• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok disiplinli aile yapısı

Anlamadigim, seni kapi disari birakmayan, okula birakip okuldan alan bir aile nasil oluyor da biriyle tanisip asik olmaya kadar goturen interneti bu derece uzun ve yalniz basina kullanmana izin veriyor? Su satirlari bizimle rahat rahat paylasabilmen bile ilginc. Cizdigin aile profiline gore bu mumkun degil. Her an gozleri ustunde olmasi lazim..

Öncelikle merhaba. Ben 21 yaşında genç bir kızım yurtdışından dönüş yaptık ve hiç bir arkadaşım yok 21 yaşımdayım bikaç ay sonra 22 olacağım hayatımda yanlız kapıya çıkmışlığım yok. Eve tıktılar iyice cok bunalımdayım. E dolayısıyla internetde biri ile tanıştım ama çok uzun süredir tanıyorum dertlenirdik vs. Annesini babasını kaybetti. Cok kötü dönemler yaşıyordu biz çok iyi arkadaştık sonra aşka dönüştü. Ama hiç buluşma olmadi biliyorsunuz mümkün degil. :( ve ben kamerada ince gözüksemde gerçekte kiloluyum 76 kiloyum ve beni beğenmez belkide. Cocukla cok ciddiyiz her ikimizde sadece mutlu olmak istiyoruz. görse yüzüm allaha şükür çoook iyi. Ama kilom var fakat onuda geçtim çocuk buluşmak istiyor. Ve bana haftaya geleceğim falan diyor. Ve diyemiyorum ki ben kapıya çıkamıyorum. Inanmaz ki kim inanır buna çünkü çıkmayan kalmadı sayılır inanki kapıya çıkamıyorum ne olacak benim bu halimmm yardım edin çıkmazlardayım.
Ailenin doğru yaptigini dusunmemistim ilk yaziyi okumaya baslarken
Ama derdini internetten tanistigin biriyle bulusmak icin kilolu oldugunu okuyana kadar......
Ailen dogru yapiyormus...

Kesinlikle haklısın bunları çok düşündüm fakat gerçekten ciddi niyette 2 aya kadar kesinlikle yüzük olmalı parmağımızda yaşım geçiyor cümleside kullandı. 29 yaşında
29 yaşında güya seni daha görmeden yüzük olmalı parmağımızdamı diyor. ve sen buna inanıyorsun. bence bu adamın aklı yerinde değil:KK14:

Son düzenleme:
Kizlar şu senin görüntünü degil icini sevmeli klisesine hala inaniyormusunuz siz ya..
Dürüst olun lütfen bi erkek ciksa karsiniza boyu 140 kilosu obezlik sinirinda Allah aşkına siz onemli olan ici der miydiniz yaa azicik olsun cekici gelmeyen adami nasil opeceksiniz nasil koynuna gireceksiniz..
Tamam ben demiyorum hersey görüntüdur diye ama ilk basta illa ki görüntünun de payi vardir ya.....
Payi hic yok diyene inanmıyorum hele erkekler için çok önemli artik.......
Hani evlenirsiniz doğum yapar kilo alirsiniz yada ne bileyim Allah korusun hastalik falab anlarim tamam ama simdi su an ben 175 boyunda 65 kiloyum eminim hala fazladan 5 kilom var vermem gerekli.
Simdi dusunun ki ben 150 kilo oldum yiye yiye . Esim yine beni ayni gozle gorecekmi hiiiic sanmıyorum..
Konu sahibi kilon fazla evet gerci boyunu yazmamissin ama o kilolari sen once sagligin icin ver... netten tanidigin yuzunu dahi hic gormedigin biri icin degil.....

güvenlerini sarsacak bir şey mi yaptın?
okula gönderiyorlarsa, yapacak insan okulu asar yine yapar.
bu dar zihniyetin insanların başına neler açtığını 2014 te öğrenememiş mi ailen?

