Çok alındım :(

Boswer

Annemi çok özledimm
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
7.500
149
363
Sakarya
Biz üç kardeşiz abim ablam ve ben..ablam farklı bir şehirde yaşıyor.Abimlede aynı apartmanda yaşıyoruz.

Dün ablamlar gelecekti..Dedim iftara bize gelin..Çalışıyorum ama yabancı değiller.Maksat birlikte vakit geçirmek.Dün eve gittim.Hızlıca evi topladım.Masayı kurdum yemekleri hazırladım..Bekliyorum gelecekler diye..

Ananemede haber vereyim düşüncesiyle kapıya çıktım baktım abimin evinde herkes..Alındım..Neden derseniz beklerdimki varmı bir ihtiyacın yardım edelimmi denilmesini.Sonuçta yabancı değiller.Yardım edilecek birşey yoktu ama gönül almaktır bu.İftara doğru geldiler.

Yemek yedik güzelce.Erkekler maç izlemeye gitti.Bizde bayanlar balkonda oturup sohpet ettik.Sürekli ikramlarda bulundum pervane oldum anlıyacağınız..(bu arada varis tedavisi için sülük almışlar.Ablam ve abimin eşi varislerine koyacak sülükleri) Saat 22.30 abimin eşi aynen şöyle dedi Sen çalışıyorsun zaten yatarsın bize geçelim biz.Alındım yine..Bu saatte yatmam heleki misafirim var ablam gelmiş vakit geçirmek istiyorum.Bende sahura kadar otururuz birşeyler yer öyle yatarız diye düşünmüştüm..Söylemedim tabi sustum.Ablam dedi sende gel.Dedim ben evi toplıyayım.Bakarım.Yüzüm düştü ama ister istemez..Ama soran yok..Ablam birkaç kez daha gel dedi.Kapıdan çıkarken abimin eşi yarım ağızla gel sende istersen dedi.Sustum..Gittiler

O kadar kötü oldumki ağlamamak için işe verdim kendimi.O sırada abimlerin sesini duydum geldiler.Eşimde otomatik olarak bizim evin önünde aykkabılar olmayınca oraya geçmişlerdir diye abimlere geçti.Hemen geldi senin burda ne işin var dedi.normalde eşime ailemle ilgili şeyleri anlatmam.Hiç dedim sesim titreyerek anladı birşey olduğunu.Sonra hıçkıra hıçkıra ağladım..Eşim zor sakinleştirdi.Tepsileri vardı bende birde börek.Eşime dedim götür bunu onlara..ablam açtı kapıyı duydum.Gelmiyomusunuz dedi eşimde boşwer gelmek istemiyor dedi ve geldi..Bütün gece ağladım ve bir Allahın kulu gelip neden demedi..Çok alındım..

Şimdi diyeceksinizki bunamı alındın..Ama bunun evveliyatıda var.Birlikte plan yaparlar ben bir şekilde sonradan duyarım..Bunun için hatta konuştum alınıyorum dedim.Beni neden dışlıyorsunuz dedim.Yok dediler öyle bişey yok yanlış davrandıysak kusura bakma..Bunun üzerine bu yapıldı.İçim şişti geceden beri..

insan kardesinden böyle birsey görünce daha da hassaslasıyor . birde abinizin esinin demesi el sonucta sizi asıl o yıpratmıs diye düsünüyorum.

ablan uzaktaymıs iftara yardım gerekli mi diye sormak aklına gelmemiştir belki abinle de konusup sohbet etmek istemiştir. sana gelecek onun evine de ugramak istemiştir.

ayrıca bozuldugunda icine atacagına sert olmadan igneleyerek söyleyebilirdin imada bulunabilrdin abinin esine.

biraz basit gibi görünsede önceki olanlardan sonra siz dolmussunuz.

Bizim gitsek ablama gitmeden arar sorarım evde birşey yapıp getireyimmi? Bir gece önceden geleyimmi? Arkadaşlarım arayıp soruyor bunu ama can dediğim ablam sormuyor bile..

Laf sokmadım ama yüzüm düştü.Ayrıca eşim boşwer gelmek istemiyor dediğinde sormalarını beklerdim..Bu akşam abimlerde iftar olabilir ama ben kesinlikle gitmiyeceğim.Ben istenmiyorsam yanlarında gitmem bir daha..

canımmm üzülme inan değmez kendini yıprattığına. bazen kimi arkadaşlar insanın ailesinden de önce gelir can olurlar.

sen düşüncelisin ama ablan senin kadar düşünceli değil demek ki . kardeş de olsan benzemiyor insan birbirine.

anneannemin bir sözü vardır çok severim : bir elinde 5 parmak var hepsi birbirine benziyor mu ? - hayır .. o zaman kardeşin de olsa senin gibi olmasını bekleme. herkes aynı

olsa geçinmeye ne var şu dünyada ahh kızımm derdi.

Haklısın canım..Ama annem vefat ettiğinde ablamı annem yerine koydum..Her zaman yanımda olur sandım..Yanılmışım.Demekki kimse anne yerinde olamıyormuş.Anne ölünce kimsen kalmıyormuş

Canım benim hassas olduğun bir dönem sanırım. Açıkçası ilk okuduğumda o kadar da alınacak bir şey göremedim. İftardan önce gelmemeleri senin rahat rahat sofra hazırlaman içindir belki. Keşke gelip hep beraber güle oynaya sana yardım etselerdi ama düşünememişler.

İftardan sonra gitmeleri de sana daha fazla yük olmamak içindir belki, çalışıyorsun sonuçta. Ne kadar ilgilendiğini görünce çok yorulduğunu düşünmüş olabilirler mi?

