Çok ama çok üzülüyorum ablam niye böyle yapıyor?

prometheus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
2.767
7.752
683
Arkadaşlar benim konum ablamla ilgili
Ben evleneli 2 sene oldu ablam şehir merkezinde oturuyor,annemler ise 2 saat uzaklıkta ilçede yaşıyorlar.
Ben 9 ay nişanlı kaldı,2 senedir de evliyim ablam 1 kere olsun evine yemeğe hatta bir kahve içmeye bile çağırmıyor.
Eşimle bayramlarda tatilde 780 km yol tepip memlekete gidiyoruz ablam telefonla hoşgediniz diyor ama buyur etmek hiç yok.
Anneme söyledim artık son gidişimizde üzüntümden ağladım,Annem "hiç olur mu öyle şey sana öyle gelmiştir" diyor.
Biliyorum aramız bozulmasın diye böyle yapıyor.
Ablamın hayatta isteyip de elde edemediği herşey benim hayatımda var,biliyorum ama iki kardeşin arasının bozulması için sebep mi bu?
Artık ben de gidince hiç aramıyorum,hiç buyur etmesini bile beklemiyorum.Ama dünyalar tatlısı iki yeğenim var onları o kadar özlüyorum ki..
Ama ablam iki yazdır çoluğunu çocuğunu toplayıp bana geliyor.Evimin havuzu var tatile gelir gibi kalıp gidiyorlar..
Sizce nasıl davranayım ben mi büyütüyorum anlayamadım ben bu işi.
.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B]

nıye acıkca sıkıntınızı dıle getırmıyorsunuz?ablanız sonucta .. bızde 3 kız kardesiz ve en kucuklerıyım .. ıllakı aramızda yanlıs anlasılmalarda oluyor bılhassa yapılan seylerde..bende ablalarımda bunu alenen konusuruz ama .. kusura bakmayın bana tutumunuz garıp ve yersız geldı..

Canım ablama bunu defalarca dile getirdim bişey mi var eşim veya ben sizi rahatsız edecek birşey mi yaptık dedim,yok öyle birşey diyor,sonra yine aynı şey..
Eşimin işinden dolayı çok sık gidemiyoruz 6 aydır memlekete gidemiyorduk,en son 1 ay önce gidebildik,hiç özlememiş herhalde hiç aramadı bile bu defa.
780 km yol gidiyoruz arayıp buyur etmesini bekliyorum doğal olarak.
Benim tutumum niye garip geldi anlamadım istemeyen ben değilim istenmeyen benim canım,doğal olarak da gücüme gidiyor bu..

canım bişe söylicem bazı insanların eşleri gerçekten evinde misafire tahammül edemiyor zaten seni istemese gelip evinde kalmaz kesin eşinden dolayıdır diye düşünüyorum ben annenler sık gidermı ablana?

kendısıne sıkıntını sıle getrmedıgını sanarak tutumunu garıp buldugumu soyledım .. bak ben mardınde oturuyorurum buraya ocak ayında geldım ve 2 hafta evvel gıttım ılk kez.. 2 ablamda delırdı evlerınde kalmam ıcın.. sankı ben yabancıymısım gıbı ne yedırceklerını ıcıcrceklerını sasırdılar.. yanı empatı yapıyor ve senı kendı yerıme koyarak düşünmeye calısıyorum ..senın yerınde olsam ablanın ustune daha fazla gıderım.. kendısı kabul etmıyosa bıle ettırene kadar tavır koyarrım.. madem sen benı cagırmıyosun sende benım evıme gelme derım.. yanı oturup kendımı yıyecegıme o kendını yesın.:31:

canım bişe söylicem bazı insanların eşleri gerçekten evinde misafire tahammül edemiyor zaten seni istemese gelip evinde kalmaz kesin eşinden dolayıdır diye düşünüyorum ben annenler sık gidermı ablana?

