Çok çaresizim

Adam seni sevmemenin otesinde, nefret ediyor. Ne cok sabirliymissin Allah yardimcin olsun.
Ailen sanirim kiz çocuklarıni insan yerine koymuyor. Olur ya hani kac çocuğun var diye soruldugunda 2 tane cocugum var 1 tane kiz var diyen zihniyetler öyle bisey heralde
Zaten nefretini dile getirmekten çekinmiyor.o konuda tereddütüm yok.ailemin kız çocuklarıyla değil benimle sorunu var.yengemle olan diyaloglarını gördükçe o kadar imreniyorum ki. Zaten hep gelinim değil öz kızım der yengeme.

Böyle olmasını ne çok isterdim biliyormusun. Evlatlık olmuş olsam bu yapılanlara bu kadar üzülmeyebilirdim.onlara da hak verebilirdim. Bu soruyu tüm hayatım boyunca arkadaşlarım tanıdıklarım da hrp sormuşlardır bana. Çünkü anormalliğin herkes farkına varıyordu.ama "ne yazık ki" öz evladım. Zaten görünüş olarak annemle tıpa tıp bi benzerlik söz konusu. Benlerimize kadar.
Peki neden böyle davraniyorlar? Mutlaka sormussunuzdur ailenize.

Peki neden böyle davraniyorlar? Mutlaka sormussunuzdur ailenize.
Sormazmıyım. Nasıl davranıyoruz ki diyorlar : )) sadece ben degil komsularımız akrabalarımız arkafaşlarım vs de çok zaman bu soruyu hep sordular.ama hep yanıtsız kaldı.

15 gün mü! bu süre içinde hangi derde derman bulunur ki. çok üzüldüm şuan. internetten sadece sığınma evi ve şefkat dere bakındım. sığınma evi heryerde 3 ay ve hatta şartlara göre 6 aya kadar esneyebiliyor diye okudum.arkadaşınız belki çalışıyorsa o yüzden kısa süreli olmuş olabilir.

Hayır eşi tarafından dövülmüştü tehtid alıyordu polis sığınma evine yerleştirdi hatta çocuklarida vardı müsade etmediler galiba kreşe gönderebiliriz demişler kabul etmemiş 15 gün sonra memlekete ailesinin yanına döndü. Bu hikayenin devamida olumsuzluklarla dolu devlet o arkadaşa sahip çıkmamış mağdur oldu kadın. Böyle çok şey duymusuzdur
Ama geçenler de eşimleyken trafik kazası geçirdim geceydi dev. Hast. Gittim burnum çarpma esnasında kırılmış. Hastane polisi hemen yanıma geldi ifade için eşim tarafından darp edildigimi düşündü olayı anlattım. Belki eşimden korkup soyleyemedim sandı odaya çekti tekrar sordu eşinizle alakali bir durumsa bu sizi hemen suan korumaya alabilirim dedi yine izah ettim tedavimi olup çıktım. Bu kez bulunduğum ilçe karakolundan cep telefonumdan aradı polis memuru bu tip olayları çok yaşadıklarını ve darp edildiysem hemen yanıma geleceklerini haklarimi anlattı. Ve o an öyle sevindim ki demek ki devlet artık kadının arkasında diye düşündüm eğer orda darp edilseydim çok rahat bir şekilde şikayet edebilirim bu çok iyi bir şey. Bunu anlatıyorum ki sizde devlet arkanizda durur görün korkmayın ama tabi ki bu uzun bir süre olmaz. Sığınma evi vermesede belki başka bir yol cizebilirler. Korkmayın vaz gecmediginiz sürece o adamdan da o hayattan da kurtulabilirsiniz . Karakolu bile arayip sorabilirsiniz sizi yonlendirirler eşiniz hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz

Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda bir çıkış yolu göstersin size. Çok üzüldüm nasıl bir aileye sahipsiniz, evladına nasıl böyle davranır bir anne baba? Hele eşiniz...rabbim bu mübarek ayda duysun dualarınızı, feraha çıkarsın inşallah sizi

Çocuklarınız ve siz annem ve biz gibisiniz.
Ayrılın onlara da kendinize de daha fazla sevgisiz nefret ve öfke dolu bir hayat yaşatmayın.
Hayat maddi olarak zor olabilir yalnızken ama bu türlüsü zor değil işkence..
Sığınma evine başvurun. boşanma davası açın boşandıktan sonra size orası iş bulacaktır. iş bulana kadar yatacak yer yemek ve azda olsa bir harçlık alacaksınız kadın sığınma evinde. kendinize bir hayat kurunca çocuklarınızda gelir yanınıza. Hiç bir şey mükemmel olamaz bu hayatta ama huzur olabilir en önemlisi bu değil mi zaten. korkmayın cesur olun lütfen Allah yardım edecektir muhakkak

İçimi parçalayan konulardan biri daha :(

Gizli gizli sığınma evlerini araştırın ve durumunuzu anlatın. Bakalım size ne imkanlar sağlayacaklar.

