Çok çaresizim yardım edin!!!

bence ailenizi dinleyin ailesine karşı gelipte mutlu olan hiç görmedim ben bu sitedede devamlı okuyorum ailem karşı çıkıyordu evlendim ama şiddet görüyorum, mutlu değilim, aldatıldım vb. bence ailenizi dinleyin

sherine merhaba sana şu kadar söyleyeyim aileni dinlemezsen açtığın başlıktan daha fena başlıkla açmak durumunda kalacaksın eminim.
6 yıl değil 20 yıl da olsa neler unutulmuyor ki ben de çok severek ve aileme karşı çıkarak evlendim. ve bizim aile bağlarımızda emin l seninki kadar kuvvetli değildir. şimdi günlere geri dönüp aynı seçimi yapmamak için ömrümü verirdim,anlayacağın çok pişmanım.
hiç bir aile evladı için kötülüğü istemez. maddi durum önemli değil ama diğerleri gerçekten çk fena.
lütfen abini dinle.

Aileler bişeyleri hissediyorlar emin ol ve aileni dinle sonra çok mutsuz olursun. kimse aşk acısından ölmez. ya annen babana üzüntüden bişey olursa onların rızalarını almadan vefat ederlerse zaten o evlilik yürümez ve çektiğin vicdan azabıyla kalırsın. çok iyi düşün karar senin.

Babanızın dediği şeye katılıyorum. Siz bekar bir bayanken neden hem boşanmış, hem de çocuğu olan bir adamla evlenesiniz ki? Üstelik babanız o adam dolandırıcı gibi laflar sarfetmiş. Bir bildiği var demek ki. Yoksa neden iftira atsın ki sevgilinize? Daha sonra pişman olmaktansa biraz mantığınızı dinleyin. Sadece sevmek yetmez çünkü.

İyide canım sevdiğin adamın elle tutulur tek bir özelliği yokmuş ki ama
Sen olsan kızını böyle bir adama verirmiydin? İleride çok pişman olursun. Şu anne babaları dinleyin allah aşkına. Vallahi çok üzülüyorum ya. Nasıl çırpınıyorlar evlatlar için..

Kesinlikle ailenizi dinleyin insan aşık olduğu zamanlar gözü hiçbir şey görmüyor vaktiyle benim ailemde izin vermedi sevdiğim insanla evlenmeme annem hiç istemedi ama ben devam ettim neyse 2 3 hafta kala istemeye geliceklerdi ki bir olaydan dolayı çok kötü tartıştık
ve ayrıldım iyikide ayrılmışım diyorum bazen bizim göremediklerimizi aileler görebiliyor aileni dinle derim aşk acısı gelip geçici

Öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum. Evet belki olumlu çok az özelliği var o kişinin ama onunla mutluyum huzurluyum yüzümü güldürebilen tek insan. O kadar çok hayallerimiz var ki ya onsuz bilmiyorum yapamam. Önemli olan mutlu huzurlu olmak değil mi ve ben de onunlayken çok ama çok mutluyum. Çocukça bişey değil öyle olsa 6 yıl sürmezdi zaten. Babamların bu kadar tepki vermesinin asıl sebebi küçük bir yerde yaşıyoruz ve herkes bizi tanıyor. Elalem ne der diye böyle yapıyorlar. Ama insan hayata bi kere geliyor. Hata da olsa doğru da olsa elalem için değil kendimiz için yaşamamız gerekmez mi. Ben bilmiyorum ama onunla çok mutlu olacağıma inanıyorum. Keşke ailemde buna inansa offff. Yemin ederim kanser olcam gerçekten paramparçayım