Canım ablamın eşi zaten bizle hep sorunluydu daha doğrusu ablamla,kendi annesi babasıyla,iş arkadaşlarıyla..
Eşiyle ilgili olabilir anlıyorum ama yılda bir de olsa insan kardeşini bi kere görmek istemez mi?
Annemlerde buluşuyoruz iki saat oturup kaçıp gidiyorlar,sanki varlığımızdan rahatsızlar..
Bunun yanlış anlaşılacak tarafı kalmadı artık..

kendısıne sıkıntını sıle getrmedıgını sanarak tutumunu garıp buldugumu soyledım .. bak ben mardınde oturuyorurum buraya ocak ayında geldım ve 2 hafta evvel gıttım ılk kez.. 2 ablamda delırdı evlerınde kalmam ıcın.. sankı ben yabancıymısım gıbı ne yedırceklerını ıcıcrceklerını sasırdılar.. yanı empatı yapıyor ve senı kendı yerıme koyarak düşünmeye calısıyorum ..senın yerınde olsam ablanın ustune daha fazla gıderım.. kendısı kabul etmıyosa bıle ettırene kadar tavır koyarrım.. madem sen benı cagırmıyosun sende benım evıme gelme derım.. yanı oturup kendımı yıyecegıme o kendını yesın.:31:

İşte ben de böyle olması gerektiğini düşündüğüm için garip geliyor arkadaşım..

Ablamın hayatta isteyip de elde edemediği herşey benim hayatımda var :44: Sizin bu bakis acinizdan dolayi mesafe koymus olmasin?

bu şekilde düşünecegıne ablanla konuşmalısın bence
şekerim kardeşler arasında kıskançlık tabıkı olur
senın yaşamak istediğin hayatı o da yaşamak istıyor olabılır
ama sen hiçbir zaman iyi niyetını bozma canım
ne de olsa o senın kanından canından bırı ...

Son düzenleme:
Ablamın hayatta isteyip de elde edemediği herşey benim hayatımda var :44: Sizin bu bakis acinizdan dolayi mesafe koymus olmasin?

Açıkcası arkadaş gibi banada bu laf doğru gelmedi siz içden içe ablanızın sizi kıskandığını onun hayatının sizin hayatınız gibi olmadığını düşünüyorsunuz evim havuzlu tatil yapyorlar gibi gelip kalıyorlar diyorsunuz bana ablanızın tutumu kadar sizinde düşünceleriniz yanlış geldi kırılmayın ama.Bence sizin kardeşlik ilişkiniz çok yakın değil ikinizinde

ablanızın eşiyle ailenizin tamamının sorunları olduğunu belirmişsiniz
sizin eşinizide sürekli övüyorlarsa
enişteniz istemiyor olabilir
ablanız bu durumu açıklayamıyor olabilir utanıyordur çekiniyordur
herşey olabilir...
ablanızla alakalı olsa kendiside size gelmezdi
bence eniştenizle alakalı
ayrıca davet beklemenizide anlayamadım
ben ablama gitmek istediğim zaman bir kaç gün önceden haber veririm
hafta sonu müsaitseniz gelmek istiyoruz diye
2-2,5 saatlik mesafeden gittiğim için ve ayda yılda bir gitme imkanım olduğu için oda hep kabul eder zaten

canım sorununu bence biebir konus oturup ablanla..yani ona sohbet ortamı o sıcaklıgı olustur belki bi yerde sahip oldugun şeylerden ötürü havalı gelms olablrsn ona kırılmıs olablr dogaldır ama bence kücük olarak ablanı üzcek bişe yapma aksine alttan al sor ara sıksık yani cidden büyük şeyler deil bnlar..gecer üzülme

