Bence bu durumdan rahatsız olduğunuzu eşinize tatlı bı dille söyleyin ve annesini kendisi uyarsın zira siz uyarmaya çalışırsanız kayinvalideniz size karşı ters tepebilir..Hamileyim. Önümüzdeki hafta hayırlısıyla ilk bebeğimi kucağıma alacağım. Ben eşimle 10 senedir tanışıyorum ama bir senedir evliyiz. Ailelerimizden uzakta yaşıyoruz. Ama doğum olacağı için aileler yanımıza gelecek. Önce kayınvalidem geldi. Bu zamana kadar eşimin ailesi tarafından çok sıkıntı yaşadık ama ben yine de hiçbir zaman saygısızlık yapmadım. Fakat ne yalan söyleyeyim içten içe ısınamıyorum. Bir haftadır kayınvalidem benimle bu geçen hafta bunalmama yetti de arttı bile. Sürekli her şeye karışması yetmiyormuş gibi bana hiç yardımcı olmuyor. Eşim ailesinden ziyade bana daha çok düşkün,çok şükür bu konuda bir sıkıntım yok. Ama haliyle rahatsız olduğumu söylemek istemiyorum sonuçta ailesi. Şimdi farklı bir dönemde yaşıyoruz eskiden bebekler farklı yetiştirilirler haliyle şimdi daha farklı. Benim kendi annem buna gayet saygılı ama kayınvalidem öyle değil. Yok şöyle yok böyle. Mantıklı olsa tamam diyeceğim ama mantıklı değil. Üstelik üzerime gelmesi de cabası yok mama veremezsin yok sütünün gelmesi lazım gibi. Detaya çok girmek istemiyorum. Hiçbirimiz annelik duygusunu bilmiyorduk. Daha sonradan öğreneceğiz. Biraz anlayışlı olmasını beklerdim ama değil. Zaten hamilelikten ötürü stres ve kaygıyla uğraşıyorum. Bana destek olacağına köstek oluyor. Kısacası bebeğimi yetiştirmek konusunda araya biraz mesafe koymak istiyorum. Kimseyi kırmadan gücendirmeden. Bunu nasıl yapabilirim? Önümde bir lohusalık sürecim olacak. Bu kadar her şeye müdahale etmesi canımı sıkıyor. Lohusalık zor geçecek diye korkuyorum. Eninde sonunda kendi evine gidecek ama telefondan bile yeteceğine eminim. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. İçimi dökmek istedim
Annen yaşlı, çok yorulcak bebekle uğraşınca bence sen söyle eve gitsin de kocana. Onu düşündüğünü, sanki eve bebek bakıcısı,hizmetçi gibi gelmiş gibi olduğunu buna çok üzüldüğünü söyle. O gitsin, biz en kısa zamanda misafirliğe gideriz de.Hamileyim. Önümüzdeki hafta hayırlısıyla ilk bebeğimi kucağıma alacağım. Ben eşimle 10 senedir tanışıyorum ama bir senedir evliyiz. Ailelerimizden uzakta yaşıyoruz. Ama doğum olacağı için aileler yanımıza gelecek. Önce kayınvalidem geldi. Bu zamana kadar eşimin ailesi tarafından çok sıkıntı yaşadık ama ben yine de hiçbir zaman saygısızlık yapmadım. Fakat ne yalan söyleyeyim içten içe ısınamıyorum. Bir haftadır kayınvalidem benimle bu geçen hafta bunalmama yetti de arttı bile. Sürekli her şeye karışması yetmiyormuş gibi bana hiç yardımcı olmuyor. Eşim ailesinden ziyade bana daha çok düşkün,çok şükür bu konuda bir sıkıntım yok. Ama haliyle rahatsız olduğumu söylemek istemiyorum sonuçta ailesi. Şimdi farklı bir dönemde yaşıyoruz eskiden bebekler farklı yetiştirilirler haliyle şimdi daha farklı. Benim kendi annem buna gayet saygılı ama kayınvalidem öyle değil. Yok şöyle yok böyle. Mantıklı olsa tamam diyeceğim ama mantıklı değil. Üstelik üzerime gelmesi de cabası yok mama veremezsin yok sütünün gelmesi lazım gibi. Detaya çok girmek istemiyorum. Hiçbirimiz annelik duygusunu bilmiyorduk. Daha sonradan öğreneceğiz. Biraz anlayışlı olmasını beklerdim ama değil. Zaten hamilelikten ötürü stres ve kaygıyla uğraşıyorum. Bana destek olacağına köstek oluyor. Kısacası bebeğimi yetiştirmek konusunda araya biraz mesafe koymak istiyorum. Kimseyi kırmadan gücendirmeden. Bunu nasıl yapabilirim? Önümde bir lohusalık sürecim olacak. Bu kadar her şeye müdahale etmesi canımı sıkıyor. Lohusalık zor geçecek diye korkuyorum. Eninde sonunda kendi evine gidecek ama telefondan bile yeteceğine eminim. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. İçimi dökmek istedim
Valla gerekirse kıracaksıniz.Kimseyi kırmadan gücendirmeden. Bunu nasıl yapabilirim?
