• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok ciddi okul problemi

Meb'e çıkmak çözüm değil, hem Meb ne alaka. Yüksek öğrenim kurumu deseniz yine bir nebze anlayacağım ama zaten muhatap bulmanız mümkün değil çünkü her ne kadar kendinize göre bazı argümanlar geliştirmiş olsanız bile bunlar maalesef tutarlı değil.

Başından hatalı davranmışsın özele gitmekle, üstelik İstanbul'da. Hadi bunu anladım, sana verilen vaatler vardı ve onlara inandın ama peki davamında madem okumakla ilgili bu kadar hırslıydın da not ortalaman neden düşük? Asılsaydın derslere ve not ortalamanı gösterip etrafındaki insanlardan burs talep etseydin. Hem özele gidip hemde yerlerde sürünen notlara haliyle insanlar burs sağlamaz.

Çevrenden sana destek sağlayacak birilerini bulamazsan çeşitli vakıflarla irtibata geçmen iyi olur, belki sana yardımcı olmak isteyen birileri olabilir. Ya da ikinci alternatif olarak kendi aralarında toplanıp burs veren gönüllü grupları var, okuldaki arkadaşların aracılığıyla böyle bir grup ile irtibata geçip onlarla konuşabilirsin. Yalnız özel için burs sağlarlar mı ? o konuda çok emin olamıyorum. Bu şekilde burs sağlayan bir grupta gönüllü olarak bende burs veriyorum ama elbetteki çeşitli kıstaslarla sağlıyoruz bunu hep beraber. Sen yine de okulunda bunu araştır, mutlaka bu şekilde öğrenim gören öğrenci arkadaşların vardır diye düşünüyorum.

Yargılamakta haklısınız. Ben zaten oturup durmadım üniversite hayatım boyunca genel olarak hem işe girdim hem ders çalıştım

Hasta bakıcılığı yaptım yaşlı bi erkek hastanın altını bile temizledim, eve temizliğe gittim ve ev sahibinin tacizine maruz kaldım bunları kanıtlayabilirim
Okuldan tam burs talep etmek veya başka bi üniversiteye geçmek için çok iyi bi ortalama lazım evet bunu yapamadım ama okumak için çok çabaladım inanın buna
Ben ne kendimi ne psikolojimi ne yaşadıklarımı yazarak anlatamam
Ne derseniz haklısınız

Milli eğitim bakanligına gideceksin bir arkadaş YÖK demiş oda olabilir hangisise artık bir şekilde içeri sız derdini anlat dilekçe yaz bir şey yap yani bi sesini çıkar manasında diyorum ya da böyle adı olan biri gelse diyorsun ya adı olan insanlara mail at yardım talep et yani baya zorla daha önce de dedim aog ve çarşı grubu hastalık v.s gibi zor durumlar için para topluyor durumunu anlat para olmasa bile en azından sesini duyururlar yardım edecek bir hayırsever olur belki

Öyle yapıcam bi şekilde insanlara ulaşmaya çalışıcam inşallah olur

Yargılamakta haklısınız. Ben zaten oturup durmadım üniversite hayatım boyunca genel olarak hem işe girdim hem ders çalıştım

Hasta bakıcılığı yaptım yaşlı bi erkek hastanın altını bile temizledim, eve temizliğe gittim ve ev sahibinin tacizine maruz kaldım bunları kanıtlayabilirim
Okuldan tam burs talep etmek veya başka bi üniversiteye geçmek için çok iyi bi ortalama lazım evet bunu yapamadım ama okumak için çok çabaladım inanın buna
Ben ne kendimi ne psikolojimi ne yaşadıklarımı yazarak anlatamam
Ne derseniz haklısınız

Seni yargılamıyorum hayatım, bu kimsenin haddine değildir. Realist bir yapım vardır ve uygulamada yaptığın hataları söylüyorum. Bana veya buradaki diğer üyelere kendini kanıtlamakla mükellef değilsin, içinde bulunduğun durumu anlıyorum çünkü hem mesleğim gereği ve hemde sosyal anlamda senin gibi öğrencilerle çok içli dışlı oldum. Durum şu anda karışık vaziyette, ağlanıp puflanmakla çözüm bulunmaz. Burada dert yanmak ta aynı şekilde.