Ben evleneli 2 sene oldu ablam şehir merkezinde oturuyor,annemler ise 2 saat uzaklıkta ilçede yaşıyorlar.
Ben 9 ay nişanlı kaldı,2 senedir de evliyim ablam 1 kere olsun evine yemeğe hatta bir kahve içmeye bile çağırmıyor.
Eşimle bayramlarda tatilde 780 km yol tepip memlekete gidiyoruz ablam telefonla hoşgediniz diyor ama buyur etmek hiç yok.
Anneme söyledim artık son gidişimizde üzüntümden ağladım,Annem "hiç olur mu öyle şey sana öyle gelmiştir" diyor.
Ablamın hayatta isteyip de elde edemediği herşey benim hayatımda var,biliyorum ama iki kardeşin arasının bozulması için sebep mi bu?
Artık ben de gidince hiç aramıyorum,hiç buyur etmesini bile beklemiyorum.Ama dünyalar tatlısı iki yeğenim var onları o kadar özlüyorum ki..
Ama ablam iki yazdır çoluğunu çocuğunu toplayıp bana geliyor.Evimin havuzu var tatile gelir gibi kalıp gidiyorlar..

ilk satırdaki düşücenizi ,mutlak bir şekilde hissettirmiş olmalısınız,sizden yansıyan bir takım his tavır vs vs olabilir kanısındayım açıkçası..2. satırda da ,dünya tatlısı olarak bahsettiğiniz yeğenleriniz ve çok üzülüp uğruna konu açtığınız ablanız için yazdınız söylemlerinizde çok itici geliyor,siz ablanızın sizi kıskandığını düşünüyorsunuz yazdıklarınızdan yansıyan bana bu oldu..bu yazdığınız 2 satır çok şey anlatıyor aslında..

bu yazdiklarinizdan sonra ,birde sizi ablanizdan dinlemek lazim..

cok acik ve net sunu soyleyeyim, burda annesi, ablasi, kizkardesi icin her kim ne sebeple olursa olsun, beni kiskaniyor seklinde bir ima'da bulunursa , onun ruh halinin iyi olmadigina,kendi icinde celiskiler yasadigina , sahip olduklarini henuz hazmedememis ,cocuk ruhlu bireyler olarak degerlendiriyorum..
Aile icinde hersey mumkun ancak bunu dunyanin en buyuk sorunuymus gibi, boyle yerlere sere serpe yazmak,kendi ustunlugunuzu kanitlamaya yonelik bir caba gibi gorunuyor ve siz resmen tanimadiginiz insanlardan kendi dengesiz ruh halinize , tasdik ,onay ariyorsunuz..
sizin amaciniz zaten sorununuzu cozmek olsaydi buraya yazmaz , kafanizdaki sorunlari kardesinizle hallederdiniz, cok ayip valla !:4:

Üzülme arkadaşım...
Belki eşinden dolayı belki de kendi istemiyordur görüşmek.
Bilemezsin ki insanların ev durumunu..
Yeğenlerini özlemeni çok iyi anlıyorum inan ama bence kafana çok takma,değiştiremezsin insanları.. Bak ablan halinden memnun demek ki seni görmek,seninle beraber olmak için bir çaba göstermiyor,yok yere üzülme sen de..

cok acik ve net sunu soyleyeyim, burda annesi, ablasi, kizkardesi icin her kim ne sebeple olursa olsun, beni kiskaniyor seklinde bir ima'da bulunursa , onun ruh halinin iyi olmadigina,kendi icinde celiskiler yasadigina , sahip olduklarini henuz hazmedememis ,cocuk ruhlu bireyler olarak degerlendiriyorum..
Aile icinde hersey mumkun ancak bunu dunyanin en buyuk sorunuymus gibi, boyle yerlere sere serpe yazmak,kendi ustunlugunuzu kanitlamaya yonelik bir caba gibi gorunuyor ve siz resmen tanimadiginiz insanlardan kendi dengesiz ruh halinize , tasdik ,onay ariyorsunuz..
sizin amaciniz zaten sorununuzu cozmek olsaydi buraya yazmaz , kafanizdaki sorunlari kardesinizle hallederdiniz, cok ayip valla !:4:

Nasıl ya?
Sabah sabah şok oldum!
İnsanlar dertlerini açmak,yazmak,paylaşmak için buraya üye oluyorlar!
Tanımadığınız insanlardan onay almak da ne demek? Hangimiz tanıyoruz ki birbirimizi?
Burada hep birbirini tanıyan insanlar mı dertleşiyor da benim haberim yok?
Bir sıkıntısını paylaşan insana dengesiz demek de ayrı bir komedi!

