Çok büyük okul ve arkadas sorunu :(

cecece123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2010
115
0
96
Ankara
kızlar yardımınıza cok ihtiyacım var.ben bi devlet ünisinde 2.sınıfta okuyorum Ankara'da. ilk basta kazandıgıma cok sevinmiştim hatta beklemiyodum kazanmayı.il senem güzel gibiydi bi arkadas grubum vardı ama bu sene tamamen koptuk ben onlara kendimi hic bi zaman yakın hissedemedim.sımarıklar ve de kendimi onlara ifade edemiyorum sanki.baska biriymişim gibi davranıyorum elimde olmadan soguk geliyolar cünkü bana hele bi tanesi var okadar ukalaki bir digeri de onun yalakası falan.kafama göre düzgün insan da yok onlardan baska ,cok sıkıntı cekiyorum yemek bile yiyemez oldum okuldan tamamen sogudum.tekrardan sınava girmeyi bile düsünüyorum.özel olucak bu sefer sanırım..baska türlü bu sekilde devam edemicem :( suan iktisat okuyorum.özele girip hukuk falan mı yazsam acaba diyorum cünkü özelde iktisat okumak pek mantıklı gelmiyo..nefret ediyorum okulumdan :(( düsüncelerinizi bekliyorum

sizce tekrar sınava girsem cok mu sene kaybetmiş olurum. 19 yasındayım suan .huzurum olmadıktan,sevmedigim bi okula gitmektense sınava girmek daha iyi olucak gibi geliyo bana..aslında kafa dengi uyumlu bi insanımdır neden böyle oldu bilmiyorum suan kendimi yalnız hissediyorum okulda,ezik görünüyomusum gibi geliyo

Tekrar sınava girmen için yaşın normal ama özel okulda bi sürü zengin züppe ve şımarık kız olacak.. Bunları iyi düşün.. Yapmacık olmayı sevmiyorsun ama özel üniversitede ne yapmacıklar var bi bilsen.. :30:
Ben Ankara'da okumak için neler vermezdim ki..:31:
Bence hemen kötü düşünme, biraz daha sabret.. Baktın olmuyor o zaman tekrar düşünürsün sınava girme işini. :34:

Senin yerinde olsam 1 saniye tereddüt etmez tekrar sınava girer ve hukuk okurdum hangi üniversite olursa olsun. Ben bu sene üniversiteden mezun oldum hatrı sayılır bi özel üniversitenin iibf fakültesinden ve şimdi bakıyorum hukuk mezunu arkadaşlarımın hepsi gayet iyi şartlarda işlerine başlamışken ben iş bulamama korkusundan yüksek lisans eğitimi almaya geldim yabancı bi ülkeye. Arkadaşım henüz 19 yaşındaymışsın çok çok genç bi yaş etrafta bi dolu iktisat işletme mezunu var benden sana yeni mezun tavsiyesi eğer ailen destekliyor ise maddi manevi gücün var ise bırak ve hande yener üniversitesi bile olsa hukuk kazanırsan oku! Benim ailem çok ısrar etti ama ben 24 yaşındayım diye cesaret edemedim tekrar sınava girmeye. Sen yap !

Senin yerinde olsam 1 saniye tereddüt etmez tekrar sınava girer ve hukuk okurdum hangi üniversite olursa olsun. Ben bu sene üniversiteden mezun oldum hatrı sayılır bi özel üniversitenin iibf fakültesinden ve şimdi bakıyorum hukuk mezunu arkadaşlarımın hepsi gayet iyi şartlarda işlerine başlamışken ben iş bulamama korkusundan yüksek lisans eğitimi almaya geldim yabancı bi ülkeye. Arkadaşım henüz 19 yaşındaymışsın çok çok genç bi yaş etrafta bi dolu iktisat işletme mezunu var benden sana yeni mezun tavsiyesi eğer ailen destekliyor ise maddi manevi gücün var ise bırak ve hande yener üniversitesi bile olsa hukuk kazanırsan oku! Benim ailem çok ısrar etti ama ben 24 yaşındayım diye cesaret edemedim tekrar sınava girmeye. Sen yap !