Bakınız anlatamıyorum herhalde böyle Yetiştim ben ve bundan sonra çıkmam onlara ters geliyor şimdiye kadar çıkmadın neden şimdi gibicesine düşünce yaratiyorlar. Hiç bir hatam olmadı hatami yakaladığı da olmadı allaha şükür kötü seyler yapmadım sadece ilk kez internetten şimdi tanıştım uzun süredir arkadaştık her ikimizde çok iyi anlaşan arkadaştık. Sonra böyle oldu .

sen hiç dışarı çıkmadıydan okulu nasıl bitirdin. kaça kadar okudun

internetten tanıştığın biri ile çok ciddisin öylemi :KK48:
ayrıca annesini babasını kaybettiğine inanmıyorum sadece acıtasyon yaparak seni tavlamaya çalışıyor
aklını başına al:KK69::KK69:

Ben konu sahibine kızmıyorum. Baskılanmış bireyler kendilerine değer vermiyorlar, bu bir gerçek. Ama şunu söyleyebilirim kendimce, çok zayıf bir karakterin varmış konu sahibi. Kilonun sebebi de muhtemelen budur zaten. Dert diye üzüldüğün şey çok saçma, cok gereksiz. Kendine yetebilmeyi öğrenmelisin. Vakti geldiğinde karşına sana en uygun olan kişi çıkacaktır zaten emin ol. Sen kendini sev en başta. Ver kilolarını, kendine yeniden bir bak. Interneti kullanış amacın aslında ailenden intikam almak binevi, seni baskıladıkları için bu şekilde tatmin ediyorsun kendini. Yapma. Yanlış yoldasın, cok hata yaparsın. Gör bunları. Büyü. Zaman geçsin anlamında söylemiyorum, kafa yapın büyüsün. Olgunlaş. Çocuk gibi davranma. Inan bana çok üzülürsün, bunun sonu hezeyan.
Şu halde bu öğütler işe yarar mı bilmem çünkü ailenin çocuğa tutumu bu bahsettiklerinizin tam tersi yönde
ileride bağımlı kişilik bozukluğu yaşayabilecek bir birey yetiştiriyorlar kendine güvensiz başkasından olur u almadan hareket edemeyen vs vs vs

Şu halde bu öğütler işe yarar mı bilmem çünkü ailenin çocuğa tutumu bu bahsettiklerinizin tam tersi yönde
ileride bağımlı kişilik bozukluğu yaşayabilecek bir birey yetiştiriyorlar kendine güvensiz başkasından olur u almadan hareket edemeyen vs vs vs
Evet zor böyle bi ortamda kendini ifade edebilecek bir birey olması, ama olmasi gerek. Bunlar hayatın gerçekleri, böyle binlerce aile gösterebilirim size. Olan çocuklara oluyor, olmasın. Toparlasın kendini. Toparlamak zorunda. Ben ne yapıyorum demek zorunda. Hayatta kalmak güçlü durmak kendini ortaya koymak istiyorsa şayet, elindeki dar imkânları da böyle tabiri caizse salak saçma ne üdüğü belirsiz ilişkilerle harcamak yerine onları genişletmeye bakmalı. Bizim bir tanıdığımız vardı. Çocuğu ortaokul sona gelince babası hiç istememesine rağmen öğretmenlerini aracı etti, ben basariliyim hak ediyorum yanlis birsey yapmayacagim bana guvenin dedi, dersaneye gitti. Üstelik sınavına da girdi ücretsiz kazandı. Bakın 13 14 yaşlarındaydi. Olgunluk yaşta bitmiyor demek ki. Sonrasında kız, bulundugu sehrin en iyi lisesini kazandi, lise 2 de ve sonrasinda yine ücretsiz kazandı dersaneleri, böylece hem kendine ait bir yaşam alanı da oluşturmuş oldu hem de ailesini her açıdan memnun etti. Babası onun başarısıyla ovunmeye başladı, kız çocuğu olur mu diyen adam ben kizimi bilim adamı edeceğim dedi durdu. Kız üniversiteyi de başka şehirde çok çok güzel bir üniversite ve bölümü kazandı. Isteyen insanın, istediği şey doğrultusunda yolu açılır. Konu sahibi birine kendini beğendirmek istiyor, birisi onu kabullensin istiyor, bir birey olduğunun farkında değil. Elbette bu istedikleri de olabilir, zor değil kilo vermek, verir, yüzüm güzel diyor, begendirir kendini hatta belki evlenirler bile. Ama bu mu doğru olan, senin kendine yakıştırdığın? Sana fikirlerini ifade etme şansı verilmemiş, zorla alacaksın o zaman, bu senin hakkın. Bunları görmesi gerek. Bu yanlıştan dönmesi gerek.