Tekrar söylüyorum, olmayacak işle uğraşma. Meb seninle ilgilenmeyecektir, bu net. Vakit kaybetmemek adına vakıfları araştırıp onlarla irtibata geçmeye başlasan iyi olur. Herhangi bir kurumun kapısına gidip '' özelde okuyorum ama borçtan dolayı ilişiğimi kesecekler'' şeklinde sızlamayla yardımcı olacaklarını hiç sanmıyorum. Gerekirse geri ödemeli bile olsa okulunla uzlaşmaya varacağın rakamı bulmaya çalış. Ya da mesafe uzak biliyorum ama okulundan ikinci öğretime geçmek için izin iste, belki bu şekilde gündüz çalışarak yapılandırma yoluyla aylık taksitler şeklinde ödeme yapıp eğitme devam edebilirsin.

Seni yargılamıyorum hayatım, bu kimsenin haddine değildir. Realist bir yapım vardır ve uygulamada yaptığın hataları söylüyorum. Bana veya buradaki diğer üyelere kendini kanıtlamakla mükellef değilsin, içinde bulunduğun durumu anlıyorum çünkü hem mesleğim gereği ve hemde sosyal anlamda senin gibi öğrencilerle çok içli dışlı oldum. Durum şu anda karışık vaziyette, ağlanıp puflanmakla çözüm bulunmaz. Burada dert yanmak ta aynı şekilde.

Tekrar söylüyorum, olmayacak işle uğraşma. Meb seninle ilgilenmeyecektir, bu net. Vakit kaybetmemek adına vakıfları araştırıp onlarla irtibata geçmeye başlasan iyi olur. Herhangi bir kurumun kapısına gidip '' özelde okuyorum ama borçtan dolayı ilişiğimi kesecekler'' şeklinde sızlamayla yardımcı olacaklarını hiç sanmıyorum. Gerekirse geri ödemeli bile olsa okulunla uzlaşmaya varacağın rakamı bulmaya çalış. Ya da mesafe uzak biliyorum ama okulundan ikinci öğretime geçmek için izin iste, belki bu şekilde gündüz çalışarak yapılandırma yoluyla aylık taksitler şeklinde ödeme yapıp eğitme devam edebilirsin.

Keşke uzlaşabilsek benim sözümle okul bişey yapmıyo velim olması lazım. Araştırıyorum şuan benimki sızlanmak değil bu sorunu bi aydır yaşıyorum ve ilk defa yazdım buraya o da fikirler alabilmek için çünkü çevrem bomboş yönlendirecek kimsem yok.

Okulla anlaşsam ve çek gerçekten verilmiş olsun dünyanın en mutlu insanı olucam

Keşke uzlaşabilsek benim sözümle okul bişey yapmıyo velim olması lazım. Araştırıyorum şuan benimki sızlanmak değil bu sorunu bi aydır yaşıyorum ve ilk defa yazdım buraya o da fikirler alabilmek için çünkü çevrem bomboş yönlendirecek kimsem yok.

Okulla anlaşsam ve çek gerçekten verilmiş olsun dünyanın en mutlu insanı olucam

Bilemiyorum, yazdıklarınla beni muallakta bırakıyorsun. Okulun muhatabı sensin her konuda, 22 senedir üniversitelerin kapısını aşındıran birisi olarak ilk defa senden duydum ''veli'' kavramını. Sanırım onlar sana ödemeyi kimin yapacağını sordukları için böyle cevap verdin herhalde şu an.

Umarım her şey gönlünce olur.

