Çok arada kaldım yardım eder misiniz ?

Sirket ustune alinan mallar ortak degil. Bosanirken kadinin sirket uzerine alinmis araba, arsa vb seylerde hakki yok. Sirketler yapisi geregi ortak ve kurucularindan bagimsiz "kisi" olarak degerlendirilir.
Sahis sirketi olsaydi durum belki daha farkli olabilirdi, o kisim hakkinda bilgim yok ama anonim ve ltd böyle.

Eşinizin arkadasından bu tarz planlar kurmak gerçekten çok iğrenç. Boşanma durumunda zaten hakkınızı alırsınız ama en baştan ben emek vermeyeyim illa yarısı benim olsun demek ne kadar doğru iğne kadar yardımınız olmayacak eşinizin suratına benim yarısı demek bile itici yahu. Hem evrak banka işlerinde adam sizi sürekli sizi yanında mı taşısın. Okulda olduğunda nasıl bu işlere koşturucaksın. Belli ki bu işlerden zaten anlamıyorsun. Muhasebe banka evrak vs sürekli işleri olucak okuldayken bu adam işleri için seni nasıl alıcak. Birde boşanma durumunda karını düşünüyorsun ya zararı düşünmüyorsun. Onada ortak olucaksın ama o zamanda bu düşünce yapısındaki insan kaçar sen karımı ver zararı sen öde der kesin

Sirket ustune alinan mallar ortak degil. Bosanirken kadinin sirket uzerine alinmis araba, arsa vb seylerde hakki yok. Sirketler yapisi geregi ortak ve kurucularindan bagimsiz "kisi" olarak degerlendirilir.
Sahis sirketi olsaydi durum belki daha farkli olabilirdi, o kisim hakkinda bilgim yok ama anonim ve ltd böyle.
Ama sirkette hakkı olabilir mi peki? Sirket üstüne hcbsey olmasa bosanırken sirketin geliri üzerinden bi ortaklıgı olusuyor mu?

Ama sirkette hakkı olabilir mi peki? Sirket üstüne hcbsey olmasa bosanırken sirketin geliri üzerinden bi ortaklıgı olusuyor mu?

Yok biseyde hakki. Sirketin kendisi ayri bir kişi yani sirketi Ayşe gibi düşün. Gelir Ayşeye ait. Ortaga para cikarmayip bunyesinde tutabilir. Kimse karini karinla paylaş demez. En basitinden Sirketin buyume ilkesi ve muhasebe ilkelerine aykiri.
Sahis sirketnde hak sahibi olabilir belki, cunku o zaman tum mal varliginda sorumlu oluyorsun.

Konu sahibi sana sunu soyleyeyim: sonradan ortak olmak teferruatli bir is. Toplanti, vekalet, sicil islemleri, ayrica ciddi masraf oluyor. En basinda ya ortak olun ya da alinan malların şirket ustune yapilmasina engel olun. Mallari sirket ustune yaparken gider olarak kullanip vergi matrahndan dusecegiz bilmem ne bisuru sey gelecek karsiniza. Esinize guveniniz yoksa ona gore degerlendirme yapin

Yok biseyde hakki. Sirketin kendisi ayri bir kişi yani sirketi Ayşe gibi düşün. Gelir Ayşeye ait. Ortaga para cikarmayip bunyesinde tutabilir. Kimse karini karinla paylaş demez. En basitinden Sirketin buyume ilkesi ve muhasebe ilkelerine aykiri.
Sahis sirketnde hak sahibi olabilir belki, cunku o zaman tum mal varliginda sorumlu oluyorsun.

Konu sahibi sana sunu soyleyeyim: sonradan ortak olmak teferruatli bir is. Toplanti, vekalet, sicil islemleri, ayrica ciddi masraf oluyor. En basinda ya ortak olun ya da alinan malların şirket ustune yapilmasina engel olun. Mallari sirket ustune yaparken gider olarak kullanip vergi matrahndan dusecegiz bilmem ne bisuru sey gelecek karsiniza. Esinize guveniniz yoksa ona gore degerlendirme yapin
En güzel ve açıklayıcı yorum sizinki oldu çok teşekkür ederim

Sayende bütün soru işaretleri gitti.. teşekkürler.. demek ki öyle herseyi bilmiyomuşuz😂

Allah korusun boşanma olursa şirket eşimin üzerine olduğu için bana bi şey kalmıyor diye biliyorum

Çok enteresan beklentiler bunlar.

