cok büyük bir problem olmasa da kafama takiyorum

sen nedesek şöyle düşündük diyorsun güzelim çocuğu göndermeye niyetin yok :87:
çocuk doğunca nerden kaldı başıma diyicen nasılsa ne diyim kalmasını madem istiyon bu kadar çok kalsın sorunu hala anlamadım...yeğen dedim ama sen yok zaten onu düşündük ben sadece ilgilencem eşim ilgilenecek
ne diyelim Allah mesut etsin...kendin kaşınıyorsun:10::6:

kasinmak demiyelim lütfenn :)) dedigim gibi yurt olayi falan zor gelir..ama bir türkiyeye alissin olmadi dediginize uyarim , yari dönemden sonra yurt buluruz.. ama türkcesi az ... dalga gecerler .. dersleri kötü zaten... yani simdi cok erkennn... bir alissin... üstümden yükü atarim..ama orada da dersleri kötüydü basarili olmasi cok zor gibi... zorla ders yaptiriyozzz...

yeğeninin akıl edememesi gayet normal
13 yaşında bir çocuk o daha onu büyüklerin yönlendirmesi gerekir
bu görevde sana düşüyor yani.
açık açık söyleyebilirsin bence en mantıklısı bu

kendiniz istemissiniz sizinle kalsin diye..neden boyle birsey teklif ettiniz ki.??kalsin yurtta..kendi kardesiniz bile olsa zor walla..ben yapamam...
simdi artik esinize anlatmaniz lazim olmuyor falan diye ama sonrada kötü duruma düsmeyin.

Ayyy sanki sarayda şehzade.Yurtta kalamazmış.Canım boşversene annesi babası düşünsün.
Eve 3.cü bir şahsı uzun bir süre sokmayacaksın.Fırsatını buldugun anda şutla.Boşver ya.aaaa yazık günah deme sanada yazık günah hamilesin.Kendi kendine bunu nasıl yapıyorsun

Türkiyeye gelmesi süper saçma olmuş. Çocuğa yardımcı olmak için eve almak gibi çılgınca birşey yapmak yerine ait olduğu yerde yani anasının babasının yanında kalması için ısrarcı olsaydın ya. Çocuk bu tabiki ilgi ister anasından babasından ayrılmış travma bu o yaşta normalden iki kat ilgi ister hemde. Gerekçe de saçma neymiş alışacakmış. Türkiyeye bırak alışmayı nefret etmemesi garip olur bence. Çocuk kendi istedi demişsin yahu çocuk bu çocukların her istediği dediği makul mantıklı olsaydı adları çocuk olmazdı zaten. Çocuğu buraya göndermeden bir psikoloğa danışmak neden kimsenin aklına gelmez? Cahillikler silsilesi. Çocuktan şikayet etmeye hakkın yok. Çözümü sorarsan direk almanyaya yolla o yavrucağa ve kendine en büyük iyiliği yapmış olursun. Anasını babasını özlüyor psikolojisi bozulacak ben annesi değilim öz annesine babasına ihtiyacı var de. Daha 13 yaşında. Hatta bir psikoloğa götürün çocuğu o da ailesine gönderin der %90 bunu da onlara söyle bir an önce hallet. Veya şikayet etme canım.

bugün mutluyum biraz galiba ben en cok pedere takmisim ,bugün arkidisine gitti sabahin köründe :))
evde rahat edince kendime geldim..

cok söyledim türkiyeye yollamayin diye,o yastaki cocuk hele böyle daha önce hicbir yerde kalmamis cocuk yapamaz diye...

ama örnek olarak bana amcalarini yani esimi gösterdiler, bende zaten o yüzden kizginim onlarin ailesine esimden herseyini calmislar kücücükken...
tamam esim didinmis,basarili olmus okumus falan ama o sartlarda baska yapacak birseyim yoktu diyor.. yurtta kaldiginda ctesi günleri yine yurtta kalmak ölümdü diyorr... daha sonra zaten acisi cikmis tatlim üniversitedeyken panik atak gecirmis... simdi birseyi yok fakat bunu asmak icin cok ugrasmis... cok tedavi görmüs... ben üvey ailede yasadigim halde o kadar zorluk cekmedim... o yüzden sinirliyim pedere...annesi de bu slklntldan genc yasta kanser olup ölmüs...

