Çok Duygusalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
53
Herkese selamlar sevgili KK hanımları,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere çok duygusalım ve bu durumu aşmaya çalışıyorum ama yapamıyorum fıtrat galiba diyerek kabullenmeye başladım az çok. Duygusallığımın bana bu yaşıma kadar çok fazla zararı oldu yeni farkediyorum bunları hem ruhen hem bedenen. Kendimi akıllı sanırdım ama akılsızın ve saf kalplinin tekiymişim o yüzden de bu zamana kadar söylemeyemediğim, sustuklarımın acısı var içimde bazı insanlara karşı. Şu an öyle bir konumdayım ki acımasız vefasız çabuk silen birine dönüşebilirim hatta neredeyse dönüşeceğim. Beni kötü hissettiren kim varsa ister yıllardır dostum olsun anında hayatımdan uzaklaştırıp mesafe koymak istiyorum, bu zamana kadar anlamıyordum kimin verdiğim değeri hak edip etmediğini herkese çok saf ve sevgi dolu yaklaşıyordum. Ama böyle birine dönüşmek isteği bile beni yaralıyor çünkü yaradılış mı desem özüm itibariyle mi desem cana yakınım ve samimiyim. Durumum bu ve çok doluyum, paylaşmak istedim.

Oruç tutuyor musunuz? Ben dört gündür ağlıyorum da. En son 4 yıl önce evlendiğimde neden balayına gitmedim diye bir saat ağladım ahahjsjs. Oruçtandır o oruçtan.
gülümsedim :)) evet tutuyorum ama sanmıyorum oruçtan olduğunu, bende ağlayabilirim dokunsan ama duygularımı dondurdum bir süre bakalım rekorum ne olucak duygusallıgımı rafa kaldırmak konusunda?

Ben duygusalim hem öyle böyle degil. ...Zamanla bi haller oldu bana ağlayacak kadar canımı acıtan şeylere bile ağlayacak durumda olmadığım bir noktadayim donuklastim içime attım umarım siyirmam.

Ben duygusalim hem öyle böyle degil. ...Zamanla bi haller oldu bana ağlayacak kadar canımı acıtan şeylere bile ağlayacak durumda olmadığım bir noktadayim donuklastim içime attım umarım siyirmam.
hissizleşme deniyor buna, benimki acımasız birine dönüşme isteğiyle beraber geldi,ama aynaya bakıp içimdeki benle dışarıya yansıttığımın farklı olmasına nasıl dayanıcam deyip duruyorum. insanlar pek çok yüzlü ama ben nedense iki yüzlülüğü bile beceremiyorum hisler konusunda :/

kıyamam sana bende öyleyim ve duygusallık iyi bişey gibi görünsede dışardan bşize çlok zarar veriyo ve insanlar bayılıyo kullanmaya bu huyumuzu..

Benim gibi çok duygusal olup nasıl törpülediğini buraya yazabilecekler varsa mesud olurum...
Reklamlara ağlardım. Filmlere haberlere ağlardım. Masum bir köpek görüp ağlardım. Yıllar önceki konulara bazen oturup oturup ağlardım. Zamanla çeşitli sıkıntılar yaşaya yaşaya köredi duygusallığım. Şimdi sadece yaşadığım acıları hatırlayınca üzüntü duyarım o kadar. Beni sıkıntılarım törpüledi mesela

Çok güzel izah etmişsin okudukça kendim yazıyor sandım:) zamanında kimsenin kalbi kırılmasın diye korkan ,aman uzermiyim karşı tarafı sabret,sen uzulsende o üzülmesin diye kendime telkinde bulunan saf iyi niyetli cimcime kız gitti..bambaşka cesaretli,haksızlığa tahammülü olmayan,kalbimi kiranlari hemen bende kıran ve bundan üzüntü duymayan bir insana dönüştüm.insanlarin gerçek yüzlerini bukadar görmüyordum,çok saf ve temizdim..malesef incine incine,ezilen ben ola ola artık bende karşı tarafın kalbi kirilirmi duygusu gitti.kendimi daha güçlü hissediyorum.ama bazen yinede acımasız birimi oldum diye üzülüyorum.en çokta 30 lu yaşlarda böyle oldum.sjz kaç yaşındasınız?