Evet zor böyle bi ortamda kendini ifade edebilecek bir birey olması, ama olmasi gerek. Bunlar hayatın gerçekleri, böyle binlerce aile gösterebilirim size. Olan çocuklara oluyor, olmasın. Toparlasın kendini. Toparlamak zorunda. Ben ne yapıyorum demek zorunda. Hayatta kalmak güçlü durmak kendini ortaya koymak istiyorsa şayet, elindeki dar imkânları da böyle tabiri caizse salak saçma ne üdüğü belirsiz ilişkilerle harcamak yerine onları genişletmeye bakmalı. Bizim bir tanıdığımız vardı. Çocuğu ortaokul sona gelince babası hiç istememesine rağmen öğretmenlerini aracı etti, ben basariliyim hak ediyorum yanlis birsey yapmayacagim bana guvenin dedi, dersaneye gitti. Üstelik sınavına da girdi ücretsiz kazandı. Bakın 13 14 yaşlarındaydi. Olgunluk yaşta bitmiyor demek ki. Sonrasında kız, bulundugu sehrin en iyi lisesini kazandi, lise 2 de ve sonrasinda yine ücretsiz kazandı dersaneleri, böylece hem kendine ait bir yaşam alanı da oluşturmuş oldu hem de ailesini her açıdan memnun etti. Babası onun başarısıyla ovunmeye başladı, kız çocuğu okur mu diyen adam ben kizimi bilim adamı edeceğim dedi durdu. Kız üniversiteyi de başka şehirde çok çok güzel bir üniversite ve bölümü kazandı. Isteyen insanın, istediği şey doğrultusunda yolu açılır. Konu sahibi birine kendini beğendirmek istiyor, birisi onu kabullensin istiyor, bir birey olduğunun farkında değil. Elbette bu istedikleri de olabilir, zor değil kilo vermek, verir, yüzüm güzel diyor, begendirir kendini hatta belki evlenirler bile. Ama bu mu doğru olan, senin kendine yakıştırdığın? Sana fikirlerini ifade etme şansı verilmemiş, zorla alacaksın o zaman, bu senin hakkın. Bunları görmesi gerek. Bu yanlıştan dönmesi gerek.

internetten tanıştığın biri ile çok ciddisin öylemi :KK48:
ayrıca annesini babasını kaybettiğine inanmıyorum sadece acıtasyon yaparak seni tavlamaya çalışıyor
aklını başına al:KK69::KK69:
aynen bu o kadar yaygın bir kız tavlama tekniği ki bir de çok duydum yani öyle saçma sapan acndırarak tavlamaya açlışanı :KK45:

aynen bu o kadar yaygın bir kız tavlama tekniği ki bir de çok duydum yani öyle saçma sapan acndırarak tavlamaya açlışanı :KK45:
işte ergenlerde inanıyor sonra bakireliğimi kaybettim beni terk etti diye konu açıyorlar

Aferim ailenize bravo! Sizi böyle sıkarak hata yapma potansiyelinizi arttırıyorlar! Kendinizi yalnız hissedip daha sadece iki ay tanıdığınız adama güvenmek istiyorsunuz.

