Çok bunaldım artık!(Anne ve babamla olan yaş farkı)

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

MeDuSa

Ziyaretçi
Merhaba kıslar
Ben ailenin en küçük çocuğuyum doğal olarak annem ve babamla aramızdaki yaş farkıda fazla annemle 31yaş babamla 36yaş var aramızda.
Ablamlardan biri evlendiğinde ben daha üçüncü sınıftaydım ablam benden 11yaş büyüktü
Onunla bekarken yaşadığımız günleri hatırlamıyorum bile :sm_confused:
Diğer ablam da iki sene önce evlendi ama o da üniversite için ben 12yaşımdayken çıktı gitti evden.Sonra ben 14yaşımdayken yine ablamla 18yaşıma kadar aynı evdeydik.Okuduğu yere yani memleketimize geldik babamın emekliliğinden dolayı.
Yani uzun süre bir ailenin tek çocuğu gibi hissettim kendimi şu ana kadar.
Annem ve babam benim için dünyada eşi benzeri olmayan iki varlık.
Ama bir kaç senedir ikiside(sanırım biri menopoz biri antropoz döneminde olduğu için) o kadar farklı davranıyorlarki tanıyamıyorum artık.
Ablam insanların bu dönemlerde karakterlerinin bile değişebileceğini o yüzden bu durumun normal olduğunu katlanmam gerektiğini söylüyor.Sonuçta ne anne babalar var bizimkiler yanlarında melek kalır diyor.
Oysa ben çekiyorum bunu onlar annem ve babamla aynı evde değiller.
Akşamları onlar salonda ben odamda oturuyorum. Çünkü içeri gidiyorum zaten istediğim diziler izlenmiyor bir çift laf edilmiyor.Babam artık hep sinirli bakıyor.Anneme bişey desem tersliyor.Öyle bunaldımki evde yalnız yaşıyo gibiyim.Sadece yemek saatlerinde birlikte aynı masadayız.Akşamları konuşacak konu bulmaya çalışıyorum yanlarında hemen kapatıyorlar.Bende yanlarında bunalıyorum kk'da vakit geçirmeye çalışıyorum ama bu sefer yanlarında durmuyo oluyorum.Yanlarında dursam konuşmuyoz konuşursak canımı sıkıyorlar.
Ablamlara gittim haftasonu burdakinden daha mutluydum orda eniştemde ablamda kafa dengim şimdi ailemin yanında başka yerde huzur bulduğumu anlamak beni yıktı. mafoldumben
Oysa onlar benim annem babam senağlama
Çok değiştiler :çok üzgünüm:
Napcam bilmiyorum çok bunaldım sürekli ağlamak istiyorum ama dinmiyo içimdeki sıkıntı mafoldumben

anne babalar yaslandıkca daha hassas oluyorlar canım..
sureklı nette vakıt gecırınce tepkı vermelerı dogal..

onların degısmesı zor..artık sen ıdare edeceksın..
cok sukur saglık proplemlerı yok..Evde yatalak kımse yok....bunları dusun....

anne babalar yaslandıkca daha hassas oluyorlar canım..
sureklı nette vakıt gecırınce tepkı vermelerı dogal..

onların degısmesı zor..artık sen ıdare edeceksın..
cok sukur saglık proplemlerı yok..Evde yatalak kımse yok....bunları dusun....

haklısın cnm yaşlandıkça değişiyorlar
günden güne farklılaşıyorlar
ama ikisinide Allah başımdan eksik etmesin :Saruboceq:
ben artık eski anne ve babamı göremediğim için belkide böyle davranıyorum mafoldumben

kedicim annen ve babanla olan yaş farkı fazla mı şimdi
yapma yahu
gayet normal bir yaş farkı var
27 yada 28 yaşında evlenip 30 unda çocuk doğuruyorlar
sen ilk çocuk değilsin belki ama şimdilerde ilk çocuklar bu yaşlarda dünyaya gelir oldu
bencede normal olan böylesi zaten
yaşlandıkça biraz sinirli ve geçimi zor insanlar haline geliyorlar malesef bu dediğinde çok haklısın
bende bazen anlaşmazlığa düşüyorum zaman zaman sıkılıyorum ama yapacak bir şey yok
onlarla aynı düşünmen aynı şeyleri hissedip aynı şeylerden zevk alman mümkün değil zaten
annen baban için geçerli değil bu aranda 30 yaş fark olan herkes için geçerli
aranızda bir jenerasyon farkı var çünkü...
annemdir babamdır deyip bağrına basacaksın canım yapabileceğin başka bir şey yok

Canım benimde annemle 33 yaş var aramda şuan bende hamileyim ve çocuğumlada bu yaş farkı olacak..Ama kendi evini kurduğunda olaylar çok farklı oluyor..Sizler aynı evin içinde belirli bir dönemi yaşadığınız için böyle..