beni ailem de hukuk okumamaı cok istedi özel de olsa yaz dediler sınava girdigim sene.kabul etmedim.simdi hem garanti bi bölüm olsun diye istiyorm hem de okulumdan cok sogudum dedigim gibi arkads sıkıntıları falan.aileme daha bu konuyu acmadım ama sıkıntılı halimi görünce anlaayısla karsılayacaklardır eminim.hukuk da bi yandan korkutucu görünüyo gözüme aslında ama en azından garanti bi bölüm avukatlık yapmasam bile baska seceneklerim olucak.

bu arada hangi üniden mezun oldun suan iş durumun ne ?

iktisat yerine hukuk okumak için sınava girmen ve 1-2 sene kaybetmen hiç önemli değil gayet mantıklı ama bunu, kendine hukuğu hedef seçtiğin için ve idealin olduğu için yapmalısın..hukuk öyle arkadaş ortamım kötü okulumu sevmiyorum gibi bahanelerle okunacak bir bölüm olmamalı bence...aslında hiç bir bölüm

üstelik artık lisede değilsin, üniversiteye gelmiş ve 1 yıl okumuş bir insanın bu gibi şeyleri çoktan aşmış olması gerektiğini düşünüyorum...evet üniversitede iyi arkadaşlar edinmek hayatına farklı güzellikler katar,insanın bulunduğu ortamda huzurlu olması önemlidir ama o yaşta, üniversite okuyan bir insan kimseye muhtaç olmadan tek başına da yapabilmeli...üniversitenin sosyal hayatı asıl hedef değil, yanında getirdiği güzellikler olmalı...insan bir hedefe odaklanırsa her türlü sıkıntıyla başeder gibi geliyor...

senin okuldan ayrılmak isteme sebebini düşününce başka okula geçmen pek mantıklı gelmedi bana.sonunda iş bulamıycağımı düşünüyorum o yüzden bölüm değiştiricem deseydin hiç düşünme değiştir derdim.önce bunu düşün.orda da belki arkadaş ortamından memnun olmayacaksın o zaman da mutsuz olacaksan hiç kalkışma.ama gerçekten bölümünün sana birşey getirmiyeceğini düşünüyorsan değiştir.sonuçta 2 sene kaybedeceksin

tekrar sınava girip üniye başlaman için geç değil de, bunun sebebinin arkadaş ortamından oluşu düşündürücü.
geleceğinle ilgili planlardan kaynaklansa daha motive çalışırsın. fakat söylediğine göre 3-5 kişiden arkadaş ortamının olmamasından soğudun.
yeni okulda da olursa bu ne yapacaksın? tekrar mı gireceksin? kafanda bunu netleştir bi, çevre etkilemesin seni. kendi yolunu çiz, devam et.

bu arada hangi üniden mezun oldun suan iş durumun ne ?
Ben bilgi üniversitesi mezunuyum iibf den. İş durumum şöyle ben staj yaptım okurken bi çok yerde dolayısıyla mezun olmadan evvel teklif almıştım ama hedefim uluslararası şirketlerde çalışmak olduğundan yurtdışında yüksek lisans yapmayı tercih ettim. Şu an yurtdışındayım master için anlayacağın. Ama türkiye'deki arkadaşlarımın durumu çokta iç açıcı değil hepsi iş arıyor umduklarını bulamıyor öte yandan hukuk mezunlarının hepsi gayet iyi hukuk bürolarında başladılar işlerini bir de ilerisini düşün kendi bürolarını açma imkanları var ve kimsenin emri altında olmadan çalışma durumları... Sen iyi düşün hukuk okuma mevzusunu

bence önemli olan arkadaşlarını sevmemen değil bölümünü sevmemen..bölümünü seviyosan arkadaşların uğruna bırakma derim..ama eğer ikisinide sevmiyorsan yaşın genç tekrardan hazırlanıp hukuk kazanabilirsin :40:

Özelde daha çok zorlanırsın ama buradaki arkadaş grubunun şımarık olduğunu düşünüyorsan? Bölümünü seviyor musun? Hukuktan hoşlanacağına emin misin? Bak Özgür Üniversite'nin yıl boyunca devam eden seminerleri var Ankara'da da olması lazım. Bu seminer derslerinden bir kısmı hukukta görülen derslerle alakalı. Bi bunlara gir bakalım sevecek misin ilgini çekecek mi? Eğer seversen ve iktisat dersleri hiçbirşekilde seni çekmiyorsa değiştir bölümünü. Ama sırf ortamı kötü ya da hukukta gelecek çok diye değiştirmezdim ben senin yerinde olsaydım. HUkuk mezunu da az değil yani ülkede. İktisatta kalıp kendini geliştirirsen de gayet iyi iş olanaklarına sahip olabilirsin.

