Çok faydalı bir program...."Çocuk deyip geçmeyin"

çok teşekkür ederiz cnm ben de dinlemeye başladım ..opuyorumnanaktan

buna çok sevindim.
aramıza hoşgeldin arkadaşım
vereliniortak

sadece yetkili değil etkili ebeveyn ol
çocuk 1.5 yaşında kendi kendine yemeye başlayabilir
çocuk 5 yaşına gelmiş ve hala annesi yediriyorsa çocuğun yemek yemeyi edinme yetisi de 5 yaşına ertelenmiş hatta belki çocuğun zekası 5 yaşına ertelenmiş oluyor..
doyup doymadığını bile kendi belirleyemiyorsa çocuğun ilerde kendine güvenen bireyler olması nasıl beklenir
eğer çocukların yapması gereken görev ve sorumlulukları biz yaparsak onların zekasının gelişmesini engelliyor olabiliriz..
çocuğun bir işi yapabilme bir problemi çözme yetenekleri zekanın göstergesidir.. bu yüzden oyun ve çocukla zaman geçirme ve çocuğun çevreyle diyalog kurmasını sağlamak çok önemlidir
en önemli zararlı tv dir.. daha agresif olur çocuk daha geç konuşur daha geç yürür ..

burç fm okul evde başlar dan alıntıdır.

güzel tesbitler.

bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim a.s. a.s.

devamını bekleriz.

hayırlı sabahlar,hayırlı cumalar.....

........ , . - . - , _ , .........
......... ) ` - . .> ' `( .........
........ / . . . .`\ . . \ ........
........ |. . . . . |. . .| .......
......... \ . . . ./ . ./ .........
........... `=(\ /.=` .............
............. `-;`.-' .............
............... `)| ... , .........
................ || _.-'| .........
............. ,_|| \_,/ ...........
....... , ..... \|| .' ............
....... |\ |\ ,. ||/ ..............
.... ,..\` | /|.,|Y\, .............
..... '-...'-._..\||/ .............
......... >_.-`Y| .................
.............. ,_|| ...............
................ \|| ..............
................. || ..............

netertua bitnm..dün hem baskıcı öğretmenlerle ilgili olanı hem de ilk iki programı dinleme fırsatım oldu..cidden yararlanıyorum kardeşim..allah razı olsun..bizim babamız libya da çalışıyor ben kızım ve annem kalıyoruz izmirde..bunun çok zararlı olduğundan bahsetti..ben zaten tahmin ediyordum bunu ama bu kadar net değildim..ve tek çocuğun hem aileye hem çocuğa olan zorluğundan bahsetti..bugünlerde yaşadığım çevre o derece boğuyor ki beni..zaten eşimin yanına gitmeyi çok istiyordum..bunları duydukça fikrim de netleşti..eşimin şirketinden haber bekliyorduk..2-3 gündür sürekli eşimle konuşup onu bu konuda daha çok çaba harcamaya sevkediyorum..allahım cümlemiz için hayırlısını nasip eder inşallah..

netertua bitnm..dün hem baskıcı öğretmenlerle ilgili olanı hem de ilk iki programı dinleme fırsatım oldu..cidden yararlanıyorum kardeşim..allah razı olsun..bizim babamız libya da çalışıyor ben kızım ve annem kalıyoruz izmirde..bunun çok zararlı olduğundan bahsetti..ben zaten tahmin ediyordum bunu ama bu kadar net değildim..ve tek çocuğun hem aileye hem çocuğa olan zorluğundan bahsetti..bugünlerde yaşadığım çevre o derece boğuyor ki beni..zaten eşimin yanına gitmeyi çok istiyordum..bunları duydukça fikrim de netleşti..eşimin şirketinden haber bekliyorduk..2-3 gündür sürekli eşimle konuşup onu bu konuda daha çok çaba harcamaya sevkediyorum..allahım cümlemiz için hayırlısını nasip eder inşallah..

programı beğendiğine sevindim.

ayrıca dinleyip yorumlarını da yazdığın için çok teşekkür ederim a.s.

kararın hayırlı olur umarım arkadaşım :Saruboceq:

gerçektende tek çocuğun eğitimi iki çocuğun eğitiminden daha zor.benimde en kısa zmanda düşünmem lazım ikinciyi :kahve:

Bu prog.ı annemle birlikte dinliyoruz cidden harika bir program. Burada duyurusunu görünce sevindim teşekkürler :)

Bu prog.ı annemle birlikte dinliyoruz cidden harika bir program. Burada duyurusunu görünce sevindim teşekkürler :)

buna çok sevindim.
özellikle annenizle birlikte dinlemeniz daha da güzel.tebrikler arkadaşım.
senide aramızda yorumlarınla görmek isteriz vereliniortak

çocuklarımızın olumsuz davranışları ve nedenleri :

çocuk devamlı ağlıyorsa ve ağlayınca dinleniyorsa anlaşılmak ve duyulmak için daha fazla ağlar .. yada altını ıslatan tırnak yiyen tembel antisosyal bir çocuk haline gelir..
çocukta ki kıskançlık : çocuğu aşkım sevgilim diye severseniz çocukkta istenilmeyen duygular oluşabilir .. oğlunuz annesini babadan , kızınız babasını anneden kıskanır.. çünkü o sizin aşkınız değil ki sevgiliniz değil ki..
dudaktan öpmek de yanlış.. çocuğa doğru mesajlar vermek lazım .. iki sevgili gibi konuşursanız ilerde cinsel sapma bile yaşayabilir..
2 yaşında çocuğun odası ayrılmalı ..aynı yatakta hiç yatırılmamalı..
7 yaşından sonra da kız ile erkek çocukların odaları ayrılmalı.. çünkü kız çocuklarının özel halleri 8-9 yaşında olabilir...
hastalık sevgisizlik öksüzlük / neler geçirdim ben /çıkabilseydi bir güzel diyecek / güzelleşirdim ben ..
çocuğa sürekli yaramazsın derseniz çocuk yaramaz olur onu benimser..

Anne ve Babada Bulunması Gereken / temel Davranış Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

1 - kararlı olmak
evetlerin evet hayırların hayır olması . değişmemesi..
ağlamayı silah olarak kullanmasına izin vermemeliyiz..
çocuk başını duvara vurunca istediğini yaparsa anne çocuğuna bişey istediğinde başını duvara vur istediğini yapim mesajını vermiş olur
yemek konusunda ısrarcı olma.. ara öğünleri kaldır..
2- Tutarlı olmak
anne ewet dediğğinde baba hayır dememeli
evde bir başkan olmalı bir köyde 2 muhtar olmaz..
anne babaya ait 2 ayrı kural olursa çocuk bu 2 liyi kendi menfaatleri doğrultusunda kullanır..
otorite olmalı eşitlik olmamalı..
eğer otorite anneyse çocuğa yeterli sevgiyi veremez ..
sağlıklı kişilik gelişimi için kız anneyi erkek babayı taklit etmeli..
erkek çocuk güçlü kimse onu taklit edecektir ..
anne sevgi ve şefkat kahramanıdır.. erkeksi roller alırsa otoriter olan olursa erkek çocuk annesini taklit eder .. çünkü erkek çocuk anne güçlüyse anneyi baba güçlüyse babayı taklit eder.
otoriter kişilik babada olmalı ki çocukların cinsel kimlikleri doğru oluşsun ..
bu demek değil ki babanın astığı astık kestiği kestik olsun .. diyalog olsun herkese sorulsun ama sonunda %49 anne % 51 baba son sözü söylesin ..
3-sabırlı olmak lazım
doğru davranışları hemen kazanamaz bunun için sabırla beklemeliyiz..
fakat herşeye sabır değil
bazen kızabilmeli bağırabilmeliyiz..
düdüklü tencere gibi biriktirmemeli basınç fazlalaştıkça az az dışarı vermeliyiz ki daha sabırlı olalım ..
sabrın uzun süreli olabilmesi için ara ara dışarı vermeli
4- evde sevgi olmalı
anne -baba-çocuk herkes birbirini sevmeli

burç fm okul evde başlardan alıntıdır..

not : 1.5 yaş bebişlerin psikolojik ve ruhsal gelişimlerini oyunlarını v.s paylaştığımız bir topiğimiz var : Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ? - Sayfa 29 - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU

PaylaŞımlarınız ıÇın Çok teŞekkÜrler kardeŞlerım..allah hepınızden razı olsun..gerÇekten faydalanıyorum paylaŞımlarınızdan..rabbım sızınde yÜreĞınıZı ferahlatsın..

bugünkü programda konu mükafattı.
çok farklı bir yaklaşımdı.
bilmeden ne hatalar yapıyormuşuz meğer.
çok etkilendim bu bölümden .
tekrar dinleyip not alamyı düşünüyorum.(hatta eşimle dinlemeyi düşünüyorum.)
o zaman notlarımı paylaşırım.

