çok fakir erkek arkadaşa nasıl yardım edilir ???

tempo_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
1.233
47
118
İstanbul
erkek arkadaşınız çok fakir olsa ve bu durumdan içiniz parçalansa, gururunu kırmadan ona nasıl maddi yardımda bulunurdunuz ?

ve eğer maddi yardımda bulunursanız ,bu seferde yardımlarınız için sizinle birlikteliği sürdürüp sürdürmediğini nasıl ayırt ederdiniz?

Önce neden çok fakir diye sormak lazım.
Öğrenciyse tamam, ailesi fakirdir deriz de ama okulunu bitirmişse çalışıp para kazansın.
Çalışmıyorsa yardım etmemek gerekiyor.

Kaç yaşında bu sevgili?
İşi gücü var mı? gibi soruların cevabına göre yorum yapmak lazım.

Nasıl yaşıyor ki "çok" fakir bu insan?

Gerçekten neden fakir öğrenci mi? çalışıyorsa üç beş bir şeyler geçer eline..senin yardım etmen durumu değiştirmez canım,kalıcı çözüm bulun,okuyorsa burs okumuyorsa iş bulsun...

ailesi çok fakir
üniversitede okuyor bu yıl okulu bitince işe girecek yani henüz öğrenci
işe girince ailesine yardım eder diye düşünüyorum yine kendi hayatında pek bir değişiklik olmaz eski kıyafetlerle geziyo parasız pulsuz çok kötü durumda yaa ne yapacağımı bilemiyorum offf

Okurken de çalışabilir. :s
Madem üniversitede, çalışmak için en güzel zaman işte.
Yazın da okumuyor ya, az kaldı şurda yazın işe girsin.:S
Öğrenciye iş çok. Yeter ki çalışmak istesin.

Belki çok eski kıyafetlerle gezmesi giyimine çok önem vermediğindendir.
Olamaz mı acaba öyle bir şey ...

Benim bir arkadaşım var, artık arkadaşım değil gerçi, maddi durumları çok iyiydi ama çocuk kirli ve eski kıyafetlerinden vazgeçmiyordu bir türlü. :s

yardım etmek karşılıksızdır zaten seni sevmesi için değil ihtiyacı olduğu için edersin eğer ki insan gibi insansa ilişkini karşılıklı çıkara dönüştürmez zaten mesela ayakkabısı yoktur hediye edersin vs direk nakit almayacaktır tahminimce

benden sana tavsiye kim olursa olsun balık verme. balık tutmayı öğret. biraz bekle eğer bu durum onunda hoşuna gitmiyorsa zaten birşeyler yapmak için çabalayacaktır. sen yardım edersen hep sana güvenir.
onu manevi olarak destekleyebilirsin. o süreçte yanında olabilirsin.

üniversitede öğrenciymiş.
okurken çalışsın, benim kız arkadaşım okuldan çıkıyo 5 te işe gidiyo gece 2 ye kadar cafede barda garsonluk yapıyo
aylık 600 tl alıyo
öğrenci olduğu için kredisi de mutlaka vardır. o da 260 tl
al sana 860 tl. benim babamın 1 aylık maaşı. biz ailecek bununla geçiniyosak, o sadece kendini haydi haydi geçindirir diye düşünüyorum.

Yok canım okul bitince hem ailesine yardım eder hem kendine bakar merak etme sen ..o kadar şartsa ek iş yapabilir..ama şu anda ona yardım etmen sorun olmaz bence cüzi bir miktar verebilirsin ama elden verme bence hesap numarasına aktar,çekinebilir.

