Çok bunaldım:(

haycan77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2012
59
0
36
Bursa
Arkadaşlar, ben 10 yıl çalışma hayatı olan biriyim..2 kızım var,biri 5 yaşında, ikinci henüz 5,5 aylık. ikinci doğumumdan sonra işten ayrıldım, artık ev hanımıyım..Aslında kızıma kendim baktığım için çok mutluyum, ilk kızımı malesef bakıcıya bırakmak durumunda kalmıştım. Ama sağolsun bebeğim o kadar huysuz ve yaramaz ki, doğduğu günden beri kapı dışarı adım atamaz olduk. Zaten kış ve soğuk, hasta olur diye korkumdan da çıkamıyorum ama diğer taraftan sürekli ayağımda sallayarak uyuttuğum için dışarı bir yere gittiğimizde uyuyamıyor ve çığlık çığlığa ağlıyor. Tek gidebildiğim yer haftanın bir iki günü annem ve ablamın evi..
Bu arada bu duruma eşimin de anlayışsızlığı ekleniyor..İşinden dolayı zaten eve akşam 8'den önce gelmiyor, haftanın bir iki günü de mutlaka bir arkadaşıyla buluşacağını söyleyip , daha da geç geliyor..Geçen pazar günü , bugün bebek uyandıktan sonra dışarı bir yemeğe gidelim dedim, ne dese beğenirsiniz.. bu gün de evde oturuverin dedi..inanamadım, hergün sokaklarda geziyoruz sanki, adam bugün de evde oturun diyo..yani anlayacağınız aşırı bunalmış durumdayım, bugünleri nasıl atlatırız bilmiyorum..Allaha şükür sağlığımız yerinde allah başka dert vermesin ama ben çok sıkıldım.. benim gibi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum..

canim ben bebegimi dogdugundan beri odasina birakiyorum
o kendisi uyuyuor
oncelikle bu cok önemli
bebegi kendin uyutman bence senin icin cok zor
birde soguk falan deme
iyice sar fazla abartmadan
arabasina koy
cik disari kendin
ben oyle yapiyorum
burai buz gibi Almanyadayim
burda insanlar bebeklerini oyle 40 gun falan bilmezler disari cikarirlar cocuk alisir
hem bebegin guzel uyur
benim bebegim simdi 5. aya girdi
mamasini veririim altini temizlerim
arabasina koyarim ben gezerim dolasirim
oda uyur
hemde temiz hava alir
esimle de cikarim ama ikimiz basbasa kizimla cok guzel olur
bebek var diye kendini eve baglama
5 yasindaki zaten buyuk
onuda al yanina
keyifne bak
bak burda cok görüyorum
kadin bebek arabasinda ikizleri
elinde cocugu
birde hamile
yinede geziyo masallah
hicbiseye olmaz

Çok haklısın aslında, hasta olucak diye korkumdan eve kapattım kendimi..Bir de evim mahalle arasında olduğu için yakında gezecek fazla bir yer yok. Arabam da olmadığı için uzağa gidemiyorum..Bebeğimin gündüz çok sık uykusu geliyor ve alışmadığı için dışarıda uyuyamıyor. Bir yere gitsem de uykusu geldiğinde hemen eve geri dönmek zorunda kalıyorum, o yüzden en iyisi hiç çıkmamak diyorum.. Biraz da benim suçum sanırım, ayakta sallanmaya alıştırdım çocuğu..Ama çok gazlı bi bebekti ve mecbur kaldım..

ben kızımla günde 3 4 defa dışarı çıkıyoruz.sabah işe giderken akşam dönerken birde işte arada çıkarıp gezdiriyorum okadar faydalıki çocuğu uysallaştıryor.temiz hava alıyor bir güzel acıkmış oluyoz dönüşte bir emziriyorum sonrasında hemen uyuyor.öyle sallama felen yok bırakıyorum yatağa kendi kendine oynuyor mızırdanıyor bakmıyorum bir bakıyorum uyumuş.kızımla baya geziyorum.bu hafta sonu arabasına bindirip yürüyüş yaptım,benimde arabam yok öyle kimseye oturmayada gitmiyoz kimseyi tanımadığımız için.sadece yürüyüş yapıp geliyoruz.dışarı çıkarılmayan çocuklar daha çok hasta oluyor.

Back
X