- 4 Mart 2010
- 116
- 0
- 116
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sözün bittiği yerdeyim.Geçen gün gördüm konuyu tüm sayfalarıda okudum, çok üzüldüm, yorum yapmadım, dua ettim çıktım. İnan rüyama girdi gece :çok üzgünüm: Bana göre evliliğin temel direkleri saygı ve nezakettir. Ben içinde bu unsurların olmadığı bir evliliğin cocuğuyum. Bu zamana kadar yaşadığım sayısız travmaların nedenidir babam. Kendimi bildiğimden beri aile içi kaliteli iletişim için, sevgi dolu yaklaşım için çabaladım durdum, sohbetler ettim tatıştım fikirlerimi söyledim sosyoloji ve psikolojiye dayanan açıklamalar yaptım...Ve ben artık pes ettim. Elin adamı da değil ki benim can bağım olan babam bahsettiğim insan. Ama maalesef sorunlu kişilik yapıları onlar istemedikçe değişmiyorlar. Onlar yaptıkları için haklı yalan yada gerçek sebepler mutlaka türetiyorlar. Ve işin ilginci bu insanların asla ama asla yalnız kalmaya tahammülleri yok. (oysa ki insan sabrını zorlayan davranışları nasılda kolayca yapabiliyorlar değil mi?). Bu nedenle sizi her zaman yakınlarında tutacak formülleri bulurlar. En çok da bu çabayı sizi kırmamak için göstermediklerini bilmeniz öfkelendirir canınızı yakar. Ben 26 yaşındayım 2 üniversite mezunuyum. senelerce çabadan sonra ailemden ayrı bir yaşam kurmaya karar verdim. Ben sorunlu insanla yapılan bir evliliğin bir çocuğa nasıl travmalar yaşattığını çok iyi yaşadım. Ben şimdi değil evlenmeyi düşünmeyi bir ilişkiyi yürütemiyorum. Eşim babam gibi olmasın istiyorum. bir insanın bir tek özelliği babama benzesin yada bir tavrı babamı hatırlatsın bana yürütemiyorum. Sonuç:mükemmelliyetçi oldum, hataya taviz gösteremiyorum. Ailemde bulamadığım düzeni karşı tarafla yakalamak için oldukça zorluyorum insanları. Ve çocukları çok çok çok sevmeme rağmen çocuk yapmak istemiyorum. Evlilik tek taraflı özveriyle olmuyor. Annem denedi. Sonunda annem sadece (babamın yaptığı gibi) negatifi gören bir insan haline geldi. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Tavırlar benzemesede tek taraflı özveriyle sürdürülmüş 27 yıllık bir evlilikten bahsettim size. Sizde özveride bulunup davranış bozukluğu olan nezaketsiz ve saygısız bir insanla bir evlilik sürdürebilirsiniz çocukta yapabilirsiniz ama yıllar sonra çocuğunuz size (benim gibi) anne neden bu adamla evlendin? hadi evlendin bunları gördün niye boşanmadın? hadi boşanmadında anne niye çocuk doğurdun bu adama diyebilir.Çok iyi düşünün lütfen...Hiç birşey sizden ve güzel yüreğinizden değerli değil a.s.
canımın içi... hiç öyle şey olurmu benim ailem asla yaşamaz babam iki kızkardeşim daha evli hiç yatılıya bile gidip kaldığını görmedim. öyle bir şey yok. benim uzaktandan iletişimimi kesmek istiyor. tam tersine kendi annesi bizimle yaşayacak....
teşekkürler inşallah hayırlı olur ama eşim ayrıldığımız gün beni unuttu yine...
davayı henüz çekmedim ben . 1 nisan da davamız var halen....
bütün sayfaları okudum, ve gerçekten çok üzüldümAllah sabır ve en kısa zamanda da huzur versin size... evli değilim, fakat evlilik yolunda olduğum biri var hayatımda, kendimi sizin yerinize koydum da, ne yapardım bi cevap bulamadım inanın... evet burda çoğu kişi boşan ne işin var diyor ama, insan yaşamadan bilemez ki... dilerim ki hakkınızda hayırlısı ne ise o olur... siz Raabinize sığınmaya devam edin, kaldıramayacağınızı bilseydi size bu kadar yük vermezdi...
cnm ins duzelir hersey senin adina fakat en bastan beri adam sana karsi cok sogukmus ...insanin umut verdigi insanin boyle yapmasi cok incitici evet ama seni kaybettigine yansin .sen umidini ve dualarini eksik etme hersey daha guzel olucak ins .
Sözün bittiği yerdeyim.
Kızımın duygularına ayna tuttun canım.
Yavrumun travmalarıyla başetmeye çalıştığını biliyorum -
Hiç birşey yapamıyorum. senağlama
Hayat sizlere borçlu canım - doğduğunuz yuvada mahrum bıraktıklarını -
kurduğunuz yuvada size vermek zorunda.
a.s.
dilekgry canım herşey bir sihirli değnek değmişcesine gönlünce olsun İnşaallah. :Saruboceq:
Bence senin eşin o internette av peşinde karı kız parası yiycek belki.. Senide almış elinin altına oh ne ala anasının yanında ona bakan biri bununda yükümlülüğü kalktı üstünden ailenide bırak yalnız kal iyice zayıfla istiyor istediği gibi kullanıcak seni..
Keşke internetteki adresini söylemeden bi rumuzla girip ne haltlar çevirdiğini anlamaya çalışsaydın..
Çok üzüldüm Allahtan tek dileğim "Böyle insanlarla karşılaştırmasın ve onları ıslah etsin." Sende kurtul canım bu adamdan ne evliliği evlilik yok ki ortalıkta ailenden ne istiyor ? Onlar ona ne yapmış gerçekten okuklarıma çok sinirlendim ve üzüldüm Allah sana sabır ve hayırlı güzel kapılar açsın .. o Eşin olcak adamı ıslah etsin inşallah cnm
hakkında hayırlısı olsun.
ne guzel memursun..elın ekmek tutuyor ve ayaklarının uzerınde duruyorsun..hayat guzel..sen devam et..senı hak edenı bulacaksındır can can..
hayırlısı olsun hakkında canım,üzülme sakın olur mu,her şerde bi hayır vardır...