Her okul ve her bölüm de böyle çalışmak mümkün olmuyor malesef canım Bazı bölümlerde hele ki son sınıfsa projelerden başını kaldıramıyor insan ama mümkün olan boş vakitlerde çalışarak okumak para kazanmak elbette ki çok güzel birşey.

hımm haklısın canım, ben o kısmı atlamışım, bizim bölüm biraz rahat diye ama haftasonları olsun bulduğu her fırsatta çalışmalı. bi de iş bulmak için bi çabası var mı? bu da önemli yani.

arkadaşlar çok çok fakir yaa..öyle böyle değil ..2-3 tane kıyafeti var değişimli olarak giyiyo ve de bazı yerleri yırtılmış dikilmiş hala giyiyo milattan kalma bir cep telefonu var ama kontör dahi alamıyo hatta geçenlerde komşu acımış harçlık vermiş evleri kira doğru düzgün gelirleri yok...ayrıca okulu hem okuyup hem çalışmaya müsait değil..akıl verin yaaa ne yapmam lazım ..yardım etsem yardıma alışıcak ve de benim içime kurt düşücek acaba para içinmi iyi davranıyo sürdürüyo falan diye

canım senin durumunu da bilmiyoruz ama yardım etmek istiyorsan maddi olarak düşünmemelisin. hediye alma yolunu kullanabilirsin mesela ara ara ihtiyacı olan şeyler doğrultusunda kıyafetler alabilirsin. bunu durup dururken içimden geldi diye alabilirsin ya da bir avm ye götürürsün dolaşmaya orda aaa şu çok güzelmiş bi denesene deyip pat diye alırsın. bu tür hediyelerle hem onu incitmemiş olursun hem senin için biraz daha rahat eder.

ben o fakır arkadasın yerınde olsam bıraz gururlu dawranır kız arkadasımdan para almaktansa gıder part tıme bı ıs bulur calısırdım

bizim durum orta halli sonuçta ona kıyafet alabilirim ...almasına alayım da ne bileyim gururu kırılmasın !

diyelimki gururu kırılmıyo ben bu sefer acaba yüzsüz mü der miyim
off çok zor bir durum.
birde belirttiğim gibi alışırsa bu duruma param için mi acaba seviyo filan düşüncelerine kapılırım

evet tatlım onun ihtiyaçlarını hepimizden çok sen bilirsin. mesela bi mağazaya götürüp şu tişörtü çok beğendim denesene diye bi kaç tişört denetebilirsin. sonra da aa bunlarda indirim varmış diye pembe bi yalan söyleyip bi kaç tane alabilirsin.
karnınız acıktığında benim karnım acıktı deyip bi simit alıp 2 ye bölüp onunla paylaşabilirsin. hem onun da karnı az da olsa doymuş olur.
cüzdanına arada sırada çok dikkat çekmicek miktarda para koyabilirsin, belki anlamaz :44:
özel günlerinizi fırsat bilip hediyelerini onun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak alabilirsin
işte ancak bu şekilde yaparsan olur bence, gönlüm ister ki elinden geldiğince her anlamda yardım et demek. ama bu sefer kafanda soru işaretleri olucak. zor bi durum. allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Bence direk para verme yoluna gitme, hem gururu incinebilir çoğu erkeğin kabul edeceğini sanmıyorum ben. Hediyeler almak gayet mantıklı, zor durumda olmasa da gönlünden geçen bir şeyleri durup dururken alıp hediye edebiirsin ne var ki bunları kabul etmesinde. Acaba benim hediyelerim yüzünden mi benimle birlikte oluyor hediyelerimi kabul ettiğine göre yüzsüz mü acaba diye düşünüyorsan da o senin ayıbındır yani birşey diyemeyeceğim.

hiç bir erkek sevgilisinden para alınca utanmamazlık yapmaz çok ezilir sakın para falan verme... ailesiyle görüşüyorsan mesela eve erzak alırsın bol bol bu akşam yemek yapmaya geldim evde ne var bilmediğimde malzemesinide getirdim kusura bakma x teyze dersin en azından 1 haftalık malzemesi olur kadının evinde.. özel günlerde kıyafet falan alırsın yada maddi durumun iyiyse telefon falan alırsın ama millat kalan telefonlada alo diyebilir sonuçta gerek yok o sana alamazsa ezilir evine gitmişken evde bi miktar parayı yanlışlıkla düşürürsün onlar bulunca sevgilin seni arar yok bebeğim ben düşürmedim dersin maddi yardım olur olay budur bana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…