Çok endişeliyim

GlassySky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2021
273
729
53
Merhaba kadınlar kulübü üyeleri. Öncelikle uzun zamandır almanyaya gitmeye çalıştığımı biliyorsunuzdur. Bir danışmanlık firmasıyla birlikte hareket ediyorum. Bayramdan önce vize görüşmem oldu. Görüşme olumlu gibiydi. Ne zaman vize gelir diye sorduğumda 10 gün içinde gelir demişlerdi. Benimle aynı gün görüşmeye giden bir kiz daha vardı. Sonra bana konsolosluk mail attı. Sağlık sigortami tekrar istediler. Tekrar yolladım. Ama diğerlerinden bir belge istemediler. Diğer kızların vizesi geldi benimki gelmedi. Çok endişeliyim. İstifa da ettim. Bir sıkıntı olursa ne yaparım bilmiyorum. Bunun için 2 senedir çalışıyorum. Kaygımı ve endişemi nasıl azaltabilirim. Diğer kızlar almanyada ben ise burada kaldim.

Size vize çıkmaya da bilir. Garantisi yok ki

Çıkar veya çıkmaz. Hayatınızı buna bağlamayın. Çıkmazsa tekrar denersiniz. Ama sağlıkçıysanız çıkma ihtimali yüksek korkmayın
Ben aslında böyle aşırı gergin biri değildim ama sürekli mutluluğum pürüzlü olunca insan bir korkuyor. Derdimi paylaşacağım kimsede kalmadı. Arkadaşım da yok . Yapayalnız kaldım. Almanyaya gideceğim diye işten de çıkınca öyle ortada kaldım

yani bi vize çıksaydı da öyle istifa etseydiniz
ihbar süreniz mi çoktu?

almanya vizesi bir bilinmezlik, %100 şu şöyledir diye bişey yok.

kardeşime geçen sene çıkmadı

bu sene aynı şekilde yine başvurdu 2 senelik çıktı, arada değişen bişey yok aynı şirkette çalışıyor, aynı kişilerle aynı fuar sebebiyle aynı belgelerle başvurdular. daha önce onlarca kez giriş çıkışı var. o zaman vermediler şimdi verdiler.

bi sürü kişinin de öyle
aynı şekilde başvuruyorsun sana çıkıyor ona çıkmıyor bu sene çıkıyor 1 sene sonra çıkmıyor

İhbar sürem 1 aydı. Bu hafta son bende erken gelir diye düşündüm. Danışmanlık firması da istifa edin dedi diye çıktım. Tam bir aptallık

Burada bazı arkadaşların bahsettiğinden farklı çalışma vizesine (d tipi ulusal) başvurdunuz sanıyorum, sağlık sigortanızı istemişlerse çıkacaktır, eksik belge olduğu için sürecin uzaması normal.. daha bunda bu kadar panik yaparsanız alman bürokrasisi sizi her gün ağlatır, sakin kalın.

Doğru işte de insan geriliyor

vize işlerinde her sey olur asla güvenemem
benim sevgilimin senin gitmek istedigin ulkenin vatandasi. iş buldu, buraya tasindi. ona dendigi gibi buraya gelmeden 2 ay önce yapti turk konsolosluguna basvurusunu, tum evraklari tamdi
2 ay "bugun yarın" diye diye cevap gelmedi. vizesiz turist gibi yerlesti turkiyeye, sonuc olarak burada da basvuru surecine girdi, tam 3 kere reddedildi. en son az kaldi deport ediliyordu 'bari ulkede kalabileyim diye' tek girislik kisa sureli vize aldi falan boşa masraf ugrasti. derken zar zor çalışma iznini aldi
derken yine boşa cikti, simdi yine basvuru sürecinde.
yani asla "garanti" falan degil bu işler. bazen her sey tam ve doğru da olsa sırf keyfe göre olmayabiliyor.
ama olmazsa da tekrar ve tekrar denersin. dedigim gibi biz 3 redden sonra alabildik.
ama alabilince de guvenme. isin varken ve hala calisirken de bizim gibi tekrar basvuru yapman gerekebilir.
gocmenlik boyle bir sey, tonla stres, burokrasi, yersiz sorunlar...
simdiden anksiyite krizleri geciriyorsan gurbet ellerde napacan?

Sevgilinizin çalışma izni başvuru yaptıktan kaç ay sonra çıktı?

Sevgilinizin çalışma izni başvuru yaptıktan kaç ay sonra çıktı?
cok karmaşık ya
memleketinde basvuru yapti, istenen tüm evraklarini tam halde verdi - üc ay hic ses seda gelmedi.
gelince burada sirketi yeni evraklar istedi, onlari da ekledik, uc kere red yedi:)
o arada deport edilmesin diye 6 aylik tek girisli bir vize aldi sonra bir sertifika aldi baska bir is, baska bir statu ile baska bir basvuru yapti falan oyle aldi. toplamda 7 aylik sacma bir surec oldu
vize diyince tüylerim ürperiyor
eskiden de nefret ederdim hatta son shengenimi de kuş kadar alinca tövbe etmiştim "gezeceğimi gezdim daha da shengene başvurmam" diye. ama yeterince nefret edememisim bu olaylar oldu. simdi pavlovun köpek deneyi gibi, biri vize diyince bile karnima bir agri saplaniyor

Son düzenleme:
Acaba şirket başvuruyu mu doğru yapmamış, 3 ay süre de çok fazla yani. Evlenince ikamet sorununuz olmayacak, çok kolay, ama çalışma izni yine sorun çıkarır. Ben de almaya çalışıyorum ama her şey şirketle alakalı, onlar hall etmeli, ik'cı çalışmak istemeyince çok yokuşa sürülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…