Ayrıca lütfen 22 yaşındaki gencecik bir kızı eleştirmeyelim arkadaşlar. Ailesini eleştirelim. Ben de paranoyak bir baba ile büyüdüm ilk evliliğimden 27 yaşımda boşandığımda babam beni eve hapsetti artık sokağa çıkamazmışım! Senelerce sürdü bu ne savaşlar verdim bir ben bilirim. Özgürlüğüme kavuşmam 32 yaşımı buldu. Ben sizi iyi anlıyorum ama bu adama da güvenmeyin derim hemen. Yaşınız daha çok genç kimbilir ne yaşanacak günleriniz var ileride. Evliliği falan boşverin.

Ben ailenizin sizi sıktıgına, bunalttigina inaniyorum ve yakinmakta haklisiniz...

Haliyle bu durum sizin karakter ve dis dunya alginizin geregince olusmasini engeller...

Dogal olarak sanaldaki biri icin cok ideal bir arkadas olursunuz...

Bizim 'parmagimda yuzuk olmali, ciddi dusunuyorum' lafina kahkaha atacagimiz adam sizin icin kurtarici melek olur...

Dusunun...

Siz aileniz sizi dis dunyaya kapattigi icin nette tanismis, sohbeti ilerletmissiniz onunla...

Peki ya o?

Hayat arkadasini netten bulmak zorunda mi?

Netten de disaridan da istedigi kizla gorusemez mi onun da mi ailesi burnunu kapidan disari cikarttirmiyor?

Siz bunu da aranizda ozel bir iletisim olustuguna yorarsiniz...

Ama unutmayin siz bilgisayari kapatip evin icinde fenalik gecirir, disari cikamazken o disarida istedigi yere gidiyor, istedigiyle gorusuyor...

Siz 24 saat evde buhranlar gecirip sadece onu dusunuyorsunuz cunku size disarisi yasak peki o?

Sizinle gorustukten sonra neler yaptigini dusunmek icin disaridaki hayati bilmeniz lazim ama evden cikamiyorsunuz...

Oysa biz biliyoruz, o nedenle sakin diyoruz, sakin onunla dunyasi evin duvarlarindan ibaret halinizle gorusmeyin...

Sonra bu gunlerinizi bile ararsiniz, dusunebiliyor musunuz?

Bence onunla ilgili hayal kurmak yerine ailenizi de kirmadan bu hukumluluk halinden nasil kurtulacaginiza kafa yoralim... :KK14:

Kesinlikle haklısın bunları çok düşündüm fakat gerçekten ciddi niyette 2 aya kadar kesinlikle yüzük olmalı parmağımızda yaşım geçiyor cümleside kullandı. 29 yaşında
Şaka mı yapıyorsun güzelim.Yaşın küçük.Ailen baskıcı.Sısdyal ortamın yok.Hayatla ilgili tecrüben yok.Hayatında hiç tanımadığın adama internetten aşık olmuşsun.Ne huyu,ne suyu,ne birşey paylaşmışsınız,ne yüzünü boyunu postunu biliyorsun.Hiçbirşey yaşamamışsınız.Sadece internet üzerinden lakırdı.Konuşmaya gelince herkes konuşur büyük büyük atar.İnsanın davranışları farklıdır.Seni hiç tanımayan erkek 29 yaşında olup,yaşım geçiyor diye sipariş üzeri hiç tanımadığı kıza 2 aya kadar kesinlikle yüzük olmalı parmağımızda diyor.Tövbe tövbe.Bu nasıl bir zihniyet ya.Geyik olsun diye mi konu açıyorsunuz.Hani hiç dışarı çıkmıyorsun da,o gezindiğin internettedemi birşey görmüyor araştırmıyor okumuyor öğrenmiyorsun.Haberleri de mi izlemiyorsun.2 ay sonra yüzük takmazsa şayet ne olur.Yaşı geçip son kullanma süresi mi dolar.Kendine gel.Evlilik böyle iki laf konuşmayla tanımadığın insanla olacak şey değil.Hem başkasının yaşının geçmesi,onun ne istediği değildir önemli olan.Seni bu zihniyetle iyi ki dışarı salmıyormuşş ailen hiç kusura bakma canım.Bi de bunları değil de kilonu problem ediyorsun.