Ama inan bir süre sonra hem sen onları daha iyi alayacaksın hem onlar seni daha iyi anlayacaklar..Cloudy çok haklı şimdi tamamen bu yaşta çocuk yapılıyor sen henüz kaçındasın bilmiyorum geçecek hepsi emin ol..

Kendi adına daha yararlı şeyler bulup vaktini üreticilik adına değerlendirmeni tavsiye ederim.Daha fazla vakit geçer hem yanlarında oyalanmış olursun..Ne sana kızarlar yanımızda değilsin diyee nede sen sıkılırsın yanlarında:)

Sende büyüyorsun unutma tek değişen onlar değil...Çok öperim cnm a.s. a.s.

kedicim annen ve babanla olan yaş farkı fazla mı şimdi
yapma yahu
gayet normal bir yaş farkı var
27 yada 28 yaşında evlenip 30 unda çocuk doğuruyorlar
sen ilk çocuk değilsin belki ama şimdilerde ilk çocuklar bu yaşlarda dünyaya gelir oldu
bencede normal olan böylesi zaten
yaşlandıkça biraz sinirli ve geçimi zor insanlar haline geliyorlar malesef bu dediğinde çok haklısın
bende bazen anlaşmazlığa düşüyorum zaman zaman sıkılıyorum ama yapacak bir şey yok
onlarla aynı düşünmen aynı şeyleri hissedip aynı şeylerden zevk alman mümkün değil zaten
annen baban için geçerli değil bu aranda 30 yaş fark olan herkes için geçerli
aranızda bir jenerasyon farkı var çünkü...
annemdir babamdır deyip bağrına basacaksın canım yapabileceğin başka bir şey yok

cnm haklısın yaş farkı çok değil belki de ama onların ikisininde şuanda menopoz ve antropoz geçirmesi çok büyük değişiklilere neden oldu
dedim ya nerdeyse karakterleri değişti
hani eskisi gibi olsunlar istiyorum akşamları sohbetlerimiz bitmesin,hep gülerek konuşsunlar,onlar için yaptığım bişey olduunda teşekkür etmeselerde bi tebessüm yeter bana.Önceki anne babam yok sanki ikisinin yerine iki farklı kişi geldi.
Aynı evdeyiz ama yabancı gibiyiz en çok da bu ağırıma gidiyor.Ne yapsam eski şeyler yok artık. mafoldumben
Ama annemdir babamdır ikisinide Allah başımdan eksik etmesin yabancı gibi yaşasak dahi aynı evde onlar hep benimle olsun yeter bana :Saruboceq:
Ben eskiden yaşadığımız günleri özlüyorum bundan bu sıkıntım :çok üzgünüm:

Canım benimde annemle 33 yaş var aramda şuan bende hamileyim ve çocuğumlada bu yaş farkı olacak..Ama kendi evini kurduğunda olaylar çok farklı oluyor..Sizler aynı evin içinde belirli bir dönemi yaşadığınız için böyle..

Ama inan bir süre sonra hem sen onları daha iyi alayacaksın hem onlar seni daha iyi anlayacaklar..Cloudy çok haklı şimdi tamamen bu yaşta çocuk yapılıyor sen henüz kaçındasın bilmiyorum geçecek hepsi emin ol..

Kendi adına daha yararlı şeyler bulup vaktini üreticilik adına değerlendirmeni tavsiye ederim.Daha fazla vakit geçer hem yanlarında oyalanmış olursun..Ne sana kızarlar yanımızda değilsin diyee nede sen sıkılırsın yanlarında:)

Sende büyüyorsun unutma tek değişen onlar değil...Çok öperim cnm a.s. a.s.

saol cnm ya teselliniz beni birazda olsa sakinleştirdi:1hug:
artık eskisi gibi olmayı çok istiyorum annem ve babamla :çok üzgünüm:

işte ben bu bakımdan hala yuvamı kuramadıgım için bunalımdan bunalıma sürükleniyorum. Evlenecemde cocugumu doguracamda o hoooooo
cocugumla yas farkı fazla olsun istemezdim bende. istemem yanii hala daha pufff.