onsuz yaşayamaz mısınız ? insan bu durumda olup aşkı için bu kadar nasıl kör olabilir ? bir kere 4 4 lük bile olsa boşanmış ve çocuğu var bunu nasıl kabullenebiliyorsunuz ? onu geçelim babanızı dolandırmış biri ve babanızla davalık olmuş siz o adamla ailenizi silip evlendiğinizde mutlu olabileceğinizi mi sanıyorsunuz? unutmayın siz birbirinizi ne kadar severseniz sevin ailelerde sorun varsa o evlilik yürümez.çok zor değil ayrılmanız aileniz için onu silmeniz...bu yorumlar burdan silinmiyor kalıcı..eğer evlenirseniz ve mutsuz olur ayrılık eşiğine gelirseniz ya da ayrılırsanız ki sonunuz bence böyle olacak bu yorumumu okursunuz bu kadar eminim yani..

kalbine gömüceksin canım. böyle bi adamla sen şimdi mutlusundur tabi uzaktan uzağa ama aileni silip aynı evin içine girdiğinde emin ol o mutluluğundan eser kalmıcak ve kafanı duvardan duvara vurursun o zaman. insanlar kaç senelik evliliklerini bitiriyo 2-3 çocuğa rağmen sende unutursun o yüzden.

Babanla davalık-- boşanmı dul bir adam--1 çocuğu var---maddi durumu pek iyi değil

Yukarıda saydıklarımın arasında belki maddi durumu iyi değile takılabilirsiniz. Ama özellikle söylemek istiyorum, insan sever aşık olur ama karşısındaki adamın çok zengin olmasada maddi durumu iyi olsun ister. Şimdi sen hiç evlenmemiş bekar bir bayan olarak gelinlik giymek isteyeceksin, düğün istemezmisin. Şimdi eminim önemli değil, nikahtan bile giderim gelinlik giymesemde olur dersin. Yeter ki beraber olalım dersin... Birgün gelir bu isteklerin olmadığı içinde üzülürsün..

Sana düğün yapabilecek mi? hadi borç-kredi vs. para ile yaptı. Evlendin. 1 ay 2 ay karı koca oldunuz. Sonra borçlar ödenmeye başlanacak eşin zaten maddi yönden iyi değil. Birde zaten çocuğu var onun ihtiyaçları senin ihtiyaçların ev kurmak için yapılan masraflar da olunca eminim bunalıma girecek. Sonra kavgalarınız başlayacak, olan sana olacak. Şimdi anlaşmanız gayet doğal, çünkü maddi yönden bir sıkıntınız yok. Herşey eğlence gez dolaş, şuan sevgilisiniz. Evlilik apayrı birşeydir. Sorumluluklar başlar, eşinde senden birşeyler bekler. Şimdi leyla gibisin, gözlerin görmüyor.

Bana söylediği şey şu senin tüm hayallerini gerçekleştireceğim ve düğünlü dernekli gelinlikli herşey olcak dedi. İçinde bişey kalmasını istemem dedi. Onun dışında ailesi de yardımcı okucak. Ben öğretmenim çok şükür maaşım iyi o da benim kadar çok olmasa da kazanıyor. Tamam belki zorluk çekeceğiz ama kimse anasının karnından paralarla doğmuyor. Sıkıntı çekmeyen aile var mı. Mutlaka olucak ve önemli olan böyle zamanda birbirinize sımsıkı tutunmak sahip çıkmak değil mi. Ya o da bende babamdan tek kuruş istemiyoruz. Zorluksa da beraber göğüs germeye söz verdik. Ama aileme bişe olmasından korkuyorum. Onları ikna etmem lazım. Ne bileyim ayrılamam gibi ya. Yapamam offf... Etrafa baktığımızda hangi zengin durumu çok şahane aileller mutlu. Hiçbiri... Para mutluluk getirmiyor. Ben buna inanıyorum gerçekten. Ama iki kuruş kazanıp bir somun ekmek alabildiğine şükreden aileler sımsıkı bağlı birbirine. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Of ya kafam çok karışık çokkk...

1. ilk esinden neden ayrilmis?