Eşim bunun çok farkında. Daha dün konuştuk annem mi sana bakacak sen mi ona dedi. Bebeğimin pozisyon sorunundan ötürü sezeryan olacağım. Doğum sonrası desteğe ihtiyacım olacak haliyle. Annemde gelecek ama çalıştığı için bir hafta anca kalabilir. Zaten ilk defa torun sahibi olmalarına rağmen bebeğime bir çift çorap dahi almadılar. Haliyle insan içerliyor böyle şeylere. Ama lafa gelince şöyle yetiştirelim oluyor. 40’ım çıkana kadar kalmakta ısrarcı biraz dişimi sıkacağım artık. Baktım çok rahatsız olursam eşimle konuşmaktan başka çarem kalmaz. Teşekkür ederim cevabın içinAnnen yaşlı, çok yorulcak bebekle uğraşınca bence sen söyle eve gitsin de kocana. Onu düşündüğünü, sanki eve bebek bakıcısı,hizmetçi gibi gelmiş gibi olduğunu buna çok üzüldüğünü söyle. O gitsin, biz en kısa zamanda misafirliğe gideriz de.
Sakın annen huysuzluk etti deme
Bu dediğinizi aklımda tutacağım. Çok haklısınız. Olan bize oluyorValla gerekirse kıracaksıniz.
Lohusalık zor bir süreç. Siz bir, iki susunca ardı arkası kesilmez. Stresi siz yaşayacağınıza onlar yaşasın aman.
Ben alttan aldığım için çok pişmanım.
Lohusalık dönemini çok kötü atlattım.
Şimdi ki aklım olsa asla müsamaha göstermezdim diyorum.
Yani illaki ama haliyle istiyorum ki kendim büyüteyim kendim öğreneyim. Zaten destek istesem kendim sorabilirim. Lafı ortaya atıp daha sonra ben karışmam siz bilirsiniz aslında fln diyor. Bana saçma geliyor açıkçası.Net olmaniz lazim..sınır cizerken kirip dökmeye gerek yok, ama biri de kirilmaya yer ariyorsa bunu engelleyemezsiniz. Ilk oglumda bende "ilk torun, ilk heycan" diye bazi yerde yeterli kadar net olmadim hastanede ve evde. Ama sonra daha net oldum. Mesela hastaneye ziyaretci kabul etmedim, ailelerin kisa gelmelerinden haric. Susarak hic bir yere varamiyorsunuz. Biz bazi konularda kurallar koyduk ve herkes uymak zorunda kaldi. Bu konuda esinizle ortak hareket edin. Herkes kendi tarafindan sorumlu.
Kendinizi yardıma ihtiyacım olacak diye şartlamayın. Eğer eşiniz yanınızda olursa halledebilirsiniz. İnsan yeri geliyor kendi öz anne babasını eleştiriyor. Hiç psikolojinizi, huzurunuzu bozmayın bence.Eşim bunun çok farkında. Daha dün konuştuk annem mi sana bakacak sen mi ona dedi. Bebeğimin pozisyon sorunundan ötürü sezeryan olacağım. Doğum sonrası desteğe ihtiyacım olacak haliyle. Annemde gelecek ama çalıştığı için bir hafta anca kalabilir. Zaten ilk defa torun sahibi olmalarına rağmen bebeğime bir çift çorap dahi almadılar. Haliyle insan içerliyor böyle şeylere. Ama lafa gelince şöyle yetiştirelim oluyor. 40’ım çıkana kadar kalmakta ısrarcı biraz dişimi sıkacağım artık. Baktım çok rahatsız olursam eşimle konuşmaktan başka çarem kalmaz. Teşekkür ederim cevabın için
Yani illaki ama haliyle istiyorum ki kendim büyüteyim kendim öğreneyim. Zaten destek istesem kendim sorabilirim. Lafı ortaya atıp daha sonra ben karışmam siz bilirsiniz aslında fln diyor. Bana saçma geliyor açıkçası.