Benim annem ve babam genelde benden daha hareketlidir.genç ruhludur.
ama evde bir akranım bulunmaması ruhumu daraltıyor. hele konusacakta kimsen yoksa duvarlara selam verip gecer hale geliyorsun.
:delphin:

Son düzenleme:
Şuan 32 yaşındayı 1-2 yıl daha bebek düşünmüyorum, ve demektirki çocuğumla aramda en az 34-35 yaş fark olmuş olacak eşimin de 38-39 yaş....
Umarım benim çocuğum da benim için böyle şeyler söylemez...
Ne bekliyorsunuz annenizin sizinle oturup kanka muhabbeti yapmasını mı? Annemle aramda 19 yaş fark var, ben sevgilim olduğunu bile 3 yıl sonra söyledim...
Bence anne annedir baba, baba...
Annelerin kızlarıyla babaların oğullarıyla arkadaş gibi olmaya çalışmaları saçma ve komik geliyor bana, çünkü arkadaş olmayı asla başaramazlar, ama hedefleri arkadaş olmaya çalışmak olduğu için anne baba olmayı da beceremiyorlar, e arkadaş da olamıyorlar...
Anne babanızla aranızda sınırlı paylaşım olması kadar doğal birşey olamaz, sonuçta aranızda bir kuşak farkı var...
Ayrıca bu aralar kriz falan derken sadece menapoz ve andropoz dışında başka sıkıntıları da olabilir....
Anneni babanı mümkün olduğunca hoş tutmaya çalış, evet belki tüm zamanını onlarla geçiremezsin ama en azından 1 saat yanlarında oturup onlarla sohbet et, daha sonra da odana geç, böylece onları da üzmemiş olursun kendin de sıkılmamış olursun....
Allah başka dert vermesin, tek derdin bu olsun...

çok üzüldüm şimdi, 35 yaşındayım 10 aylık bir kızım var, inşallah büyüyünce sizin gibi dertlenmez benden :gitme:

Şuan 32 yaşındayı 1-2 yıl daha bebek düşünmüyorum, ve demektirki çocuğumla aramda en az 34-35 yaş fark olmuş olacak eşimin de 38-39 yaş....
Umarım benim çocuğum da benim için böyle şeyler söylemez...
Ne bekliyorsunuz annenizin sizinle oturup kanka muhabbeti yapmasını mı? Annemle aramda 19 yaş fark var, ben sevgilim olduğunu bile 3 yıl sonra söyledim...
Bence anne annedir baba, baba...
Annelerin kızlarıyla babaların oğullarıyla arkadaş gibi olmaya çalışmaları saçma ve komik geliyor bana, çünkü arkadaş olmayı asla başaramazlar, ama hedefleri arkadaş olmaya çalışmak olduğu için anne baba olmayı da beceremiyorlar, e arkadaş da olamıyorlar...
Anne babanızla aranızda sınırlı paylaşım olması kadar doğal birşey olamaz, sonuçta aranızda bir kuşak farkı var...
Ayrıca bu aralar kriz falan derken sadece menapoz ve andropoz dışında başka sıkıntıları da olabilir....
Anneni babanı mümkün olduğunca hoş tutmaya çalış, evet belki tüm zamanını onlarla geçiremezsin ama en azından 1 saat yanlarında oturup onlarla sohbet et, daha sonra da odana geç, böylece onları da üzmemiş olursun kendin de sıkılmamış olursun....
Allah başka dert vermesin, tek derdin bu olsun...