Bekarlık hayatımda ben de sizin gibiydim cok duygusal insnları kıramayan ama evlendim yeni yenı insanlar tanıdım ve zamanla duygusallığın yerini biraz acımasızlık aldı cunku hayatı yasadıkca duygusallık falan kalmıyor. Ha bu kotu oldugum anlamınamı geliyor asla hala ıyı biriyim ama adamına gore muamele yapmak en iyisi herkes iyilikten anlamıyor iyilikten maraz doguyor diye Bosuna denmemıs.

Sizde zamanla hayatı iyice tanıyıp ne yapıp yapmamanız gerektiğini yasayarak anlıcaksınız.

Bende çoook duygusal(dım). Esim,esprisine ne kadar çok yedin dese ağlardim ki aslinda o orada az yedigimi kastetmistir ama ben her durumda aglayabilirdim.
Duygularimi konusarak anlatamaz sayfalarca yazardim. Bazen sıkıntilarimi o sekilde dile getirir esim okusun diye gorecegi yere birakirdim.
Zamanla icime kapandim daha az aglar oldum. Konusarak halletmeye basladim sorunlarimi. Butun bu degisim zamanla oldu elbet ama nasil oldu inanin bende farketmedim. Hatta bazen ozluyorum bile sayfalarca yazabilmeyi cunku onlar su an icimde kaliyo ama yazamiyorum...
Bence duygusallik saf kalplilik guzel kaybetmeyin

Son düzenleme:
aynı eski ben simdi beynimin icinde duygusalligim yuzunden kırılıpta kıramadıklarımin kavgasını veriyorum gecmis cok acıtıyor umursamayan olmak icimde kalip beni yiyecegine seni yesin mantigimla daha mutluyum

Bende 2,3 sene öncesine kadar sizin gibiydim.Aman insanları kirmayim ya o insan kötü biri değilde ben böyle düşünüyorsam filan derdim.Ama ben sustukça insanlar üzerime üzerime geldi.
En yakın arkadaşımın beni kullandığını bile anlayamadım.
Ama şimdi beni kullanmaya çalışanı bana kötülük yapanı silip atıyorum.Biri bana kötü birşey demişse anında cevabını alıyor.
Bazen fazla mı taş kalpli oldum diyorum kendime çünkü babaannemin bize yaptıklarından dolayı cenazesine bile gitmedim.
Bana yapılan iyiliğide kötülüğüde asla unutmam.Artık merhametim anlayışlı olmam sadece iyi insanlara ve hayvanlara.

Benim gibi çok duygusal olup nasıl törpülediğini buraya yazabilecekler varsa mesud olurum...
Ben varım. Hep duygusal düşündüm olaylara hep duygusal yaklaştım. Kendimi mantıklı zannederdim. Yaşadığım acıların meğer bu salaklığımdan kynaklandığını farkettiğimde dank etti. Farketmemde kötü birşey yaşamamla oldu ne yazıkki. O zamandan sonra insanlara gösterdiğim kadar tahammül görmediğimi gördüm. Senelerce aynı muhabbetini çektiğim insanların benim o kötü dönemimde beni dinlemek istememeleri kendilerini anlatamadıklarında beni ezmeye çalıştıklarını gördüm. Hiç çekinmeden beni kaybetmekten korkmadan acımasız sözler duydum. Liste uzar gider. Kısacası boşuna kendimi harap ettiğimi anladım. Kendimi herkesten geri çektim ve yalnız da mutlu olunabildiğini gördüm. En yakın dostum düğünüme gelmedi kendisi kötü bir sevgililik yaşadı adam bıraktı senelerce atlatamadı. Ben evlenme yoluna girincede senin sevgilin var benim yok benim niye yok diyerek sildi beni. Ne kadar doğru yaptığımı o zaman anladım. Bir sürü kitap okudum film izledim hobi edindim bu süreçte. Çok uzattım ama sende senin bu ruh haline sebep olanları hayatından çıkar korkma. Zaten sen değiştiğinde onlar seni çıkaracak.

Oruç tutuyor musunuz? Ben dört gündür ağlıyorum da. En son 4 yıl önce evlendiğimde neden balayına gitmedim diye bir saat ağladım ahahjsjs. Oruçtandır o oruçtan.
oruc oruc cok güzel geldi bu yorum sizde konu sahibesi buna bi çözüm bulursaniz lütfen benimlede paylasin. Bende bu safliktan duygusalliktan sıkıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…