• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok doluyum ...

hmyraa_

Hayırlısı ya...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
3.054
1.735
333
Sakarya
O kadar uzun zamandır doluyum ki nerden başlayacağimi da bilemiyorum .İnsanlara haddinden fazla değer verdiğimden dolayı ( birzamanlar tabi)çok fazla zarar gördüm bu gerek sosyal hayatta olsun gerek ikili ilişkilerimde olsun ,durum böyle oluncada yapmam gereken elbette belliydi insanlara anlam yüklememek ki ben bunu zaten çokk uzun zamadır yapmiyorum evet görüştüklerim var aile çevremden de arkadaş çevremdende ama çok azdır yani mutlaka bi mesafe bırakırım ve mesafeyi severim. Bayramda da hem aileden hem arkadaş çevremden gelenler oldu bizde onlar gelmeden plan yaptıkki ( bu arada akraba mevzusu zorunlu annem çok kızar )malum hem corona hem sıcak dısarda açık alanda güzel yerler var oraya gidip bi çay kahve içeriz dedik ve arkadaşımda hatta ben geliyorum hiç aramiyosun sormuyosun diye laf söz de eder e bende ayıp olmasın dedim bi on gün oldu, beş dakika sana uğrayacam dedim işi varmış haber ederim dedi, tamam dedim 3 gün sonra beni aradı bende sandımki görüşmek için meğer bana işi düşmüş o kadar bozuldum ki ya size anlatamam ,akrabalar desen ya bi araya gelir gelmez siz yinemi evlenemediniz. Ya zaten hiçbirinin yüzunü görmek istemiyorum sırf annem için gittim uğradım .Ya şunları yazarken size saçma gelecek ama ağlayarak yaziyorum hani senin için insanlar anlamsızdı diyeceksiniz yine anlamsız ben kendime ağlıyorum ben 33 yaşındayım ve hala o ne der bu ne der annemden babamdan emir alıyorum görüşmek istemediğim insanlarla görüşüyorum eve geliyorum gördünüzmü diyorum illa görüş dediğin insanların hadsiz konuşmlarını dinliyorum diyorum yine suçlu ben oluyorum ne yapalım dışardan gelen insanlarla kavgamı edecekmişiz onlar kırılırsaymış yahu diyorum ben kırılıyorum kaç tane insanin içinde biz evlenmezmişiz annemler torun göremezmiş dedi e bende kirıldım senin ne haddine yaa delircem şunları yazarken bile ben bu baskıdan aşırı sıkıldım kızlar inanin insan yüzü görmek istemiyorum ben. Ya bi laf sokarlar ya başka birşey olur.Ne burayı terk etmek nasip oldu ne de kendi yuvamı kurup bi hayat kurmak bu kısır döngü hiçbitmeyecekmi anlamıyorum ya neden bu kadar şanssizim bilmiyorum :(

Bu şarlatanların çenesi hiç kapanmaz çok haklısın toplum baskısı diyoruz buna işte.. sonra istenmeyen hızlıca yapılan mutsuz evlilikler. Mutsuz kadınlar.. bende nefret ediyorum banada senelerdir ne zaman çocuk düşünüyorsun diyorlar bunu diyenler sözde eğitimli iş arkadaşlarım.. olmuyor çocuğum bunu sana anlatmak zorunda neden kalıyorum bende ayne tamamından nefret ediyorum artık

bi on gün oldu, beş dakika sana uğrayacam dedim işi varmış haber ederim dedi, tamam dedim 3 gün sonra beni aradı bende sandımki görüşmek için meğer bana işi düşmüş o kadar bozuldum ki ya size anlatamam
Burada haksızsınız, çünkü bende bu dertten muzdaribim.
Ortada virüs varken misafir kabul etmiyorum, gitmiyorum da.
Anlatamayınca artık müsait değilim deyip geçiyorum belki arkadaşınız da böyle yapmak zorunda kalmıştır?

Günlük hayatımızda gerçekten vakit alan işlerimiz olabiliyor, üç gün yoğun geçmiştir sizi aramayı unutmuştur. Arkadaş olduğunuz içinde işi olunca aramıştır.