şu an hala dinliyorum...dün akşam kızım bana sarılıp ağladı..anne işe gitmeni istemiyorum ne olur gitme diye ağladı..içim parçalanıyor..ama bunu ona anlatamıyorum..tam bu hislerle bir açtım radyoyu..bu konudan bahsediyor adem bey...diyor ki çocuğunuzun çocukluğunu çalmayın..ama mecburum demeyin..allah yardım edecektir..çocuğunuzun yanında olun diyor..çıkmaz bir sokakta gibi hissediyorum kendimi..rabbim yardım et..yürüdüğüm yolun sonundan bir ışık göster rabbim..gözümü de aydınlat,gönlümü de aydınlat ya rabbim...cümlemizle birlikte inşallah..:Saruboceq:

tuvalet eğitiminde şuana kadar okudğum dinlediğim şeylerden farklı olarak anlattığı bir husus gerçekten ilginç.ve de çok doğru bir tesbit.
çocukların özelllikle tuvalet eğitimi yaşı geldiği halde altını ıslattığında hemen emen ve çocuğa rahatsızlık vermeyen bezler kullanılmamasını istiyor.çünkü çocuk bundan rahatsız olmuyor ki gidip tuvalete yapsın.

şu an hala dinliyorum...dün akşam kızım bana sarılıp ağladı..anne işe gitmeni istemiyorum ne olur gitme diye ağladı..içim parçalanıyor..ama bunu ona anlatamıyorum..tam bu hislerle bir açtım radyoyu..bu konudan bahsediyor adem bey...diyor ki çocuğunuzun çocukluğunu çalmayın..ama mecburum demeyin..allah yardım edecektir..çocuğunuzun yanında olun diyor..çıkmaz bir sokakta gibi hissediyorum kendimi..rabbim yardım et..yürüdüğüm yolun sonundan bir ışık göster rabbim..gözümü de aydınlat,gönlümü de aydınlat ya rabbim...cümlemizle birlikte inşallah..:Saruboceq:

gerçektende zor bir durum.Allah kolaylık versin :teselli:

sizin çocuğunuzu kastetmiyorum ama bazı çocuklar annenin bu hassas noktasından yakalamaya çalışıyorlar.

önemli olan çocuğunla nitelikli zaman geçirmek ve çocuğunuza sevginizi hissettirmek değil mi??

nice ev hanımları varki tüm gün evde olduğu halde çocuğuna sevgilerini hissettirmiyorlar,onlarla nitelikli zaman geçirmiyorlar,oyun oynamıyorlar :1no2:

bence siz sevginizi,ilginizi doyasıya veriyor ve onunla nitelikli zaman geçiriyorsanız
(ki sizin böyle yaptığınıza eminim) bu kadar endişeli olmayın.( adem beyin dediği gibi önemli olan 0-4 yaşmış,sizin kızınız zannerdesm 5 yaşlarında :uhm:)

üzülme cnm kızın büyümüş.. nice anneler 1-2 aylık bebeklerini bırakıyolar.. Allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun .. opuyorumnanaktan

gerçektende zor bir durum.Allah kolaylık versin :teselli:

sizin çocuğunuzu kastetmiyorum ama bazı çocuklar annenin bu hassas noktasından yakalamaya çalışıyorlar.

önemli olan çocuğunla nitelikli zaman geçirmek ve çocuğunuza sevginizi hissettirmek değil mi??

nice ev hanımları varki tüm gün evde olduğu halde çocuğuna sevgilerini hissettirmiyorlar,onlarla nitelikli zaman geçirmiyorlar,oyun oynamıyorlar :1no2:

bence siz sevginizi,ilginizi doyasıya veriyor ve onunla nitelikli zaman geçiriyorsanız
(ki sizin böyle yaptığınıza eminim) bu kadar endişeli olmayın.( adem beyin dediği gibi önemli olan 0-4 yaşmış,sizin kızınız zannerdesm 5 yaşlarında :uhm:)

üzülme cnm kızın büyümüş.. nice anneler 1-2 aylık bebeklerini bırakıyolar.. Allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun .. opuyorumnanaktan

kesinlikle haklıısn.hem de bazıları hiç mecbur olmadıkları halde...

