Çok endişeleniyorum

O kısmı atlamışım kusuruma bakmayın. Haklısınız o zaman. Dediğim gibi yeğenimi izlerken çok duygulanmıştım ben tamamen o açıdan düşündüm.
Estağfurullah canım bide bildiğiniz gibi değil oynadıkları oyunlar zeybek falan ağır. Ben rond falan istiyorum eğlenceli olur hem diye ama neymiş basitmiş

Bana isimi ogretmek size kalmadi .Once acın da otizm neymis bi bakin kitaplara .Ama ben size yardımcı olayım
1.Otizmli cocuklar kalabaliktan hoslanmazlar .Alışkın olmadıkları bir kalabalikta öfke nobeti gecirip kendilerine zarar verebilirler (ellerini ısırmak ,kendini yerlere vurmak gibi )
2.Otizmli çocuklar ışık ve sese karşı cok hassastır. Çoğu rahatsiz olur ve o ortamdan uzaklasmak ister.
3.Otizmli cocuklarin cogu taklit becerisine sahip degildir
Yargisiz infaz yapmakta ustune yok milletin ne biliyorsunuz da bana kendinizce akil veriyorsunuz ?
Hocam anlıyorum ben sizi malesef acı gerçeğimiz bu

İlkokulda zorunlu tutarlardı bayramlarda gösterileri, ben de hiç hazetmezdim, istemezdim yer almak; stres olurdum. Çocuğunuz da gönüllü değilse müsaade etmeyin bir şekilde mazaret bulun, yazık .

Aynen canım dedim bırakın ben basit bişey öğreteyim diye böyle bana hiç bi sıkıntı yok hoca öğretiyor ben yorulmuyorum ama ben istemiyorum bunu çocuklar çok yoruluyor ben yorulayım tek basit olsun eğlensinler nolcak

Çocuğum okul çağına erişince, baya ters bi veli olacakmışım gibi hissediyorum böyle konularla karşılaştıkça.
23 Nisanda ront için gelen kıyafetleri seçmeye inmedim, sınıf süslemesine katıldım diye öğretmenin tekinden tokat yediğimi hatırlarım 7 yaşında. Bu kafa neyin kafasıdır hala çözebilmiş değilim. Sınıf süsledik diye ya, 23 Nisanda; onlar yarışmada derece alacak ya, benim hakkımı benden alıyor farkında değil... Çocukları çok yoruyorlar, kimi kendini bilmezler de hırpalıyor. Kendileri gölgede oturur oradan, çocuklar dinlenirken bile güneşte... Haklısınız ne diyebilirim, zorunlu değil diye biliyorum ama değişti mi sistem ne oldu bilmiyorum. Bi sorun, eğer çocuklarınızın bu tempoyu kaldıramayacağını düşünüyorsanız, etkinlikten alın. Seyirci olarak gider, alkışlarsınız hep beraber.

Estağfurullah canım bide bildiğiniz gibi değil oynadıkları oyunlar zeybek falan ağır. Ben rond falan istiyorum eğlenceli olur hem diye ama neymiş basitmiş
Evet bizimkilerin gösterisi rond etkinliğiydi. Zeybek 4 yaş için epey zahmetli. Diğer öğretmenlerle konuşup toplu itiraz yapsanız? Onlar ne düşünüyorlar?

Bana isimi ogretmek size kalmadi .Once acın da otizm neymis bi bakin kitaplara .Ama ben size yardımcı olayım
1.Otizmli cocuklar kalabaliktan hoslanmazlar .Alışkın olmadıkları bir kalabalikta öfke nobeti gecirip kendilerine zarar verebilirler (ellerini ısırmak ,kendini yerlere vurmak gibi )
2.Otizmli çocuklar ışık ve sese karşı cok hassastır. Çoğu rahatsiz olur ve o ortamdan uzaklasmak ister.
Yargisiz infaz yapmakta ustune yok milletin ne biliyorsunuz da bana kendinizce akil veriyorsunuz ?
Isinizin ne kadar zor ve sabır gerektiren bir meslek olduğunun bilincindeyim. Zira çevremde de otizmli çocuk var. Demek istediğim penguen kukla benzetmeleri hoş olmamış.

