Çok beceriksizim.Nasıl Beceri Kazanırım?

yeniyasam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
135
84
18
hanımlar kafayı yicem artık bugün iki kez pasta yapmayı denedim bulduğum tarifleri tam ölçü yaptım yaptım olmadı ağlama krizine girdim beceremiyorum moralim bozuluyor.
çok özeniyorum pasta kek kurabiye yapabilen kişilere ama ben ne yapsam beceremiyorum.
geçenlerde de kurabiye çöp oldu..

ne yapsam çöp çöp çöp...
ama iş yemek yapmaya gelince onda da çok iyiyim.

annem diyor ki bazı kişi çıtı pıtı şeyler yapmaya meyillidir. bazısı yemek yapmaya diyor sanırım ben yemek grubuna giriyorum.
2 aylık da evliyim hevesim var ama galiba kırılmak üzere..
eşim de seviyor kurabiye vs şeyleri..
beceriksizim.

Denenmis garantili tarifleri deneyin.
Veya cok basit noktalar vardir,onlari annenize sorun.
Pisirme ile ilgili malzemeler ile ilgili.
Taze malzeme kullanin, yada markayi degistirin.
Mutlaka bi eksiklik vardir once onu bulmak onemli

Pasta, kurabiye, kek işleri için "bilim" ifadesi kullanılır. Detaylar çok önemlidir. Ölçüler şaşmamalıdır. Kabartma tozunun tazeliği bile farkeder. Eğer yemek yapma konusunda iyiyseniz belki göz kararı, el kıvamına güveniyorsunuzdur ama bu yeterli olmaz. Tecrübeli hanımların, ipuçları verdikleri tariflere harfiyen uymayı deneyin.

Pes etmek yok :) yaparsın neden yapamıcakmışsın ? Bende ilk evlendiğim zaman kurabiyelerimin taş gibi oldugu zamanlarda oldu, böreğimin kupkuru, kekimin tatsız tuzsuz... Yaptıkca daha iyi olmaya basladı.. Yapım aşamasında yaptıgım hataların farkına varıp her seferinde daha iyisi için sıvadım kolları.. Şimdi misafirlerim yaptığım hamur işlerinin tarifini istiyorlar.. Sen yapabilirim de önce.. Tak önlüğünü, çek besmeleni, en alasını yaparsın istersen ve inanırsan..

Hamur işi yapmak ciddi bir sanat bence de herkesin yaptığı güzel olmuyor yalan yok. :)
Deneye deneye doğru ölçü veren siteleri keşfedip oradan yararlanmaya devam et bence.

Yapa yapa zamanla elin alisir. Birde firindan firinada degisiyor firinizi iyi tanimaniz gerekiyo. Bende mesela yemek yapmasini hic sevmem ama kek, pasta, hamur isi oldum mu konu seve seve yaparim

Her türlü yemeği yaparım ama iş hamur işine geldiğinde beceremiyorum.
Elmalı kurabiyeyi çok severim, geçenlerde yapayım dedim hamur hazır, içi hazır gel gelelim ben o kurabiyelere bir türlü şekil veremedim. Şaka gibi. Yamuk yumuk bişiler yaptım attım fırına kimi yanmış kimi çiğ.. Kek yaparım kabarmaz, börek yaparım taş gibi olur birebir annem nasıl yapıyorsa öyle yapıyorum ama cık olmuyor.
İtalyan olsun, uzakdoğu olsun her türlü abidik gubidik yemeği yapabilirim ama bir kek yapamıyorum. Artık bıraktım valla, umarım sen muvaffak olursun canım.

hanımlar kafayı yicem artık bugün iki kez pasta yapmayı denedim bulduğum tarifleri tam ölçü yaptım yaptım olmadı ağlama krizine girdim beceremiyorum moralim bozuluyor.
çok özeniyorum pasta kek kurabiye yapabilen kişilere ama ben ne yapsam beceremiyorum.

ne yapsam çöp çöp çöp...

annem diyor ki bazı kişi çıtı pıtı şeyler yapmaya meyillidir. bazısı yemek yapmaya diyor sanırım ben yemek grubuna giriyorum.
beceriksizim.
Bende bu konuda çok iyiyim yemekte o kadar iyi değilim istersen sana yazabilirim garantili denenmiş :)

ne yapsam çöp çöp çöp...

