Meb'e çıkmak çözüm değil, hem Meb ne alaka. Yüksek öğrenim kurumu deseniz yine bir nebze anlayacağım ama zaten muhatap bulmanız mümkün değil çünkü her ne kadar kendinize göre bazı argümanlar geliştirmiş olsanız bile bunlar maalesef tutarlı değil.
Başından hatalı davranmışsın özele gitmekle, üstelik İstanbul'da. Hadi bunu anladım, sana verilen vaatler vardı ve onlara inandın ama peki davamında madem okumakla ilgili bu kadar hırslıydın da not ortalaman neden düşük? Asılsaydın derslere ve not ortalamanı gösterip etrafındaki insanlardan burs talep etseydin. Hem özele gidip hemde yerlerde sürünen notlara haliyle insanlar burs sağlamaz.
Çevrenden sana destek sağlayacak birilerini bulamazsan çeşitli vakıflarla irtibata geçmen iyi olur, belki sana yardımcı olmak isteyen birileri olabilir. Ya da ikinci alternatif olarak kendi aralarında toplanıp burs veren gönüllü grupları var, okuldaki arkadaşların aracılığıyla böyle bir grup ile irtibata geçip onlarla konuşabilirsin. Yalnız özel için burs sağlarlar mı ? o konuda çok emin olamıyorum. Bu şekilde burs sağlayan bir grupta gönüllü olarak bende burs veriyorum ama elbetteki çeşitli kıstaslarla sağlıyoruz bunu hep beraber. Sen yine de okulunda bunu araştır, mutlaka bu şekilde öğrenim gören öğrenci arkadaşların vardır diye düşünüyorum.