- 16 Haziran 2011
- 15.871
- 68.923
- 798
- Konu Sahibi zeynebsi45
Evet 11 yıldır çalışıyorum öğretmenim
Ataması yapılmış, kamuda çalışan bir öğretmen misiniz ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ÖzeldeyimAtaması yapılmış, kamuda çalışan bir öğretmen misiniz ?
Özeldeyim
Çok kurnaz gördüm sizi. Eş olduğunuz için hak talep etmeniz ayıp olmamış mı? Eşiniz haklı. Çöp dahi almadığınız firmaya ortak olma hakkını nasıl kendinizde buluyorsunuz ki?Bi katkıda bulunmayacağım altın da vermeyeceğim fakat evlilikte kurulan şirket yarı yarıya karı kocanın olması gerekmez mi yanlış mı düşünüyorum acaba
Çok şaşırıyorum gerçekten, 11 yıldır öğretmensiniz, okumuş etmiş, meslek sahibi olmuş ve şimdi de başkalarını eğiten birisiniz ama evli olunca eşler ne alırsa alsın ne yaparsa yapsın ortak olmalı diye biliyorsunuz, sadece evlisiniz diye. Şirket kurmanın ne olduğundan haberiniz yok, getirisinden götürüsünden, araba almak gibi değilmiş anladım diyorsunuz bir de. Gerçekten nasıl öğretmensiniz ben çok şaşırıyorum.Evet 11 yıldır çalışıyorum öğretmenim
Biçok kişinin düşüncesi bana tuhaf geldi.konu sahibininde tuhaflıgı var tabi ama.boşanma durumu yokken bunun peşine düşmezdim ben.ama bazı üyelerde öyle bi konuşmuşlarki sanki kadın adamın metresi.sırf koynuna girdiği için hakedilmiyor mal paylaşımı.o adamın nikahlı eşi hayat arkadaşı oldugu için hakkı bence.yasal prosedürü bilmem.ama çalışmasada hakkı olduğunu düşünüyorum.yarın öbürgün adam batsa kadın da onunla beraber çekecek yoklugu borcu.yada ben boşansam şimdi çalışmadım diye ( ki bu ortak verdiğimiz bi karardı.)aaaa ben çalışmadım bu evi kocam çalıştı ödedi benim hakkım yok mu demeliyim.
Yani ben anlayamadm. Evlilik birliği içinde edinilen hersey ortaktır zaten..Kaygı değil de olması gereken bu diye biliyodum ben birden eşim de böyle diyince afalladım bu şirket işleri farklıymış demek ki .üzerine araba almak gibi değilmiş
Şimdi konu sahibi boşanma durumunda düşünüyor ne yaparım diye, adam batsa tonla borcu çıksa kaçacak yer arar üstüme kalmasın diye, yani bi yerde eşinin arkasından plan yapıyor, bana bu yüzden sevimsiz geldi epey.Biçok kişinin düşüncesi bana tuhaf geldi.konu sahibininde tuhaflıgı var tabi ama.boşanma durumu yokken bunun peşine düşmezdim ben.ama bazı üyelerde öyle bi konuşmuşlarki sanki kadın adamın metresi.sırf koynuna girdiği için hakedilmiyor mal paylaşımı.o adamın nikahlı eşi hayat arkadaşı oldugu için hakkı bence.yasal prosedürü bilmem.ama çalışmasada hakkı olduğunu düşünüyorum.yarın öbürgün adam batsa kadın da onunla beraber çekecek yoklugu borcu.yada ben boşansam şimdi çalışmadım diye ( ki bu ortak verdiğimiz bi karardı.)aaaa ben çalışmadım bu evi kocam çalıştı ödedi benim hakkım yok mu demeliyim.
memurların şirket kurması yasaktı bir ara?
hem emekli sandığı hem bağkurlu nasıl olacağınızı da düşündünüz mü şirketi üstünüze isterken?
Banlanirkm diye ben yazmadim gercekten soktayim indanlar bide bu ozel okullara para veriyor .Çok şaşırıyorum gerçekten, 11 yıldır öğretmensiniz, okumuş etmiş, meslek sahibi olmuş ve şimdi de başkalarını eğiten birisiniz ama evli olunca eşler ne alırsa alsın ne yaparsa yapsın ortak olmalı diye biliyorsunuz, sadece evlisiniz diye. Şirket kurmanın ne olduğundan haberiniz yok, getirisinden götürüsünden, araba almak gibi değilmiş anladım diyorsunuz bir de. Gerçekten nasıl öğretmensiniz ben çok şaşırıyorum.
MEB'e bağlı değilmiş. Özel okuldaymış
Bi katkıda bulunmayacağım altın da vermeyeceğim fakat evlilikte kurulan şirket yarı yarıya karı kocanın olması gerekmez mi yanlış mı düşünüyorum acaba
Yani ben anlayamadm. Evlilik birliği içinde edinilen hersey ortaktır zaten..
Ev araba yada sirketi baska birinin adına yapmak istese, sizde bunun için kaygılanırsanız istemezseniz tabi ki haklısınız.. ama yolunda giden bi evlilikte insan neden eşinin adına olacak bseyi sorgular halen anlamadm .. anlayanlar benide aydınlatsın