• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok bunaldım sorumluluklardan

blackeyes06

egeli bayaan:)
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
333
54
48
merhaba arkadaslar bu saatte burdayım bıktım yıne ayaktayım hergunum boylee evlı ve cocuklu olmak ne zormuss cocuktan kendıme vakıt ayıramıyorum cok bunaldım her gece kalkıyor bır ıkı saat salla ayakta oynamıyordaa ayaklarımı kaldıramıyorum sızlıyor artık aksam saat 11:30 da kalktı saat 02:27 hala sallıyorum cok bunldım ustelık bıde acıkogretım 1 sınıftaym gunduz ders calısıyorum bu uyuyunca ama sonuc ortada ne calıstıgımdan ne bıseyden zevk alammaz oldum eşim desen cayı ılgısı falan bıkmıs durumdayımm cok yoruldum kendımı cok yaslı hısedıyorum sabah kahvaltısı hazırlamak bıle bana işkence cocukla cok zorlanıyorum aranızda benım gıbı olan varmı

Evli değilim,ama çocuk ayakta sallama olayını yanlış buluyorum.Senin canina yazik.Alistir yatağında uyumaya .Saat üce kadar uyumazsan
sağlığın bozulur,eşimle ilişkin bozulur.
Bir şekilde yatağında yatmaya alıştır.Çocuklar keyiflerince anneleri kullanıyor sen kararlı ol.

Hayırlı sabahlar.

Dert etmeyin güzel kardeşim. Bakın anne olmuşsunuz ne güzel :16: Allah bağışlasın. Analı babalı büyüsün meleğiniz.
Yalnız erkek çocuğu anladığım kadarıyla bebeğiniz,geceleri sık sık uyanmasının bir sebebi olmalı. Benim yavrum da çok yorardı beni,sık sık ağlayarak uyanırdı. Gecem gündüzüm karışmış haldeydim. Dayanamayıp doktoruna götürdüm,fimozu olduğunu tesbit ettik. Bu rahatsızlık,erkekçocuklarda sık sık rastlanan bir durum,çoğu yeni anneler bilgisiz olur bu konuda. Çocuğun çişini yaparken yanma hisiinin olması. Doktora göstermekte fayda var diye düşünüyorum. Yoksa salla salla ,bu çile bitmez.

Son düzenleme:
Çocuklu annelerin işi zor maalesef,etrafımda gördüğüm defalarca çıldırma noktasına geliyorlar ama ilerde sonucundan yani annecim diyen evlattan kimse pişman olmuyor hatta yaptığım en iyi şey diyor.yaşadığınızın çoğu annenin yaşadığı olağan bir durum olduğunu ve geçeceğini bilin yeter:31:

benim küçük de gece bi uyanırdı 3 saat ayaktaydı, üstelik ben sabah erkenden kalkıp işe gidiyorum o uykuya daldığında benm uyanma saatim gelirdi...yine de işe gidince onun kokusu burnuma gelirdi, çok özlerdim..evet çok zor ama sizin hissettiklerinizi hissetmedim ben..bence bebeğinize kocaman sarılın ve şükredin..bugünler geçecek hatta büydüğünde bu bebeklik halini özleceksiniz bile..ders çalışıyor olsanız bile ne güzel evdesiniz en azından ,çocuk büyütürken bu bile nimet..olumlu yönlerini düşünün(kesinlikle olumsuz yönünden daha çok siz olumsuzlara konsantre olmuşsunuz gibi geldi bana) biraz sabır..

Benimde 2 oglum var buyuk oglum okula gidiyo kucugum 13 aylik aynen yasadiklarinizi yasiyorum insan cok bunaliyo gercekten bebeginize gunduzleri bi kac saat bakacak bi yakininiz varsa ona birakin evinizde dinlenin ayrica esinizde yardimci olabilir size benim esim kahvaltiyi genelde kendi hazirlar bana yardimci olmaya calisir sizin uyumaya ihtiyaciniz var.. allah yardimciniz olsun...

merhaba arkadaslar bu saatte burdayım bıktım yıne ayaktayım hergunum boylee evlı ve cocuklu olmak ne zormuss cocuktan kendıme vakıt ayıramıyorum cok bunaldım her gece kalkıyor bır ıkı saat salla ayakta oynamıyordaa ayaklarımı kaldıramıyorum sızlıyor artık aksam saat 11:30 da kalktı saat 02:27 hala sallıyorum cok bunldım ustelık bıde acıkogretım 1 sınıftaym gunduz ders calısıyorum bu uyuyunca ama sonuc ortada ne calıstıgımdan ne bıseyden zevk alammaz oldum eşim desen cayı ılgısı falan bıkmıs durumdayımm cok yoruldum kendımı cok yaslı hısedıyorum sabah kahvaltısı hazırlamak bıle bana işkence cocukla cok zorlanıyorum aranızda benım gıbı olan varmı

çocuk sahibi olunca açık öğretim ikinci planda kalmalı o istemedi dünyayay gelmeyi sizin tercihiniz çocuk yetiştirmek tabiki zor ama eşinizin size yardımcı olması şart tabiki allah kolaylıklar versin

işte annelik budur... fedakarlık etmektir yeri geldiğinde kendini unutmaktır....

ben uykusuz halde işe gittiğim günleri, onları uyuturken ayakta uyuyup sayıkladığım günleri biliyorum...

yaşadıklarımın hepsi güzeldi.. bir gün sizde bu zor günlerinizi gülerek anımsayacaksınız...