beceriksizim.

benimde aynı senin gibi bi arkadaşım var.. okadar leziz yemekler yapar ki parmaklarını yersin o derece... ama hamur işi kurabiye pasta işini hiç beceremiyor... ama o senin gibi takıntı yapmıyor.. herkesin beceri alanı farklı..
takıntı yapma, yavaş yavaş olur böyle şeyler... illa ki öğrenmek istiyorsan kolay tariflerden başla, örneğin un kurabiyesi, yada kek falan gibi... pasta yapmak öyle kolay bişey değilki hayatım.. hem lezzet bakımından hem görsellik bakımından uğraştırıcı..
önce hazır pasta tabanlarından satın alıp kremasını evde yaparak yapmaya başla, bir süre böyle yap, süslemesini değiştir , kakolu krema yaptıysan, birdahakine kakolu yap mesela, elin gelişsin pastalara..sonra zamanla kekini de kendin yaparsın.. bunun için pratik yöntemler var, netten pratik pasta yöntemlerini oku...

Öyle bir iki denemede yapılsaydı herkes pastacı olurdu. En az 1 sene lazım alışman için deneme yanılma yaparak.. Az mı malzeme harcadım, kuşlara az mı kurabiye yaptım, ama şimdi şükür 2 katlı pasta bile yaparım. Ama bazen en basit keki bile tutturamam hala. Eğer meraklıysan uğraşmalısın canım, standart tariflerle başla zamanla geliştir derim en zorundan başlarsan daha da uzar..

Tarifi iyi oku
Daha dikkatli koy malzemeyi bu tür seylerde ölcü önemli
Bide denenmis tarifleri yap yani arkadasindan akrabandan aldigin tarifleri
Ardanin mutfagini izle cok guzel ipuclari veriyor

Yaptıklarım şahane olur yemekler pastalar borekler kurabiyeler. Ama bende ince detaylı işleri beceremem. Mesela evi dio köşe asla temizleyemem . Temizledi sanırım bi bakarim ev pis gorunuyor :-)
Yapacak bir şey yok :)
Soracagin soru olursa mutfak hakkında ozelden yazabilirsiniz anlatirim ayrıntısıyla.

ne yapsam çöp çöp çöp...

beceriksizim.
Canım bende yemek çok iyi yaparım bu konulara girdim bende kursa git ücretsiz hemen kaparsın çokta iyi yaparsın istekliysen

Evettt canım ölçü önemli ama zamanla gerek kalmayacak anlayacaksın sana tavsiyem malzemelerin kaliteli olsun mümkün olduğunca marka vermek doğru mu bilmiyorum ama dr Oetker in Ürünlerini al sana özelden mesaj atmak istedim yapamadım yada kapalı mı bilmiyorum ve bi kurabiye tarifi verim ağızda dağılan az malzemeli yarın dene yorumunu merak ediyorum
*1 paket kremşanti (sade,kakao yada orman meyveli) farketmez
*pudra şekeri
*1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağı
*un iki su bardağı kadar tahminen
Toz halinde krem şantiyi kaba boşalt yağı ekle karıştır isteğe bağlı içine pudra şekeri ekle bir iki yemek kaşığı sonra unu ekle yogur kulak memesi kıvamında olsun yağlı tepsiye diz yuvarlak şeklinde 170-180 derece fırında üstü Biraz çatlayana kadar pişir 10-15 dkda pişiyor aman yanmasın pişince hemen elleme dağılır yoksa bi 10-15 dk bekle tamam ağızda dağılan un kurabiyen hazırrr servis ederken biraz pudra sekeri dök canım unutmadan isteğe bağlı tabi

ilk kekim ,kurabiyem ,pogacalarim falan hep cope gitmistir benim de :-)
zamanla ,yapa boza beceri kazaniyor insan ;)
pes etmeyin yeter ki, hevesle devam edin

Ooo dur bakalım daha bu senelerce mutfakta pişen hanımlara haksızlık olmaz mı iki ay da harika işler çıkarmak :KK24:
Benim de bir sürü çöpe giden pandispanyam oldu hatta ovaleks bile aldım ıhh olmadı olmadı , geçenlerde ağlayan kek yaptım farkettim ki ben senelerdir yapıyormuşum pandispanya farkında değilmişim.Demem o ki zamanla çok şey öğreneceksin.

Back
X