Senin yerinde olsam 1 saniye tereddüt etmez tekrar sınava girer ve hukuk okurdum hangi üniversite olursa olsun. Ben bu sene üniversiteden mezun oldum hatrı sayılır bi özel üniversitenin iibf fakültesinden ve şimdi bakıyorum hukuk mezunu arkadaşlarımın hepsi gayet iyi şartlarda işlerine başlamışken ben iş bulamama korkusundan yüksek lisans eğitimi almaya geldim yabancı bi ülkeye. Arkadaşım henüz 19 yaşındaymışsın çok çok genç bi yaş etrafta bi dolu iktisat işletme mezunu var benden sana yeni mezun tavsiyesi eğer ailen destekliyor ise maddi manevi gücün var ise bırak ve hande yener üniversitesi bile olsa hukuk kazanırsan oku! Benim ailem çok ısrar etti ama ben 24 yaşındayım diye cesaret edemedim tekrar sınava girmeye. Sen yap !
Senin yerinde olsam 1 saniye tereddüt etmez tekrar sınava girer ve hukuk okurdum hangi üniversite olursa olsun. Ben bu sene üniversiteden mezun oldum hatrı sayılır bi özel üniversitenin iibf fakültesinden ve şimdi bakıyorum hukuk mezunu arkadaşlarımın hepsi gayet iyi şartlarda işlerine başlamışken ben iş bulamama korkusundan yüksek lisans eğitimi almaya geldim yabancı bi ülkeye. Arkadaşım henüz 19 yaşındaymışsın çok çok genç bi yaş etrafta bi dolu iktisat işletme mezunu var benden sana yeni mezun tavsiyesi eğer ailen destekliyor ise maddi manevi gücün var ise bırak ve hande yener üniversitesi bile olsa hukuk kazanırsan oku! Benim ailem çok ısrar etti ama ben 24 yaşındayım diye cesaret edemedim tekrar sınava girmeye. Sen yap !
Ben bilgi üniversitesi mezunuyum iibf den. İş durumum şöyle ben staj yaptım okurken bi çok yerde dolayısıyla mezun olmadan evvel teklif almıştım ama hedefim uluslararası şirketlerde çalışmak olduğundan yurtdışında yüksek lisans yapmayı tercih ettim. Şu an yurtdışındayım master için anlayacağın. Ama türkiye'deki arkadaşlarımın durumu çokta iç açıcı değil hepsi iş arıyor umduklarını bulamıyor öte yandan hukuk mezunlarının hepsi gayet iyi hukuk bürolarında başladılar işlerini bir de ilerisini düşün kendi bürolarını açma imkanları var ve kimsenin emri altında olmadan çalışma durumları... Sen iyi düşün hukuk okuma mevzusunubu arada hangi üniden mezun oldun suan iş durumun ne ?
Ben bilgi üniversitesi mezunuyum iibf den. İş durumum şöyle ben staj yaptım okurken bi çok yerde dolayısıyla mezun olmadan evvel teklif almıştım ama hedefim uluslararası şirketlerde çalışmak olduğundan yurtdışında yüksek lisans yapmayı tercih ettim. Şu an yurtdışındayım master için anlayacağın. Ama türkiye'deki arkadaşlarımın durumu çokta iç açıcı değil hepsi iş arıyor umduklarını bulamıyor öte yandan hukuk mezunlarının hepsi gayet iyi hukuk bürolarında başladılar işlerini bir de ilerisini düşün kendi bürolarını açma imkanları var ve kimsenin emri altında olmadan çalışma durumları... Sen iyi düşün hukuk okuma mevzusunu
Bende aynen senin gibiyim. Ancak ben 3. sınıftayım bu yüzden bırakmam imkansız. Geçen sene bırakmayı istiyordum ailem izin vermedi (puanım yüksekti tekrar aynı puanı yapamazmışım) ve ben onların sözüne uydum. Şuan halen daha pişmanlık duyuyorum bırakmadığım için. Eğer bıraksaydım ailem belki bir kaç gün kızarlardı o kadar. Ama şimdi okulda ruh gibiyim. İlerde geriye dönüp baktığımda üniversite yıllarını hiç hatırlamak istemeyeceğim.
Bir de hani derler ya: üniversiteye gidince rahatlarsın ortamın olur. İşte o söz bende olmadı. Lise ortamım çok güzeldi. üniversitede aynısını bulamayınca çok bocaladım. Üniversitede insanlar çıkarcı ve bence çoğu üniversiteli gençlik kendini geliştirmiyor kitap okumuyor. benimde arkadaş gruplarım oldu fakat hiç biriyle anlaşamadım. ortak noktamız o kadar azdı ki. İnsanlar belki de birbirleriyle sırf yalnız kalmamak için arkadaşlık ediyorlar. Ben böyle olmak istemiyorum. Ailemden de uzaktayım. Tahmin edersin ki benim için çok zor. Zamanla alışırsın derler de ben alışamadım işte. :)
Unutma en önemlisi senin isteklerin kendin için neyin doğru olacağını sen biliyorsun!!! Düşün taşın iyi karar ver. Nasıl mutlu olursan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?