Çok çok üzgünüm !!!!!!

ÇOk Geçmiş Olsun..

Ne kisti peki ?

Ben evlenmeden 4 ay önce çikolata kistinden amelyat oldum..Sağ yumurtalığım alındı..Kansersin dediler şükür bir şey çıkmadı..

Düğünü tam 1 sene öne aldık tüplerin yapışma süresi vardı çünkü..Ya tüp bebek deneyecektik ya da erken evlilik ki bu da şans % 50..

Gittiğim ilk 3 doktor belki tüp bebek ile gebe kalırsın dedi..Amelyat olduğum doktor biraz daha umut verici konuştu..Ve evlendikten 4 ay sonra Mucizemin yola çıktığını öğrendim..Rabbim taktiri kapı kapı gezdirip doktor doktor baktırmadı..Doktor çok önemli ama Eğer istanbul da ise doktoru önerebilirim..
Canım tam adını bilmiyorum over olmadığını biliyorum şimdi adedini bekliyoruz kararı ozaman verecekler tabi anı birsey olmasa çünkü patlama riski varmış ozaman direk ameleyat dedi ama karar aşamasında ben size dönerim sizede geçmiş olsun analı babalı büyütsün bebeginizi insallah daha başka acı göstermez rabim

Son düzenleme:
tanem üzülmeyin,tek yumurtalik ilede hamile kalanlar var sahidim :34:

Canım tam adını bilmiyorum over olmadığını biliyorum şimdi adedini bekliyoruz kararı ozaman verecekler tabi anı birsey olmasa çünkü patlama riski varmış ozaman direk ameleyat dedi ama karar aşamasında ben size dönerim sizede geçmiş olsun analı babalı büyütsün bebeginizi insallah daha başka acı göstermez rabim

amin canım inşallah..Rabbim Şafi ismi ile şifa versin inşallah..

Dünde buyana cok kötüyüm :43:16 yaşındaki kız çoçuğun caresiz ağlayışı beni çok etkiledi:43:
Ve sizlerden bu çoçuk için eğer varsa çevrenide tecruberinizi paylaşıp onu ve ailesini rahatlamasınızı istiyorum:31:
Kısaca konu kızımız şittetli karın ağrısıyla acille gittmiş orda yumurtalarında birden fazla kisttin olduğunu ve birinin çok büyük ve kitstle birlikte yumutasınında gerekdiğini söylemiş bendende doktor yardımı istediler ben onları kendi dalında uzman kendi dokturuma götürdüm doktorumda kistin 10cm yakın büyüklükte ve yumutayla alınması gerektiğini söyledi ormal şartlarda alınması lazımmış ama kızımızın yaşı küçük ilerdeki yaşantısını etkilememek için bugünkü bazı testlerden sonra karar verecek tahlilerimiz iyi çıkarsa ilaç tedavisine başlıyacak tedaviye yanıt verirse ameliyat yapılmıyacak ama verirmezse ameliyat olacagını ama tahliler kötü olursa direk amelıyat dedi tabi heşeyin başı saglık ama sonuçta bunu doktorda söyledi ilerideki hayatında hamile kalması %50 azalmış olacak
Şimdi sizden bu durumu yaşayıp tekyumurtayla hamile kalanınız varmı veya bundan soraki süreçte onu neler bekliyor sağlık acısından piskolijik acıdan?
Yorumlarınızı bekliyorum lütfennnnnn!!!!!!!!

benim kardeşime annem 36 yaşındayken en büyüğü 16 cm olan bir çok miyomla birlikte ve tek yumurtalıkla iken hamile kaldı. sapasağlam da doğdu çok şükür:34:
şans azalsa bile hamile kalınabilir çok var gerçekten:34:

bir arkadaşımın evlenmeden 2 yıl önce yumurtalığının biri alınmıştı çok korkuyordu anne olamıcam diye ama evliliklerinin ilk gecesinden hamile kaldı.Allah çok büyük sıkmayın canınızı Allahım hayırlı evlatlar nasip etsin herkeese

Bir kadın için en acı durumlardan biri.
Anne olma hakkının elinden gitmesi,şükür ki kızımızın tek yumurtalığı yinede şansı olacak.Yinede inş ilaç tedavisi ile gidebilir buna hiç gerek kalmaz.

Benimde kistim vardı 4,5 cm ilaçla 3 ayda gitti.Bu konu aslında çok önemli.Kadınların yumurtalarında kist oluşur.Ama kimisi herhangi bir belirti vermez sessizce ilerler.Muayeneleri atlamamak senede bir yumurtalıklara baktırmak gerekir.[/

ii geceler:) bahsettiğiniz kist çikolata kisti sanırım. hangi ilaçları kullandınız. yada soğan kürü uyguladınız mı?

Kızımıza çok geçmiş olsun, süreci bilmiyorum ama tanıdığım 2 kişi var, ikisininde kist sebebiyle tek yumurtalığı alınmış, biri ikiz bebek sahibi oldu, diğeriyse 1,5 yıl arayla iki bebek dünyaya getirdi.
Üstelik bu iki kişi evlendikten kısa bir sonra çocuk sahibi oldular, şimdi her ikisininde çocukları kocaman delikanlı oldu, onlar ameliyat olalı en az 20 yıl geçti, evet doktorlarında dediği gibi belki çocuk sahibi olma oranı %50 düşüyordur ama oran sıfıra da düşmüyor.

Allah şifa versin İnşaAllah.

Kızımıza çok geçmiş olsun, süreci bilmiyorum ama tanıdığım 2 kişi var, ikisininde kist sebebiyle tek yumurtalığı alınmış, biri ikiz bebek sahibi oldu, diğeriyse 1,5 yıl arayla iki bebek dünyaya getirdi.
Üstelik bu iki kişi evlendikten kısa bir sonra çocuk sahibi oldular, şimdi her ikisininde çocukları kocaman delikanlı oldu, onlar ameliyat olalı en az 20 yıl geçti, evet doktorlarında dediği gibi belki çocuk sahibi olma oranı %50 düşüyordur ama oran sıfıra da düşmüyor.

Allah şifa versin İnşaAllah.

Kızımızı aydınlattığınız için ben teşekür edrim.Sonuçta daha çoçuk ve çoçuk dünyasında kendi hayalleri var.Sizin gibi büyüklerinde bu yaşamışlıkları anlatmanız onu umutlandırıyor.İyi dilekleriniz için cok sağolu..Amin
Burdan tüm annelere kızlarımızı her 6 ayda bir kontorole gödürmelerini tavsiye ediyorum çünkü hiç birşey artık okadarda mahsum degil:(((((

Son düzenleme:
ALLAH yar ve yardımcınız olsun şifa adının hürmetine şifa versin İNŞALLAH AMİN

Üzülme canım tek yumurtalık ile hamile kalnda var bende duydum.
Ama aklıma birşey geldş denesin.Evinin bahçesi falan varsa orada yada büyükçe bir saksıda buğday alsın ve onları yetiştirsin çıkan çimin suyunu 2 yemek kaşığı kadar çıkarıp içsin.Olmadı yeşil salata yapıyorsa içine koysun ben sade yerim derse bir miktar toplayıp hafif tuz ve nar ekşisi ile yesin.Kızkardeşimdede çikolata kisti vardı acil ameliyat demişti doktor bunu yaptık şükür eseri yok şimdi.birinden birinn faydası olur belki

Back
X