yani cocuk icin de zor.. ama aile cocuk yetistirmede basarisiz diger 2 cocuklarinda da slklntl var.. yani problem yasamak istemediklerinden bu cocugu daha erken yasta buraya alistiriyorlar güya.. amann ben acikcasi sonuc alacaklarini sanmiyorum, sonucta orada da basarisiz bir cocuk buraya gelmis türkce yarim, hayat tarzlari farkli , burada adapte olmasi zor... ama yurtta olsa daha felaket olurdu, dedigim gibi bu cocuk ilk dönemi ancak bitirir burada sonra döner..

orada okul öglene kadarmis,ögleden sonra eglence iste yüzme gibi faaliyetler varmis..burada hem dersane hem okul hemde evde calismak zor geliyor görüyorum ona... hem ailesinden uzakta hem de yepyeni bir cevrede....

allah hakkimizda hayirlisini versin diyorum...

dünkü depresifligim gecti peder bey uzaklasinca kendime geldim,,, evimi de rahat rahat temizledim... sonra uzandim rahat giyindim :)) ev rahatligima bugün kavustum.. yarin carsambaa ... sehir disina günü birlik gitmeyi düsünüyorum...
persembe dr a falan gitcez... cuma da o gidecek zaten azicik kaldi...

konusamadiklarimi buraya yazmak iyi geldi .... seviyorum kk yi ..seviyorum sizi.. net terapi :))

kendiniz istemissiniz sizinle kalsin diye..neden boyle birsey teklif ettiniz ki.??kalsin yurtta..kendi kardesiniz bile olsa zor walla..ben yapamam...
simdi artik esinize anlatmaniz lazim olmuyor falan diye ama sonrada kötü duruma düsmeyin.

akillandim canim :)) normalde bana yaili misafir falan cok gelir arrtik misafir bile istemiyorum diyorum ... zaten bebegim olunca eskisi gibi gelen olmaz..

canım sen kocana bu kadar düşkünken, yalnız kalabileceğiniz bu son aylarda eve yatılı misafir alarak zaten hata etmişsin. ama olan olmuş. zaten hamilesin, yarın çocuğun doğunca daha başbaşa kalamayacaksınız... şimdi çocuğu yurda koymak olmaz laf olur. o gelmiş kalacak artık. 13 yaş erkek çocuğu hala çocuk olur. amcası dein şu saatte şurda oyna... şurda tv izle... o süreyi sizde odanızda geçirebilirsiniz.

kayınpeder ayrı bi düşüncesiz zaten. kayınpeder de olsa uyuz olurum ben kocam işteyken benle kalmasına. benimki de evliliğimizde ilk d.günümde gelmişti ama ben eşime rica etmiştim sabah senle işe gelsin güzelce söyle ben napacam diye. sen bir de hamilesin... kaınvaliden de mi akıl etmiyor kocasını uyarmıyor?

ya o dediğin hijyenik olmayan olay tüm erkeklerde var snaırım. ya gece uykudan kalkıp çamaşır suyuyla yıkıyorum midem kalkıyor. göya eşim çok titiz bir adam. ama gene de sürprizle karşılaşıyorum. söylesem utanıyorum bi kere yüzmü kızarttım ima ettim inkar etti.
amann Allah sabır versin sana.

