çok fakir erkek arkadaşa nasıl yardım edilir ???

ailesiyle görüşmüyoruz..hediye yoluna gitmek lazım galiba...başka fikri olan varsa paylaşabilir mi?

kaçarak uzaklaş o çocuktan.yoksa benim gibi çok pişman olur çok üzülürsünüz.ben o fakir çocukla evlendim.iyi bir işi var ama bakmam gereken anne baba ve 3 tane sorumsuz küstah kardeşi var. sürekli para istiyorlar.onlar gaza getirdi 20.000 kredi istedi bu yaz vercez zira düğün ve eşyalarımızı kendimiz aldık.onların akrabalarından gelen battaniyeleri dahi vermediler.beni isterken çok iyilerdi.meğer 2maaş olcaz bize bakar diye düşünmüşler.kocam babası telde arayıp para isteyince bile deişiyo bana karşı.geçen yaz kredi 20.000 vermedim diye dayak yedim eşimden onlarda oh çektiler karşımda.bırak fakirse sakın ama sakın acıma.kendine acıyan aile olsa çalışır fakir olmazdı.ilerde başına musallat olacak bela onlar.beni yadırgayan olabiir ben sadece uyarmak istedim gerisi size kalmış

neden boşanmadınız ki yani boşanın demek istemedim de yaşadıklarınız zor geldi bana Allah yardım etsin

ailesiyle görüşmüyoruz..hediye yoluna gitmek lazım galiba...başka fikri olan varsa paylaşabilir mi?

canım ailesi neden fakir diycem de annesi babsı ne iş yapıyor?

çalışıyorlar mı?
neden bu çocuk bu kadar fakir?

ailesi gamsızsa sakın acıma..

benim sevgilimin maddi durumu da bir ara çok kötüydü inanır mısın cebinde harçlığı olmuyordu ünide yemekhane yemeği 1 2 lira olur demi onu bile alamıyordu düşün...

sonra ben bunu farkedince kendi harçlığımdan ona verdim dedim ki bugun senın olmaz yarın benım olmaz ben senı çok seviyorum dedim almadı çok uğraştım çok dil döktüm...çocukluğuda pek iyi değilmiş zaten..
şimdi benim okulum bitti ve benım param yok
bu sefer o okuyor hala ama iş buldu çalışmaya başladı ve şimdide o bana destek oluyor para gönderiyor...ama bizim ilişkimiz şu an 3.senesinde ve bunu sorun yapmıyoruz

bende her fırsatta elimden geldiğince ondan habersiz kıyafet aldım hediye diye..bazen kredi kartı borcuna yardım ettim ama o bunların altında hiç kalmadı o paraları bana hep geri verdi şuan da o bana hep hediye alır her fırsatta..

yani bunu sen anlarsın canım bakalım sen bır verırsın 2 verırsın ama geri dönüşü olur zaten ha sen geri dönüşü olsun dıye vermeyeceksın onu bılıyorum ama senınle paran için olup olmadığını anlaman için bakarsın...

ama şuna dikkat etmenı ısterım ailesinin maddi durumu neden kötü annesi babası sağlıklı oldukları halde çalışmayıp evde ense yapıyorlarsa bu bır sure sonra sinirini bozabilir

çünkü benim sevgilimin babası evde oturuyor emeklı olmuş emeklı maaşı var ıkı çocuk var ıkısıde çalışıyor suan da ve onlar evlenıp gitseler bu insanlar nasıl geçinecek inanır mısın şimdiden bunları düşünüyorum

çünkü ben onun ailesine bakmak kazandığım parayı dolaylı yoldan olsada onlara vermek istemiyırum annem 50 yaşına geldi hala emeklı olamadı insanlar kolaya alışmış buna sinir oluyorum haksız mıyım?
ki babam yok maddı bır katkısı yok annem tek başına çalışarak bize bakıyor, onun ailesi ise evde oturuyor bu insanı gerçekten sinir ediyor...

ailesi gamsızsa sakın acıma dedim ama benımkının ailesi gamsızın önde gideni ben bunu anlayana kadar 1 sene falan geçti sonra geç oldu ben neden devam ettim bu ilişkiye bilmiyorum...çok sevdim...