Allahım dualarımızı duysun ve hayatınızın geri kalanı mutluluk ve huzur içinde geçsin. Aileniz ve eşinizden gülmeyen yüzünüzü evlatlarınız güldürsün. Dualarım sizinle.

İçimi parçalayan konulardan biri daha :KK43:

Gizli gizli sığınma evlerini araştırın ve durumunuzu anlatın. Bakalım size ne imkanlar sağlayacaklar.

Allahım dualarımızı duysun ve hayatınızın geri kalanı mutluluk ve huzur içinde geçsin. Aileniz ve eşinizden gülmeyen yüzünüzü evlatlarınız güldürsün. Dualarım sizinle.
Bayram ertesi arayıp bilgilenecegim. İnşallah güçlü kalıp yeni bir kader çizebiliriz. Çok teşekkür ediyorum.

cocuklarin egitimi ne durumda olula devam ediyorlar mi?esin evin ihtiyaclarini cocuklarinin ihtiyaclarini karsiliyor mu

Mor catı var kadın sıgınma evlerı bar gdersın uzulme genclıgını mahvetmıs barı bundan snrasını kurtar ıs de bulursun mahkemede nafakada alırsın ccukların sahıtlık de eder ama gtmeden once ccuklarınla knus gdecegını haber ver evlatların telaslanmasınlar zaten buyuklermıs bı suree ıdare edebılırler

cocuklarin egitimi ne durumda olula devam ediyorlar mi?esin evin ihtiyaclarini cocuklarinin ihtiyaclarini karsiliyor mu
en büyüğüm liseyi bu sene bitirdi.üniversite sınavına girdi. ortanca 5 yıllık bir lisede. bizimle aynı şehir ama yatılı okuyor. en küçük bu sene başlayacak okula. çocukların, evin ihtiyaçlarını karşılar.

Mor catı var kadın sıgınma evlerı bar gdersın uzulme genclıgını mahvetmıs barı bundan snrasını kurtar ıs de bulursun mahkemede nafakada alırsın ccukların sahıtlık de eder ama gtmeden once ccuklarınla knus gdecegını haber ver evlatların telaslanmasınlar zaten buyuklermıs bı suree ıdare edebılırler
nafaka hayatta vermez. zaten bu evden gittikten sonra nafakasını da istemem.yeter ki düzenli bir iş bulabileyim.

en büyüğüm liseyi bu sene bitirdi.üniversite sınavına girdi. ortanca 5 yıllık bir lisede. bizimle aynı şehir ama yatılı okuyor. en küçük bu sene başlayacak okula. çocukların, evin ihtiyaçlarını karşılar.
ya o zaman evden gitmeden cozmeye calisirdim sanirim.karsina al konus.ne istiyormus?bosanmayi secenek olarak sun.cocuklar buyuk.sende calisirsin o da yardim eder okutursun.git bulasik yika temizlik yap.babalari da versin okutun cocuklarinizi ama birbirinize katlanamiyorsaniz bosanin.alin karsiniza konusun bunlari.dinlemez mi sizi?

su an hangi şehirdesiniz?
yazıp hemen silme imkanım var mı. tüm herşeyimi o kadar detaylandırmışım ki. tanıdık biri okusa hemen ben olduğumu anlar. anlaması sorun değil. ama eşimin son söylediği sözleri bilmeleri daha da yerin dibine sokar beni.

ya o zaman evden gitmeden cozmeye calisirdim sanirim.karsina al konus.ne istiyormus?bosanmayi secenek olarak sun.cocuklar buyuk.sende calisirsin o da yardim eder okutursun.git bulasik yika temizlik yap.babalari da versin okutun cocuklarinizi ama birbirinize katlanamiyorsaniz bosanin.alin karsiniza konusun bunlari.dinlemez mi sizi?
yaklaşık 20 yıllık evliyiz. ve ilk tartışmamız değil. sorun zaten tartışma da değil. kendimi çok kötü hissediyorum.

yazıp hemen silme imkanım var mı. tüm herşeyimi o kadar detaylandırmışım ki. tanıdık biri okusa hemen ben olduğumu anlar. anlaması sorun değil. ama eşimin son söylediği sözleri bilmeleri daha da yerin dibine sokar beni.
maalesef yok.ozelden yazabilirsiniz isterseniz.

omca zaman hickimseyle iletisime gecmemenize ragmen kendinizi ifade edisiniz dikkatimi cekti. bence bukadar imkansizliga ragmen kendinizi ifade edisinizden aslinda pekcok seyi basarabileceginize inaniyorum.
siginma evi konusunda bilgim yok ama eminim ki isinizi bulup kendinize ait bir hayat kurarsaniz basarisiz olmazsiniz.
yasinizi kafaniza takmayin. Alah yardimciniz olsun her zaman...

Back
X