• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok dertliyim derdim geçmişim ve mahvolan geleceğim

kuaura bakmayin kizlar ama turkiyede yasiyoruz musluman bir ulkede evet bende erkek oslam kendime alacagim kziin once namusuna bakarm nasil bukadar rahatsıziniz analmiyorum bu kizlik bukadarmi basit artik hatalar yapilmis olablir evet ama her erkek bnu kaldirmaz kaldiran erkek te olur sever cok asik olur anlayos gosterir ama olmasi gereken hatasiz olmak cokta basit deil erkek icin bu konu

hakikaten ya, 'ben boyle kabullendim' ne demek? resmen 'evet farkindayim bu bi ise yaramaz ama ben kabul ettim' demis.. hepsini cikar hayatindan..

bence geçmişinizi kendiniz kabullenmediğiniz için bu sıkıntıları yaşıorsunuz erken yaşta yanlış arkadaş çevreleri hep en güzel yılları kötü hatırlatır insana . hata bile olsa geçmişinizi kabullenin ve sahip çıkın ve siz buna sahip çıkıp konuştugunuz kişiyle paylaşmısınız vicdanınız rahat olsun olmadıysa vardır bir hayırlısı deyin elinizden geleni yapmışsınız belki daha güzel bir gelecek bekliyordur sizi

kuaura bakmayin kizlar ama turkiyede yasiyoruz musluman bir ulkede evet bende erkek oslam kendime alacagim kziin once namusuna bakarm nasil bukadar rahatsıziniz analmiyorum bu kizlik bukadarmi basit artik hatalar yapilmis olablir evet ama her erkek bnu kaldirmaz kaldiran erkek te olur sever cok asik olur anlayos gosterir ama olmasi gereken hatasiz olmak cokta basit deil erkek icin bu konu
evet, bekarete onem verilebilir.. ama once sorun etmeyip, onun bunun lafiyla sirt donecekse, adamligini tartismak lazim.. bekaret onemli ise, en bastan kiz soyledikten sonra ona gore davranmali, bi yola girip guvendirmemeli..

arkadaşlar yazmıştım burda erkek arkadaşımla sorunlarım var diye biz barıştık ama olayın aslında geçmişim olduğunu öğrendim. ben geçmişimde hatalar yaptım. gerçekten çok pişman olduğum ilişkiler yaşadım cinsel birlikteliklerim oldu. ama ben erkek arkadaşıma anlattım çünkü aramızda gizli saklı kalsın istemedim. yalan olsun istemedim anlattım. ama o hayatı bırakmıştım alakam yoktu. ama benim eski bir erkek arkadaşım beni rahatsız etmeyi sürdürdü. bi üç dört ay sessiz kaldı. sonra bizim samimi bir kız arkaaşımız vardı ama kız da anasının gözü yani yapmadığı iş kalmamış sırf erkek olsun ona fark etmez. yani hayatında erkek istiyor böyle çevresinde popüler bir erkek olsun başka bişey olmasın. o ikisi çıkmaya başlamışlar. Allah mutlu etsin bizden uzak Allaha yakın olsunlar dedik. Ama benim hakkımda yalan yanlış iftiralar attılar. Neyse yüzleştik orda bi laf söyledi çocuk dedi ki sevgilime : bunun kimle naptığı belli değil sen bunla nasıl berabersin? sevgilimde ben kabullendim dedi ama sonra ayrılalım dedi bana ayrıldık keşke yapmasaydın o hataları dedi ama şu an elimden değiştirme gücüm yokk. çok pişmanım canım çok acıyor o kız o çocukla mutlu aralarında sevgi ble yok ben burda acı çekiyorum. sevgilimden ayrıyım cidden canım acıyor. kendimden nefret ediyorum ölmek istiyorum.
Hayatına giren hiç bir erkeğe geçmişinde yaptıkların yüzünden hesap vermek zorunda değilsin. Senin ona karşı sorumluluğun onunla beraber olduğun süre içindeki davranışların ve sonuçlarından ibarettir. Güçlü ol ve birisi sana keşke geçmişteki hataların olmasaydı dediğinde ben geçmişteki hatalarımla su an bu şekildeyim beni geçmişim yüzünden yargılayamazsın de. Eğer seni yargılarsa da bırak hayatından çıksın. Emin ol bi şey kaybetmezsin.

Nasil cevreniz nasil arkadaslariniz var sizin ya. Şu kkde her gun bir yasima daha giriyorum. Ne kadar monoton bi hayatim var.