çocuğa birlikte sistem kurmuşsnuz bak sizi ebeveynliğe hazırlıyor bu. hem yarın doğumdan sonra gece uykularınız kaçacak. kaç senedir çok rahatmışsınız madem bu çocuğun varlığı bebekli hayata geçiş için size yardımcı olabilir.

bebişine odaklan. çocuğun özel alanınıza girmemesini de eşin sağlasın alışır yakında.

canım sen kocana bu kadar düşkünken, yalnız kalabileceğiniz bu son aylarda eve yatılı misafir alarak zaten hata etmişsin. ama olan olmuş. zaten hamilesin, yarın çocuğun doğunca daha başbaşa kalamayacaksınız... şimdi çocuğu yurda koymak olmaz laf olur. o gelmiş kalacak artık. 13 yaş erkek çocuğu hala çocuk olur. amcası dein şu saatte şurda oyna... şurda tv izle... o süreyi sizde odanızda geçirebilirsiniz.

kayınpeder ayrı bi düşüncesiz zaten. kayınpeder de olsa uyuz olurum ben kocam işteyken benle kalmasına. benimki de evliliğimizde ilk d.günümde gelmişti ama ben eşime rica etmiştim sabah senle işe gelsin güzelce söyle ben napacam diye. sen bir de hamilesin... kaınvaliden de mi akıl etmiyor kocasını uyarmıyor?

ya o dediğin hijyenik olmayan olay tüm erkeklerde var snaırım. ya gece uykudan kalkıp çamaşır suyuyla yıkıyorum midem kalkıyor. göya eşim çok titiz bir adam. ama gene de sürprizle karşılaşıyorum. söylesem utanıyorum bi kere yüzmü kızarttım ima ettim inkar etti.
amann Allah sabır versin sana.

çocuğa birlikte sistem kurmuşsnuz bak sizi ebeveynliğe hazırlıyor bu. hem yarın doğumdan sonra gece uykularınız kaçacak. kaç senedir çok rahatmışsınız madem bu çocuğun varlığı bebekli hayata geçiş için size yardımcı olabilir.

bebişine odaklan. çocuğun özel alanınıza girmemesini de eşin sağlasın alışır yakında.

ne kadar güzel duygularımı tercüman etmişsin.. hakikaten yazarak anlatmak çok zor ama sıkıntı duydugum noktaları anlamışsın..
canım kvalidem malesef yok benim...
evet hazırlıyor haklısın, allahım sesimi mi duydu ne ? okulda etüt yapmaya başlıyormuş , zani daha geç çıkacak, haftada iki gün de dersane etüdü var..
eve geldiğinde 1 saat dinlense falan mecburen akşamları yapacak dersini.. yani akşamları biraz rahat edicez..
yeni bir fikir de oluşturdum,ctesileri eşimle yegeninin vakit geçirmesini pazar ise tüm gün benimle olmasını isticem..
yani bu etüt olayı çok iyi oldu , öteki türlü 12.30ta geliyordu eve , 2 de ders yapmaya başlıyorduk 5 e kadar..
5ten sonra dışarı çıkıyordu,1 saat takılıp geliyordu.. akşamları bizimle oturuyordu ,arada yatak odasına gidince amcaaa diye geliyordu :( şimdi dersleriyle uğraşır...
bir de eşimle bir konuda anlaştık , o dedi hatta sen yürüyüşünü gündüz yapma akşamları çıkalım dedi... ben o yorgun oluyor diye istemiyordum ama ona da yürüyüş iyi gelir diye düşünüyorum hem de başbaşa yürüyüş tüm günün elektriğini atmamda etkili olur...

bu yenilik (etüt olayı) biraz beni hafifletecek gibi...

bir de bugün noldu, normalde ben eve eşimin bile anahtarla girmesini istemiyorum zile bassın anahtarı kullansa bile zile bassın isterim...
çocuga da bunu çok söyledim, ama anlam bulamadı anahtarım var falan dedi.. bugün hem zile bastı hem anahtarla girdi öyle hoşuma gittiki..
tabi onun evinin kuralları ayrı oldugu için birden alışması zor ama demek zamanla oluyormuş..

bu zil olayı bazılarına komik gelebilir..ama evde kimse yokken bazen karşılaşmak sıçratıyor insanı :)) bir de insan her zaman müsait olmuyor ki ..

Back
X