• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok ciddi okul problemi

Seni anlıyorum tabi ki.Elbette okumalisin.
Keşke en iyi şartlarda okuyabilsen,keşke bu zorluklari çekmesen.
Ama şartların malum.Yani kimseye guvenmeden kendi sartlarinla ne yapabileceksen öyle plan program yap sonra daha zor durumda kalma diye söylüyorum.
Umarım bu cektiğin zorlukların mukafatini alırsın.
İnşallah aslında üniversiteye başladığımda durum böyle değildi babam herşeyden pişman düzeltmek istiyodu ablam işe girmişti o anki duruma güvendim zaten bana büyük ders oldu

Ben bir yil suren bir sistem hatasi oldugunu dusunmuyorum. Adamlar seni bir sene daha idare etmisler ama o bir sene boyunca hic odeme alamamislar, onceki senenin cekini tahsil edebildiklerini de dusunmuyrum ve neticede biz hayir kurumu muyuz demisler. Olay bu kadar basit.

Sistemi kapatmamaları beni çok sevindirdi ya dedim artık anladılar herhalde çünkü çabaladım okul aahibiyle bile yüzyüze görüştüm. Sene sonuna kadar idare edip sene sonunda toplu para isreyeceklerdi madem keşke yapmasalardı en başından bi yoluna bakardım. Sistemin kapanmaması benim işime geldi ister istemez sorgulamadım da ne güzel okuyorum diye işte yanlış yaptım ama güzel bişey vardı bozmak istemedim

Hayati erken yasta ogremis oldun. Bundan sonra daha planli davranirsiniz. Okulun bir senesi 20000 ise bu tutari, elinde silahla nafaka icin okul basan babanin odemeyecegini ben bile soyleyebilirim. Supriz olmamis. Okumak istemen cok guzel zamaninda bir sene daha calisip devlet kazanmaliydin.
Keşke şimdi fırsat verirler inşallah bi orta yol bulunur da yapmam gerekeni yaparım zaten hiç bi durumda 40 bin veremeyiz şuan icra etseler de verecek hiç bişeyimiz yok

Canim sen hata yapmışsın ama anneni de anlamadim dogrusu. Hic sormadi mi kizim odemeni yaptinmi? Nasil yaptin diye? Seni yönlendirmesi gerekirdi gerci yasin kaç bilmiyorum. 20 yasindamisin? Annen boyle olayi birakmamaliydi. Sorunun cozumune gelince insallah amcan gecen seneyi odemistir. Geri kalanin 17 binini baban ve annen ortak odeyecek. Ablanda bir zahmet calissin. Yarisini babandan al yarisini annenden
Yazinda gir bir ise calis. Seneye ne yaparsin onu bilmem. Durumunuz bu kadar kotuyken ozel okulda okumayi nasil goze aliyorsunuz bilmiyorum.

Bu kadar zor olacağını düşünmedim hatalıyız biliyorum en çok da ben

Canım okulun yardımcı olacağını sanmam. Sonucta ticarer gibi isletiliyor sen bence amcan dan önce makbuzu al. Insallah odemistir. Sonrada geri kalani ayarla.
Makbuz varsa zaten para iyice düşecek yazın çalışırım bulmaya çalışırız onu öderiz bi şekilde bi sene de ara veririm yine çalışırım okurum tekrar makbuz çok önemli şimdi

Makbuz varsa zaten para iyice düşecek yazın çalışırım bulmaya çalışırız onu öderiz bi şekilde bi sene de ara veririm yine çalışırım okurum tekrar makbuz çok önemli şimdi
Amcan makbuzu faksla gondersin varsa ya da resmini cekip atsin. Adamlar yillik 20000 tl'den olmuslar. Seninle nasil bir orta yol bulmalarini bekliyorsun? Senin mezuniyetini bekleyip, ise girmeni bekleyeceklerini sanmiyorum. Ayrica bugunun 20000 tl'si ile 5 yil sonrasi ayni degere sahip degil. Nasil bir yapilandirmaya gidilebilir? Ertelense bile tutar faize girecek, nasil bir odeme yapmayi dusunuyorsun? Adamlar sana bu sekilde somut yaklasacaklardir.

Keşke şimdi fırsat verirler inşallah bi orta yol bulunur da yapmam gerekeni yaparım zaten hiç bi durumda 40 bin veremeyiz şuan icra etseler de verecek hiç bişeyimiz yok
Adamlar sana tam bir sene firsat vermis ve o arada hic para bulmaya calismamissin. Ikinci bir firsat bayagi zor. Bir ihtimal yine okulda calismani kabul edebilirler sansini bir dene.