2. babanin ona dolandirici demesinin sebebi ne?

eger ilk esinden ayrilmasi kendi sucu ya da baban, dolandiricilik konusunda hakliysa arkana bakmadan kac derim.

Dedigin gibi insan dunyaya bir kere geliyor. Ask yerini aliskanliga birakinca, sen boyle bir adami omur boyunca niye cekesin. Aileni dinle. Su an yuzumu gulduren sadece o diyorsun. Ilerde, ayni eve girince islerin boyle devam edecegini mi saniyorsun? Aileni de karsina almis olacaksin, nasil geri doneceksin?

Yazdıkların çok güzel. Elbette insan sevdikten, huzuru yerinde olduktan sonra bir somun ekmek bile mutlu olmasına yeter amaaa... Bak bu amanın arkasında çok şeyler gizli. Ben önceki evliliğine falan birşey söyleyecek değilim. Hayattır olur böyle şeyler. Tam tersi de olabilirdi. Yani sen boşanmış ve çocuklu bir kadın olabilirdin. Asıl önemli olan ne biliyor musun, babanın sevgilin hakkında söyledikleri. Eğer gerçekten anlattığın kadar birbirinize bağlı bir aileyseniz, annen, baban, abin senin mutlu olman için herşeyi yapar ve elalemin ne dediğine takmaz. Bu adamı istemeyişlerinin altında bence çok mantıklı ve geçerli bir neden var. Yoksa durup dururken baban 'dolandırıcı' sözcüğünü kullanmazdı. Üstelik bak bir de davalılarmış babanla. Büyük ihtimal dolandırıcı demesinin altında yatan neden de bu. Ayrıca sakın onun ailesi de yardım edecek falan diye düşünme. Yarın öbürgün ailesinden aldığınız paralar da dert olur. Belli ki seviyorsun, vazgeçemem sanıyorsun. Ama inan hayatta unutulmayacak hiçbir şey yok. İnsanoğlu en sevdiklerinin ölümünü bile unutuyor üç ay sonra. Ben senin yerinde olsam ailemin sözünü dinlerdim arkadaşım. Sonra çok ama çok pişman olabilirsin. Bak ne güzel bir de öğretmenmişsin. Biraz kendine zaman ver. Biraz uzaklaş o adamdan. Belki de sen 'ayrılamam' dediğin için ayrılamıyorsundur. Çünkü insanoğlu doğası gereği hep zor elde edilenin peşinde olur. Şimdi ailen o adamı istemiyor diye inan bana daha çok kıymete binecek. Yaşını bilmiyorum ama altı yıl uzun bir zaman. Başka sevgilin oldu mu bilmiyorum. Belki de hayatına başka bir adam hiç girmediği için bu kadar kıymete biniyordur. Tabi bunların hepsi varsayım. Sonuç olarak senin hayatın, senin kararın. Ama hiçbirşey anne babayı kaybetmeye değmez diye düşünüyorum.