Maalesef kardeş de olsa insanlar çok farklı karakterlerde olabiliyor. Aynı anne baba mı yetiştirdi diye hayret ettiğim kardeşler var.
Ben de kardeşinizin duyarsız biri oludğunu ve sizi kıskanabileceğini düşünüyorum.
Üstünde durmayın. Kim geldi kim gitti meselesi olmasın. Siz ne yapmanız gerekiyorsa, sizin için doğru olanı yapın. Ve karşınızdaki ablanız da olsa çok şey beklemeyin.
Kimseyi değiştiremiyoruz maalesef. Ve ben ablanızın aslında kendini mutsuz hissettiğini düşünüyorum. Tüm yaptıkları bundanmış gibi geliyor

Yani bazı arkadaşlara gerçekten inanamıyorum!
O kadar yazdığım şey içinde seçtiğiniz sadece havuz kısmı mı?
Ablam beni görmeye değil tatil yapmaya geliyor diye belirtmek için yazdım ben bunu..
Ablamın hayatında olmayan şey maddi anlamda değil arkadaşlar ablamın maddi durumu da gayet iyidir,zaten konu olan bu değil..
Ablamın hayatında olmasını istediği şey eşiyle benim eşimle yaşadığım gibi bir ilişki ve bunu hiç yaşayamadı..
Benim demek istediğim duygusal açıdan bir rahatsızlık olduğuydu yani havuz falan sadece bunları seçip de yazan arkadaşlara sadece teessüf ediyorum.
Artık duygularla ilgili bir paylaşımda da bulunamayacağız artık sanırım,herkes o kadar maddesel düşünür olmuş ki..
Yani konuyu açtığıma pişman oldum..
Maddi anlamda üstünlüğünü hissettirip ezmeye çalışsam burda bu konunun işi ne?
Sadece kardeşlerin arasında niye böyle şeyler oluyor diye üzülerek yazdım ben..
Yine de iyi kötü yorum yapan herkesin canı sağ olsun
İnşaallah siz böyle şeyler hiç yaşamazsınız..

Arkadaşım şu yazdıklarından sonra hiçbirşey demeyeceğim sana..
Ben sana ne yaptım da beni ruhsal durumu bozuk olarak nitelendiriyorsun?
İnsanlar burada eşleriyle cinsel sorunlarını bile paylaşıyorlar,ben ablamla ilgili bir sıkıntımı dile getirdiğimde neden sere serpe yazmak,kendi üstünlüğünü kanıtlamak oluyor.
Ayrıca bundan sonra ne yazarsan yaz cevap vermeyeceğim,bilesin
Senin gibi kötü çük kötü niyetli insanlarla sadece forumda değil hayatta bile işim olamaz benim.

Nasıl ya?
Sabah sabah şok oldum!
İnsanlar dertlerini açmak,yazmak,paylaşmak için buraya üye oluyorlar!
Tanımadığınız insanlardan onay almak da ne demek? Hangimiz tanıyoruz ki birbirimizi?
Burada hep birbirini tanıyan insanlar mı dertleşiyor da benim haberim yok?
Bir sıkıntısını paylaşan insana dengesiz demek de ayrı bir komedi!

Lale sağol canım ne diyeyim,bunu yazarken bunları hiç düşünmemiş olmak ve bunlarla karşılaşmak bu olaydan daha fazla üzdü beni inan..

Back
X