Ana baba da olsa sonuçta insan bunlar artık beni şaşırtmıyor allah herkese hidayet eylesin inşaallah..ama bunları yaşayan çokkk..biçok kişi ailesine toz konduramadığından genelde eşinin tarafıylailgili dertli ama bu dertlerde anne babanın katkısının oldğunu düşünüyorum yapıcı değilde yıkıcı bir anne baban varsa zaten herşey senin çelik gibi sinirlerin olmasına ve açık göz olmana kalıyoo yoksa bazı aileler var kızının oğlunun evliliğine çöreklenen bitiren vs..
Canım ya senin sözlerin okadar bana uyuyor ki, azıcık bana tavsiye versen hic fena olmaz :)
Öyle tuhaf seyler yapiyor ki annem, bi yandan da öyle iyi davranıyor yani ikisi de normal degil uçlarda ..
Nasıl davranacağımı şaşırıyorum bazen
Sürekli kendini ispatlamaya çalışıyor, hep kendini haklı gorüyor ,benim yaptıklarımı geride birakip kendi fikirlerini yaptırmaya çalışıyor , söyleyince de senin iyiliğin icin yapıyorum diyor , halbuki 30 yasına geldim evim ayrı yolum ayrı ..
Mesela cocuklarıma bisey alıyor , ben yaptım ben aldım diye söylüyor sanki ben kendi cocuklarıma hicbisey almamışim gibi , söyleyince sen ince giydiriyorsun ben kalın aldım diyor , halbuki yok öyle bisey, yapıyor ediyor sonra bir lafla herseyi yıkıyor
Okadar laftan Sonra hicbisey olmamış gibi canım kızım seklinde davranıyor bazende söylediklerini inkar ediyor ben öyle demedim diyor
Neyse ben niyetini cok iyi çözdüm de , kendisine nasıl davranacağım konusunda endişelerim var , anne sonuçta konuşmamak olmuyor , mesafe koyuyorum ama bazen fayda etmiyor , mesafe koymazsam beni parmaginda oynatacak, iste boyle beni sürekli ikilemde koyuyor
Yani sence kiskaniyor mu ?maaşın var kime muhtaçsin oh hayat senin deyip duruyor. Bi de nişanlım çok anlayışlı beni el üstünde tutar ona bile buna yüz verme çok der. Akıl karı mı! Babam çok anlayissiz dik kafa sürekli hizmet bekleyen biridir. Ben hayat mı yaşadım diye ben nişanlandigimdan beri dert yanıyor
Canım bence yaşayamadiklarini senin yasadıgını gördükce çekemiyor, oyuzden sana saldırıyor , ne gariptir ki anneler bazen kendi cocuklarının başarılı bir BİREY oldugunu , hatta sadece farklı bir BİREY oldugunu kabullenemiyor , birseyi baskası söylese dinliyorda , sen aynı şeyi söyleyince kıymeti olmuyor mesela
Halbuki senin icin sevinmesi lazım , kızım iyi bir evlilik yapacak mutlu olacak diye , ama o kendini düşünüyor ben niye boyle mutlu olmadım diye, içten ice sana düşman oluyor, sanki onun mutsuzluğuna sen mi sebep oldun
Malesef nefis denen şey bazı ınsanlarda cok fazla baskın , annende nefsini yenemedigi icin niye ben mutlu olamadım diye düşünüyor, belki farkında bile degil ama senin yaptıkların ona batıyor buyüzden seni haksız hatalı görüyor
Benim annem beni cok seviyor cok ilgili görünüyor ,aynı sehirdeyiz hergün arıyor ,cocuklarim icin ölüyor vs,
Ama hergün telf. Da bana cocuklar hastamı diye soruyor , Allah'a sukur hic hasta olmadı cocuklarım , sanırsın ki hep hastalanıyorlar .
Kızım kanepesine çikolata surmuş , silerken "dikkat et senin annen kadar kolay almadım ben bunları" demiş , benim eşyaları esimin tarafı aldı
Yani ne diyimki , insanlar inanmıyor , anne öyle şey yapmaz diyorlar ama bunun gibi daha boyle pekcok şey yasadım yasıyorum