İnsan en çok sevdiklerine kırılıyor, en çok onlar yaralıyor. Keşke alındığında şakaya vurarak "aa bizim evin suyu mu çıktı, oturalım az daha, sohbetten çok memnunum ben" deseydin. Ne bileyim bu tür şeyler söyleseydin biraz daha mı iyi olurdu

Bu aile meseleleri çok zor

Haklısın canım..Ama annem vefat ettiğinde ablamı annem yerine koydum..Her zaman yanımda olur sandım..Yanılmışım.Demekki kimse anne yerinde olamıyormuş.Anne ölünce kimsen kalmıyormuş
Belki o gün düşünemedi ablan, belki vakti yoktu, şartları uygun değildi. Kardeş kardeşe küsmemeli, alınınce hep başka yönden bakmaya çalış.
Ben de bazen düşünemiyorum, kızkardeşim küsüyor bana. Sonra konuşarak hallediyoruz. Siz birbirinizin canısınız. Aranızda teklif olmamalı. O sormasa bile abla sen erken gelip yarım etsene falan diyebilmelisin.

Ben bana yardım etmeleri derdinde değilimki.Ben işlerimi hallettim.Sadece yabancı gibi görüp son anda gelmeleri canımı sıkan..

İftardan sonra gideceklerini birkaç kez söyledi abimin eşi ve her seferinde gitmeyin dedim.Ayrıca canın olan kişiler niye yük olsun.Yarım ağız beni davet etmesi zoruma gitti.Kendi kendine karar vermesi sen çalışıyorsun yatarsın..Bıraksında onun kararına ben varayım..

Herşeyi geçtim..Oraya gitmek istemediğimi söylediğinde eşim gelip soramazlarmıydı..

Bene göre yabancı değiliz biz..Ama onlara elmişim ben

boşver canım uzme kendını herkes anlayışlı olamıyor demek kı sen onlardan çok farklısın herseyı ıce dusenen bırısın ama boyle kışıler çok zarar verır kendılerıne emın ol bır gun anlayacaklar senı.

Yardım etmek değil sorun tekrar söylüyorum.Daha önce sıkıntımı dile getirdim.Böyle durumlardan alınıyorum biliyor.Bana abimin eşini kötülemesini biliyor ama kardeşini bırakıp gidebiliiyor.Benim derdim senin anladığından çok farklı canım..Dışlanmak benim derdim..Hep birlikte olmak istmek..

İnşallah canım..Ben dün gece ağlarken onlar hep birlikteydi..Zoruma gidiyor

Kardeşin kardeşi dışlayabilecğini aklım almıyor da ondan başka açıdan bakmaya, güzel düşünmeye çalışıyorum.

Sen bunu bariz hissediyorsan eğer böyle bir şey vardır.

Ne desem bilemedim ki şimdi

Düşünsene bir kere

3 kardeşsiniz..İkisi sürekli planlar yapıyor..Bazılarını tesadüfen duyuyorsun..Sen onlardan birinin yanındaysan diğeri hemen aranıyor aman alınmasın diye..Ama onlar birlikteyken sen aranmıyorsun..Sen onların yanında olmak istiyorsun o anlar sürekli telefonla arıyorsun.Ama onların umrunda değilsin..

Bunun anlamı nedir sence

Onların yaşları, aile durumları, yaşamları daha mı benzer birbirlerine?

Neden böyle bir ayrıma gidiyorlar?

Onların yaşları, aile durumları, yaşamları daha mı benzer birbirlerine?

Neden böyle bir ayrıma gidiyorlar?

Biz aynı yaşlardayız canım.Aramızda 2 şer yaş var.Abimin eşi benim yaşıtım..Ablamın bir çocuğu var.Abimin 2..Tek fark benim çocuğumun olmaması..

Bunu dile getirdim alınıyorumda dedim..

Ama hala devam ediyor..Benim canım acıyor böylede..

Dile getirdiğin halde devam ediyorsa canının sıkılması çok normal. Kardeş işte birşey diyemiyor insan

Dile getirdiğin halde devam ediyorsa canının sıkılması çok normal. Kardeş işte birşey diyemiyor insan

Yabancı birileri olsa umrumda olmazdı..Ama kardeş dediğin gibi..

Dün akşam böyle olunca eşim iptal ettiğimiz tatili ayarlamaya çalıştı.Bayramda aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz çünkü..

Tabi ki alınırsın çünkü sana iftara gelinmiş , daha bunun çayı tatlısı vs. Var muhabbeti var .

Yengenin yaptığı ayıp bir bakıma , bir bakıma da şu var yabancı değiliz d,iye düşünmüş olabilirler seni düşünmüştür belki cidden çalışıyorsun yorulma diye, bence denemek için bir cumartesi sana çağır ertesi gün pazar aynısını yapacaklar mı bakalım .

Geçmiş birikimlerden dolayı bir patlama olabilir sende dışlandığını hissettirecek kadar mı davranıyorlar böyle muhabbet filan ederken nasıllar aslında ablanın kız kardesle daha bır yakın olması lazım ama

Aslında durum benim evimden onlara gitmesi değil..Giderken sen çalışıyorsun yatarsın gidelim..Kapıdan çıkarken yarım ağız istersen sende gel denmesi..Bana denilseydi hadi bize geçelim sülük tedavisinide yaparız..(Ki bunu bildiğimden gelin burda yapında dedim)demesiydi.Ablamın gel demesi birşey ifade etmiyor ev sahibinin dediği önemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…