Bilemiyorum, yazdıklarınla beni muallakta bırakıyorsun. Okulun muhatabı sensin her konuda, 22 senedir üniversitelerin kapısını aşındıran birisi olarak ilk defa senden duydum ''veli'' kavramını. Sanırım onlar sana ödemeyi kimin yapacağını sordukları için böyle cevap verdin herhalde şu an.

Umarım her şey gönlünce olur.

Ödemeyi veli yapıyo yani o yüzden veli diyorum ödemeyi yapan ben olsam öyle demem.
Okululn muhatabı benim öğrenci olarak ama ödeme yapanı ben değilim lafı dinlenecek bi büyüğe anne bana amca vb birine ihtiyaç var diyorum.
Yardımcı olmak istiyosunuz biliyorum ama beni zan altında bırakmayın hiç gerek yok ben konuyu fikir almak amaçlı yazdım bütün fikirlere açığım ve hazırım ne kadar üzgün olsam da en kötü ihtimale bile hazırlıyorum kendimi

Ben para ödemiycem şu bu demiyorum okulla nasıl ortak yola varırım nasıl yaparım diyorum.
Yine de teşekkür ederim bi çok fikir edindim

gerçekten sende ilginçsin ama ben geçen ay okulun parasını ödedim 100 kere kontrol ettim sistemime girdiler mi diye erkek arkadasımda seninle aynı durumdaydı 3. sınıfın parasını hiç ödemediği için kaydı silinmişti 10 bin peşin kalanını senet yapmayı teklif ettiler onlarda şimdilik 7 bin verdiler nakit şimdilik açtılar sistemini sende en azından nakit 10 bin falan vermelisin ki en azından dönem sonuna kadar idare edip 3. sınıf derslerini işlesinler yoksa mümkünatı yok baska bir şey yapmalarının okulun hiç bir hatalı yönü yok boşa gidip avukat falan arama bir şekilde nakit 10 bin falan bulman lazım anca öyle açarlar

Dondurma olayını bilmiyorum ama ödemeyi aylık olarak yapıyoruz ama konuşursam dönem olarak da yapabilirim ama her türlü para büyük çok zor çek kabul görmüşse 40 değil 17 bin filan veririm muhtemelen bu daha ödenebilir bi para olur en azından
17 bin de veremezsnki canım benim yıl oldu çalışıyorum hala 17binim yok..

Canım yanlış anlama ama okuduğun bölüm için bu kadar para harcamaya bu kadar yıpranmaya da değmezmiş.hayat şartları belli malesef belli alanlarda iş bulmak zor baya.artik olan da olmuş inşallah ödemenin bir yolunu bulursun ve işin olur da sonucunu da alirsin

meb e çıkmayın meb ne alaka
yök ilgileniyor üniversitelerle
lise veya ilkokul değilsiniz artık
ikincisi burs bulmak lazım başka yolun yok gibi...

Anneniz veya siz bankadan kredi çekseniz?

Digorta
gerçekten sende ilginçsin ama ben geçen ay okulun parasını ödedim 100 kere kontrol ettim sistemime girdiler mi diye erkek arkadasımda seninle aynı durumdaydı 3. sınıfın parasını hiç ödemediği için kaydı silinmişti 10 bin peşin kalanını senet yapmayı teklif ettiler onlarda şimdilik 7 bin verdiler nakit şimdilik açtılar sistemini sende en azından nakit 10 bin falan vermelisin ki en azından dönem sonuna kadar idare edip 3. sınıf derslerini işlesinler yoksa mümkünatı yok baska bir şey yapmalarının okulun hiç bir hatalı yönü yok boşa gidip avukat falan arama bir şekilde nakit 10 bin falan bulman lazım anca öyle açarlar

Tekrar ve tekrar söylüyorum sizlere ne amacım acındırmak ne sızlanmak ne başka bişey. Ne de okulu haksız göstermek burda tek söylediğim ne yapabilirim okulla nasıl ortak bi yolda buluşabilirim bu durumu en hafif nasıl atlatabilirim. Ben vermiycem okul haksız avukat tutucam şu bu demedim. Tekrar söylüyorum avukat sebebi bana okul dava açar mı ne yaparlar bunu öğrenmek bilgi almak çevremde bilgi alabileceğim kimsem olmadığı için.

