cok buyuk bi cikmazin icindeyim ne olur yardim edin !!!

z_damla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2012
95
73
38
Sivas
Esimle 5yil once severek evlendik evliligimizin ilk 6 ayi surekli esimin ve ailesinin beni ailemden soyutlama politikalariyla gecti 6ay sonrada esim askere gitti ben esimin ailesiyle yasamaya basladim esim gittikten 1 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim ve berbat bi hamilelik gecirdim esimde benimle ilgilenmedi ailesi ne dediyse onlara inandi
Kizim 6aylikken geldi ve daha kotu gunler gecirdik esimin bana soguklugundan dolayi askerde baska birine asik oldugunu dusunmeye basladim ona dokunmama dahi izin vermiyor beni istemiyordu ve bunuda askerden geldigi icin psikolojisinin bozuk olmasina bagliyordu bu arada askerligini bodrumda ve cok rahat yapti butun imkanlari vardi neyse zamanla o duzene girdi ama ben alt ust oldum
2yilimiz hep kavgayla gecti bi kere intihar girisimim bile oldu cok zor gunler gecirdim ve sonunda ogluma hamile oldugumu ogrendim ve birseyler duzene girmeye baslamisti hic kavga etmiyordum taki bi komsum esimi baska bi kadinla gordugunu idda edene kadar simdi 4yasinda bi kizim 5 aylikta bi oglum var ama ben o eski gunleri bi daha yasiyabilecek kadar kuvvetli degilim ve artik hersey eskiye dondu kavga ve bagrismalar ona beni anlamaya calismasini onun beni aldattigina inanmadigimi ama sonucta kotu etkilendigimi soyledim ama o benim duzelmemi sagliycak tek bi hareket yapmadigi gibi beni daha fazla sinirlendirip kriz gecirtiyo suan ayrilmayi bile dusunuyorum lutfen bana akil verin ne yapmaliyim ?

Esimle 5yil once severek evlendik evliligimizin ilk 6 ayi surekli esimin ve ailesinin beni ailemden soyutlama politikalariyla gecti 6ay sonrada esim askere gitti ben esimin ailesiyle yasamaya basladim esim gittikten 1 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim ve berbat bi hamilelik gecirdim esimde benimle ilgilenmedi ailesi ne dediyse onlara inandi
Kizim 6aylikken geldi ve daha kotu gunler gecirdik esimin bana soguklugundan dolayi askerde baska birine asik oldugunu dusunmeye basladim ona dokunmama dahi izin vermiyor beni istemiyordu ve bunuda askerden geldigi icin psikolojisinin bozuk olmasina bagliyordu bu arada askerligini bodrumda ve cok rahat yapti butun imkanlari vardi neyse zamanla o duzene girdi ama ben alt ust oldum
2yilimiz hep kavgayla gecti bi kere intihar girisimim bile oldu cok zor gunler gecirdim ve sonunda ogluma hamile oldugumu ogrendim ve birseyler duzene girmeye baslamisti hic kavga etmiyordum taki bi komsum esimi baska bi kadinla gordugunu idda edene kadar simdi 4yasinda bi kizim 5 aylikta bi oglum var ama ben o eski gunleri bi daha yasiyabilecek kadar kuvvetli degilim ve artik hersey eskiye dondu kavga ve bagrismalar ona beni anlamaya calismasini onun beni aldattigina inanmadigimi ama sonucta kotu etkilendigimi soyledim ama o benim duzelmemi sagliycak tek bi hareket yapmadigi gibi beni daha fazla sinirlendirip kriz gecirtiyo suan ayrilmayi bile dusunuyorum lutfen bana akil verin ne yapmaliyim ?

aldattıgını araştırıp ispatlaman lazım
halen ailesiylemi oturuyorsunuz

zor zamanlar yaşamışsın dilerim tekrarlamaz. evlatların daha çok küçük onları düşünerek hareket etmen lazım. komşunun söylediğinede hemen inanma. malesefki iyi niyetli insanlar azaldı. belkide doğru değil. sende şüpheleniyorsan araştır derim. insan az çok kocasını bilir. gerçekten aldatma varmı emin ol. yok yere huzurunu kaçırma.

Canım çok zor, ben ne yapardım diye düşünüyorum. Çok genç yaşta mı evlendim? Malesef bizim toplumda böyle tuhaf bir durum var, ne kadar küçük olursa bizim eve o kadar kolay alışır, bizim kızımız olur, kendi ailesini aramaz gibi komik bir mantığı hangi kafayla kuruyor bu sözde büyükler??

