- 22 Mart 2019
- 1.032
- 1.117
- 83
- 32
Boyle şeyleri takip edenler, bana kızabilir ama ben asiri gereksiz buluyorum başkasının hayatını izlemeyi takip etmeyi.Ne giymiş,ne sürmüş,gününü nasıl gecirmis.Banane ki bundan.Onlar benim hayatimi merak ediyor mu ben onlarınkini merak ediyim.Bende bazen youtuberleri izliyorum.Ama bos vaktimde de kalkıp başına dikilmiyorum videonun.Sen kendin nasil iyi hissediyorsan oyle seylere yönel.İlgi alanı herkesin farklıdır.Onlar biliyor diye seninde bilmene gerek yok.sanırım uzun zamandır yakındığım özgüvensizliğin altında yatan sebep kendimi çok bilgisiz görmem ve öyle olmam belki de.
bu bilgisizlik derslerle alakalı değil çünkü okulda hep başarılı veya ortalama denilebilecek bir öğrenci oldum, öğretmenlik okuyorum şimdi de. ama genel olarak hayatı yakalayamamış gibi hissediyorum.
19 yaşındayım ama bence bu yaşımla alakalı bir durum değil çünkü benden bir yaş küçük kuzenim çoğu şeye hakim. günümüzde moda olan kıyafetleri giyim tarzlarını marka olan şeyleri biliyor veya nasıl anlatayım basit denilebilecek ama benim bilmediğim life hack'leri falan da biliyor bunu böyle yaparsın şunu şöyle halledersin gibi gibi.
bana gelince benim de ilgilendiğim alanlar var tabi ama çoğu kişinin konuştuğu bildiği şeylere ben uzağım bence. sosyal medyayı kullanmayı seviyorum aslında yani akım olan olaylara viral videolara vs. hakimim. ama çok fazla influencer takip etmem veya onların hayatlarına hakim değilim. kuzenim ve ablam mesela ezbere bilirler, boş zamanlarında genelde influencer videoları takip ederler. o muhabbet açılınca ben kendimi çok hayattan kopuk hissediyorum.
geçen bir muhabbette pahalı bir ayakkabı markasından bahsedildi, ben de bildiğimi söyleyince "aa sen de biliyor muydun" dediler. çok bilinmedik bir şey olsa gerçekten alınmayacağım (biraz alınganım gerçi evet ama) bu zaten bilinen bir marka. sanki ben böyle şeyleri bilmem gibi hissettiriliyorum.
düzenleme: sorun sadece gerçekten bu değil verdiğim örnek göze batmasın lütfen. kuzenim de ablam da aslında böyle yazınca çok tiki birisi gibi hissettirmiş olabilirler ama kötü biri değiller. asıl sorun yaşıtlarımın muhabbet konularına benim çok uzak hissetmem. kuzenim ve ablam da buna dahil. bunun dışında normal gündelik şeylere de pek hakim değilim. ne nerede satılır bir şeyin ortalama fiyatı nedir hangi şeyler bir evin olmazsa olmazıdır hangi otobüs nereye gider gibi. sanki ben küçüklükten beri dünyadan uzak yetiştirilmişim şimdi bir şeyleri çözmeye çalışıyorum ama diğerlerine yetişemiyor gibi hissediyorum.