Aizin de dediğini gibi sistem kapanır fakat bende kapanmadı. Ben ilginç değilim durum bu. Lütfen beş destekten sonra on köstek gelmesin azıcık vicdanlı yazın zaten psikolojim alt üst.

Canım yanlış anlama ama okuduğun bölüm için bu kadar para harcamaya bu kadar yıpranmaya da değmezmiş.hayat şartları belli malesef belli alanlarda iş bulmak zor baya.artik olan da olmuş inşallah ödemenin bir yolunu bulursun ve işin olur da sonucunu da alirsin

İnşallah böyle iyi şeyler görmek en azından biraz umut veriyor

Kusura bakma durumuna üzüldüm ama sen hatayi başta babana güvenip özel üniversiteye gitmekle yapmişsin.
Ben devlet üniversitesinde okuyorum babamin durumu da iyi eğer kazanamasaydim ve babam bana özel üniversite teklifinde bulunsaydi yine kabul etmezdim.Hem verilen para cok ve gereksiz hem de zaten iş verenlerin önceligi devlet universitesi mezunlari bosa vermem o kadar parayi senin yerinde olsaydim daha cok calisip devlet universitesi kazanmayi denerdim.
Hayatta neyin garantisi var yani neye guvenerek boyle şeylere atildiniz?
Ya babaniz allah korusun vefat etseydi,iflas etseydi hele ki bunların hiçbiri allahtan olmamis ama bak yardim etmiyor.
Bence kaydini dondurabiliyorsan dondur.

Kusura bakma durumuna üzüldüm ama sen hatayi başta babana güvenip özel üniversiteye gitmekle yapmişsin.
Ben devlet üniversitesinde okuyorum babamin durumu da iyi eğer kazanamasaydim ve babam bana özel üniversite teklifinde bulunsaydi yine kabul etmezdim.Hem verilen para cok ve gereksiz hem de zaten iş verenlerin önceligi devlet universitesi mezunlari bosa vermem o kadar parayi senin yerinde olsaydim daha cok calisip devlet universitesi kazanmayi denerdim.
Ya babaniz allah korusun vefat etseydi,iflas etseydi hele ki bunların hiçbiri allahtan olmamis ama bak yardim etmiyor.

Ya hepiniz haklısınız tamam ama burda beni suçlayın onu suçlayın bunu suçlayın bana ne faydası var sadece fikir istedim ve sizler nedense size göre tatlı bi dille beni rencide editosunız. Ben haklıyım demiyorum tekrar tekrar tekrar tekrar söylüyorum hatalıyım evet HATALI bunu düşünüp pişmanlığınu zaten çok ama çok yaşadım ben sizin burda bu konuyu açtıktan sonra haksızsın da haksızsın yanlışsın sa yanlışsın demenizin bana bi faydası yok yok yok yeter nolursunuz yeter çıkmazdayım fikir dedim. Kurtulmak için napmam lazım kendimi yedim bitirdim canımdan mı olayım yeter

SİZ MÜKEMMEL VE SİZ HAKLISINIZ EEEŞEYİN DOĞRUSUNU SİZLER YAPTINIZ

BEN ADAM ÖLDÜRDÜM YA SANKİ KOCAMI ALDATTIM DA SANKİ SÜREKLİ RENCİDE RENCİDE

EVET TABİ DEVLET DE ÖZELDEN MEZUN DEVLETTEN MEZUN AYRIMI YAPIYO
EVET SİZ BİLİNÇLİ BEN BİLİNÇSİZ
EVET SİZ GÜÇLÜ BEN GÜÇSÜZ

Back
X