çok büyük değil ama...

yusraa

kızım benim dünyamm
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
249
48
43
hanımlar kusura bakmayın böyle bişey için vaktinizi almak istemezzdim ama mecbur kaldım arkadaşlar biz eşimin işi dolayısıyla gurbetteyiz ama aynı zamanda babamın memleketi bura yarın babamın akrabaları gelecek erteleme sansım yok vede yemekli napacam bilmiyorum off azda değil 8-10 kişi gelcekler hele bir çocuk var her eve lazım durdurana ask olsun ev talan olcak yanlış anlamayın misafir sevmeyen biri değilim ama çok zor geliyo asıl sorunum birde yeni hamileyim düşük riskim var eşim bile doğru dürüst yemek ve ev işi yaptırmaz bana napacam ben hanımlar kolay beni çok yormuyacak bi menü yazarmısınız :18:

hanımlar kusura bakmayın böyle bişey için vaktinizi almak istemezzdim ama mecbur kaldım arkadaşlar biz eşimin işi dolayısıyla gurbetteyiz ama aynı zamanda babamın memleketi bura yarın babamın akrabaları gelecek erteleme sansım yok vede yemekli napacam bilmiyorum off azda değil 8-10 kişi gelcekler hele bir çocuk var her eve lazım durdurana ask olsun ev talan olcak yanlış anlamayın misafir sevmeyen biri değilim ama çok zor geliyo asıl sorunum birde yeni hamileyim düşük riskim var eşim bile doğru dürüst yemek ve ev işi yaptırmaz bana napacam ben hanımlar kolay beni çok yormuyacak bi menü yazarmısınız :18:

Eğer düşük riskin olduğunu biliyorlarsa menüyü çok sorun edeceklerini sanmam.

Klasik mercimek çorbası,
Köfte
Pilav yada makarna
zeytinyağlı pırasa
salata

Bunlar herkesin yaptığı şeyler. Çok kasma bence.

Eğer düşük riskin olduğunu biliyorlarsa menüyü çok sorun edeceklerini sanmam.

Klasik mercimek çorbası,
Köfte
Pilav yada makarna
zeytinyağlı pırasa
salata

Bunlar herkesin yaptığı şeyler. Çok kasma bence.

teşekkür ederim bilmiyorlar söylesem ayıp olcak çunkü adetler farklı biraz arkadaşlar olsa ertelerim yada kolay bişeler hazırlardım

ondan yana bi sıkıntı yok çok şükür :9::9:

Aman aman gerisi bos :1:
Domates corbasi
Pilav yaninda da tavuk sinitzel yaparsin .
Yoğurlu kabak yada havuç hazirlarsin.
Birde salata .
Gayet iyi olur bence .
Bide milfoyden börek yapabilirsin cayin yanina yada pandispanyayla pasta :)
Bilmediğim varsa tarif veriyim canim :)

Arkadaslariniz varsa arkadaslarinizi cagirsaniz yardima olmaz mi ki yoksa da

Köfte ,pilav, patates , çorba , salata , kek biraz daha birşeyler ekleyebilirsiniz aslinda internette çok daha kolay şeylerde bulabilirsiniz:21:

Aman aman gerisi bos :1:
Domates corbasi
Pilav yaninda da tavuk sinitzel yaparsin .
Yoğurlu kabak yada havuç hazirlarsin.
Birde salata .
Gayet iyi olur bence .
Bide milfoyden börek yapabilirsin cayin yanina yada pandispanyayla pasta :)
Bilmediğim varsa tarif veriyim canim :)

çok sağol ya domates corbasında iyi değilim mercimek benim için daha iyi bir seçenek gibi duruyor sinitzelde iyi ama baya kalabalık olcak nasıl yetiştirsem kızartması uzun sürmezmi kavurma geldi aklıma ama onuda çok iyi bilmiyorum şu işten bi anlımın akıyla çıkaydım iyiydi :1:

çok sağol ya domates corbasında iyi değilim mercimek benim için daha iyi bir seçenek gibi duruyor sinitzelde iyi ama baya kalabalık olcak nasıl yetiştirsem kızartması uzun sürmezmi kavurma geldi aklıma ama onuda çok iyi bilmiyorum şu işten bi anlımın akıyla çıkaydım iyiydi :1:

Domates daha basit bence ya :)
Kavurma yap o zaman o daha basit :)
Sonrada dibine az su koyup isitirsin :)
Ayrintili tarif verebilirim istersen canim ;)

bence mercimek çorbası
fırında patatesli köfte
pilav
z.yaglı barbunya
salata

kendinize dikkat edin lütfen düşük tehlikeniz varmış
bu arada yemekleri siz yapacaksınızda etrafı kim toparlayacak

Arkadaslariniz varsa arkadaslarinizi cagirsaniz yardima olmaz mi ki yoksa da

Köfte ,pilav, patates , çorba , salata , kek biraz daha birşeyler ekleyebilirsiniz aslinda internette çok daha kolay şeylerde bulabilirsiniz:21:
var ama eşimde yardımcı olacğı için cağımayı düşünmedim tarife bence daha fazla bişeler eklemeyim :9: dediğiniz gibi nettede var ama güvenemiyorum kek pasta börek netten yaparım ama ne yemek denediysem sonuç hüsrann:14:

bence mercimek çorbası
fırında patatesli köfte
pilav
z.yaglı barbunya
salata

kendinize dikkat edin lütfen düşük tehlikeniz varmış
bu arada yemekleri siz yapacaksınızda etrafı kim toparlayacak

tesekkür ederim eşim yardım eder misafirin yanında değil ama onlar gidince :9: gelenlerde yardım eder genç kızları var yani öyle sanıyorum ederler herhalde:1:

var ama eşimde yardımcı olacğı için cağımayı düşünmedim tarife bence daha fazla bişeler eklemeyim :9: dediğiniz gibi nettede var ama güvenemiyorum kek pasta börek netten yaparım ama ne yemek denediysem sonuç hüsrann:14:

YouTube de mütevazi lezzetler diye sarisin bi bayan var ben onun tariflerini her yaptigimda fevkalade tutar bi izleyin isterseniz banu atabay mi neydi bayanin adi :23: bu arada Rabbim yavrunuzu hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip eder inşaallah:16:

Mercimek çorbası,pirinç pilavı,fırında tavuk patates yada köfte patates,yufkadan börek birde salata yaptın mı yeter yazdıklarım çok basitZeytinyağlı pırasada yada yaprak sarma güzel olur ben olsam sarmayı tercih ederdim..

Son düzenleme:
YouTube de mütevazi lezzetler diye sarisin bi bayan var ben onun tariflerini her yaptigimda fevkalade tutar bi izleyin isterseniz banu atabay mi neydi bayanin adi :23: bu arada Rabbim yavrunuzu hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip eder inşaallah:16:
bakayım bi çayın yanına olacak seyleri ordan bakarak yapardım ama yemeği denemedim bu arada iyi dilekleriniz için çok sağolun inşallah

sizide uğrastırdım ama verirseniz çok iyi olur :1:

Eti doğra önce canim kup kup.
Tencereye koy yarim cay bardagi sivi yağ koy .
Ocagin altıni yak kisik ateşte pişir .
Etin suyu cikar zaten iki yemek kasigi su koy sen yeter .
İstersen pul biber de koyabilirsin .
Domates corbasi içinde
İki kasik tereyağ göz kararida sivi yağ koy .
Yarim cay bardagi kadar .
Tencereye koy erisin bunlar .
Sonra 3 yemek kaşifi unu ekle Kavur pemlesinceye kadar .
Rendeledigim domatesi ( 3-4 tane büyük boy ) ekle üstüne .
3 yemek kasigi salcayi bir su sicak suda çöz .
Sonra onu da ekle tencereye .
Nane reyhan pul biber ekleyebilirsiniz de .
Öyle seviyorum ben .
Kivama gelene kadar su ekle .
Un olduğundan katilasir zaten .
Tyzuda tadina gore ayarla :)

Back
X