Çok çok üzgünüm !!!!!!

benim arkasımım yumurtalık kanseriydi.sanırım iyi huyluydu.sol yumurtalığı alındı.normal kanser tedavisi oldu ve tek yumurtalıkla hamile kaldı.doktoru da kalabilirsin demiş zaten.normalde 1 ay bir yumurtalık diğer ay ömürü yumurtlarmış diye biliyorum.
Biraz yüregime su serptin canım bu yazını okutacam

Sağolun canımım inşllah aminnnn

BİR YUMURTALIKLA VEYA BİR TÜPLE HAMİLELİK OLABİLİR Mİ?
Nadiren bazı nedenlerden dolayı sağ veya sol yumurtalıktan (veya tüplerden) birisinin ameliyatla alınması gerekebilmektedir. Tek taraflı yumurtalık veya tüp alınmışsa daha sonra diğer taraftan gebelik oluşma şansı vardır. Tek taraftaki yumurtalık ve tüp birlikte alınsa da diğer taraftan gebelik oluşabilir. Önemli olan bir taraftaki yumurtalık ve tüpün kalmasıdır.
Tek yumurtalığı alınan kadının özellikle yaşı ileri değilse gebe kalma şansı vardır ancak tek yumurtalık alınması hormonal rezervi azaltabilir ve bu kadınların hamile kalması bu nedenle bazen zor olabilir. Tek yumurtalık alınması sonucu hormonal rezerv çok azalırsa menopoz bile gelişebilir. Ancak genellikle genç yaşlarda tek yumurtalığın alınması menopoza neden olmaz ve hormon rezervi çok azalmadığı için hamilelik de oluşabilmektedir.
Bak canım böyle bir yazı buldum hasta genç olunca sorun azalıyormuş:34:

Son düzenleme:

bunları düşünmek için çok erken.yani çocuk olayı.daha yaşı çok küçük.Allah ömür verirse her şey olur.beterin beteri var.duruma şükretmek lazım ki yumurtalık kanseri gibi bir illet öyle tehlikeli ki vucuda cok hızlı yayılıp ölüme sebep oluyor.erken teşhis çok önemli.bunlar dururken çocuk hesabı yapmak biraz abesle iştigal etmek demek.

Aynı şekilde komşumuzun gelini evlenmeden hemen önce yumurtalıklarından biri alındı.
Doğal yollardan hamile kalamadı ama ilk denemede tüp bebek sahibi oldular.
Endişe etmeyin. Nasipse anne olacaktır inşallah.

Son düzenleme:
bunları düşünmek için çok erken.yani çocuk olayı.daha yaşı çok küçük.Allah ömür verirse her şey olur.beterin beteri var.duruma şükretmek lazım ki yumurtalık kanseri gibi bir illet öyle tehlikeli ki vucuda cok hızlı yayılıp ölüme sebep oluyor.erken teşhis çok önemli.bunlar dururken çocuk hesabı yapmak biraz abesle iştigal etmek demek.

Canım tabikide öyle helede benim için çoçuktan önçe kendi sağlığı ben onu öyle teskiin etmeye calıştım
Ama kız doktor onla konuşurken çok üzüldü çünkü ilerideki hayatını etkileyecek sonuçta hepimiz doğuştan annelik iç güdüsüyle doğuyoruz ve onun elimizden alıması bizi hangi yaşta olursa olsun bence çok üzer oda kendi çoçuk düyasında hayellerini kurmuştur öylediğilmi

Meraba canim cok uzuldum bu kizin durumuna ama bildigim kadariyla tek yumurtayla hamis kalanlar var bide annem sag yumurtaliktan olursa erkek soldan olursa kiz derdi acaba bu kizin sag yumurtaligimi sol yumurtaligimi alinacak gerceklik payi nedir bilmem ama bunu baska kisilerdende duymustum

Canım tabikide öyle helede benim için çoçuktan önçe kendi sağlığı ben onu öyle teskiin etmeye calıştım
Ama kız doktor onla konuşurken çok üzüldü çünkü ilerideki hayatını etkileyecek sonuçta hepimiz doğuştan annelik iç güdüsüyle doğuyoruz ve onun elimizden alıması bizi hangi yaşta olursa olsun bence çok üzer oda kendi çoçuk düyasında hayellerini kurmuştur öylediğilmi

şükretmek daha güzel bir rahatlama yolu.onu demek istedim.

Çok yakın bir tanıdığım ablam..
Dış gebelik yaşadıktan sonra bir yumurtalığını yitirdi..
Normal yolla hamile kalamadı 9-10 yıl; ama tüp bebek yöntemiyle bir evlat sahibi oldu..
Bu örnek teşkil eder mi bilemedim, konuyu okuyunca kafam durdu..