Son düzenleme:
Ben bilgi üniversitesi mezunuyum iibf den. İş durumum şöyle ben staj yaptım okurken bi çok yerde dolayısıyla mezun olmadan evvel teklif almıştım ama hedefim uluslararası şirketlerde çalışmak olduğundan yurtdışında yüksek lisans yapmayı tercih ettim. Şu an yurtdışındayım master için anlayacağın. Ama türkiye'deki arkadaşlarımın durumu çokta iç açıcı değil hepsi iş arıyor umduklarını bulamıyor öte yandan hukuk mezunlarının hepsi gayet iyi hukuk bürolarında başladılar işlerini bir de ilerisini düşün kendi bürolarını açma imkanları var ve kimsenin emri altında olmadan çalışma durumları... Sen iyi düşün hukuk okuma mevzusunu

evet haklsınız ama kendi büromu acıp basarısız bi avukat olmak da var.cok zor bi dönemden geciyorum cok emek verdim okadar streslere girdim üniversiteyi kazandım iyi kötü ama hala sorn sorun... :( bi de biseyi merak ettim stajı üniversite mi ayarladı yoksa siz kendi imkanlarınızla mı hallettiniz..2.sınıfa yeni gectigim için fazla bilmiyorm b staj mevzularını yardımcı olrsanız cok seviniriim

elbette zaman kaybınız olmaz -ancak

sırf okul arkadaslarınızı begenmedınız dıye

de okul degıstırmek tekrar sınava gırmek

cok sacma .eger bolumunden memnunsan

kımse ıcın okul degıstırme .boyle ınsanlar

hayatın ıcınde zaten var .heryerden karsına

boyle ukala sımarık ınsanlar cıkacak .

kacarak ustesınden gelemezsın .

Bende aynen senin gibiyim. Ancak ben 3. sınıftayım bu yüzden bırakmam imkansız. Geçen sene bırakmayı istiyordum ailem izin vermedi (puanım yüksekti tekrar aynı puanı yapamazmışım) ve ben onların sözüne uydum. Şuan halen daha pişmanlık duyuyorum bırakmadığım için. Eğer bıraksaydım ailem belki bir kaç gün kızarlardı o kadar. Ama şimdi okulda ruh gibiyim. İlerde geriye dönüp baktığımda üniversite yıllarını hiç hatırlamak istemeyeceğim.

Bir de hani derler ya: üniversiteye gidince rahatlarsın ortamın olur. İşte o söz bende olmadı. Lise ortamım çok güzeldi. üniversitede aynısını bulamayınca çok bocaladım. Üniversitede insanlar çıkarcı ve bence çoğu üniversiteli gençlik kendini geliştirmiyor kitap okumuyor. benimde arkadaş gruplarım oldu fakat hiç biriyle anlaşamadım. ortak noktamız o kadar azdı ki. İnsanlar belki de birbirleriyle sırf yalnız kalmamak için arkadaşlık ediyorlar. Ben böyle olmak istemiyorum. Ailemden de uzaktayım. Tahmin edersin ki benim için çok zor. Zamanla alışırsın derler de ben alışamadım işte. :)

Unutma en önemlisi senin isteklerin kendin için neyin doğru olacağını sen biliyorsun!!! Düşün taşın iyi karar ver. Nasıl mutlu olursan...