ALLAH RAZI OLSUN CANLARM..gerçekten kızım 15 aylıktı işe başladığımda ve ona aslında hiç gözümü arkada bırakmayacak biri,annem bakıyor ama yinede o gün bugündür içim içimi yiyor inanın..mavisu sidre şimdi 4 yaşında(2006 doğumlu)mümkün olduğunca iş dışı vakitlerimi ona ayırıyorum ama bazen hayat mücadelesi öylesine çöküyor ki omuzlarıma..bedenim ayakta dursa da ruhum diz çöküyor..ve böyle zamanlarda ona istediğini veremiyorum anlaşılan...yoksa böyle olmazdı...bir de daha önce de yazmıştım babamız libya da çalışıyor..nisandan beri..3 ayda bir 12 gün gelebiliyor..yani bizimki adem beyin anlatımına bakılırsa tam bir tehlike durumu...rabbim hayırlı yazılar yazsın..kimseyi soru işaretleri ile dolu denizlerde,sonu görünmez yollarda bırakmasın..ne kadar planlamaya çalışsakta aslında hepimiz kuru yapraklar gibiyiz hayatın rüzgarı önünde..hiç istemezdim böyle olsun..ama ya ırakta kalıp yaşantımıza savaş koşulunda devam edecektik ya da bu yolu seçecektik..bana niyeyse böylesi daha sıcak gelmişti..şimdi kendi soğuğum üşütüyor kendimi...mafoldumben

ALLAH RAZI OLSUN CANLARM..gerçekten kızım 15 aylıktı işe başladığımda ve ona aslında hiç gözümü arkada bırakmayacak biri,annem bakıyor ama yinede o gün bugündür içim içimi yiyor inanın..mavisu sidre şimdi 4 yaşında(2006 doğumlu)mümkün olduğunca iş dışı vakitlerimi ona ayırıyorum ama bazen hayat mücadelesi öylesine çöküyor ki omuzlarıma..bedenim ayakta dursa da ruhum diz çöküyor..ve böyle zamanlarda ona istediğini veremiyorum anlaşılan...yoksa böyle olmazdı...bir de daha önce de yazmıştım babamız libya da çalışıyor..nisandan beri..3 ayda bir 12 gün gelebiliyor..yani bizimki adem beyin anlatımına bakılırsa tam bir tehlike durumu...rabbim hayırlı yazılar yazsın..kimseyi soru işaretleri ile dolu denizlerde,sonu görünmez yollarda bırakmasın..ne kadar planlamaya çalışsakta aslında hepimiz kuru yapraklar gibiyiz hayatın rüzgarı önünde..hiç istemezdim böyle olsun..ama ya ırakta kalıp yaşantımıza savaş koşulunda devam edecektik ya da bu yolu seçecektik..bana niyeyse böylesi daha sıcak gelmişti..şimdi kendi soğuğum üşütüyor kendimi...mafoldumben

kusura bakma ama çok negatifsin .. bir seçim yaptıysan onun arkasında dur bence .. bu şekilde yıpratırsan kendi kendini asıl o zaman kendine ve kızına zarar verirsin .. daha metin olmalısın naçizane önerim .. :olmaz:

kusura bakma ama çok negatifsin .. bir seçim yaptıysan onun arkasında dur bence .. bu şekilde yıpratırsan kendi kendini asıl o zaman kendine ve kızına zarar verirsin .. daha metin olmalısın naçizane önerim .. :olmaz:

bana negatif olduğumu söyleyen ilk insansın cnm..ama kesinlikle şu sözler üstüne haklısın..belki de hiç olmadığım gibiyim dünden beri..ilk kez bu derece aciz ve bu derece çaresiz hissettim kendimi bu yüzden sanırım..ama kesinlikle haklısın toplamalıyım kendimi..aksi taktirde nasıl daha kolay iyileştiririm bu yarayı çabalarım,yeni yaralar açmaktan öteye gidemeyecek..teşekkürler ediyorum kendime gelmeme yardımcı olduğun için kardeşim..:1hug:

Back
X