Çok üzüldüm bu kızımıza, çok ufak henüz, hoş büyük olsa da üzülürdüm ne bileyim işte ne diyeceğimi de kestiremiyorum.. :(

Eski işyerimden bir arkadaşım da bekarken tek yumurtalığını aldırmak zorunda kaldı, şu an 2 oğlu var.
Hatta tek yumurtalıkla hamile kalma şansı azaldığı için evlendiğinde hiç korunmadı ne zaman olursa diye ve 2. ayında hamile kaldı
:34:

Meraba canim cok uzuldum bu kizin durumuna ama bildigim kadariyla tek yumurtayla hamis kalanlar var bide annem sag yumurtaliktan olursa erkek soldan olursa kiz derdi acaba bu kizin sag yumurtaligimi sol yumurtaligimi alinacak gerceklik payi nedir bilmem ama bunu baska kisilerdende duymustum
Canım anlamadım ama kızımızın sağ tarafi

şükretmek daha güzel bir rahatlama yolu.onu demek istedim.
Tabi canım böyle bişey olusa şükürden başka ne yapa biliriz onlarda olayın şokundalar ama kabullene bilmek önemli bende bitek kendinin olamdığını göstermek istedim ondan konu açtım

Çok yakın bir tanıdığım ablam..
Dış gebelik yaşadıktan sonra bir yumurtalığını yitirdi..
Normal yolla hamile kalamadı 9-10 yıl; ama tüp bebek yöntemiyle bir evlat sahibi oldu..
Bu örnek teşkil eder mi bilemedim, konuyu okuyunca kafam durdu..

Çok üzüldüm bu kızımıza, çok ufak henüz, hoş büyük olsa da üzülürdüm ne bileyim işte ne diyeceğimi de kestiremiyorum.. :(
Sağol canım inan okutacağım bu yazılarınızı

Eski işyerimden bir arkadaşım da bekarken tek yumurtalığını aldırmak zorunda kaldı, şu an 2 oğlu var.
Hatta tek yumurtalıkla hamile kalma şansı azaldığı için evlendiğinde hiç korunmadı ne zaman olursa diye ve 2. ayında hamile kaldı
:34:

Ayyyy canım allah analı babalı büyütsü ninşallah siz böyle yazınca ben onun adına rahatlıyorum:16:

Son düzenleme:
benim çok yakın arkadaşım dış gebelikte sağ yumurtalığı alındı onun üstüne bir tane si aşılamayla biri kendile hamile kaldı aşılama olanı başka sebeplerde kaybetti ama ondan 3 ay sonra kendiline hamile kaldı üstelik ilki erkekti şimdiki kız yanı yumurtanın da sağda soldan olması cinsiyeti belirlemiyor bir arkadaşım daha var tek yumurtalıkla doğal yollardan hamile kaldı teyzem var yumurtalğıının biri yapışıkmış çalışmıyormu ama çocuğu var yani örnek çooook.

benim çok yakın arkadaşım dış gebelikte sağ yumurtalığı alındı onun üstüne bir tane si aşılamayla biri kendile hamile kaldı aşılama olanı başka sebeplerde kaybetti ama ondan 3 ay sonra kendiline hamile kaldı üstelik ilki erkekti şimdiki kız yanı yumurtanın da sağda soldan olması cinsiyeti belirlemiyor bir arkadaşım daha var tek yumurtalıkla doğal yollardan hamile kaldı teyzem var yumurtalğıının biri yapışıkmış çalışmıyormu ama çocuğu var yani örnek çooook.

Canım bence sağlıklıda olsan cinsiyet ayırıt etmek doğru değil :19:
Osana cennetten bi hediye allah tarafindan gönderilmiş hangi sepeten olursa olsun kabul etmiyorum demek yanlış allah sağlık versin başka bisey istenmez ben çoçuklarıma hamileyken hiç kızım olsun oğlum olsun diye dua etmedim bile Yarap bana vereceğin hediyeni sağlıklı hayırlı bir sekilde ver dedim öyle seyler yanlış yapmayında inanmayında

Benim bir arkadaşımın dış gebelik nedeni ile 1yumurtalığı alındı şuanda 3 çocugu var hamile kalmak içinde zorlanmadı.
Benim 2 yumurtamda duruyor ama 5 senedir hamile kalamadım.
Bence üzülmesin problem değil tıp oldukça ilerledi ayrıca.
Rabbim şifa versin.

kuzenim 15 yaşındayken karın boşluğunda oluşan kistleri için ameliyat olmuştu ve o kistlerle beraber yumurtalığın birinide almışlar tek yumurtalıkla 3 çocuğu oldu hatta 3. çocuğu sürpriz yumurtaydı :1: ve 3. doğumdan sonra tüplerini bile bağlattı

kuzenim 15 yaşındayken karın boşluğunda oluşan kistleri için ameliyat olmuştu ve o kistlerle beraber yumurtalığın birinide almışlar tek yumurtalıkla 3 çocuğu oldu hatta 3. çocuğu sürpriz yumurtaydı :1: ve 3. doğumdan sonra tüplerini bile bağlattı

Sağol canımbeni rahatlatınız bende bunları biraz alışınca bunları okutacağım:16:

ÇOk Geçmiş Olsun..

Ne kisti peki ?

Ben evlenmeden 4 ay önce çikolata kistinden amelyat oldum..Sağ yumurtalığım alındı..Kansersin dediler şükür bir şey çıkmadı..

Düğünü tam 1 sene öne aldık tüplerin yapışma süresi vardı çünkü..Ya tüp bebek deneyecektik ya da erken evlilik ki bu da şans % 50..

Gittiğim ilk 3 doktor belki tüp bebek ile gebe kalırsın dedi..Amelyat olduğum doktor biraz daha umut verici konuştu..Ve evlendikten 4 ay sonra Mucizemin yola çıktığını öğrendim..Rabbim taktiri kapı kapı gezdirip doktor doktor baktırmadı..Doktor çok önemli ama Eğer istanbul da ise doktoru önerebilirim..

Back
X