Bu komşu tam olarak ne görmüş peki? Onun sözüne sorgulamadan güvenebilir misin? Hayır eşinden böyle aldığın sinyaller var mıydı önceden? Gizli halleri, soğukluğu falan? Yoksa sen sürekli kafanda kurup onu bunaltıyor olabilir misin? Fazla üzerine gitmeden bir durulsan, belli etmeden gözlemlesen, seni huzurlu bulduğunda sana ve çocuklarınıza yaklaşımı nasıl? İnşallah çözümsüz sorununuz yoktur, bir aile daha dağılmasın :(

Ailesiyle oturmuyoruz aldatsada bunu kanitlayabilmem mumkun degil cok ugrastim zatenn ama kendi isi karisani yok aksamlari saatinde geliyor telefonunda hicbirsey gormedim ama beni buna inandiran tek sey yanimdayken mutsuzlugunu hissediyorum ve ben cok sevdigim icin bu bana agir geliyor

Komsumla bi samimiyetimiz yok hatta en uzun o gun 10 dakika konustum yasli bi kadin sokakta arabada gordugunu samimi olduklarini filan soyledi hatta konuyu ben kaynimin kiz arkadasindan acinca oda ben o gun arabada gordum guzel kizdi filan diyince acildi zaten ben o kadinin sozune tamah etmiyorum esimlede son 1yildir ilk kiskanclik kavgamiz hatta onun disinda da kavga ettigimiz soylenemez ben hep olumlu yaklasiyorum onunda zaten hicbirsey umurunda degil iyi yada kotu

Esimden sadece bu donemi atlatmak icin anlayisli olmasini rica ettim defalarca ama o ne beni mutlu etmek icin tek bi harekette bulundu nede benim kendimi toplama izin veriyor ustume geliyor

En son sabah mesaj attim anlayisli olmasini istedim yarin annem ve ablamla havuza gidecektik kafam dagilsin istedim her zaman yaptigim birsey bile degil bu aksam esimin ailesiyle otururken kayinvalidem bebek arabasini aldigini ve onlarda olgunu soyledi dun almis bende yarin bana lazimdi iyiki soyledin onu ben aliyim dedim esim arabada bi suru kavga ettiki vay ben ailemle gidecegimi onun ailesine nasil soylermisim gorumcemde 3 yillik evli abartmiyorum haftanin 4 gunu onlarda bayramda dahi kayinvalidesine gitmiyor ama benim esim hala benim ailemle vakit gecirdigimi onlardan saklamaya calisiyor zaten buna alistim tamam ama boyle bi donemde neden bu kadar anlayissiz olabiliyor

Sanirim sen cok üstüne düsüyorsun, sevgi istiyorsun, "dileniyorsun" gibi geliyor ona. Ama kacan kovalanir. Cocuklardan dolayi senin ona mahkum oldugunu düsünüyordur. Belkide gecici birseyler yasamistir, bundan dolayida sana karsi soguktur. Bodrumda bazi ortamlar varki, kimin eli kimin cebinde belli degil maalesef...belki, olabilir, sonucta firsat hirsiz yaparmis.

Ne yapabilirsin peki? Baska bir yol dene, son kez. Cocuklarina eminim cok iyi bakiyorsundur, esinede mutlaka öyle. Bundan sonra daha cok kendinle ilgilen, kendine bak. Evde bile olsa giyimine, durusuna, sacina basina, hafifte olsa makyaj, müzik dinle gönlünü oksuyacak, kendi kendini sevmeye basla, kendi kendini degerli kil. Oje sür, evde bile olsa parfüm sIk, film izle, evi dekore et, kitap okumaya basla firsat buldukca (cocuk uyuyunca mesela).
Örnegin esin eve geldi, ben yatakta kitap okuyorum, benden bir istegin varmi diye sor? Yoksa, git uzan, hic onu umursama.
Sen ona karsi biraz soguk ol, ama biraz yaklasirsa sana, ozaman sevindiginide belli et, ama devami gelmezse üzülme.
Bir müddet böyle dene. En azindan onun sevgisinde birsey degismessede, senin psikolojin degisecektir.
Sen olabildigin kadar en mükemmel kadin ol, kendin icin, egoist ol, kendine odaklan, onu hayatinin merkezinden al, cocuklarini bile hayatinin merkezinden al -sadece bir müddet- ve kendini koy hayatinin merkezine.
Inanki, yine iyi bir anne olacaksin ve daha deger gören bir hanim olacaksin.

1. Sen su kocana hakkettiginden fazla saygi deger sevgi veriyorsun, ve cok önemsiyorsun, üzerine cok düsüyorsun , bir yerleri iyice havaya kalmis durumda.
Eger ki onsuz olabilirsen ayrilmasan bile biraz ayrilma rolleri yap , ama sadece is gercekden o duruma giderse ondan ayri olarak yasaya bileceksen en azindan maddi olarak ?

Kimse kendinden degerli degildir, elin dogurdu hic degildir sana böyle davranan biri bu degeri hak etmez.
Kacan kovalanir.
Ne zaman ki sen koparsin onu önemsemesin belki biraz degisir, degismese zaaten bu evlilik bitmisdir.