ben kanka olalım demiyorum ama annem hiç anlamıyor
ben grip oldum kafamı yastıktan kaldırmak istemiyorum az önce geldi kalk hadi banyoya gir duş al şunu yap bunu yap demeye başladı anne dedim hastayım ve başımı yastıktan kaldıramıyorum ne yapsamda grip öyle hemen geçmiyo istirahat gerekiyo
ateşin var banyoya gir kalk açıl kendine gel biraz diye devam etti babam yeter artık kızı rahat bırak söylenip durma 21yaşındaki kıza çocuk gibi davranıyorsun dedi
inanın şuan öyle kötüyümki kafamı kaldıramadan yazıyorum ama sırf annem mutlu olsun beni yatakta görmesin diye bilgisayar başındayım az sonra tv izlicem
ama neden ben bu hasta halimde yatıp dinlencekken burdayım?
annem denize girmemi istiyo diye antalyada denize girdim oysa ben gezmek istiyordum ama annem denize girmemi istiyordu sürekli aradı denize gir diye
bende girmek zorunda kaldım
yani kendi neyden mutlu oluyorsa onu bana yaptırmaya çalışıyor
sabahları 9oldumu saat hasta sağlıklı dinlemez zorla yataktan kaldırır
tamam ben annemi babamı çok seviyorum onlarrdan arkadaşlarımdan beklediimi asla beklemiyorum ama birazcık anlayış çokmu zor evimde huzurlu değilim diyorum
bu tek taraflı bişey olabilirmi hep ben mi suçluyum şimdi???????
bende suç yok diyemem vardır belki bilmesemde ama dayanamıyorum artık ya
Sürekli hayatıma müdahale ediliyo,yatacağım saati yemek yiyeceğim saati bile kendim belirleyemiyorum ki
Ayrıca maddi sıkıntımız falan yok babam zaten emekli aynı maaşı alıyo kiralar geliyo derken Allah'a şükür yetiyo yani hiçbi zaman para yetmiyo dediklerini duymadım ben
çok üzüldüm şimdi, 35 yaşındayım 10 aylık bir kızım var, inşallah büyüyünce sizin gibi dertlenmez benden :gitme:

inşallah menopoz dönemini rahat atlatırsınız ,inşallah kızınız benim yaşadıklarımı yaşamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:

ben grip oldum kafamı yastıktan kaldırmak istemiyorum az önce geldi kalk hadi banyoya gir duş al şunu yap bunu yap demeye başladı anne dedim hastayım ve başımı yastıktan kaldıramıyorum ne yapsamda grip öyle hemen geçmiyo istirahat gerekiyo
ateşin var banyoya gir kalk açıl kendine gel biraz diye devam etti babam yeter artık kızı rahat bırak söylenip durma 21yaşındaki kıza çocuk gibi davranıyorsun dedi
inanın şuan öyle kötüyümki kafamı kaldıramadan yazıyorum ama sırf annem mutlu olsun beni yatakta görmesin diye bilgisayar başındayım az sonra tv izlicem
ama neden ben bu hasta halimde yatıp dinlencekken burdayım
?
annem denize girmemi istiyo diye antalyada denize girdim oysa ben gezmek istiyordum ama annem denize girmemi istiyordu sürekli aradı denize gir diye
tamam ben annemi babamı çok seviyorum onlarrdan arkadaşlarımdan beklediimi asla beklemiyorum ama birazcık anlayış çokmu zor evimde huzurlu değilim diyorum
Sürekli hayatıma müdahale ediliyo,yatacağım saati yemek yiyeceğim saati bile kendim belirleyemiyorum kiAyrıca maddi sıkıntımız falan yok babam zaten emekli aynı maaşı alıyo kiralar geliyo derken Allah'a şükür yetiyo yani hiçbi zaman para yetmiyo dediklerini duymadım ben

inşallah menopoz dönemini rahat atlatırsınız ,inşallah kızınız benim yaşadıklarımı yaşamaz.

Canım sen bana kızacaksın gene belki ama hastayken ateşin varsa ılık duş almak çok iyi gelir annen doğru söylüyor...
Sırf annen mtlu olsun diye bilgisayar başında durmana gerek yok.. Hastayım yatıcam deyip yatabilirsin... Aslında gripin ilacı yatmak değildir dinlenmek ve bol bol c vitamini almaktır... Dinlenmek illaki yatmak demek değil ki...
Antalyada annen denize girmeni istedi diye denize mi girdin?? Aradı söyledi diyorsun demekki yanında değilmiş, girdim deyip geçiştirseydin..
Ama antalyaya gidip denize girmeden sıcakta gezmek de bana pek iyi bir seçim gibi gelmedi....