Son düzenleme:
sakın derim ben canım. aynı şeyleri yaşadğm içn diyorum tecrübeyle sabit yani.
ilk başta cok kızar sakın der bi daha oolmasın der, senden nakit para almaz ama hesabı ödemene müsade eder başlarda...
sonra yavaş yavaş hesabı hep sen ödemeye başlarsın...
biraz zaman geçince bakarsın ki ondan hiç para çıkmıyo.
sonra para vermeye başlarsın, yine başta tepki..onada zamanla alışırsınız.
en sonunda herşeyini sen çekiyo olursun.
bi gün ayrılırsınız.
arkandan ; nasıl yedim enayiyi der
üni hayatım beleş geçti o zamanlar bi kızın sayesinde diye hayatı boyunca anlatabileceği güzel bi anı olursun
bi erkek bi kızdan para alabiliyosa o erkeğin gururundan onurundan şüphe ederim.sende paşa torunu değilsin neticede değil mi?ailene haksızlık etme bence.

benim başıma geldiği için , salak durumuna düştüğüm için bu konuda katıyım yorum yaparsam "kesinlikle yardım etme aranızda sevgililikten öteresmi bi bağ yoksa" derim

yaşadıklarıma çok yakın anlatmışsın canım , 2008-2009 senelerinde başladı başlarda öyle oldu benim de evet, sonra da bana sen öğretmensin kredi çek 8000 TL sonra ben sana elime geçtikte 100er 200er lira öderim, bulamazsam sen ödersin artık demişti

sakın sakın yapma bunu , acıma, sağlığı sıhhati yerindeyse mutlaka bulur bi çaresini, üstelik tahsilli bi insan olucak benimki ilkokul mezunu cahilin tekiydi.

çektin mi peki krediyii
Bi arkadaşımın durumuna benziyor ne zaman paraya ihtiyacı olsa arardı kızı bir iki kez tamam 3 üde paya yüklü bi miktar istedi dolandırılmış falan derken engel olduk arkadaşa vermedi

neden boşanmadınız ki yani boşanın demek istemedim de yaşadıklarınız zor geldi bana Allah yardım etsin

Allah benim durumumdakilere yardım etsin Amin cnm.yuvamı yıkmamak içi eşimin özrünü kabul edip barıştım.inanın insan fakir olabilir ama çok fakir olamaz böyleyse kesin tembeldir hazır kazanç bekliyordur.çalışmak isteyen pazarda limon satar yinede kimseye muhtaç olmaz hele de bir erkek.eskidenmiş o erkek gururu.şimdilerde kadının parası için sevgili yada eş olunuyor.hatta evi arabası varsa daha da bir güzel oluyor.uyanık olmak lazımmış

ben anlayamadım,profilinize göre evli -ev hanımı ve 31 yaşındasınız,konularınıza göre de sünnet çağında oğlunuz var,şimdi de ünv çağında sevgilinizden bahsediyosunuz...eleştirmek için yazmadım,kusura bakmayın..kendim yaşında biri sandım da öyle olduğunu görünce şaşırdım biraz...
bence hiiiç yardım etmeyin,arkadaşların dediği gibi iş bulmasına yardım edin yeter..akşam yemeğini siz hazırlayabilirsiniz,ya da devamlı yemek götürüp karnının doymasını sağlamış olrsunuz hem yardım etme düşüncesi aklının ucundan bile geçmemiş olur çocuğun,sonuçta sevgilisi ona yemekler hazırlıyo,her seven kadının yapacağı birşey...

elı ayağı tutuyorsa nıye ılla yardım edıcem dıyorsunuz kı anlayamadım?
ünı öğrencısıymış, gırsın en kötü ıhtımalle bı cafeye çalışsın arkadaşınız
çok ıstıyorsanız küçük bı hedıye felan alırsınız

yok canııım çeker miyimm zaten ailemin de onaylamadığı biriydi senelerdir bi yanlışını görsen de bıraksan diye dua ediyolardı, soğukluk girdi o olaydan sonra bitti yani çok şükür.

annesi bir kere dükkan açmış dükkan batınca babası çalışmasına müsade etmiyor yani evde oturuyor şu an, eli ayağı tuttuğu halde çalışmıyor ,
babası ise fazla iş yapmayan bir dükkanda sadece gününü kurtarıyor ..tembeller galiba yaa... kafam karıştı oğlan da yarın öbürgün böyle olmasın..nasıl anlıycaz?

hem fakir hem tembel daha kötü offf

eğer öyleyse bence çok uzatma canım sen bilirsin ama yarın bırgun bu çocuk meslek sahıbı olduğunda bu anne baba sızı yağlı kapı gibi görecekler...bı telefon edecekler oğlum para gönder çocukta safsa gönderecek ki annesi yanı nasıl göndermesin ama işte tembellerse sizi sömürürler...

bu durumda biraz hatta fazlasıyla hırs olması lazım, dediğin gibi hem tembel hem durumu bozuksa düşünmek lazım..

fakir insanla mutsuz olunacak diye bişey yok..sen onun içine bak..ne zenginler var cebinde akrep olan cimri...yada kişiliği oturmamış..nerden bileceksin belki okulunu bitirince iyi bir işi gücü geliri olacak... sakın fakir diye ayrılmayı düşünme... yardım meselesine gelince bence yapabilceğin çok bişey yok..dışarıda bişeyler yiyip içiyorsanız arada sen ödersin,kıyafet olarak hediye alabilirsin ama bu sefer o sana alamayınca mahçupta olabilir...kişiliği nasıl peki?

kişiliğide henüz oturmamış ve birazcıkta anasının kuzusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…