Son düzenleme:
Adamlar sana parayi sene sonunda toplu getir dememis ki. Senden sene basinda getiremedigin parayi senenin sonuna kadar temin etmeni beklemisler ama sen okul sahibiyle bile konustum cok magdurum bana okulu bedavaya okutacaklar hayaline kapilmissin hic para temin etmeye calismamissin, amcanin cekinin odemesini bile takip etmemissin. Icten ice korktugun icin de kimseyle gorusmemissin. Oyle yapmasalardi, sistem hatasi demeye hakkin yok.
Sistemi kapatmamaları beni çok sevindirdi ya dedim artık anladılar herhalde çünkü çabaladım okul aahibiyle bile yüzyüze görüştüm. Sene sonuna kadar idare edip sene sonunda toplu para isreyeceklerdi madem keşke yapmasalardı en başından bi yoluna bakardım. Sistemin kapanmaması benim işime geldi ister istemez sorgulamadım da ne güzel okuyorum diye işte yanlış yaptım ama güzel bişey vardı bozmak istemedim

Amcan makbuzu faksla gondersin varsa ya da resmini cekip atsin. Adamlar yillik 20000 tl'den olmuslar. Seninle nasil bir orta yol bulmalarini bekliyorsun? Senin mezuniyetini bekleyip, ise girmeni bekleyeceklerini sanmiyorum. Ayrica bugunun 20000 tl'si ile 5 yil sonrasi ayni degere sahip degil. Nasil bir yapilandirmaya gidilebilir? Ertelense bile tutar faize girecek, nasil bir odeme yapmayi dusunuyorsun? Adamlar sana bu sekilde somut yaklasacaklardir.

Yalnız fırsat tanımadılar sistem hatası olduğunu söylüyorlar bu yüzden araya kaynadığımı söylüyorlar bende evet kabul ediyorum bu durumu hiç kurcalamadım bozulmasını istemedim diyorum. Ama bana bi sene süre tanıdılar git parayı bul diye böyle bişey yok. Haklısınız somut yaklaşıyosunuz ama ben bi umut bi orta yol bulunur diye çabaliycam

Sistem hatasi demeleri cok normal. Sirket dili ile konusmuslar. Kasitli veya kasitsiz olmasi senin bir sene odeme icin cabada bulunmadigin, diger bir senenin odemesinin de gerceklesip gerceklesmedigini kontrol etmedigin gercegini degistirmiyor. Hele ki cek sahte veya karsiliksiz ciktiysa isin cok zor. Notlarin cok yuksek degil galiba. Ilk 3'e girsen bolumde yuzde yuz veya o civarda bir burs verirlerdi sana donem icinde.
Yalnız fırsat tanımadılar sistem hatası olduğunu söylüyorlar bu yüzden araya kaynadığımı söylüyorlar bende evet kabul ediyorum bu durumu hiç kurcalamadım bozulmasını istemedim diyorum. Ama bana bi sene süre tanıdılar git parayı bul diye böyle bişey yok. Haklısınız somut yaklaşıyosunuz ama ben bi umut bi orta yol bulunur diye çabaliycam

Sistem hatasi demeleri cok normal. Sirket dili ile konusmuslar. Kasitli veya kasitsiz olmasi senin bir sene odeme icin cabada bulunmadigin, diger bir senenin odemesinin de gerceklesip gerceklesmedigini kontrol etmedigin gercegini degistirmiyor. Hele ki cek sahte veya karsiliksiz ciktiysa isin cok zor. Notlarin cok yuksek degil galiba. Ilk 3'e girsen bolumde yuzde yuz veya o civarda bir burs verirlerdi sana donem icinde.

Notlarım çok çok iyi değil evet ama notları çok çok iyi olan arkadaşıma sadece %10 burs verdiler. Teşekkür ederim desteğiniz için güzel şeyler olursa tekrar paylaşırım inşallah.

Meb'e çıkmak çözüm değil, hem Meb ne alaka. Yüksek öğrenim kurumu deseniz yine bir nebze anlayacağım ama zaten muhatap bulmanız mümkün değil çünkü her ne kadar kendinize göre bazı argümanlar geliştirmiş olsanız bile bunlar maalesef tutarlı değil.

Başından hatalı davranmışsın özele gitmekle, üstelik İstanbul'da. Hadi bunu anladım, sana verilen vaatler vardı ve onlara inandın ama peki davamında madem okumakla ilgili bu kadar hırslıydın da not ortalaman neden düşük? Asılsaydın derslere ve not ortalamanı gösterip etrafındaki insanlardan burs talep etseydin. Hem özele gidip hemde yerlerde sürünen notlara haliyle insanlar burs sağlamaz.

Çevrenden sana destek sağlayacak birilerini bulamazsan çeşitli vakıflarla irtibata geçmen iyi olur, belki sana yardımcı olmak isteyen birileri olabilir. Ya da ikinci alternatif olarak kendi aralarında toplanıp burs veren gönüllü grupları var, okuldaki arkadaşların aracılığıyla böyle bir grup ile irtibata geçip onlarla konuşabilirsin. Yalnız özel için burs sağlarlar mı ? o konuda çok emin olamıyorum. Bu şekilde burs sağlayan bir grupta gönüllü olarak bende burs veriyorum ama elbetteki çeşitli kıstaslarla sağlıyoruz bunu hep beraber. Sen yine de okulunda bunu araştır, mutlaka bu şekilde öğrenim gören öğrenci arkadaşların vardır diye düşünüyorum.

Meb e nasıl çıkabilirim peki
Milli eğitim bakanligına gideceksin bir arkadaş YÖK demiş oda olabilir hangisise artık bir şekilde içeri sız derdini anlat dilekçe yaz bir şey yap yani bi sesini çıkar manasında diyorum ya da böyle adı olan biri gelse diyorsun ya adı olan insanlara mail at yardım talep et yani baya zorla daha önce de dedim aog ve çarşı grubu hastalık v.s gibi zor durumlar için para topluyor durumunu anlat para olmasa bile en azından sesini duyururlar yardım edecek bir hayırsever olur belki

Back
X