Biraz fazla mı alıngansınız?

Koca insansin görüşeceğin insanları kendin seç ve bunu kabullendir ailene. Akrabaları seni değersiz hissettireni sil gitsin
Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum ailem ben koskocaman bir insanım bırakın ben karar vereyim kimle görüşceğime ama yok evde kıyamet kopar

Burada haksızsınız, çünkü bende bu dertten muzdaribim.
Ortada virüs varken misafir kabul etmiyorum, gitmiyorum da.
Anlatamayınca artık müsait değilim deyip geçiyorum belki arkadaşınız da böyle yapmak zorunda kalmıştır?

Günlük hayatımızda gerçekten vakit alan işlerimiz olabiliyor, üç gün yoğun geçmiştir sizi aramayı unutmuştur. Arkadaş olduğunuz içinde işi olunca aramıştır.

Biraz fazla mı alıngansınız?
Hayır inanın alınganlık değil geçen yıl da geldi ve corona daha yaygin diye korkudan görüşmedim bana bi sürü sitem etti e dedim bu yıl görüselim 5 dakika onuda kendi istemedi ve fotolar atıp duruyo ev ortamında bi 30 kisi var resmen

Bu şarlatanların çenesi hiç kapanmaz çok haklısın toplum baskısı diyoruz buna işte.. sonra istenmeyen hızlıca yapılan mutsuz evlilikler. Mutsuz kadınlar.. bende nefret ediyorum banada senelerdir ne zaman çocuk düşünüyorsun diyorlar bunu diyenler sözde eğitimli iş arkadaşlarım.. olmuyor çocuğum bunu sana anlatmak zorunda neden kalıyorum bende ayne tamamından nefret ediyorum artık
Evet bir de dikkatimi çeken şu ki en eģitimlisine bakın onlar bile cahil cahil konuşuyor gerek evlilik anlamında gerekse çocuk mevzusunda

Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum ailem ben koskocaman bir insanım bırakın ben karar vereyim kimle görüşceğime ama yok evde kıyamet kopar
Kopsun ya kiyametlerden bu kadar korkmayın. Valla bende hep kendimi evde huzursuzluk olmasın diye sinirlardim sonra yeter artık dedim resti çektim. Kimseyi kırmadım ama kendi kararlarimin arkasında dik durdum. Kabullendiler mecbur. Onlar geri adım attı

Hayır inanın alınganlık değil geçen yıl da geldi ve corona daha yaygin diye korkudan görüşmedim bana bi sürü sitem etti e dedim bu yıl görüselim 5 dakika onuda kendi istemedi ve fotolar atıp duruyo ev ortamında bi 30 kisi var resmen
O zaman müsait değildir gerçekten belki?

Çocukluk arkadaşımla üç yıldır konuşmuyoruz sebebi de her aradığımda “hiç aramıyorsun” diye sitem ettiği, çalışma+okul hayatıma rağmen “bana hiç gelmiyorsun” diye beni bunalttığı için aramayı kestim. O da aramadı.

Bazen gerçekten yorucu olabiliyor belki sadece telefonda konuşmayı sevmiyordur, işi vardır, bayram sebebiyle uzaktan akrabası/tanışı gelmiştir de onlara vakit ayırmak istiyordur?

Evet bir de dikkatimi çeken şu ki en eģitimlisine bakın onlar bile cahil cahil konuşuyor gerek evlilik anlamında gerekse çocuk mevzusunda
Maleseff malesef insanlar çok düşüncesiz evlenmemiş birine neden diye sorulmaz asla sormam bilirim o da istiyor karşısına çıkmamş kısmet olmamış aynı şey kilolu kadınlara yapılıyor zayıfla o da memmun degildir kilosundan demekki olmuyor zayıflayamıyor yada kendm gibi evlilere çocuk yap yaşın geçiyo ya istiyorum olmuyo kimn ne yaşadığını bilmiyoruz anlatamadık bunu kimseye çok üzücü