Sevgilin bakirse istememekte cok hakli bence.
Belki ilk basta sorun olnayacagini dusundu ama eski sevgilinin dediklerinden sonra yapamayacagini, kaldiramayacagini anladi.
Ama genede bu onu hakli cikarmaz tabi.

evet, bekarete onem verilebilir.. ama once sorun etmeyip, onun bunun lafiyla sirt donecekAyrıamligini tartismak lazim.. bekaret onemli ise, en bastan kiz soyledikten sonra ona gore davranmali, bi yola girip guvendirmemeli..
bu adamin kisiligi canim iste cok kararli tam sahip cikabilir olmali. benim takildgim bu bekaretlik kinusunu okadar basite almislarki ona takildim... ayrica tek bir hata deil tek bir hata olsa hic yorum yaomazdim hatalar dye yazmis konu sahibi ve yapilan yorumlar oyle ki utandim okurken utandim uzgunum geleceğimiz icin

bu adamin kisiligi canim iste cok kararli tam sahip cikabilir olmali. benim takildgim bu bekaretlik kinusunu okadar basite almislarki ona takildim... ayrica tek bir hata deil tek bir hata olsa hic yorum yaomazdim hatalar dye yazmis konu sahibi ve yapilan yorumlar oyle ki utandim okurken utandim uzgunum geleceğimiz icin
tabiki, katiliyorum sana, amaann onemli degil bekaret mi kalmis diyecek halimiz de yok.. bunu onemseyen insanlari da 'yobaz' diye yaftalayamayiz.. herkesin kendi ahlak anlayisi.. bekareti onemsemeyince hemen 'modern' de olunmuyo..
sadece, madem onemsiyosun, gidip sana acikca soyleyen kizla sevgili olup, sonra da bunu surekli yuzune vurma, adamsan ona gore davran, dmi..

bir sürü şey yaşadım demen, sonra da diğer kızın cinsel tercihleri hakkında ileri geri konuşman yakışık almıyor. Sen o kız için böyle şeyler söyleyebilirken senin hakkında iyi düşünülmesini nasıl bekliyorsun? sen kendin için nasıl saygı bekliyorsan başkalarına da saygı duymalısın.
Seni eski yaşadıklarınla sürekli yüzyüze getirecek arkadaşlarınla ilişkini kes. Önüne bak. Geri getiremeyeceğin veya değiştiremeyeceğin şeyler için üzülme. Bundan sonra pişman olmayacağın şekilde yaşamaya çalış. Dediğim gibi, üzülme. Elbet bir gün mutlu olursun.

Ataerkil bir toplumda yasiyoruz demek istediniz herhalde. Muslumanliga gore hem erkegin hem kadinin zina yapmamasi kendini korumasi gerekir, sadece kadinlara has bir durum degil bu. Ayrica kendime almam ne allasen? Kole mi aliyorsunuz? Evlilikte hayat birlestirilir kadin alinmaz.

Bence ilk is cevreni degistir sevgilin adam olsa onun bunun sozunu dinlemezdim seni sevseydi sen yalan soylesen bile bi sana guvenirdi...

arkadaşlar yazmıştım burda erkek arkadaşımla sorunlarım var diye biz barıştık ama olayın aslında geçmişim olduğunu öğrendim. ben geçmişimde hatalar yaptım. gerçekten çok pişman olduğum ilişkiler yaşadım cinsel birlikteliklerim oldu. ama ben erkek arkadaşıma anlattım çünkü aramızda gizli saklı kalsın istemedim. yalan olsun istemedim anlattım. ama o hayatı bırakmıştım alakam yoktu. ama benim eski bir erkek arkadaşım beni rahatsız etmeyi sürdürdü. bi üç dört ay sessiz kaldı. sonra bizim samimi bir kız arkaaşımız vardı ama kız da anasının gözü yani yapmadığı iş kalmamış sırf erkek olsun ona fark etmez. yani hayatında erkek istiyor böyle çevresinde popüler bir erkek olsun başka bişey olmasın. o ikisi çıkmaya başlamışlar. Allah mutlu etsin bizden uzak Allaha yakın olsunlar dedik. Ama benim hakkımda yalan yanlış iftiralar attılar. Neyse yüzleştik orda bi laf söyledi çocuk dedi ki sevgilime : bunun kimle naptığı belli değil sen bunla nasıl berabersin? sevgilimde ben kabullendim dedi ama sonra ayrılalım dedi bana ayrıldık keşke yapmasaydın o hataları dedi ama şu an elimden değiştirme gücüm yokk. çok pişmanım canım çok acıyor o kız o çocukla mutlu aralarında sevgi ble yok ben burda acı çekiyorum. sevgilimden ayrıyım cidden canım acıyor. kendimden nefret ediyorum ölmek istiyorum.
Canım kendini üzme sevgilin seni sevseydi ne olursa olsun bırakmazdı benim kuzenim şu anki kocasının en yakın arkadaşıyla çıkmıştı hatta cinsel ilişki bile yaşadılar kocası bunların hepsini biliyodu ama kocası hiç sorun yapmadı ben seni çok seviyorum geçmişin beni ilgilendirmez dedi ve şu an çok mutlular. Sende kendini strese sokma seven erkek seni her halinle kabul eder

erkeklerin çoğu böyle kaldıran erkekler var mı var ama biri karşısına çıkıpta seni anlatırsa işte orada tıkanıyorlar bu kadar adı çıkmış demek ki diye. Senin o çevreyi komple değiştirmen lazım komple sevgilinden de hayır gelmez artık keşke en başta kabul etmeseydi ama oda onun seçimi yapacak bişey yok

Back
X