bir önceki evliliğinin bitiş nedeni eski eşinin ailesi. herşeye sürekli karışıyorlarmış. devamlı bir aradalarmış. iç güveysi gibi ve karısının üstünde söz hakkı yokmuş bile. yani ailelerin saçma sapan tavrından bitmiş. sürekli kavga falan. onun dışında bu kişi babamın yanında çalışıyordu. işten çıkışı sırasında ödemesi gereken borçları vardı babamın şirketine ama onu dolandırdılar ve alması gereken paraları alamadı. babamda otomatikman onun hesabına yazdı. aslında kendi vermesi gereken paralar değildi ben biliyorum. ama babam nasıl anlatsam paraya çok fazla değer veren bir insan ve biri kuruşunu dahil almışsa yada onu zarara uğratmışsa asla bir daha yüzüne bakmaz. o da otomatikman babamın gözünde öyle bir insan oldu. ben çok iyi biliyorum asıl dolandırıcının o değil de parayı vermesi gereken kişiler olduğunun. ama özel sektör bahane kabul etmediği için dolandırıcı olan benim sevdiğim adama oldu babamın gözünde. kısaca masum gerçekten masum ve istediğimiz huzurlu mutlu bir hayat. elele beraberce. onun hayalleri o kadar güzeldi ki. mangal yakarız ailen gelir gider. ya da beni hiç affetmesinler. seni affetsinler yeter diyor. sen mutlu ol yeter. asla gelme gitme demem diyor. annen baban her zaman gelip gideceksin benle konuşmasalar da diyor. onun dışında evet benim ilk sevgilim 19 yaşımda başladık ve 6 yıldır ilk ve tek aşkım. işin özü bu şekilde son aşkım olmasını da çok ama çok istiyorum. kısaca babam annem evet çok bağlıyız ama onlar için çok iyi biliyorum 25 yıllık hayatımda en önemsedikleri şey elalemin söyledikleri. çünkü küçük bir kasabada yaşıyoruz ve tanınmış bir aileyiz. şimdi babam arkasından konuştuğu adamın yüzüne bakamıcak. baksa elalem laf edecek. sonra herkes bak bak şunların kızı evlenmiş çocuklu adamla evleniyor dicek. tek düşünce bu bana da söylüyor resmen. anlayacağınız. iki ucu .. değnek. ne yardan ne serden vazgeçemiyorum. çok ama çok çaresizim. ya of ölücem artık ya mahfoldum her gece ağlamaktan. nolur ki üç günlük dünyada değermi gözyaşına. evet deseler hata da doğru da olsa ben yaşayarak öğrensem. bir daha gelmeyeceğiz bu dünyaya ben yaşayarak öğrensem. ya çok mu şey istiyorum. sevdiğim adamla evlenmek aile yuva kurmak. küçük ama mutlu bir hayat ailem sevdiklerim... bu kadar mı imkansız ya. her gece Allah'ıma yalvarıyorum dua ediyorum. bi çözüm daha doğrusu mucize istiyorum. mutluluk bu kadar zor mu

senin kızın olsaydı aynı durumu o yaşasaydı sen napardın?ama objektif bak olur mu

sen yaşayarak öğrenmeyi göze almışsın bence o yüzden kim ne derse boş...

aileyi ezip geçmemeyi seçerdim ben olsaydım...

eski eşiyle olanları sana anlattığı kadarıyla biliyorsun...

abini de taktir ettim güzel güzel konuşmuş senle,benim bildiğim abiler eşeğin gözünü bağlar suya gönderir gelene kadar döver bacısını öyle abilerde var

bi yandan sende haklısın gönül bu sevmişsin ama mantıkla kalp aynı anda işin içinde olmalı akıl uçarsa kalp çok yanılabiliyor

Allah yardımcın olsun durum zor ,hayırlısını versin...

senden 8 yaş büyükmüş. 19 yaşındaydm ilişkiye başladığımızda demişsiniz yani adamda 27 yaşındaydı. ne ara evlendi çocuk yaptı boşandı ve siz başladınız ?

askerden gelince hemen evlenmiş. bir hataymış ve bitmiş. eski karısı ile ilgili herşeyi biliyorum çünkü bir tek ondan değil başka kişilerden de duymuştum. o yüzden bana yalan söylemesine gerek yok. ayrıca gerçekten objektif olarak cevap veriyorum benim kızım olsaydı yanlış olduğunu düşünüyorsam evet uyarırdım. ama dinlemiyorsa herkesin özgür iradesi Allah herkese akıl fikir vermiş. onu engellemem olcakları söyler sonra kararı ona bırakırdım. asla engel olmazdım asla. hele ki kendimle sağlığımla asla tehdit etmezdim. beni ailem öyle bir durumda bıraktı ki Allah düşmanımın başına vermesin. çok acı bir durum. yani kısaca bitmiş durumdayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…