa bile bildiğim kadarıyla antgibiyotik tedavisi yapılıyor. bence kötü bir sy olsa belirtide verirdi.gitr tahlilini yaptır rahatla derim...

selam, ben de 29 haftalık gebeyim ve toxoplasmayım. doktorum pişmiş et tüketebilirsin ama öyle dışarda az pişmiş mangal tarzı çiğ köfte, midye gibi az pişmiş ve hiç pişmemiş ürünleri tüketme dedi.

ben 20. haftamda test yaptırdım yeniden. sorun yoktu.

salam, sucuk, sosis gibi yiyecekler ağır pişirme koşullarında şoklama ile pişen ürünlerdir. yani asla çiğ değillerdir. bu ürünler önceden pişer. yalnız doktorlar her ihtimale karşı yemeyin diye önerirler. ben de sosis ve sucuk yedim. hiç bir sorun yok. o kadar kafaya takılacak bir şey değil. benim teyzemin eltisi antepli ve hamileliğinde salam sucuk gibi ürünleri sürüsü ile tüketmiş (toxoplasma olduğunu bilmeden) maşallah 3 çocuğu var. çok kafaya takıyorsanız kızılaya gidip 12 ytl ye toxoplasma testi yaptırın kan ile. ama korkmayın hiç birşey olmaz

kızlar kusura bakmayın net yoktu cvp geç oldu gebeliğimin 6. haftasında tox testi negatif çıkmıştı ayvalık tostunun içinde yemiştim salamıda ya pazartesi olsun gidicem dr a ama dayanamıyorum işte çok evhamlıyım kafaya taktımı takıyorum inşallah hepimizin bebişleri sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…