Malesef ayni derdi hepimiz yaşıyoruz. Ben valla sokuyorum lafi hic umrumda olmuyor, özellikle de akrabaysa. O yuzden bana artik kimse birsey diyemiyor. Istemedigim biri varsa da hic gitmem, evden giderim. Herkeste olayın farkında. Ailem sadece rica eder, bulunmani istiyoruz diye. Bende hic isim olmaz gelmem derim.
Sadece 1 kere gittim istemedigim halde oda babamin son isteği oldugu icin, halamın geleceğini, hic konusmasamda 30 dk olsa dahi olsa burda ol dedi. Tek istisnam

Bunun kararını bile "bırakın" diyerek ailenize veriyorsunuz. Siz izin verdiğiniz için aileniz karışabiliyor. Kendi hayatınızın kontrolü sizde olmalı. Koparsa kopsun kıyamet. Küçük çocuk değilsiniz ki.

El alem kırılmasın diye beni ne hakla kırabilir ailem. El alemin ağzını kapatmayı bilsinler asıl. Onlar kapatmıyorsa, ben çok güzel kapatırım. Kimse benim sınırlarıma ben izin vermediğim sürece giremez, girerse cevabını alır.

Ben 6 sene yapmadim, yakin çevreden bir Allahin kulu soramadı.

Biraz durum benimle alakalı, başkasına sorarlar diye düşünüyorum ama bana kimse pek birsey diyemez. Canim ister susarım, canim ister lafi sokarım. Hicte umursamam
Sosyal hayatta yaptğım oldu ama İş hayatında onu pek yapamıyorum malesef

Akrabalar konusunda susup sinmene gerek yok ki. Madem evlilik konusunu açıyorlar, ben bulamadım birini, siz bulun de; ne bileyim, evlenip de mutsuz olacağıma anamın babamın evinde çok mutluyum de, anam babam bana baskı yapmıyor size ne oluyor ki de. De birşeyler ama susma, sustukça üzerine gelirler.

Arkadaş konusunda ise çok da herşeye bir anlam yüklemeye çalışma derim, çünkü karşı taraf 3 gün ne yaptı bilmiyorsun, ya da belki de çok da yakın görmüyor seni, ne yapabilirsin ki? Zaten mesafeliymişsin, sorun etmemen gerekir.

Maleseff malesef insanlar çok düşüncesiz evlenmemiş birine neden diye sorulmaz asla sormam bilirim o da istiyor karşısına çıkmamş kısmet olmamış aynı şey kilolu kadınlara yapılıyor zayıfla o da memmun degildir kilosundan demekki olmuyor zayıflayamıyor yada kendm gibi evlilere çocuk yap yaşın geçiyo ya istiyorum olmuyo kimn ne yaşadığını bilmiyoruz anlatamadık bunu kimseye çok üzücü
Hayır yani sanki benim kadar istiyor evlenmek .İnanın bende sormam mesela bende çocuğu olmayan birine asla ee çocuk yokmu demem ya o insana allah verse zaten yapar veya isyemeyedebilir bunu yargilamak ne hakla biz ne biçim toplumiz inanın bilmiyorum :(okumuş ta ayni okumamısta doktor bile bana sordu düsünün yani

valla işte akraba çevresi olunca mecbur görüşülüyor. yaşınızda bir şey yok. çoğu kişi 30 sonrası evleniyor. Evlenseniz ne zaman çocuk derler. 1 olur 2 derler 2 si aynı cinsiyetse bir daha derler, ev al araba al yatırım yap bir sürü şey derler de derler. En yakın arkadaşım birini bulmadan önce bu konularda benimle dertleşirken bulunca aynı şeyi başka arkadaşla birleşip bana yaptı. sürekli biri yok mu senin olmaz zaten vs. arkadaş olunca silip gidiyorsun da akraba olunca elden bir şey gelmiyor. valla ben cevabını veriyorum şakayla karışık. sizin sinir olduğunuzu anlıyorlarsa daha çok söylerler. valla zor. sizi anlıyorum. çalışıyorsanız evi ayırabilirsiniz. görüşceğiniz zaman iş çıkarıp gitmeyebilirsiniz. başka da bir şey gelmez elden. kulak ardı etmeyi deneyin.

Back
X