• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok doluyum

Zam dönemi falan mı yaklaşıyor. Genelde patronlar zam dönemine yakin böyle açık ararlar ki pazarlık yaparken ellerine koz geçsin diye. Farklı sektorlerdeyiz ama benzer şeyleri yaşamışız zaman içinde. Eski patronuma ahım çoktur. Şikayet edemedik biz. Şikayet etsek bile hiçbir şey değişmeyecekti çünkü her şey kılıfına uygun yapılıyordu. Kimse aleyhte konuşmayacaktı çünkü herkesin ise ihtiyacı vardi. Kaldı ki biz küçük bir ilde herkesin birbirini tanıdığı bir ortamda çalışıyoruz ve hemen hemen tüm patronlar aynı şeyleri yaptıkları için birini Şikayet etmek demek otomatik olarak kronik işsiz olmak demekti. Eğer sizi imkanınız varsa hiç düşünmeden Şikayet edin. İnsanların haklarını böyle umursamaz şekilde gasp eden tüm patronlar sürünsün inşallah
Zam dönemi değil. O zamanın taklaları da çok başka. :) para kazanamıyoruz nasıl yapsak kapatsak mı diye agliyorlar. Iş yoğun olduğu döneme denk gelirse de iscilik çok ucuzladı eskisi gibi kazanamıyoruz deyip agliyorlar:)

Devleti dolandıran tatlı su kurnazı patronunuza bir çift lafım var ama buraya yazmamın bi anlamı yok banlanırım en fazla.

Ve bu ilk olacak bu işletmede. Inanın üretimde hurdaya çıkan malzemenin boşa çalışan tezgahların haddi hesabı yok. Bizler cahil insanlar değiliz bazı şeylerin önemini alıp karşısına düzgün bir üslupla anlatsa anlayacak insanlariz ama işin içine para tehtidi girince dellendim. Çünkü bi mantıkla çalışacaksak bana her yıl kârından prim de vermeli.

gerçekten çıkın başka bir iş bulun
bu uzun vadede çekilecek işkence değil
bir sürü yasal hakkınızdan olursunuz bu gidişle

Bu arada kendin istifa etsen bile kıdem tazminatını alabilirsin. Ben aldım. İşçi kanununda bir madde var sigortası tam yatmayan işçiler kidem tazminatina hak kazanir diye. İstifa ettiğimde kanunu söyleyip tazminatımi aldim. Suan madde fıkra kısmını hatırlamıyorum, siz bakın bulamazsanız ben bulurum size.

İnsanların ihtiyacı olduğundan bazen seçme hakkı da olmuyor ne yazık ki, orası burası diye genelleme yapmayacağım çünkü hukuk bürosunda sigortasız eleman çalıştırıldığına da şahit oldum, taahhüt işleri yapan firma da maaşı asgari ücretten yatırıp elemanlardan belli bir kısmını geri alana da..:KK14:

Umarım gönlünüze göre bir yer bulursunuz..

Back
X