Annen sabah erken kalkmaya alışmış, evi topluyor silip süpürüyor doğal olarak da bir an önce kahvaltı faslı bitsin istiyor... Hastayım yatıcam demen ve bunda ısrarcı olman yeterli, itiraz ederse de anne hastayım, lütfen izin ver dinlenmek uyumak istiyorum de olsun bitsin...
Yemek yiyeceğin saati kendin belirleyemiyorsun, kim belirleyebilir ki, ailenle yaşıyorsun ve onlar ne zaman yiyorsa sen de o zaman yiyeceksin, bence bu talebin mantık dışı, ne istiyorsun onlar yesin bitirsin ama sen ne zaman istiyorsan o zaman ye... O zaman aile kavramı ne olacak...

Neyse canım ama sen fazla abartıyorsun gibi geldi bana....
Tek sorunun menapoz olduğunu düşünüyorsan anneni bir uzmana götürüp menapozu daha rahat geçirmesini sağlayabilirsin, bunun için kullanılan ilaçlar var... Annem yeni girdi menapoza 5-6 ay önce ve menapoza girmeden 3 yıl önce yani ilk işaretler geldiğinde doktora gitti ve ilaç kullanmaya başladı ne fiziksel ne de psikolojk hiçbir sıkıntı çekmiyor diyemem ama gayet iyi gidiyor....

ama neden ben bu hasta halimde yatıp dinlencekken burdayım?
Sürekli hayatıma müdahale ediliyo,yatacağım saati yemek yiyeceğim saati bile kendim belirleyemiyorum ki
Ayrıca maddi sıkıntımız falan yok babam zaten emekli aynı maaşı alıyo kiralar geliyo derken Allah'a şükür yetiyo yani hiçbi zaman para yetmiyo dediklerini duymadım ben

Kedi'm yanlis anlama ama ben bu yazdiklarindan anlayissiz anne-baba profili cikaramadim:1no2:

Daha cok ilgili gorunuyorlar, hastaligina gelince anne ben yatarak dinleniyorum lutfen israr etme yada kendimi iyi hissedince alirim dusumu sen rahat ol diyebilirsin (ki grip iken ilik dus iyi geliryerimseniben)

Deniz konusunda ise Antalya'ya gidip denize girmemek olur mu bence seni dusunerekten yonlendirme yapmis, kizim ferah ferah denize girsin rahatlasin diye ohh mis gibiopuyorumnanaktan
Boyle dusunme olur mu kedicigim kendi haline biraksalar, ilgilenmeseler, dusunmeseler seni daha mi iyi ku$um:sinifsinif:

Canım sen bana kızacaksın gene belki ama hastayken ateşin varsa ılık duş almak çok iyi gelir annen doğru söylüyor...
Sırf annen mtlu olsun diye bilgisayar başında durmana gerek yok.. Hastayım yatıcam deyip yatabilirsin... Aslında gripin ilacı yatmak değildir dinlenmek ve bol bol c vitamini almaktır... Dinlenmek illaki yatmak demek değil ki...
Antalyada annen denize girmeni istedi diye denize mi girdin?? Aradı söyledi diyorsun demekki yanında değilmiş, girdim deyip geçiştirseydin..
Ama antalyaya gidip denize girmeden sıcakta gezmek de bana pek iyi bir seçim gibi gelmedi....

Annen sabah erken kalkmaya alışmış, evi topluyor silip süpürüyor doğal olarak da bir an önce kahvaltı faslı bitsin istiyor... Hastayım yatıcam demen ve bunda ısrarcı olman yeterli, itiraz ederse de anne hastayım, lütfen izin ver dinlenmek uyumak istiyorum de olsun bitsin...
Yemek yiyeceğin saati kendin belirleyemiyorsun, kim belirleyebilir ki, ailenle yaşıyorsun ve onlar ne zaman yiyorsa sen de o zaman yiyeceksin, bence bu talebin mantık dışı, ne istiyorsun onlar yesin bitirsin ama sen ne zaman istiyorsan o zaman ye... O zaman aile kavramı ne olacak...