Siz şirket açmayı anahtarla kapı açmak gibi zannediyorsunuz sanırım. Ortak olmak demek imza yetkisi olması demek, ekstra sgk işlemleri demek, vergi demek vsvs

Kar ederse ortağı olayım düşüncesindesiniz sanırım peki iflas ederse de arkasında duracak mısınız ortaklığın.

Boşanma esnasında yarısını alamam filan nasıl şeyler bunlar.

hani cahil de değilsiniz öğretmensiniz yani bilemedim

Konu sahibesi cahil değil, aksine gayet uyanık. Buraya şirketi nasıl üstüme yaptırırım diye sormaya geldi, baktı ki kimse istediği gibi şeyler yazdı ben bilmiyırdım ama demeye döndü. :olamaz:

Nikahı var ona dayanarak sanırım

Valla panpa artık nikah kimseyi o kadar bağlamıyor, her şey bir boşanma dilekçesine bakıyor. KOnu sahibesi öğretmen, öyle ahım şahım gelir getiren bir meslek değil bildiğim kadarıyla. Adam da işyeri sahibi, eminim yaşama standardı tek öğretmenin sahip olduğundan fazladır. Konu sahibesine tavsiyem elindeki maddi olanaklardan mutlu olsun, adamı zorllayıp kendini kapı önüne koydurmasın. Şirket sahibi olcaum diye yola çıkıp tek öğretmen maaşıyla kalakalmasın :KK51:

Bugün çok Firdevs Yöreoğlu gördüm kendimi valal her konuya aynı tavsiyeyi yazdım :olamaz:

Valla panpa artık nikah kimseyi o kadar bağlamıyor, her şey bir boşanma dilekçesine bakıyor. KOnu sahibesi öğretmen, öyle ahım şahım gelir getiren bir meslek değil bildiğim kadarıyla. Adam da işyeri sahibi, eminim yaşama standardı tek öğretmenin sahip olduğundan fazladır. Konu sahibesine tavsiyem elindeki maddi olanaklardan mutlu olsun, adamı zorllayıp kendini kapı önüne koydurmasın. Şirket sahibi olcaum diye yola çıkıp tek öğretmen maaşıyla kalakalmasın :KK51:

Bugün çok Firdevs Yöreoğlu gördüm kendimi valal her konuya aynı tavsiyeyi yazdım :olamaz:

Evllikte güven kalmamış gibi. Kafalardaki eş ve evlilik şablonları değişmiş. Du' bakalım nereye gidecek bu

Aklıma bile gelmez böyle bir şeyi sormak ya da söylemek benim. Ben bir şirket açmaya karar versem eşim de bana beni de ortak edecek misin dese şaşırırım. Bazı şeyleri çok hesaplı kitaplı buluyorum. Anlamaya da çalışıyorum insanları bu güvensizlik varsa bir sebebi vardır diyorum bir yandan ama bana bu güvensizlik içinde yaşamak da normal gelmiyor.

Ben bir konuyu anlamadım daha önce açtığınız konuda hoşlandığınız biri vardı. Ya evli olmadan böyle bir konuyu araştırıyorsunuz nasıl yaparım dıye ya da evlisiniz birinden hoşlanıyorsunuz boşanma durumunda karlı çıkmaya çalışıyorsunuz iki türlüde iğrenç

Ben bir konuyu anlamadım daha önce açtığınız konuda hoşlandığınız biri vardı. Ya evli olmadan böyle bir konuyu araştırıyorsunuz nasıl yaparım dıye ya da evlisiniz birinden hoşlanıyorsunuz boşanma durumunda karlı çıkmaya çalışıyorsunuz iki türlüde iğrenç

O konu 2016 yılında

Back
X