Şu an çok huzursuz olarak okuduğum o üniversiteden mezun olarak çalışıyorum 2 senedir. Aynı ben de senin gibi arkadaş ortamından dolayı bir kaosun içindeydim o yıllarda. İlk sene kurduğum dostluk beni çıkmaza sürükledi. Devamsızlık yaptım sırf bu yüzden, sene kaybettim. Sonra gel zaman git zaman başka arkadaşlıklar kurdum, bu kişiler daha da beterdi. Ama ailem asla sınava tekrar girmeme izin vermedi, aynı stresi yaşamama yürekleri el vermedi. Sınav zamanı dershane, özel hocalar ve psikiyatr seansları arasında boğulmuştum. Her gece karabasanlar görmüştüm. Şimdi de hala her gece rüyamda mezun olamadığım kabusunu görüyorum. Bu çok zor bir karar ama eğer okuduğun okul başarılı ve isim yapmış bir yer ise bırakma derim, en önemli etken o çünkü. Bir çok iş görüşmesine gitmiş biri olarak ben bunu tavsiye edebilirim. O seni rahatsız eden insanlar bir yere kadar varlar, sonrasında yok olacaklar ebediyen. Burada en mühimi senin geleceğin. Bu karar seni etkileyecek sadece o yüzden iyi düşün. Tekrar sınava girdiğinde neler olacağını bilemezsin ki...

Bende aynen senin gibiyim. Ancak ben 3. sınıftayım bu yüzden bırakmam imkansız. Geçen sene bırakmayı istiyordum ailem izin vermedi (puanım yüksekti tekrar aynı puanı yapamazmışım) ve ben onların sözüne uydum. Şuan halen daha pişmanlık duyuyorum bırakmadığım için. Eğer bıraksaydım ailem belki bir kaç gün kızarlardı o kadar. Ama şimdi okulda ruh gibiyim. İlerde geriye dönüp baktığımda üniversite yıllarını hiç hatırlamak istemeyeceğim.

Bir de hani derler ya: üniversiteye gidince rahatlarsın ortamın olur. İşte o söz bende olmadı. Lise ortamım çok güzeldi. üniversitede aynısını bulamayınca çok bocaladım. Üniversitede insanlar çıkarcı ve bence çoğu üniversiteli gençlik kendini geliştirmiyor kitap okumuyor. benimde arkadaş gruplarım oldu fakat hiç biriyle anlaşamadım. ortak noktamız o kadar azdı ki. İnsanlar belki de birbirleriyle sırf yalnız kalmamak için arkadaşlık ediyorlar. Ben böyle olmak istemiyorum. Ailemden de uzaktayım. Tahmin edersin ki benim için çok zor. Zamanla alışırsın derler de ben alışamadım işte. :)

Unutma en önemlisi senin isteklerin kendin için neyin doğru olacağını sen biliyorsun!!! Düşün taşın iyi karar ver. Nasıl mutlu olursan...

Aynen katılıyorum arkadaşa.Bende 3.sınıfım,ailemden uzak okuyorum.Ve yalnızım.Düşünsene yurtta kalıyorum ve tek arkadaşım bilgisayar ve kitaplar.Bölümümü seviyorum ama ileride iş olanağı kısıtlı.Şimdiki aklım olsa hatta geçen senede aynı şeyi düşünüyordum okulu bırakırdım.Ama yalnız olduğum için değil daha iyi bir bölüm kazanabilmek için.Benim içinde üniversite lisenin yerini hiç tutmadı.Lisede ergendik ve pek çıkar düşünmezdik.Ama üniv. bakıyorumda herkes bir çıkarı için diğerine yakınlaşıyor.Başka bir amacı yok.Halbuki ben gerçekten dost istiyorum ama bulamıyorum.Ki bana da ailem okulumu bırakmama izin vermezdi kardeşim o sene sınavlara hazırlanırken bir de ben aradan çıksaydım baştan sınava giricem diye sanırım kalplerine inerdi.Şöyle ki eğer ailenin imkanı varsa,sen hukuk bölümünü seviyorsan,ve sırf arkadaşlık yüzünden değil geleceğin için okulu bırakmak istiyoran 1 sn bile durma.Ama sırf arkadaşlık ilişkileri yüzündense okulunu bırakmaya değmez.Elbet senin karakterine yakın kişiler vardır okulda onların yanına git biraz onlarla arkadaşlık kurmaya çalış.
Pire için yorgan yakmaya değmez.Önce ne istediğini tart beyninde sonra hemen işleme koy.Baştan hazırlanacaksan fazla zaman kaybetmeden çalışmaya başlamalısın.

Back
X