Neyse canım ama sen fazla abartıyorsun gibi geldi bana....
Tek sorunun menapoz olduğunu düşünüyorsan anneni bir uzmana götürüp menapozu daha rahat geçirmesini sağlayabilirsin, bunun için kullanılan ilaçlar var... Annem yeni girdi menapoza 5-6 ay önce ve menapoza girmeden 3 yıl önce yani ilk işaretler geldiğinde doktora gitti ve ilaç kullanmaya başladı ne fiziksel ne de psikolojk hiçbir sıkıntı çekmiyor diyemem ama gayet iyi gidiyor....

Tamamda ben ilgilensin istemiyorum demiyorum ama abartıyo banyoya girsem ayakta duracak halim yok benim zorla banyo yap deyip duruyo
bilgisayar başında durmayıp yattım zaten çünkü başım kalkmadı az önce yattım yatağa ikide bi gelip söylendi uyuyamadım tabi
yemek saatlerinde haklısın ama insan hastayken istediği zaman yemek istiyor zorla olmuyo yani
senide anlyıroum cnm sonuçta annemle aynı evde yaşamıyorsun olay sadece bundan ibaret değilki
sürekli başında ne yapmanı adım adım söyleyen biri var
sabah sabah kaldırdığı anda başlıyo aynı şeyler sırayla gidiyo
elini yüzünü yıka odanı havalandır istersen bi duş al yürüyüşünü yap gel hadi gidelim(hasta olsam bile zorla gidiyorum)kahvaltını yap şimdi hadi dersine çalış gel anımda tv izlicez şimdi
akşama doğru yine yürüyüş yapcaz
gelince şunu şunu yap tamamda bende artık afedersin öküz değilim sabah kalkınca ne yapacağımı biliyorum (en azından elimi yüzümü ykamam gerektiğini)illa birilerinin bana sırayla günlük programımı söylemesine gerek yok yani,ayrıca sabah kalktığımda birilerinin yüksek sesle bana bişeyler anlatması en nefret ettiğim şey çünkü uyanır uyanmaz dediinden hiçbişeyi anlamıyorum hatta beynimi tırmalıyo
az önce yattım kalktım şimdi şu hapı at elini yüzünü yıka hadi duşa girmedin bi duşa gir diye başladı yine devamını sen düşün artık
ben yatarkende taa bursadaki ablamı aramış günlük neler yapması gerektiğini bağıra bağıra söylüyordu bende duyduğum için kalktım zaten
annem böyle dırdırcı bi kadın değildi sakin kendi halinde biriydi belkide hep böyle olsaydı doğuştan ben alışırdım ama sonradan değiştiği için üzülüyorum
ben zaten yazdıktan sonra buraya diğer ablamı aradım böyler böyle dedim konuşurken ağlıyordum ablam üzüldü
annemle konuştu ben iyiliği için diyorum diye ablama bağırıyo anne iyiliği içinde olsa sen bişey deme çocuk değil bu saat kaçta yatığ kalkacağına hiç değilse hastayken müdahale etme dedi oda
antalya işine gelince günde iki kere arayıp denize gittinmi diye biri hesap sorunca insanın gidesi varsada gitmek gelmiyo zaten içinden
sabah girdim şimdi migrostayız diyorum çabuk gidin akşam olmadan denize girin diyo
öyle bir takıntı yapıyorki denize girmicem deyince nasıl üzülüyo nasıl sinirleniyo bi bilsen
yani ben artık 21yaşındayım ki babam bile bu yaştan sonra sana oku diye baskı da yapmam ders çalışta demem napacağını bilirsin sen artık dediği halde annem sabah her kalktığımda sıralamaya başlıyo ne yapmam gerektiğini
şimdi bile içerden bağırıyo o kadar duşa girmicem dediğim halde duşa gir hadi diye
yeter ya valla delircem
abartıyosam abartıyorum ama bugüne kadar bişey demedim bugünden sonra da diyemem zaten yine boynumu eğip tamam anne derim başka hakkım yok ki annem sonuçta :sm_confused:
Kedi'm yanlis anlama ama ben bu yazdiklarindan anlayissiz anne-baba profili cikaramadim:1no2:

Daha cok ilgili gorunuyorlar, hastaligina gelince anne ben yatarak dinleniyorum lutfen israr etme yada kendimi iyi hissedince alirim dusumu sen rahat ol diyebilirsin (ki grip iken ilik dus iyi geliryerimseniben)