Canım annelik fedakarlık ister büyüyüne kadar böyle hiçbir bebek tek başına büyümüyor maalesef size şu anda ihtiyacı var büyük bir insan gibi değil yemesi, yıkanması, uyuması herşeyi dışardan destekle oluyor ama bir gülüşü bile eminim herşeyi unutturmaya yeter. Unutmayın sizde bebek oldunuz annenizde sizi bu şekilde büyüttü bugünlere geldiniz ilgisiz, size bakmaktan bıkan, sürekli şakyet eden bir anneniz olsun istemezdiniz değil mi. Bebekler negatif elektriği çok çabuk alırlar sakin olun. İlk aylar muhtemelen aylar geçtikçe uyku düzeni oturacak, kendisi yemek yiyecek bu bir süre ve her anne bunu yaşıyor üstelik siz evdesiniz bir de çalışan anneler var artık uyuduğu zamanlarda işlerinizi yapıp derslerinizi çalışacaksınız sorumluluk almadan aile hayatı olamıyor ne yazık ki.

tüm bunları yaşayıp bir de işe giden kadınlar var. çalışıyor musun bilmiyorum da...
çocuk büyütmek kolay değil burası kesin ama hayatın en güzel tadı, en güzel tecrübesi...
tadını çıkarmaya çalış...açık öğretim için gündüzleri full çalışmanı gerektirecek bir durum yok bence... kaldı ki çok zorlanıyorsan 1 sene geç bitir. sorun mu?
yapabileceğin o kadar çok şey var ki..
hele bir de çalışmıyorsan.

Bence başka sorunların var ve bunalmışsın
İkiz anneleri var, hatta 3-4 çocuğu olanlar var
Çalışan anneler var
Bu böyle uzar gider
Sizin durumunuz iyi bile yani

Uykusuzluk zorluyordur haklısın.
Ben de çok yıpranmıştım uykusuzluktan.2-3 saat uykuyla işe gelirdim.
oğlum geceleri az uyurdu.
Annelik işte bu demek zaten.Bizler nasıl büyütüldüysek,
evlatlarımız da aynı şekilde büyüyecek.
Annenin fedakarlık yapması gerekiyor çoğu zaman.
Ama belirli bir dönemden sonra uykuları düzene girecek,daha az uyanır olucak geceleri vs.
Yani hep böyle gitmez.Birazcık sabır...

bu uyuyunca dediğin çocuğun mu????
ben daha hiç oğluma bu diye hitap etmedim... adını söylerken bile yüreğimdn birşeyler akar...
ha bu arada çalışıyorum. sabah oğlumu kreşe bırakıp akşam alıyorum. yürümek istemediğinde keyifle kucaklıyor yürüyorum. akşam yorgunluk filan dinlemiyor ona güzel ev yemekleri yapıyorum. sonra saklambac arabacılık artık o gün kü modumuza göre oyun oynuyorum... bu arada kuruyemiş meyve yedirmeye çalışıyorum :35: gece bazen kek aşerir kalkıp kek yaparız...bu arada burada kimsemiz yok. bir ben bir eşim bir de kuzum..
ha bide bunun 3-4 çocuklu versiyonu var. onu da izlemeni tavsiye ederim.

Benim bebeğim de 9. Ayına girecek teyzeleri valla annelik zor ama müthiş bir duygu kolları açıp atlıyor ya üstüme herşeyi unutuyorum...ama biz ayın 15 günü yalnızız eşimin işi nedeniyle o gidince bende biraz bunalıma giriyorum ama çocuktan değil yalnızlıktan...nacizane bebeğine " bu " demen gerçekten tuhaf kaçmış.

Merak etme galiba kucuk cocuklari olan anneler hep ayni brnim de 2 cocugum var kucugu 1 yasinda ben de sallayarak uyutuyorum.gunduz uykusu da az.bugunlerde aynen senin gibiyim ve gurbetteyim.kimsem yok.ev darmaduman topla temizle ayni.cok yoruluyotlrum ama bu gunlet gececek onemlibolan evlatlarimizin sagligi mutlulugu.yoruldugum an onlara sariliyorum ve tum sikintilarim bitiyor

Yakınınızda ana veya kaynana yoksa işiniz gerçekten zor . Ben genelde uykuya hasrettim allahtan annem yakınlardaydı çocukla giderdim anne sen kıza bak ben uyuyayım derdim bütün çocuklar öğlen uyurdu ben kız uyumazdı zaten doğum zordu bakımı zordu ondan 2 . Çocuğuda yapmadım , hiçte pişman değilim
bence büyüklerinden yardım al , git dolaş veya uyu , yoksa gerçekten enerji bitiyor

Ben de yazamadan edemeyecegim.3yasini ekimde bitirmiş uykudan ve yemekten nefret eden,buna ragmen enerjisi hic bitmeyen bir oglum var.2 sene hic uyumadim desem yeridir.su an 37 haftalik hamileyim ve ayni zamanda çalışıyorum(bu hafta izne cikiyorum artik)yanimda esim dışında kimse yok,kaldi ki o da ayri bir çocuk:)cok yoruluyorum,ama cok da mutluyum.mutlu bir yuvam,dunya tatlısı bir oglum var,onun yuzune bakinca tum agrilarim geciyor.benden daha cok sorumlulugu olan anneler de var,ama annelik boyle guclu yapiyor sanirim insani.

Back
X