Niye yalvariyorsunuz ki bu dönemei iyi atlatmak icin, sizinmi adiniz cikti ?
Hayir !
O biraz özveri de bulunsun vs....

Kendime bi kiyafet almak icin bile olsa disariya cikmama izin vermiyor ailemlede cikmami her defasinda problem ediyor yani her gunum evin icinde aileme gidecegim zaman bile onlar gelsin diyo zaten arkadas yada annem ve ablam disinda bi akrabalik kurmama firsat vermiyor zaten bu hareketleri kiskanclikmi yoksa beni insanlardan soyutluyomu anlamiyorum hatta ondan yana beni mutlu eden haraket bu ne yazikki kiskandigini dusunerek kendimi avutuyorum ve benim durumumdaki bi insan ne kadar bakimli olabilirse o kadar bakimliyim ve cevremde cok begenilen ovulen bi ev hanimiyim

Askerden geldigikten sonra bana olan o soguklugu zaten beni ayriga defalarca surukledi ama arkamda duran bi ailem yoktu bu mumkun olmadi o zaten artik bundanda emin aklimdaki ilk firsatta gidip bi ev tutup dilekcemi vermek bu ne kadar dogru olur bilmiyirum ama cunki ailem yine arkamda olmayacak biliyorum babam zaten esimden surekli borc para alip esime kredi cektirmeye calismaktan baska birsey yapmiyor o zaten bunlarida gordukce beni o yuzden hic onemsemiyor

bende surda takıldım neden aılenızle görüşmenizi istemiyor.yanı aılenız bı yabancı degılkı karsı gelsın guvenemesın.

Bence evet kiskanmiyor, soyutlamak istiyor ve basarmis.
Kiskanan insan seven insan ilgi alaka cok olur.
Syoutlamak istiyor baskalari gözünüzü acmasin diye.
Ayrilmak bur durumda en iyisi gibi görünüyor.

4/4 ev hanimi olmak artik hic birsey ifade etmiyor, eskilerde kalmis o.

Bence siz ona deger vermeyi kesin ve ayrilmayi bi gözden gecirin

Ailemle degil aslinda kimseyle gorusmeme hic bir sosyal faaliyette bulunmama izin vermiyor hatta kaynimla esi bi hafta bizde kaldi il disindan gelmislerdi benim onlarla guzel vakit gecirmem bile onu daraltti iki defa evden gonderme girisimi bile oldu kaynim ciddiye almadi bi isi dustugunde eve geliyo iceri bile davet etmiyor ben davet ediyorum markette alisveris yaparken bi calisana birsey sormama bile kiziyor bu kiskanclikmi anlam veremiyorum eee kiskaniyorsa benimle neden hic birsey yapmak istemiyor hep mutsuz favraniyor anlam veremiyorum

bir annenin intihar girişiminde bulunması bana pek normal gelmedi.
ne olursa olsun, hayatında ne yaşarsa yaşasın, anne yavrusunu bırakıp gitmeyi düşünmemeli.
psikolojinizin pek iyi seviyede olduğunu düşünmüyorum. nasıl yaparsınız bilmem ama destek almalısınız.

Intihar girisimim 2 yil once oldu ve dediginiz gibi hic iyi degildim ve intihar girisimim de pisikiatrik ilaclarla olmustu ben ayrilmak istedim ama ne esim ayrilmama izin verdi nede bana sevgi verdi ailemde sahip cikmadi ayni evde baskasini seven bi adamla yasamak zorundaydim en kotusude ben onu deliler gibi seviyordum ayni evdeykende dayanamiyor duygularima yenik dusup ona gidip ben sariliyodum kendimi asagilik hissediyordum caresiz ve ona mecbur suan zaten oyle biseyi yapmak aklimin ucundan bile gecmez dunyaya getirdigim cocuklarimin bir omur yanlarinda olucam tabi hic kimse onlar kadar degerli olamaz ve olmadi

Yarin sabah kalkinca ilk isim cocuklarimi ablama birakip dilekcemi vermek olucak en basta benim ailem karsi cikacak el gun var diye biliyorum hem kendi ailemle hem esimle hem diger insanlarla ayri ayri ugrasicam ama bunu yapmak zorunda oldugumun farkindayim bana dua edin lutfen rabbim hakkimda hayirli olni nasip etsin

bence sizi ailenizden kıskanmıyor kii zaten bu çok saçma olurdu ,bir bayanı aiesinden bir erkek kıskanmaz egerki kıskanıyorssa ciddi sorunları var demektir

seven insan ilgi gösterir ,belli eder bununkisi sanırım hastalık

eşiniz nasıl başkasına aşıktı siz intihar ettiniz ? biliyormuydunuz yani başkası oldugunu hayatında ?

komşunuz görmüş biriyle belkıde normal bir akadşıydı! bence bir araştırın derim önce emn olduktan sonra boşanın

Allah yardımcın olsun
çocuklar için ve kendin için güçlü ol her şey yoluna girer inşallah

Back
X