Deniz konusunda ise Antalya'ya gidip denize girmemek olur mu bence seni dusunerekten yonlendirme yapmis, kizim ferah ferah denize girsin rahatlasin diye ohh mis gibiopuyorumnanaktan
Boyle dusunme olur mu kedicigim kendi haline biraksalar, ilgilenmeseler, dusunmeseler seni daha mi iyi ku$um:sinifsinif:

cnm biliyorum annedir ilgi gösterir çocuğuna her yaştada ama benimki ilgiden öte bişey sıkıntı verici yukarda anlattım yani
bazen öyle bunaltıyorki evde durmak istemiyorum

ama tekrar tekrar diyorum ki ben onları çok seviyorum Allah ikisinide başımdan eksik etmesin :Saruboceq:

O zaman dediğim gibi madem annen menapozdan dolayı böyle değişti, onu bir psikoloğa götür....
Daha kolay atlatacaktır....
Haa kabul etmezse de ben kendim gitmek istiyorum sen de benimle gel diyerek ikna etmeye çalış...

annemle aramda 18 yas farki vardi en buyukleri benim kardeslerimin inanin annemle arkadas gibiydik bizi kiz kardes saniyorlardi gorenler bu guzel birsey ama evin nuyuk cocugu olmak cok zor butun sorumluluk sende oluyor zamani gelince hep buyukler ceker sIkIntilari kucukler demini surer.biz 4 kiz kardesiz ben evlendim 3 yil oldu 2 si okudu onlar cok rahatti yani benim yasamadigim seyleri onlar yasadi ben hep anneme yardim ettim hic sosyal hayatim olmadi ama sikayetcide degildim elbet bende birgun kendi hayatimi yasicaktim,ve simdi istedigim gibi yasiyorum kimsede karismiyor.en kucugumuze kaldi simdi butun ev oda 10 yasinda canim bazen oda senin gibi sikayet ediyor ama bende ona anlatmaya calisiyorum cok sukur henuz buyultucek bir sIkIntisi yok

canım bence birazda senin ailene karsı kendini kanıtlama istegin var sanırımçünkü kac yasında olursan ol anne cocugunu gözünde büyütemiyo benim anneannem 72 yasında annem 49 eve geldiginde anneme kıyamaz yemegi kendi yapar ayrıca evi temizlerken kızım sunu söyle yap sunu böyle yap yani anne cocugunu büyütmek istemiyo bence ne kadarda büyüsekte bizi yönetmek isterler benim annemde bana öyle mesela misafirim gelecek diyeyim yemek listesi pasta vs.seyler hazırlayıp telefonda sıralar anne bu ne sen degiştirebilirisn onu nede o seni bu böyle süregelir sen ilerde anne olunca onu daha iyi anlayacaksın emin ol

anne ve baban için öyle düşünme canım tabiki aranızda epey yaş farkı olacak bak otuza geldim hala çocugum yok ne zamanda olur allah bilir ..yani ilerde benim çocugumdamı senin gibi düşünecek...yapma, annen ve baban hayattayken onların kıymetini bil...bir sürü arkadaşlıklar edinebilirsin ama insanın hayatta sadece bir tane anne babası olur...

valla kimse kızmasın annelerin istediklerini ne kadar verirsen o kadar isterler. bitmez yani (ben de anneyim ordan biliyorum) sen annene söyleniyosun ama yine de her dediğini kuzu kuzu yapıyorsun. annen denize gir dedi diye kalkıp girilir mi.. mantıklı şey var mantıksız şey var. biraz dengeyi bulmak gerektiğine inanıyorum. sakince konuşarak, kırmamaya çalışarak, ama kararlı olarak bazı şeyleri benimsetebilirsin..

bende ayni seyleri yasadim seninle ablamlar evlendiginde ben 14 yasindaydim,annem hic bir seye izin vermezdi.evde oturup vakit gecirmemi istedi.okuldan sonra evlendim simdi iki erkek cocugum var.10 ile 7 yasinda..simdi 35.bir kizim olsun istiyom.benide yas farki korkutuyo.beni de annem 34 yasinda dogurmus.benim yasadiklarimi o yasasin istemiyom.annemin hic bir seye özentisi yoktu.kiyafet bile giysem yakisti bile demezdi.hem aciklarimi yaklardi.baskasiyla kiyaslardi.sen yapamssin.gidemessin. yine de severimm onlari cok yasasinlar.annecim ve babacimm

Back
X