Çocuğum okul çağına erişince, baya ters bi veli olacakmışım gibi hissediyorum böyle konularla karşılaştıkça.
23 Nisanda ront için gelen kıyafetleri seçmeye inmedim, sınıf süslemesine katıldım diye öğretmenin tekinden tokat yediğimi hatırlarım 7 yaşında. Bu kafa neyin kafasıdır hala çözebilmiş değilim. Sınıf süsledik diye ya, 23 Nisanda; onlar yarışmada derece alacak ya, benim hakkımı benden alıyor farkında değil... Çocukları çok yoruyorlar, kimi kendini bilmezler de hırpalıyor. Kendileri gölgede oturur oradan, çocuklar dinlenirken bile güneşte... Haklısınız ne diyebilirim, zorunlu değil diye biliyorum ama değişti mi sistem ne oldu bilmiyorum. Bi sorun, eğer çocuklarınızın bu tempoyu kaldıramayacağını düşünüyorsanız, etkinlikten alın. Seyirci olarak gider, alkışlarsınız hep beraber.
Ahh canım ne güzel özetlemişsin öyle olcak zaten belediye başk bilmem neyi oturup beğencek diye bu eziyetler hep çocuklara

Hocam anlıyorum ben sizi malesef acı gerçeğimiz bu
Görüldüğü gibi hemen engelli sever olduk .Bana isimi ogretecekler beni yargıliyorlar akillarinca .Ben meslegimi 70 80 saatlik kurslarla kazanmadim 4 sene okudum o cocuklar icin ve yillardir onlarlayim .Siz sadece onlari yolda sokakta varsa cevrenizde goruyorsunuz .Bizim hayatimiz onlarla .Yeri geliyor pedini degistiriyorum yeri geliyor burnunu siliyorum .Ve bunlari severek yapiyorum .Konusmak sizin haddinize degil

Evet bizimkilerin gösterisi rond etkinliğiydi. Zeybek 4 yaş için epey zahmetli. Diğer öğretmenlerle konuşup toplu itiraz yapsanız? Onlar ne düşünüyorlar?
Rekabet halindeler canım. Kimsenin umrunda değil çocukların ne hissettiği bu konuda hep sivri oldum zaten kendi başıma

Görüldüğü gibi hemen engelli sever olduk .Bana isimi ogretecekler beni yargıliyorlar akillarinca .Ben meslegimi 70 80 saatlik kurslarla kazanmadim 4 sene okudum o cocuklar icin ve yillardir onlarlayim .Siz sadece onlari yolda sokakta varsa cevrenizde goruyorsunuz .Bizim hayatimiz onlarla .Yeri geliyor pedini degistiriyorum yeri geliyor burnunu siliyorum .Ve bunlari severek yapiyorum .Konusmak sizin haddinize degil
Ben kötü bişey demedim canım haklısın dedim

Isinizin ne kadar zor ve sabır gerektiren bir meslek olduğunun bilincindeyim. Zira çevremde de otizmli çocuk var. Demek istediğim penguen kukla benzetmeleri hoş olmamış.
Tesbihte hata olmaz .Bunu yapmaktan utanacağım icin degil o cocuk o gosteriyi yapmaya calisirken aglasa da krize de girse devam etmek zorunda olacagi icin o cümleyi kullandim .Elestiri yaparken biraz insafli olun

Estafurullah tabi ki size işinizi öğretmek gibi bir haddim olamaz çünkü öğretmen değilim. Bu işin eğitimini de almadım. Ama onların da eğlenmeye hakları var diye düşünüyorum.
Yazım tarzınızdan dolayı öyle yazdım sadece. Penguen ve kukla tabirleri pek hoş değil. Burada özel çocuk anneleri de var. Ben olsam inanın çok alınırdım.

Estafurullah tabi ki size işinizi öğretmek gibi bir haddim olamaz çünkü öğretmen değilim. Ama onların da eğlenmeye hakları var diye düşünüyorum.
Yazım tarzınızdan dolayı öyle yazdım sadece. Penguen ve kukla tabirleri pek hoş değil. Burada özel çocuk anneleri de var. Ben olsam inanın çok alınırdım.
Iste o cocuklar onu yaparken eğlenmiyor anlatmak istedigim bu .Sevmedikleri bir seyi zorla yaptiriyorsunuz yaptirabileceginiz de mechul .Boyle onlara eziyet etmek yerine aileleri ile eglenmeleri icin imkan sunulabilir

Matematiği her sene öğrenebilir.
Ama bu yaşı, bu seneyi ancak bu zamanda yaşayacaklar.
Bence 23 Nisan'da çocukların gösteri hazırlaması çok önemli.
Seve seve yaptırıyorum ben ne kadar zor olsa da.

Elbette isteğe bağlı olur ama istemeyen çocuk pek yoktur.
Bir kere çok eğleniyorlar mutlu oluyorlar.

Yaşınıza uygun bir gösteri hazırlamanız konusunda toplantı yapın.
Hocaya gerek yok ben öğrencilerimin seviyesine uygun bir hazırlık yaparım diyebilirsiniz.

Tamamen gosteris:işsiz:

Kucucuk yavrularin ne hissettigi yorulup yorulmadigi mutlu olup olmadigi kimsenin umrunda degil:KK12:

Kizimin okulunda da ayni yanlisi gordum egitmen hoca baskici ve rusvetciydi cocuklara karsi..

Sinif grubumda dile getirdim neredeyse ben suclu oldum. Disiplinmis hoca nasil zapdedecekmis..

23nisan kim icin cocugum mutlumu dusunen yok:KK51:

Back
X