ailenizin yaptığı çok yanlış, her zaman sizin yanınızda olamayabilirler ve sizi hayata hazırlamaları gerekirken kendilerine bağımlı hale getiriyorlar.
ama sizin yaptığınız da çok yanlış.internetten tanıdığınız birine aşık olduğunuzu ve ciddi olduğunuzu söylüyorsunuz, güldürmeyin beni.insanlar kaç yıllık kocaları için bile "şimdiki aklım olsa evlenmezdim, evlendikten sonra çok değişti, böyle huyları olduğunu bilmiyordum" vs vs diyorlar.bazen yıllarca tanıdığımız insanların bile sonradan başka başka yönlerini görüyoruz, nasıl oluyor da internetten tanıştığınız birine güvenebiliyorsunuz?
zor bir durumdasınız ama kurtulmak için bulduğunuz çözüm yolu doğru bir çözüm yolu değil.

Ben ailenizin sizi sıktıgına, bunalttigina inaniyorum ve yakinmakta haklisiniz...

Haliyle bu durum sizin karakter ve dis dunya alginizin geregince olusmasini engeller...

Dogal olarak sanaldaki biri icin cok ideal bir arkadas olursunuz...

Bizim 'parmagimda yuzuk olmali, ciddi dusunuyorum' lafina kahkaha atacagimiz adam sizin icin kurtarici melek olur...

Dusunun...

Siz aileniz sizi dis dunyaya kapattigi icin nette tanismis, sohbeti ilerletmissiniz onunla...

Peki ya o?

Hayat arkadasini netten bulmak zorunda mi?

Netten de disaridan da istedigi kizla gorusemez mi onun da mi ailesi burnunu kapidan disari cikarttirmiyor?

Siz bunu da aranizda ozel bir iletisim olustuguna yorarsiniz...

Ama unutmayin siz bilgisayari kapatip evin icinde fenalik gecirir, disari cikamazken o disarida istedigi yere gidiyor, istedigiyle gorusuyor...

Siz 24 saat evde buhranlar gecirip sadece onu dusunuyorsunuz cunku size disarisi yasak peki o?

Sizinle gorustukten sonra neler yaptigini dusunmek icin disaridaki hayati bilmeniz lazim ama evden cikamiyorsunuz...

Oysa biz biliyoruz, o nedenle sakin diyoruz, sakin onunla dunyasi evin duvarlarindan ibaret halinizle gorusmeyin...

Sonra bu gunlerinizi bile ararsiniz, dusunebiliyor musunuz?

Bence onunla ilgili hayal kurmak yerine ailenizi de kirmadan bu hukumluluk halinden nasil kurtulacaginiza kafa yoralim... :KK14:
Burdaki arkadaşlar inanmiyor ama ailesi gerçekten yok annesi babasi vefat etti. Ben dün ne yaptım ettim komik bir durum inandırıcı bir durum olmasa dahi aciklamak zorunda kaldim. Bana dedigi su oldu "annende gelsin annene söyle tanisiriz" hem annende görmüş olur bir anne olarak içi rahat olur. Ve annen dışında görüşmeyiz istersen dedi.

Bu tipler annem deyip başka kadınlada seni tanıştırır veya evlidir bekarım diye yalan sözler yazar , bence tehlike altındasın
uzaktan tanıdığın adam her türlü palavralarına sonradan ortaya çıkma ihtimali yüksek kendini kolla , el oğlu bakmaz gözün yaşına!

yazdıklarının doğru olduğuna nasıl emin olursun ki ..
ailen neden bu denli baskıcı ?
yasın daha kücük,oluruna bırak ..
hemen güvenme insanlara ..
hayırlısı olsun ..

Back
X