Çok dertli hissediyorum

powerful

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2013
866
166
123
Herkese merhaba hanimlar.Ben yaklaşık iki yıllık evliyim.Kv ile altlı üstlü oturuyorum.Eşim bı buçuk aydır işsiz.Bi süredir iş arıyordu babasi annesi de sürekli eşime işten çık sana iş bulucaz tarzı söylemlerde bulunuyorlardı.Eşim de iş yerinde yaşadığı sorunlardan sonra sanırım biraz da onlara güvenerek istifa etti.Ama sonra işler umuldugu gibi gitmedi.annesi babası eşim issiz diye sürekli beni aşağıladilar,laf soktular ve iş falan da bulmadılar.Bazen bizi görmezden geldiler eskisinden daha fazla murahele etmeye basladilar.Bu arada ben üni 3.sinifim.Benim çalışma imkanim yoktu yani.Ben normal zamanda da bursla gciniyorum.Bu süreçte eşime kötü de konuşsalar eşim üzülmesin diye ona yansıtmadim bursumla da faturalari vs ödedim.simdi Allah kısmet ederse ben eşime bı arkadaşım aracılığıyla iş buldum.Simdi hanımlar sorum ve içimi sıkan şeyler şunlar ben isi okuluma yakın buldum.Evden de taşınıriz diyerek.Ama kendi anne babam bile burda ne kadar sıkıntı yaşadığımi bile bile ordan taşınmayin kira zor olur vs diyolar.Diget konularimi okuyan arkadaşlar bilir ben rahatsızım ve çocuk sahibi olmak için tedavi görmem lazım,doktor anne olma sansin az dedi ve doktor stres yapma bu hormonlarını çok etkiler diyor.Benim bu evde geçirdiğim her gün stres.Annem rahatsizligimi bilmiyor.Herkesin kararımı elestirmesinden ve beni başından atmasından bıktım.Annem kendi sorununu saatlerce anlatır ama konu ben olunca kimseye bişey diyemem,aman bu mu dert vs diyor.Aslinda annemi iyi tanırim zamanında ağır travmalar yaşadığım zaman da bana destek olmadı.Ama çok zor geliyor su an hem kv kp,hem bu kimsesizlik hissi.Burda bakıyorum evlatlar insanlar için ozellikle anneler için çok şey.Uzun oldu biliyorum ama okuyan herkese teşekkür ediyorum.Ben mi abartiyorum bilmiyorum ama annem her sorunumda arkasını dönüyor

Canım eşinin işten haberi var mı? Haberi yoksa otur sakince konuş, birlikte ölçün tartın, artılar fazlaysa taşının eksiler fazlaysa sen mezun olana kadar idare edin derim

Bir süre taşınmayın para biriktirin. Biriktirdikten sonra da taşınırsınız. Ve işler tam oturmadan da çocuk yapmayın. Çocuk nasip işi. Doktor olmaz der ama olur bilemezsiniz. Şimdi çocuk yapmak mantıklı değil.
Ha bana kalsa ben yetişkin bir insanım ve başkasının evinde oturmam. Kocamla çalışır kiraya çıkarım. Azıcık aşım kaygısız başım, ama siz ben değilsiniz.
Eşiniz sıkılıyor diye, sorunlar var diye işi bırakabilen türde bir adam. Kirada sürünürsünüz, yazık olur.

Yaşınız kaç?
Ekonomik özgürlüğünüzü kazanmadan neden evlendiniz?
Daha okul bitmemiş ne çocuğu düşünüyorsunuz?
Neden kv ile aynı binaya yerleştiniz?
Eşiniz niye başkasının sözüyle işten çıkıyor? Hadi cıktı ailesi iş bulmak zorunda mı?

Bu kk bana daha neler gösterecek?
Siz bu sorulara mantıklı cevaplar verebiliyorsanız çözüm de imkansız değil.

Canım eşinin işten haberi var mı? Haberi yoksa otur sakince konuş, birlikte ölçün tartın, artılar fazlaysa taşının eksiler fazlaysa sen mezun olana kadar idare edin derim
Eşimin işten haberi var kabul etti.Yazin taşınabiliriz zaten anca

Sen okula gideceksin, eşin işe.Şu an çocuk planın da olmadığını kabul ediyorum ki dahao kuyorsun.

Sen de okulun bitse de eşinin çıkışını bekle oyalan beraber dönün.Okulun bitince sen de işe girince

taşınırsınız.Bu arada elinizde de biraz para olur.

5n1k gibi olmuş sorularınız

Hanımefendi ben 21 yaşındayım.Annemden sidd t gordugum,annem beni okula göndermediği için okul bitmeden evlendim.ben kimse bana iş bulmak zorunda demedim ddemedim dikkat ederseniz ben eşimin hatasını vurguladım.Elbet kimse iş bulmak zorunda değil ama bı aile bu kadar da asagilayici olmak zorunda değil.

Herkes hemen bugun çocuk istiyorum gibi algılamis ama ben daha düşünmüyorum.Benim derdim kv ile olan sorunlarım değil derdim kimsesiz hissetmek.Kendi annem bana defalarca şiddet uyguladı.Simdi ufacık bişey anlatsam bana hemen boşver diyor kendisi saatlerce basit şeyleri anlatıyor.Benim sorunum kimsesizlik.Eger boşanmak istesem iki elim iki ayağın sağlam çok şükür çalışır kendi kendime yeterince.Ama insanların kendi evladına karşı bu kadar gaddar olmasını anlamiyorum

Ben seni anladım arkadasim..ama annenden bekarken hayır görmemişsin evlenmişsin çok beklenti içine girme bence.suan eşinin işten çıkması filan maddi sorunlar üst üste olduğu için biraz duygusal olarak ailenden manevi destek istiyorsun haklı olarak.

Beni anladığıniz için çok teşekkür ederim.Esim işten çıktı annesi babası her gün bana yükleniyor.Sorun maddi değil manevi.İnsan parayı kazanır bı şekilde ama her şey para mı?Yani insan bı anne şefkatini kaça satın alır o zaman?

Yapılacak birşey yok.Herkes anne olamayabiliyor.Senin durumunda bir sürü insan var.Ama senin eşin de var.

Kimsesiz değilsin.Birbirinize tutunup bu hayatı kotaracaksınız.Anlatma sende annene kocana anlat.

İçindekileride al anneni karşına dök anlat.Eşin de annesinibabasını seçemez.Bu yüzden mi boşanacaksın.

Birbirinize sahip çıkın.

Teşekkür ederim yorumunuz için.Esime ailesine zamanında tepki göstermediği için kızgınım.Ama umarım geçer sinirim

Offf ne kadar da zor hayatlara atıyorsunuz kendinizi... üzüldüm diyecek bir şeyim yok, inşallah düzelir her şey.
öncelikle teşekkür ederim.Benim hayatım zaten bekarken de zordu şiddet görüyordum annemden.Ve annemle hala bazı şeyleri asamadik.İlerde bı bebeğim olursa ona asla amnem gibi davranmak istemiyorum

Hiç kimsenin hiç kimsesi yok buna inan.kendine güven.hangi bölümde okuyosun?okulunu bitir ve devlete atanma şansın varsa ona odaklan.bütün bunlar olduktan sonra diliyorum hayırlı sağlıklı bi evladın olur

Hiç kimsenin hiç kimsesi yok buna inan.kendine güven.hangi bölümde okuyosun?okulunu bitir ve devlete atanma şansın varsa ona odaklan.bütün bunlar olduktan sonra diliyorum hayırlı sağlıklı bi evladın olur
İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum teşekkür ederim yorumunuz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…