Oncelikle bebeginizi saglikla kucaginiza almak nasip olsun insallahHamileyim. Önümüzdeki haftalarda hayırlısıyla ilk bebeğimi kucağıma alacağım. Ben eşimle iki senedir evliyiz. Kayınvalidem yanımda kalıyor. Bu zamana kadar eşimin ailesi tarafından çok sıkıntı yaşadık ama ben yine de hiçbir zaman saygısızlık yapmadım. Fakat ne yalan söyleyeyim içten içe ısınamıyorum yaşadıklarımdan ötürü. Bir kaç haftadır kayınvalidem benimle, bu geçen haftalar bunalmama yetti de arttı bile. Sürekli her şeye karışması yetmiyormuş gibi bana hiç yardımcı olmuyor. Eşim ailesinden ziyade bana daha çok düşkün,çok şükür bu konuda bir sıkıntım yok. Ama haliyle rahatsız olduğumu söylemek istemiyorum sonuçta ailesi. Şimdi farklı bir dönemde yaşıyoruz eskiden bebekler farklı yetiştirilirler haliyle şimdi daha farklı. Benim kendi annem buna gayet saygılı ama kayınvalidem öyle değil. Yok şöyle yok böyle. Mantıklı olsa tamam diyeceğim ama mantıklı değil. Üstelik üzerime gelmesi de cabası yok mama veremezsin yok sütünün gelmesi lazım gibi. Detaya çok girmek istemiyorum. Hiçbirimiz annelik duygusunu bilmiyorduk. Daha sonradan öğreneceğiz. Biraz anlayışlı olmasını beklerdim ama değil. Zaten hamilelikten ötürü stres ve kaygıyla uğraşıyorum. Bana destek olacağına köstek oluyor. Kısacası bebeğimi yetiştirmek konusunda araya biraz mesafe koymak istiyorum. Kimseyi kırmadan gücendirmeden. Bunu nasıl yapabilirim? Önümde bir lohusalık sürecim olacak. Bu kadar her şeye müdahale etmesi canımı sıkıyor. Lohusalık zor geçecek diye korkuyorum. Eninde sonunda kendi evine gidecek ama telefondan bile yeteceğine eminim. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. İçimi dökmek istedim
Ben 28 yaşındayım. Kimseyi üzmek istemediğim için susuyorum genelde. Birini kırmak istemem. Eşimin benim yüzümden annesine bir şey söylemesi biraz rahatsız ediyor beni çekincem bu. Aslında şöyle benimki öngörü değil. Şuan dile getirdiği bazı şeyler var kendimin yapmak istemediği. Sadece yazımda uzun uzun anlatmak istemedim. Doğmadan böyle bir tavır sergilemesi doğduktan sonra ki tavrının be olacağına karşı korkutuyor beni. Normalde duygularına hakim olabilen biriyimdir hatta hamileliğimde duygularımın değişmeyeceğini düşünüyordum ama tabi ki öyle olmadı. Bazen kendimi güçsüz görüyorum ve bu yüzden lohusalık gözümü korkutuyor. Dediğim gibi daha doğmadan kaba bir şekilde anneliği bilmediğimi ima ettiği için doğum sonrası korkutuyor. Teşekkür ederim bu arada. Ayrıca kendi görüşümü dile getiriyorum. En basitinden bebeğimi kordonu düşmeden yıkamak istemiyorum mesela ama o öyle istemiyor ve sen ne bilirsin gibi bir cevap alıyorumOncelikle bebeginizi saglikla kucaginiza almak nasip olsun insallah
Peki neden tum bu yazdiklarini kelimesi kelimesine, hem kayinvalide hem de esini alip onlarin yuzune soylemiyorsun? Cok mu gencsin, cok mu urkeksin, saygisizlik olur filan diye mi cekiniyorsun? Belki konustugunda hic ummadigin olumlu bir cevap alacaksin?!? Sen bunlari yapmalisin ki, alacagin cevaba gore bizler de burda bir sonraki adimi dusunelim.
Farkindaysan Su an sadece korkularindan/endiselerinden bahsediyorsun, kisacasi ortada henuz gerceklesmis bir olay yok. Dogal olarak da soylenen her soz, maalesef havada kalacak
İyi de burda yanlış bir şey dememiş ki. İlk tercih edilmesi gereken gıda zaten anne sütü. Ama sütün gelmezse bebeği aç bırakacak kadar da deli olamaz herhalde. Ya da benim ilk çocuğumun göbeği çok geç düştü ve mecburen yıkadık bekleyemezdik, doktorlar da göbeği düşene kadar yıkamayın demiyor zaten. Eskiden yaşananlardan ötürü sen kadına bilenmişsin ve ne dese batıyor. İhtiyacın varsa kayınvalidenin yardımına he de geç, yoksa eşine yardıma ihtiyacın olmadığını yalnız daha rahat edeceğini açıkla (lohusalıkta terleyeceksin büyük ihtimalle ve emzirme denemeleri yapacaksın rahat giyinemem diyebilirsin mesela)Üstelik üzerime gelmesi de cabası yok mama veremezsin yok sütünün gelmesi lazım gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?